Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@emkab ved to, oni len ošuškávaju a celkom ma to vie naštvať, ved uvidíme ako to všetko dopadne. jedny hovoria že RP je náväzné na matersku že tý čo maju matersku už vypočítanu tak nestratia ten vyšší RP, druhý zase oponujú že budeme už mat 190eury, tretí že budeme v nejakom vákuu tak si teraz vyber čo ta vie naštvať viac a kludne s toho aj porod!! ha a ked na to príde tak budeme musieť len by spokojné lebo ani nič námnepomože, dnes som mm povedala že na tuto vladu len francuzskych odborárov hned by vedeli nájst riešenie!! a aj noviny by písali pravdu, lebo každá jedna tv alebo noviny majú za sebou ludí- papalášov a vedia len ludí naserinkat.
@vanilka1802 Áno.je od nich seriózny prísľub,že sa 2,3čky...budú riešiť.
Ahojte baby.....tak dnes som si precitala ten clanok v SME a pochopila som tomu tak, ze tie mamicky, ktore teraz poberaju 256 eur, budu poberat nadalej, ale od 1.1.2011 vsetky ostatne budu poberat 190 eur......takze kedze ja idem na RP az v aprili a mam narok na 256 eur, tak budem poberat len tych 190 eur.....no tak vidim, ze zase to super vyriesili...ja uz nechapem, ci oni nas nechapu co chceme alebo co.......ja uz fakt neviem.......takze v aprili sa mozem balit do prace aj s 5 mesacnym babom...... 😢
@sirinka No neviem ako tebe ale mne ano, mne nemá kto pomoct ani finančne ani opatrovaním, takže ak nechcem dat dieťa na verim v Boha niekde ako 5 mesačné tak sa musim uskromnit a aj tých 66 eury mi pomože. Nie je sranda žit celý život s jedného minimalneho prijmu 300 eury a ked ti vypočitaju matersku tak sa musiš už vtedy obracat ako zabezpečit rodinu a ked mi dojde len 190 eury na učet + 22 eury pridavky na dieťa tak možem plakať. Takže každe aj to málo euro pomože. Možno pre niekoho je 66 eury malo a dá sa utiahnut aj bez nich ale tak ešte sama nevieš čo ta postihne v buducnu a tiež ked nebudeš mať dotácie, oporu a rodinu za sebou. preto som sa rozhodla mat dieta po 12 rokoch lebo som si ja krava myslela že ked stratím len 40 eury s platu a budem mat aspon 256 eury tak pri všetkej skromnosti sa to podarí, len som akosi nečakala že muž pride o robotu a vlada bude len jedna slubotechna pred volbami. takže mi prepáč že sa ulakomim aj na podrbkaných 66 eury.
baby,nabehla vám už na účet materská/rodičovský ? Mne chodí 16.-18. a teraz nič 😠
zdravim mne uz nabehla 14
no pekne to dopadlo... teta Iveta s ujom Mihálom troska pomastili bruško zástupkyňám mamičiek a už je po štrajku ☹
Nechápem prečo si nestojíme za svojimi prioritami , ktoré boli v petície vytýčené...
To sú Ivka z Jožkom takí šarmantní, že stretnutie s nimi spôsobilo stratu pamäti a vystrúhalo na tvári bezuchý úsmev...
Ak dakto bude opäť hovoriť na túto tému s našou novozvolenou , a sociálne cítiacou vládou ráčte im položiť následné otázky a argumenty :
1. Ak má mať každý nárok na rovnaký príspevok, bez ohľadu, či tomuto štátu odviedol čo i len cent, nech sa zjednotí aj príspevok v nezamestnanosti na jednotný, nech majú aj tí, čo nikdy nepracovali rovnaký nárok na podporu, veď prečo by mali byť diskriminovaní za to že nerobia, nemôžu, alebo nechcú, veď to je jedno nie?
