icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

mata84
3. jan 2011

baby, prosim ktora viete, poradte mi...teraz 14.1.2011 mi bude mat maly 3 roky...RD dostanem vo februari uz len za tych 14 dni, alebo cely mesiac?? dakujem za odpoved.. 🙂

martinex
3. jan 2011

@mata84 RD je mesacna davka..aj keby ti to vyslo ze len jeden den v mesiaci si na RD dostanes vyplatenu plnu sumu 😉

mata84
3. jan 2011

@martinex jej..dakujem ti pekne za skoru odpoved...si ma potesila 😉

jankar27
3. jan 2011

ahojte mamicky, vidim, ze sa tato diskusia rozrastla, hoci som tu dlho nebola. Zachytila som urcitu informaciu, a nie je mi to celkom jasne, neviem, ci ste to tu uz pisali. Pokial viem, doteraz bol rodicak do troch rokov veku dietaka, ale ak nastupil do statnej skolky skor, rodicak sa rusil. Otazka znie, ze ci po novom to plati tak isto,alebo nie, kedze mam pocit, ze v zneni zakona sa podmienka osobnej starostlivosti zrusila. V nejakej poradni v novinach, to sice nebolo jasne napisane, ale mam pocit, ze tam davali radu o rodicaku, ze sa pobera do troch rokov, a je jedno ci dieta chodi do jasli, skolky, alebo je doma.

susann80
3. jan 2011

@olifcek no za mna zrejmne nikto , kedze nic nevybojovali

susann80
3. jan 2011

@olifcek vidis ani sama nevies, ze kto skoncil 31.12. nic sa mu nepredlzuje...

olifcek
3. jan 2011

@susann80 lutuj sa nadalej... na Tvoju adresu no comment uz... nemam rada bezvyznamne debaty.... a uz vobec sa nebudem bavit s niekym, co sa zaregistroval zrejme len aby rypal...

takyna
3. jan 2011

Ahojte
Platia sa odvody SZČO pri podnikaní a poberaní Rodičovského príspevku????díky

sasasx
3. jan 2011

ahojte,

maly sa narodil v sept 08, poberam rodicovsky prispevok, od 1.1.11 som nastupila do prace, maly ide od 10.1. do (statnej) skolky. Mam v zasade dva otazky
a) ako je to s rodicovskym po novom. Ostane mi?
b) kde vsade sa potrebujem prihlasit, odhlasit a oznamit ,ze som nastupila do prace?

dakujem velmi pekne.

ivanulka_so
3. jan 2011

ahojte neviete ci sato porodne zmenilo ci sa zrusuje jedny hovoria tak adruhy zas inak ale v spravach som nepocula aby sa rusilo neviete?
😒

ivanulka_so
3. jan 2011

@mata84 ahoj hoci ma mali 3 roky 14 aj tak dostanes vo februari za celi mesiac oni to beru ako mesiac po zade ja som tak dostala ties takze dostanes riadne ahoj

mixka
3. jan 2011

ahojte. ja mam otazku, zvyseny rodicovsky nabehne automaticky, ale treba pripomenut tetam na urade, ze mame dvojicky a mame narok na +25% alebo si to vsimnu same 😕 ???

ela2710
4. jan 2011

@mixka vraj si to vsimnu same 🙂 zvyseny ti ma prist vo februari za januar, takze to uvidiss vo februari, ak by ti aj neprisiel zvyseny, tak chod na urad a dalsi mesiac ti to urcite doplatia, ale mal by ti nabehnut automaticky

ela2710
4. jan 2011

@ivanulka_so ahoj, porodne sa nezrusilo a ani nezrusi, plati pri troch detoch, zda sa mi ale, ze pri tretom je uz nizsie..ale rozhodne sa nerusi

