Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
prosim vas ved oni maju ine problemy, kto je pod vplyvom omamnych latok a pod. nadobudam pocit ze sa s tym asi podelili vsetci
az teraz som si vsimla,ze tuto temu uz preberate....som v takom soku,ze som asi oslepla
@heni79 na predcasnom a pri tom robia? no neviem tyka sa to aj u mna v rodine jednej a ona robi a je v riadnom dochodku a ta tak pochopila ze vsetci bud budu robit alebo pojdu na dochodok... ale ze spatne to nebudu robit..teda ze jej sa to tym padom netyka... no ale to je jedno..aj tak to sem nepatri,len som tym chcela povedat ze spatne by zakon nemali uplatnovat
ja od zlosti ani neviem, čo už povedať na tých pri koryte, to nás idú trestať za to, že máme dieťa ? hajzli sú to, veď akoby tých 254€ bola neviem aká výhra
fuuu tu sa inak dnes pise 😀 ako ja nie som schopna sa normalne rozhybat ze zacat nieco normalne robit 😔 toto tu je ale svaty hnev, taka arogancia aka z toho cloveka srsala,....fuj na grc...ja este s malym chodim po doktoroch, aj tam dost vypytuju peniaze...no najblizsie asi poviem ze chodte si pytat k mihalovi 😠
a presne, prezident je v nasom state obycajna babka, ktora robi to co nariadi premier...teda dnes premierka ...
asi by sme mali poslat link niekde do sprav do markizy alebo kde, na tuto temu nech to rozvlaci a ...aj ked to fakt nepmoze ☹
ja nepotrebujem jeho 300 eur,nechcem dať také malé dieťa cudzej osobe ani do jasiel,chcem ho vychovať ja!!!
neviete, ci tych 190,-eur budu mat automaticky aj maminy, co uz poberaju RP, ci uz zvyseny alebo nizsi? Rozumiem tomu dobre, ze od januara budu mat vsetky maminy 190,-eur, ci uz cerpali RP, alebo len zacinaju cerpat?
to je tada ale nespravodlivosť!!!Prečo by maminy ktoré pred tým pracovali alebo si dobrovoľne platili mali byť na tom istom ako matky ktoré v živote neroboli a žijú len s prídavkov a príspevkov???!!! 😠
@tomato ano rozumies tomu dobre, zvysenie ci znizenie sa vzdy tyka kazdeho bez ohladu na to kedy ides na rodicovsky
takže sa zníži slušným,pracujúcim a pridá sa cigáňom SUPER! 😠
@lubica69 to neni len o ciganoch. nebudme rasisti. je to o tom, ze kazda z nas si mohla platit DNP aby nieco dostala ked to bude treba. ja som si poctivo platila celu dobu na VS, aby som nieco dostala ked zostanem na materskej. este vtedy nebol zvyseny RP. Kazda jedna si to mohla platit. Tak preco nam to teraz zrusili!!! To teraz tak usetria? Jak keby to bola nejaka vyhra 255€ 😝 😝 😝
@pink_lady presne...asi tak nejak...už vidím zamestnávateľa,ako sa tvári,ked sa vrátim od ročného dieťaťa do roboty,pretože ked bude v jasliach,tak automaticky nastúpia choroby a budem často na očr...ja nechcem malého nechať cudzím ľudom...a ani si neviem predstaviť,kto by bol s ním,kedže robíme na smeny.
..porodnost urcite nebude nizsia...kto chce bude mat babo tak ci tak...ved ci uz je davka taka alebo onaka...ani tak to nie je nic moc...a potom..dieta potrebuje jest... nie len tie 3 roky, ale aj potom...
Ahojte! Aj podla mna to nie je cele fer, samozrejme to maju vo vlade krasne pre nich vyhodne prespekulovane. 😠
Dievčence čo rozoberáte?
ahojte, cize teraz ked dobre citam.....ak mam rodicovsky 256 EUR, tak mi od januara klesne na 190EUR....aj ked may bude mat 2 roky az v juli...hajzli.....ale ako citam, zas mozes popri rodicovskom robit....cize, ak sa vratim do prace, budem zarabat, tak zaroven do tych 3 rokov k platu budem poberat aj ten rodicovssky? dobre som to pochopila z tohto clanku?
http://openiazoch.zoznam.sk/info/zpravy/zprava....
Aha, tak už viem o čom debatíte. No nasralo mato 😠 Tak načo si ozaj platíme DNP, keď máme mať RP v takej výške ako nepracujúce, či tie ktoré si nič neplatia 😠

@zuzkat1 - nie nemas narok....na Pnku len ak si priplacas DNP