icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

olifcek
26. sep 2010

@seklas tak ako pises veru, mozno viac deticiek mat nebudem, tak si chcem Olivku aj uzit, vdaka bohu, ze stale kojim, ale tie, co to sastie nemaju, musia i UM kupovat, ved len to ake je drahe x;(

kacenkalm
26. sep 2010

neda mi to napisat si svoj nazor.... 😠 a co napr.ja,ked som sa s otcom mojej dcerky rozisla,a ostala som s malou sama v zahranici....bohuzial,nikto si to nepredstavoval,ze to takto dopadne,ale aj ja si musim coskoro hladat pracu aby som nas uzivila a vsetko poplatila...tu v cudzine to nie je sranda....takze som asi zla matka,ked musim do prace,ale inak to proste nejde....tiez som verila a chcela som ostat s malou doma az do jej 3 rokov.....ale zivot to zariadil inak ☹

makovnik
26. sep 2010

idem makať, prajem ešte peknú nedeľu - a keby dačo, dajte vedieť

kacenkalm
26. sep 2010

takze malu budem musiet daj do skolky....ci sa mi to paci,alebo nie.....okolnosti ma nutia.... ☹

k.a.t.k.a.
26. sep 2010

no v kazdom pripade je to na maslu 😝 su to male peniaze, tiez nemame na rozhadzovanie .. ja som tak ci tak bola zvyknuta pri dcere na 164Eur 😝 dokonca aj prispevok pri narodeni mi usiel o 10 dni, kedze sa narodila pred vianocami a zacali ho vyplacat az detom od januara 😝
je sice pekne od nich ze nam umoznia pracovat, len kto zamestna matku s 2 detmi, kde raz jedno alebo druhe je chore kazde 2 mesiace 😖

seklas
26. sep 2010

v dobe ked som bola mimino,štát garantoval mamám istotu,teraz ich štát podporuje aby dieta šupli do jasiel a aby oni išli pracovať,prečo,aby s odvodmi plnili štátnu kasu!a to,že ich diťa má vychovávať cudzia osoba pre dieťa je im úplne jedno!pýtam sa,ak toto je pre niekoho racionálne tak potom už naozaj neviem!

olifcek
26. sep 2010

minister i premierka by si mali aspon pol roka vyskusat zit zo 190eur...rychlo by sa peniaze nasli, verte...oni si nahrabu, ved ako kazdy, kto bol pri koryte, my sme im to krasne platili, platime a platit budeme, teraz nasi mm, rodicia, vsetci, co pracuju...no sebe na odmeny a pod. maju...na nas nezvysilo

seklas
26. sep 2010

každa vláda potrebuje hlupých poddaných už od praveku...preto stále navrhujem štrajk z presvedčenia...

k.a.t.k.a.
26. sep 2010

a to som este zabudla aka je nezamestnanost, urcite vsetci zamestnavatelia "cakaju" na mamicky po materskej 🙄

@seklas suhlas straj, ale poriadny ... lenze toto je stat ufrflancov, vsetci si zanadavaju len doma pred telkou pri televiznych novinach, nechaju si srat na hlavu ... vid referendum 🙄 su lenivy zodvihnut rite a urobit nieco preto 😝 ale frflat dokolecka ako je zle to vedia vsetci

seklas
26. sep 2010

@k.a.t.k.a. aspon v niečom sa zhodneme🙂 aj ked aj my sme referendum znegovali,lebo všetky body ma vláda vo svojom volebnom programe...sme za štrajk v každom krajskom meste...nežný ale presvedčiví,písanie listou je zbytočné a neenviromentálne...sme za štrajk!!

nebbia
26. sep 2010

suhlas.Treba vsak nieco pre strajk aj podniknut...

seklas
26. sep 2010

@nebbia to teda treba,nielen o tom písať,ale musíme sa aj dohodnúť na okolnostiach...

