icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

gabiso
20. okt 2010

Pekný deň mamičky, keď Vás tu tak čítam nedá mi nepridať sa. Mám tri deti a keď som čakala tretie v r. 2008 som pracovala, tiež ma obišlo zvýšený príspevok pri narodení. Samozrejme aj ja som si musela kúpiť všetko odnova ako tá prvo rodička ktorá mala ten zvýšený príspevok.Potom som sa potešila že aspoň na 5 mesiacov dostanem 256e, ale to že sa potom do troch rokov veku dieťaťa nemôžem zamestnať som si nevšimla a ani ma nato nikto neupozornil. Viem neznalosť zákona neomlúva, ale bola by som rada keby to aspoň na tých 190 zdvihli a môcť popritom pracovať. Je to tu všetko nespravodlivé a ozaj najlepšie sa majú cigáni, tí sú zákonom chránený.

kkiki
20. okt 2010

@dai nechaj tak potom som si spomenula co tam bolo, tak len to ze som za dlhsiu matersku a 65% za zvysene pridavky na dieta atd ... taky maly rozpocet pre moniku aby stale nobhajovala tomanovu a pokial si pamatam tak som zareagovala prave nato ze sa tu nadavalo na vladu ... bohuzial si nespominam zeby som niekoho urazala a provokovala ... len som sa jej snazila napisat ze to o co bojuje je len lepenec a nie riesenie .... myslim ze samotna monika problem nemala ... a ten druhy bol v zneni slovensko nema problem s pristahovalectvom ... a uz sem nebudem nic pisat ocividne administratori si skor vsimaju kto kolko napise ako co ... je mi to luto aj som to latvii napisala do posty kedze aj mne sukromne poslala postu a jej znenie sa zase pohybovalo okolo slova buric ... nevadi tak baby drzte sa a rieste a premyslajte chladnou hlavou a nie hnevom ... tomanovej zakon bol ako bizuteria ... a viacere sme sa ocitli ze klesneme dole , ale tie pred nami a podaktore z nas mali este menej omnoho ...

kkiki
Odpoveď bola odstránená
kkiki
Odpoveď bola odstránená
sirinka
Odpoveď bola odstránená
katarina104
20. okt 2010

ahoj čo nové v rodičovskom? 🙂

hemetre
20. okt 2010

teraz som pocuvala uputavku na spravy na Prime- a ze EU chce (alebo ju uz Schvalila - som to prepocula nejako ... ☹ ) jednotnu dlzku materskej dovolenky v trvani 20 tyzdnov a do vysky "zakladneho platu" - tak kto moze sledujte tv Prima 18.55.
Som potom velice zvedava co spravia s navrhom ze materska bude trvat az rok - mozu na to veeelmi rychlo zabudnut!!

dm1
20. okt 2010

@hemetre ja som to citala na nete ale podmienkou je schvalenie v clenskych krajinach takze vlastne nic nove

tatrankamoja
20. okt 2010

@dusika11 držím palce s dvojičkami...a je mi veľmi ľúto, ako dopadol tvoj manžel...tiež na môjho kričím, že nosí málo peniažkov, ale aj ten malý príjem aspoň príde...neviem si predstaviť, čo by som robila na tvojom mieste - keby - ako píšeš skočím z príjmu okolo 1000 € na nulu....nech sa ti chlapčekovia narodia zdraví, ostatné sa snáď nejako upraví...

vikinka1989
20. okt 2010

Pán minister spametajte sa.Ktorá,mamička ma vyžiť s malým dieťatkom s tých pár eúr.Začnite šetriť vo vláde na sebe a znižte si platy o 50%,každý z vás a peňazí bude.Zvyšte materské... iba tým mamičkám,ktoré poctivo pracujú,platia odvody...Matky,ktoré nerobili,neplatili odvody... nech dostanú iba 100€. A tie,ktoré robili,platili odvody... nech dostanú 390€ a budu spokojné mamičky. A to vaše šetrenie si nechajte pre vás.

vikinka1989
Odpoveď bola odstránená
maznacik007
21. okt 2010

nuz dievcata tychto panov poslancov by sme sa mali pytat ako ziju z nuly pripadne z minima...

http://www.cas.sk/clanok/183120/robia-si-z-nas-...

adapo
21. okt 2010

čiže podľa tohto článku mali mamičky príjem väčší ako naši poslanci? no toto je fakt výsmech slušných ľudí, tak čo sa potom sťažujeme, chúdence, nulový príjem...tak toto je možné asi len na SR....

maznacik007
21. okt 2010

@adapo nuz potom sa cudujme ze je diera v socialnej poistovni... a nemaju peniaze na rodicovsky prispevok.. ked su tu mraky ludi, ktori do socialnej poistovne neplatia nic ved maju nulove alebo uplne nizke prijmy. Po tomto nech mi niekto rozprava ze sa musime uskromnit a nie su peniaze... v statnej kase.. v poistovni atd..

palculka
21. okt 2010

ahojte, tak ja som bola včera vybavovat rodičovský príspevok, polročná materská mi o mesiac končí, a pracovníčka na úrade práce a sociálnych vecí mi povedala, že zatial to vyzerá tak že mamičky ktoré majú mat 270 eur, tak ich mat budú ale nebudú moct robit, a mamičky ktoré budú poberat 190 eur, tak tie zas budú moct robit 😒

dai
21. okt 2010

palculka,
teta urcite nevie viac ako my 🙂 moze ti len povedat aky je momentalne platny zakon a ake novely su v parlamente... takisto ako my nevie, co sa nakoniec v akej forme schvali... ty teraz dostanes ten vyssi prispevok a sleduj novely aby si vedela ako sa ti to zmeni po prijati noveho zakona... 😉

palculka
21. okt 2010

ja len hovorim že "zatial" to vyzerá tak, netvrdím že to tak bude 🙂

denne73
21. okt 2010

@sirinka xixix to bolo fajn na odlahčenie. ja sa baby nad tým už nerozčulujem . Uplne zbytočne by som stresovala seba a j babenko. Táto vlada dnes niečo vyhlasi a zajtra to už neplatí. Je to všetko na figu.

