Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@adky ano je to pre rodica preto sa to aj vola rodicovsky prispevok a nie detsky.. to na co ho minies to je tvoja vec, niekto ho minie aj na cigarety a alkohol
to ze to nepokryva tvoje potreby na dieta chapem... ani moje to nepokryje ... preto si musim privyrabat resp. pomahat manzelovi aby sme to utiahli... ale chceli sme deti a o deti sa treba aj starat...
@latvia tebe Nobelovu cenu keby si vedela zabezpecit taketo fungovanie systemu 🙂 😵
Som mozno hnusna, ale mna isti dochodcovia tak stvu. Ved ked chcu nech pracuju aj do 80. ale bez dochodku. Hlavne , ze dochodky poniektorych dochodcov by statny rozpocet vyrazne odlahcili a mohlo by sa vo vyhliadke uvazovat o zvyseni davok rodicom. Na to vsak nemaju gule, dochodcov je vela a volit chodia. A ti vyvoleni su na vysokych postoch oni si to ustrazia. 😠
Mohli by aspon zvysit danovy bonus, res. nezdanit. ciastky pracujucim manzelom ak zena je na RP. Ale to tazko, s prijmami z toho oni uz v rozpocte pocitaju 😖
Sa mi paci tato diskusia. Skutocne diskusia a hladanie moznosti, nie osocovanie a nadavky 😵 🙂
@maggie2 Vsetko sa da, len treba chciet. Kto chce hlada sposoby , kto nechce hlada dovody.
Oni by radi natlacili dochodcov do sukromnej sfery, plati ich sukromna osoba nie stat, odvadzaju poistne a dane ktore dostava stat. Ten im sice za odpracovane roky naviac dochodok prerata, ale ked si pozries kolko dochodca na odvodoch zaplatil a o kolko mu dvihnu dochodok tak zaplaces. Ale to nezaujima ani dochodcov - zamestnacov, ved nech ich sukromnik plati, ma z coho ved v pivnici ma tlaciaren na peniaze, ani stat lebo pre nho je to vyodne. Viac penazi v statnej kase a este aj dochodcvia maju eurace, ktore v lepsom pripade minu, alebo ulozia v banke, alebo posunu detom, ktore si nevedia najst pracu. Preco asi?
@traktor - suhlasim stebou. Neviem preco sa tu hadame, mali by sme si pomoct nie? Kazdy mame iny zivot, pochadzame z inych rodin. Skolacky, pracujuce, atd. Mali by sme drzat spolu a nie urazat jeden druheho 😉 .
Musime najst sposob ako si prilepsit financne. A to teraz uz kazda ako moze 😔 bohuzial. Nevybijajte si tu svoj hnev. Ja som tiez nesmierne nahnevana , ale na stat nie na vysokoskolacky ci podobne. Ved tiez vychovavaju dieta najlepsie ako vedia - ako aj ja!!!
@jamilanka ale že si človek platí nemocenské, to s RP nič nemá, platením nemocenského poistenia si kryjeme riziko, v prípade že by sa nám niečo stalo, keby sme ochoreli, bola by nám poskytnutá zdr. starostlivosť do neobmedzenej výšky, a ver, keď má človek smolu a dostane rakovinu, to liečenie stojí desaťtisíce eur a viac. Všetky poistné zmluvy sú založené na tom, že poistné sa nevracia. Poistné sa spotrebuje práve na krytie rizika.
@jamilanka vsak ano, tak sa to vyuzivalo. Povodny princip bol ale taky ako napisala @maggie2 , len sa kapanek zdegeneroval. Paragrafy su klukate, a zakony sa uz prijimaju stym ze su tam hluche miesta, ktote sa daju pekne vyuzit. Zo zaciatku ich vyuzije len par vyvolenych, potom stale viac, tak sa spravia obmedzenia a nakoniec zrusia. A pridu nove s novyi slabinami o ktorych vedia len velmi sikovni alebo vyvoleni
@maggie2 vydavky na byvanie to je dalsia kapitola. U nas ludia nie su nauceni menit bydlisko. Za sociku dostali 3iz. byt mali 3 deti, teraz tam byva pani sama a nevymeni ho ani nepreda. Lebo spalnu chce, obyvku chce a ked2x do roka pridu deti na navstevu aby mali kde prenocovat treba dalsiu izbu. Podobne domy, vlastnymi rukami postavene, tak z neho odijdu az nohami napred. Ja to do stej miery chapem, oni sa velmi na nich viazu, obdobne ako nasi prastai rodicia na polia a podu. Nie aby to predali, prestahovali sa do bytu a peniazky si uzili , nech nezivoria, nie oni to drzia pre deti ako dedicstvo. deti to pol roka po ich smrti preadaju,peniaze si podelia, kupia auto a je po dedicstve.
Myslenie sa musi zmenit, e nebudem cely zivot byvat a pracovat na jednom mieste.
@petruska77 ja ta kamenovat nebudem..ale dieta nemam preto aby som ho odlozila do jasli..tuto moznost si mozu vies kam a vies co... ja si dieta chcem vychovat sama a nie aby mi ho niekto cudzi opatroval.. to som dieta mat nemusela

@traktor a je podla teba teda v poriadku tato vlada, ked kritizujes hlasky? ved ich predsa dakto musel volit ci nie? A myslis si ze ja mam narok na uver? Ale vziat sme si ho museli, ved kde by sme isli byvat, nemali sme ist kam.