Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
ahoj, neviete či pridvojkách bude to navýšenie aj vtedy ked ešte poberám tých 256 eur do mája? teda od januára mi pridajú? velmi sa na to nespolieham, ale človek nikdy nevie 😉 preto sa pýtam.
@oksu ahojky, zatial nic noveho ☹ , nevidim to optimisticky, hladam znameho v soc poistovni, dam Ti vediet cez IP
@michaela80 som rada, že so mnou súhlasíš 🙂 stále sa hovorí o diskriminácii, že tu boli 2 rozdielne RP...ale nikto nespomína, že teraz my, ktoré sme práve na prelome budeme diskriminované voči ostatným, pretože navýšenie materskej sa nás dotkne iba veľmi krátko (práve tých 6týždňov) a RP budeme mať iba 190 eur....čiže pre nás žiadna výhoda, iba jedna veľká strata!!
@xgretkax tak tak...mne to robi sprostych 6 dni. 😠 😠 😠 😠 ale co uz...
@denisocka neni to fer...vtedy to bolo viac fer... ☹ ☹ ☹ neplatil si odvody mal si menej platil si mal si viac..a teraz?M stacilo si na matersku v 32 tt a bolo by.. ale uz sa to nezmeni... tak ostali len oci pre plac 😀 😀 ☹
ahojte, ja koncim matersku 1.1 2011 , ja krava, ze som neisla o tyzden skor na matersku, mne to teda robi len 2 dni 😠
mna by to ani tak nestvalo, kebyze som len teraz tehotna, ale nie ked mi to robi 2-resp. jeden den, ved to je ako naschval
@zuzana76 no ved to ..mna uz nestve tych 66 eur...nejak bolo a nejak bude..ale stve to ze sa hovori rovnopravnosti RP pre vsetky mamicky... ale niekot kto isiel len o par dni skor na matersku tak ho ma zvyseny.... ☹
@michaela80 a mna sa este gynekolog pytal,ze kedy chcem ist? ze ako mit o bdue financne vyhovovat 😀 , ja krava,ze som nepomyslela na to, ze ide nova vlada, ze treba si to dat do konca roka 😝
@zuzana76 ja som mala to iste..tiez som mohla ist v 32 tt ale kedze som bola v nemocnici tak tam sestricka ovedala ze mi bude lepsie az v 34 ze dlhsie budem poberat PN co sa mala plnu sumu ...
@lucia.kl tu je všetko na hlavu, však na opatrovanie dajú- čo je 8 hod. dajú viac ako na RP čo je tiež na hlavu, cudzí môže dostať na moje dieťa viac a ja si musím vystačiť z tej smiešnej sumy. ale my máme byť radi, však sme dostali o 25 % viac, však jedno dieta doteraz ani právne neexistovalo, a teraz budem mať o cca 40 euráčov na to bábo, však aspon plienky mu môžem kúpiť 😝
takze vsetci nieco dosiahli - tie, co maju narok na vyssi do konca roka, maju vyssi rp a aj viac ako by povodne mali v 3. roku dietata. matky dvojiciek a viac maju predlzenu matersku a vyssi rp, vydate matky maju predlzenu matersku, a co ja? - osamela matka, ktora mala mat vyssi rp, avsak ma nan narok az po januari? nic, velke nic. Ani predlzenie materskej, ani vyssi rp. A to som sa jak blba zucastnovala protestov a listov.
@zuzana76 jedna nespravodlivost je, ze ponechali vyssiu matersku tym, co ju mali a druhym nie a druha, ze predlzili matersku vsetkym, okrem osamelych matiek. JA spadam do kategorie osamela matky, ktora mala narok na vyssi RP, avsak kedze az po januari, smola. Pocitujem ako velku nespravodlivost, ze maju niektore 256 a ostatne, co robili nie a ze niektorym idu predlzit MD a niektorym nie
@kaktusik007 ahoj chcem sa opytat,ked nastupujem na matersku skor,ako ma moja prva dcera tri roky,tak mam narok na Matersku a este aj na rodicovsky na prvu dceru do troch rokov,alebo do 6tyzdnov druheho babatko????na MD nastupujem v januari,termin mam vo februara ale prva dcera ma 3roky az v maji.takze mam narok na RP do 6tyzdnov druheho babatka???ci je to len nejaky prispevok???mam na nieco narok aj na nu?a ked ju dam do skolky od februrara na pol dna,tak stracam na nieco narok alebo nie???a kedy ma prosim vas podpisovat prezident ten zakon???dakujem
Mne materská končí 13. 12. tohto roku, na RD nastupujem 14. 12., ešte spadám pod "starý zákon" ... ale nedajbože, že by som mala ešte nejaký zostatok dovolenky na výplatnej páske, resp. by mi to napísala vedúca do Potvrdenia od zamestnávateľa pre úrad práce...tak mám taktiež menej...
@fnukkacikk ja som to pochopila tak ze ešte za január dostaneš asi posledný krát rodičovský príspvevok, a tiež od januára ale len od dátumu od ktorého nastupuješ na MD (alikvotna čiastka) budeš dostávať 60% z vymer.základu ktorý si mala pred tým ako si isla na MD s 1.dcerkou, to jest z posled.zamestnania. to ze daš dcerku do škôlky to ich uz nebude vo februári zaujimať lebo budeš na MD s druhým bábom ktoré čakáš. na tu prvu budeš dostávať vlastne už len prídavky na dieťa...
ale nech ti to tu niekto este pre istotu radšej potvrdí alebo lepšie vysvetlí 🙂 🙂 🙂
@macilaci ja si tiež myslím že tých 25 % je vám dvojičkarkám málo 😀 😀 ked na každé dieťa sa má dostávať rodič. príspevok tak by to malo aj tak platiť pri dvojičkách, mali by ste dostať vlastne 2x toľko. je to nefér... ale ked deti dospejú budú musieť platiť danie obidve, vtedy im to už bude vyhovovať ked budú musieť platiť štátu oni ☹
Baby ja sa chcem spytat, ako je to v tomto prípade - Oficialne je vydané z 8.12. z Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky
- Rodičia, ktorým v priebehu roka 2010 vznikne nárok na vyšší rodičovský príspevok podľa súčasnej legislatívy, budú ho môcť poberať aj v ďalších rokoch – kým ich dieťa nedovŕši 20 mesiacov veku
http://www.facebook.com/notes/ministerstvo-prac...
a definicia platnej legislativy znie:
- Výška rodičovského príspevku
•256 eur mesačne do dovŕšenia 2 rokov veku dieťaťa ak pred vznikom nároku na rodičovský príspevok
•bolo vyplácané materské alebo obdobná dávka v členskom štáte EÚ alebo
http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/sta...
a ja som uz na materskej od 12.11.
ahoj baby chcem sa spytat kedy vam je ochotna socialna poistovna potvrdit tlacivo pre vybavenie rodicovskeho prispevku??, mne den pred narokom, dovod: mohla by som to zneuzit 😖

@wewe4
zakon je schvaleny, uz ho len musi podpisat prezident