Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
Ahojte maminy, treba sa proti tomu postaviť, lebo konečne bolá aká - taká spravodlivosť voči pracujúcim maminám oproti tým "ktoré len sedia doma a rodia" a teraz nám to chcú vziať. Tiež sa k Vám pridám a podporím vec v tom správnom smere.
baby buďte reálne, na 300€ nepridajú! Páni ministri nikdy neboli a nikdy nebudú vo finančnej tiesni ako matky na materskej. Mňa len neskutočne vytočilo to, že zas sa budú mať dobre naši spoluobčania " inej pleti" a my pracujúce matky budeme stále len robiť na ich sociálne dávky . Prečo nedajú pracujúcim matkám 300€ a keď už chcú zvýšiť na 190€, tak nech zvýšia tým ostatným. Človek len robí a robí a nikdy z toho nič nemá.
@jojka7 tych 300Eur co chcu preplatit skolku ... ide z Eurofondov, tam stat nedava ani korunu 😉
a nadavat treba na predoslu vladu za to co tu nechala 😝
Nech si len pán minister skúsi vychovávať dieťa za 190 eúr a potom nech je taký múdry 🤐
hlavne, že tá Radičová sa oháňala jak podporí rodiny, no to je výhra,fakt. Nech nám dajú zo svojho, aj tak to nepocítia tých 66 eur, ale zo svojho si nebudú odopierať, aj keď sa oháňala že, jej deficit zoberie, robí 600 eur, tak nech ho rozdelí medzi nás mamičky, 😠 , taká som nasratá, 😠
ja som pracovala ako živnostníčka a poberám 164 eur mesačne, uprimne sa priznávam, suma 190 eur by ma potešila veeelmi moc... manžel zarába 600 eur, dokopy máme 800 eur mesačne, 150 eur najomne, byt po mojich rodičoch, krmime seba, dieta, auto... na konci mesiaca na učte jedna velká nula, ale žijeme tak už rok a dobre je aj s mojimi 164 eurami....
maminy, ktoré len sedia doma a rodia ??????? 😀 😀 😀 a čo študentky VŠ, str. škôl, mamičky na md, ktoré otehotneju počas md aj to su len ,,maminy, ktoré sedia doma a rodia ????????????????,,
🙂
@emmka3 mile mamicky som v siedmom mesiaci tehotenstva...a cakam dvojicky ..to by ste neverili ja dostanem matersky a rodicovsky len NA JEDNO DIETA......jedina vyhoda je pri prispevku pri narodení dieťaťa....čo mám tomu druhému povedať že ty nedostaneš plienky lebo mi na teba neplatia?? Dvojičky sú veselo diskriminované a čo máme my dvojičkárky povedať? A ak mi dovolia pracovať...ja musím vyplatiť škôlku dvakrát, dvakrát oblečenie , lebo prenášať oblečenie z dieťaťa na dieťa sa proste nedá....PÁN MINISTER DO KEDY SA BUDÚ DVOJIČKY DISKRIMINOVAŤ????
@dusika111 a čo sa čuduješ, mne zase povedali že kedže som na rodičovskej a idem zase na materskú tak mi možno ani druhú materskú neuznajú a od narodenia druhého dieťaťa budem dostávať aj tak len rodičosvký, je to hnus a to mám odrobených 10rokov a také čo nerobia, teda určitú časť žien ved viete ktorú myslím čo len rodia od 16-17tich tie budú dostávať to isté ako my čo máme svoje odrobené.........
@sasuliatko2011 že 800e ved to je oproti iným luxus moj muž má 450e ja síce 260e teda 710dokpy a aj keby neznižíli rodičovský tak mi milá zlaté povedali na úrade práce ža druhú materskú mi zrejme ak sa zákony nezmenia neuznajú a buem mať pri dvoch deťoch len tých 190e, hej možno si niektopovie že moj problém ked máme druhé tak skoro ale na malú sme čakali vyše 4 a pol roka a prešli si kadečím a tak sme chceli hned popri aj druhé tešíme sa velmi že to šlo konečne bez problémov a vždy ked idem do poradne tak stretávam cigánky čo majú hádam len nejakých 17 a ide ma rozhodiť že nás zase všetky hádž spolu dokopy zatial čo my sme si odrobili a teraz sme na materskej a tie len rodia ako jablone a my sme na ne platila a celý štát len dopláca a toto čo teraz robí vláda a to je akože motivácia aby mali mladé rodiny deti a nie len cigánky dakujem pekne za takú motiváciu ☹
@mirip na teba nie..citaj prispevok vyssie od
@ziza55 ...ako dnes, ked ma polka zien problem otehotniet a vôbec donosit dieta...tak napisat, ze je tvoj problem, ze si skoro otzehotnela mi pride...nemam na to slovo...lebo niektore sa snazia aj viac rokov, kym to dietatko vôbec maju...tak trosku ludskosti by nezaskodilo...ja uz som pisala, chapem vsetky rozculene, nahnevanwe...ale tak trosku vazim slova...