2. Teta Iveta argumentovala, citujem " má ísť o náhradu za mzdu" čiže človek čo nikdy nerobil, mal mzdu 0 Eur, by mal ako náhradu dostať 0 Eur??? Asi takto to myslela, že??? Alebo teta Ivka nevie čo hovorí....to skôr... 😉
3. osobitá kapitola - mamičky s postihnutými deťmi, je neuveriteľné, že sa akýsi Jožko M. nechá počuť, že na úkor vyššieho RP by takéto mamičky nemohli poberať RP do vyšieho veku...Nech ma ani nes..re! To má byť samozrejmosť aj keby neviem čo bolo! 😠
4. Sladké reči ako sa budú mať matky cca za 4 roky, keď bude o5 pred voľbami tak nám sľúbia aj nové kočíky grátis, čiže o tom čo bude asi tak... 😒
5. Koho napadla taká hlúposť akou je odklad splátky hypotéky o tri roky...no jedine asi nášho slávneho Jožka, ktorý už nezvláda zo svojich úbohých 5-6 Tisícok Eur splácať svojich pár bytov , lenže milí Jožko zabúda na to, že dieťa sa po dovŕšení troch rokov nebude starať samo o seba a ešte si aj na seba zarábať...a čo ked príde druhé dieťa, banka po troch rokoch bude pýtať Evráčiky a z detí sa stanú siroty, bo rodičia budú buď v base, alebo to psychicky nezvládnu... ☹
Zatiaľ to je všetko čo ma teraz napadlo, možno dakto nesúhlasí, ale keď už platím všelijaké dane, mimochodom aj za psa ktorý serie na mojom pozemku, tak mi to nejak nedá...... 😀
@bubush 😀 no mas pravdu...iba by som podotkla, ze prispevok v nezamestnanosti je priamo navazny na to, ci clovek pracoval alebo nie...
ale rodicovsky prispevok je uplne iny druh statnej pomoci, nie zasuhlovy...aspon ja ho tak vnimam.
2. bod...to je dost velka haluz, ak by to mala byt nahrada mzdy, tak dost podcenuju priemerny zarobok zien na sk... 😝
no a 5. bod...tak to uz neviem, preco by to mala riesit vlada, podmienky na poskytnutie uveru si nastavuju predsa same banky a kazdy z nas by mal mat dost rozumu na to, aby si spocital ci si uver moze dovolit alebo nie aj pri pripadnej RD.
skor by mali riesit statnu pomoc mladym parom ci rodinam.... 😒
inac s tebou suhlasim...
@yvett14 najväcsia "sranda"je,ze tí hore by nevizili z menej ako 6000eury 😒 vsak? a nam tak "strasne bohatym"idu brat 66eur...na zaplakanie toto!!!! nech mi niekto normalne vysvetliiii na kieho FRASA im je tolko penazi na mesiac!!!!! slak ma ide trafit z tejto nerovnosti a nespravodlivosti!!!! a to keby sme este vedeli o vseliakích vyhodach a pod. ...neviem...nechapem...nerozumiem tomuto sialenemu systemu 😠 nie som materialistka a vobec nie na prachy,ale chcem sa ako-tak slusne postarat o svoje dieta a dat mu to co potrebuje!!!
dobre dievcata, to vam ja verim...aj u nas by to bol problem, keby mm prisiel o pracu, museli by sme sa proste vymenit a sla by som robit ja hned ako by sa dalo...akurat, ze sa snazime aj nieco navyse posetrit pre horsie chvile, aj ked nie vzdy to vyjde...
ja som tu mozno pre niekoho rypak len preto, ze sa zastavam rovneho rp pre vsetky maminky....ja jednoducho nevidim dovod, preco by sa mal odvijat od predchadzajuceho zamestnania, to uz predsa je vyselektovane materskou...
a taktiez netvrdim, ze vyska rp je ok, bohuzial to skutocne nema nahradzat mzdu ale je to iba akasi podpora rodiny...ale neviem, ci niekde inde je rp tak vysoky, ze by sa dal porovnat aspon k priemernej mzde daneho statu...
jedine by som zvyhodnovala mamicky s detickami s postihnutym a tie, ktore maju dvojicky, trojicky atd... 😉
TV JOJ
http://televizia.joj.sk/tv-archiv/noviny/19-10-... (čas cca 18:40) príspevok o RP

Smutné je len, že väčšina ľudí, ktorí sledujú len správy , sú presvedčení , že mamičky dosiahli , čo chceli ......Aspoň tak to bolo prezentované v médiách politikmi, a teda nechápu , čo stále riešime... Aspoň moje okolie, ktoré to až tak nesleduje.