zbinka
4. jan 2011

Dobry den vsetkym,,,,,,,
Chcem sa vas opytat,,,kedze som to nikde nenasla,,,
som na RP od novembra s dvojickami,,,dosavam 256eur, ako to bude od januara 2011,,,zvyši sa mi tato suma o 25%, alebo nie??
neviem sa v tom zakone vyznat,,,alebo tato suma ostane az do 20 mesiacov veku deti?? a az potom nasledne sa to zvysi???
viete mi niekto v tom poradit???
vrela vdaka za odpoved

nada.hope
4. jan 2011

http://blog.etrend.sk/mihalblog/2010/12/19/rodi...
Skuste je to od Mihala,................aj s vykladmi

mima595
4. jan 2011

@mixka - podla mna pripomenut, lebo pri dvojickach sa dokladal len 1 rodny list na 1 dieta, ked tam nemas rodne listy na obe deti, nemaju ako vediet, že mas dvojicky....

ela2710
4. jan 2011

@mima595 ved ale ked poberas pridavky 21,99 eur, tak davas oba rodne listy za obe deti, nie? podla mna vedia, ze ma dvojicky, ved to sa vsetko eviduje

zbinka
4. jan 2011

nada.hope,,no ano, to som citala,,,dik,,,no s toho mi to prave nieje jasne,,,tak neviem,,,,
a presne ako pise mima,,,je tam len jeden rodny list,,,takl asi treba odniest aj druhy ako inac mi to priznaju??
som s toho blba,,,vsade uvadzaju priklad, len ked zena ide na matersku od noveho roka a potom automaticky prechadza na RP po novom, no nam co mame RP 265 zvysia o tych 25%., alebo nie?? asi nie,,,lebo pan mihal to v blgu napisane nema,,,,teda moj nazor,,,vie niekto viac
😉 😉 😉 😉 😉 😉
,,dakujem za infooooooo

ela2710
4. jan 2011

@zbinka pozri skus tam zavolat, na nete si najdi cislo na urad prace a oni ti poradia, nikde ti to nepovedia na 100% len tam ano

mixka
4. jan 2011

rodne listy sa davaju obidva, ale ak by aj len jeden, v poznamke rodneho listu je napisane porod dvojciat, prve dvojca/druhe dvojca...

zbinka
4. jan 2011

jasne,,,dobry napad,,,skusim a potom napisem info,,,ked to vybavim,,,dik baby aj tak 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

mata84
4. jan 2011

@ivanulka_so dakujem ti pekne za odpoved, som rada, ze to nekratia 😉

susann80
4. jan 2011

@olifcek uz je lepsie?? ak ano, som rada, ze aspon na to bola moja registracia dobra 😀

nada.hope
4. jan 2011

@suek som podobny proble a kedze som si to bola dnes aj vybavit,..tak odpoviem Tvoja sestra musi vypisat ziadost o rodicovsky prispevok a vo februari uz dostane 190 euro .-)

mibabi
4. jan 2011

ahojte, nevie mi niekto poradit?? chcem sa vratit do prace pocas RP. Neviem, ako je to po novom, ale po starom som mala narok na svoje miesto iba ak sa vratim do pol roka. . . od januara je to tak isto? alebo je mi zamestnavatel povinny drzat miesto do troch rokov?? dakujem

martinex
4. jan 2011

@mibabi zamestnavatel ti len pocas MD-cize 6 mesiac drzi tu istu poziciu..potom ta moze preradit na inu-samozrejme,ze z manazerky nepojdes robit recepcnu..musi to byt +- take iste zaradenie... ale miesto ako take ti drzat musi drzat kym si doma 🙂

lara1705
5. jan 2011

kto mi vie povedať, ako to je teraz s tym zvyšenym RP? Doteraz som dostavala 164 eur a teraz mi patri 190 eur. Mam o to požiadať prislušny urad? alebo to bude priratane automaticky? dakujem za odpovede.

standa82
5. jan 2011

@lara1705 ...bude to upravené automaticky 🙂

lara1705
5. jan 2011

@standa82 diki moc, aspoň netreba nikde chodiť.