@zuzana1301 máš prqvdu s tým pánom ministrom a ozaj čítala si ohlasya niektorých ludí tak napr jedna sa tam vyjadrila tak že nám nič netreba že ona vychovala deti bez rodičovskej a má ich a je tu.................len ono tá staršia generácia si neuvedomuje že vtedy sa rodiny mladé podpporovali kadejakými nenávratými pôžičkami či už na bývanie alebo na zariadenie domu alebo bolo ýhodou si požičky mladomanželské vzjať a teraz kolko rodín musí najskor riešiť bývanie potom aby mali zamestnanie kedže kolec dôchodciv nám zaberalo miesta a aj tak zamnestnávatelia porušujú zákony.....................aspon u nás v školstve stále
..hej ale je to pripad od pripadu..je kopec prave mladych zien, co maju problemy a odporuca sa , aby otehotneli cim skôr..sama mam kamosku, co jej bolo odporucene otehotniet cim skôr ak chce mat vôbec babätko...podarilo sa..potom ju operovali a viac deticiek mat nemôze.., akoze si myslim, ze toto uz je o inom, tak to citim aj pri dvojickach, trojickach...preco by mali dostavat menej , teda dostavat len na jedno dieta, ved je kazdemu jasne, ze maju väcsie vydavkY...maminy , co maju chore deti...a da sa pokracovat...ako sme zlostne,ale treba pritom trosku pozerat aj na to..ze nie sme na tom az tak zle ,ako niektore...ani mne sa nepaci cely ten zakon..hoc budem mat zvysene...ale je to zvysenie tak nenormalne vela?..vsak vsetko idu zvysovat,potraviny.... tak v konecnom dôsledku budeme mat s tych penazi velke prd...skôr si myslim, ze ak su ochotny rozdavat tych 300 eur, tak by ich mali pouzit na rodicovsky prispevok pre vsetky zeny rovnako..ziadne znizovanie...kazda mame dieta, ktore ma potreby..a kazda chceme byt pri nom...
tiez sa pridam, pretoze som stretla na poste ciganku, ktora berie mesacne 300 eur, nikdy nepracovala, ma jedno dieta a s pridavkami na byvanie dostava viac ako my. O deti sa nestaraju a ako prve sa kupuju cigarety a alkohol.
Nam tych 256 eur nestaci ani na zaplatenie bytu. S inymi krajinami sa porovnavat nemozeme vobec, poznam vela rodin kde manzel zaraba mesacne 360 eur a manzelka na materskej. Z toho sa zit normalne neda.
DNP nikomu nic nehovori? studentky, mamicky na materskej, ktore znova otehotneju 😉 staci sa trochu zaujimat a mali by ste aj vy zvyseny rodicovsky prispevok a narok na matersku 🙂
tiez mam dve deti a rozmyslam znova nad DNP aj kvoli castym chorobam 😉
btw. tych 300 Eur nejde zo statnej pokladnice, ale z Eurofondov, s tym stat nema vobec nic 😉
Ahojte, jedno sa musí uznať, že na viactorčatá by mali davať viac, predsa je aj dvojnásobná spotreba všetkého!!!!!! A s tými romakmi je to fakt, mna len " fascinuje" ked vidím, jedno v "kočíku" tri okolo a už je zasa tehotná!!!!!!Alebo sa mi už aj stalo ža dieťa holé a v použitej špinavej plienke. Tak "pán" minister, za takúto staroslivosť by mali poberať, tolko ako my čo sa o deti riadne staráme!!!!!!!!! Ja som robila 10 rokov!!!!!!!! A aké výhody z toho vyplývajú?? Vaša manželka by vyžila z takej " vysokej" sumy? to by ste nemali ani na pol mesiaca!!!!! A my z toho mame žiť celý mesiac?
to sa ani neda porovnavat s inymi krajinami, staci len rakusko, tam by len z 1 materskej vyzila komplet cela rodina bez problemov 😝 a ceny za najom, stravu, benzin,oblecko maju porovnatelne az nizsie, no a o platoch ani nehovorim.
baby, zle nas bocian pri narodeni vyhodil, stacilo by par km za hranicami smerom na zapad...no ale zas dobre ze nie na vychod 😀
a na dvojicky by samozrejme mali byt vsetky prispevky tak ako na 1 dieta, ved to kde sme ze sa narodia 2 a prispevky su len na 1, to moze byt len u nas, predsa naklady su stale dvojnasobne 😖 stat fakt setri kde sa da, hlavne ze na svojich platoch nesetria.
este ktovie ako to dopadne s tou pracou popri materskej od 1.1.2011, keby sa aspon to dalo lepsie sa mamicka pretlcie.
@rainee len tam asi nemali vo vlade takeho stedreho Fica, ktory by ich dostal do takych sraciek tak ako nas teraz 😝 nebyt jeho, ktovie kde by sme teraz boli 😔

ako ja skladám klobúk všetkým slobodným mamičkám a aj tým ktoré sú s dieťatkom samé :( Ešte mali dať k tej úcha
vatnej sume aj návod ako to má všetko mamička zaplatiť z toho :( a potom sa začnú čudovať, že klesá populácia :( Ach jaj červíček môj čo ťa to čaká na tomto hnusnom svete...bude treba bojovať ale maminka sa bude snažiť a nebude ti nikdy nič chýbať a ani ona sama aj keď neviem presne ako to ešte spravím :( Ale my matky sa nedáme a budeme bojovať pre naše deťúrence :(