tatrankamoja
21. okt 2010

@olifcek ahojky olifcek, tak ma napadlo, nemá náhodou tvoje bábenko fotku s ockom v najnovšom čísle maminy (na obale je anetka pariškova) ?

olifcek
21. okt 2010

@tatrankamoja ahojky, neviem o tom x;o)

katka888
22. okt 2010

http://www.olifcek.info/protestne-zhromazdenia :

Protestné zhromaždenia
Stále pokračujeme v boji za naše požiadavky v petícii, dnes /18.10.2010/ sme odoslali list ministrovi financií v mene všetkých mamičiek, ako aj mamičiek čakateliek, aby uvoľnil potrebnú sumu na splnenie sľubov, ktoré verejne vyslovili pani premiérka a pán minister pre rodiny na vyplatenie materskej a rodičovského príspevku v nami požadovanej výške. Tiež sme začali s organizáciou protestných zhormaždení v mestách po celom Slovensku, ako prvé sú na rade Piešťany, Martin, Košice a to dňa 26.10. od 15h30 do 16h30, bližšie info bude ešte zverejnené. Protestom chceme aj naďalej poukázať, aby sa naše body v petícii preniesli do príslušného zákona a nezostalo iba pri sľuboch.

Zoznam miest, kde sa protestné zhromaždenia uskutočnia:

- PIEŠŤANY: 26.10.2010, Winterova ulica -pešia zóna, stretnutie mamičiek od 15.30 - 16.00 na Winterovej ulici, pochod po Winterovej ulici, ukončenie protestu o 16.30 hod.

- MARTIN: 26.10. od 15h30 do 16h30, stretnutie mamičiek od 15h30 do 16h00 pred Slovenským Komorným divadlom Martin pri Miléniu na pešej zóne, je to Divadelná ulica, pochod pôjde cez pešiu zónu od divadla na koniec pešej zóny po ulici M.R.Štefánika

- KOŠICE: 26. októbra 2010, Čas: 15.30 hod. - 16.30 hod., Hlavná ulica Košice, Miesto stretnutia mamičiek: pred Štátnou vedeckou knižnicou

Veríme, že prídete v hojnom počte!

Postupne pripravujeme reťazové protestné zhromaždenia v ďalších mestách.

petičný výbor

silvi1980
22. okt 2010

Emmka3, ja len na margo mamiciek,ktorym sa narodilo dieta neplanovane,alebo ktore nemali vcas info o moznosti platenia si DNP/co je zhodou okolnosti aj moj pripad-dozvedela som sa to 2 tyzdne po mojom otehotneni a bolo uz neskoro si to platit,nebola to prave verejne publikovana moznost-aj ostatne maminy to potvrdili/
alebo predcasne/aj to sa stava/-myslim,ze by ste sa nemali teraz stavat do pozicie,ze mi teraz sa budeme mat lepsie ako vy,co ste si tie poplatky platili....
Aj ked by bolo spravodlive,aby ste vy dostavali tak,ako ste dostavali rodicovsku doteraz. Ja Vám to prajem, dufam,ze to minister este zvazi vo Vás prospech.
Urcite by som aj ja vrelo privitala zvysenu matersku/ja som mala cely cas -od narodenia 2.dietata rodic.prispevok rovnako/
,ved nasa situacia vobec nie je ruzova tak ako situacia inych mamiciek.
Aj pre to si myslim,ze ta spodna hranica bola neumerne nizko a pre mna ako pre matku urcite nebolo normalne,aby som zvazovala kazdu polozku z nakupu,co kupit a co nie...
Ja len tolko k nam,mamickam,ktore si neplatime, a budeme na jednej lodi s Vami-my sme tak nerozhodli....pekny den

dusika11
Odpoveď bola odstránená
dusika11
Odpoveď bola odstránená
tatrankamoja
22. okt 2010

@dusika11 hej, držím palce. hlavne, aby bábenká boli zdravé, keď ste sa o ne tak dlho snažili. kedy máš termín ?

dusika11
23. okt 2010

6 januar..2011..ale dvojicky vraj prichadzaju skor..takz mozno budu vesele vianoce a stastlivy novy rok 😲 🙂

vikinka1989
Odpoveď bola odstránená
martinaaaaa
24. okt 2010

@katka888 ahoj naozaj mi neda prispiet k tejto teme skoda ze som zmeskala to protestne zhromazdenie v bratislave mam tejto vlady a zvlast nemenovaneho ministra plne zuby ved naozaj podporuju len nepracujucich to uz je fakt vrchol cely zivot odvadzam do socialnej poistovne nemale peniaze a ked mam konecne dostat nejake drobne za odvedenu pracu tak som na tom rovnako ako nepracujuci podla mna aj ten pridavok k narodeniu 867 eur by mali dostavat len zeny ktore si platia do socialnej poistovne a nie niekto kto tam ani necvrkol a rozhodne nie iba na tri deti ale na kazde ved co tie matky co v minulosti na tri deti nedostali ani korunu uff ale sa mi ulavilo

ivkau
24. okt 2010

Ahojte, dobre, že čítam, inak by som nevedela, že sa niečo chystá ne hlavnej!!! 😅