moletka43
26. sep 2010

Navrhujem poslať pána ministra na mesiac na meterskú a nechať ho aby nám ukázal ako bude z tejto almužnej
žiť. Pridáme mu k tomu aj manželov plat cca 600 Eur a ideme na to:
-Nájom + energie + sipo 230 Eur
-Poistky pre deti 50 Eur
-Školné v prípade, že máte doma prváka cca 150 Eur / to je zaokrúhlene ak ste museli všetko nakúpiť/
Takže plat + rodičovský príspevok - 790
Náklady - 430

Zostane nám pre 4 člennú rodinu 360 Eur čo je pri 30 dňoch 12 Euro na deň. Takže pán minister a ostatný čo rozhodujete o našich osudoch prihláste sa kedy nám ukážete naživo ako máme z týchto almužných žiť.
Hambím sa , že som občan Slovenska a ľutujem , že sme Vás volili. Myslím, že nám neostáva nič iné len sa modliť, že čo najskôr padne táto úžasná vláda. Hambite sa

olifcek
26. sep 2010

ako pise

@boddez treba to dat do jojky...ja som sa uz začal s tým zaoberat ..poslal som im svoje udaje a vraj s tým ničo začnu robit.....ak chcete tu je e- mail stranavova@joj.sk pošlite jej vase prispevky....do jojky....

kuk i sem
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/strajk-proti-znizeniu-rodic-prispevku/

olifcek
26. sep 2010

@moletka43 niektori maju menej, na vychode ludia, kt. nepracuju v zeleziarniach, ci v oblasti IT zarobia cca 350eur...

veronikapp
26. sep 2010

prečo nám nejdú ,,príkladom,, a nevezmú aj sebe? Keď je také nutné šetriť...haj.li, sebe nevezmú ani cent

moletka43
26. sep 2010

Ja viem , je to strašné , lenže nikto to tu nevidí. Nech sa hambia všetko sa bude len zdražovať , nech sa nečudujú, že ľudia odtialto utekajú. No koho to zaujma oni sa majú fajn a ľudia nech si vravia čo chcú. Je to hamba , mali by sa zamyslieť kam to smeruje ideme dozadu a nie napred. V žiadnej krajine toto neexistuje. V prvom rade je postarané a mladé rodiny . Ak nebude pôrodnosť tak čo sa stane za pár rokov?
Ľutujem všetkých mladých ľudí , nemajú šancu bývania ani žitia. Pri tomto živorení sa to totiž nedá a je to nemožné.

seklas
26. sep 2010

treba ísť von,potom aj jojka príde sama od seba k nám...tu plakať je málo,treba plakať a sťažovať sa v uliciach pred úradom vlády!!!!!!!!!

moletka43
26. sep 2010

@veronipresne nech oni žijú aspom tri mesiace z rodičovského príspevku a všetci. Uj to bude ušetrených euráčikov

catharinaa
26. sep 2010

strasne som poburenaaa...sklamana z tohto...co este vlada chce urobit??? nase deticky sa narodili fakt do krasneho sveta.... ☹

olifcek
Odpoveď bola odstránená
majamat
26. sep 2010

@moletka43 to si p. ministrovi dala este vela. moj mm nezarobi ani 500€.

olifcek
26. sep 2010

citat

,,Dôvodom zvýšenia cien podľa Schmögnerovej je aj nedostatočná konkurencia na slovenskom trhu. Zdražovanie môže mať následne aj vážne sociálne dôsledky.

"Veď 20 percent DPH pri potravinách alebo detskom ošatení je európsky unikát. Napríklad vo Veľkej Británii je na potraviny i detské šatstvo nulová sadzba DPH," zdôraznila Schmögnerová.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/5549962/schmognerova-...,,

lenadka
Odpoveď bola odstránená
lenadka
26. sep 2010

@olifcek tot bola podla mna jedina schopna ministerka financii 😉

seklas
26. sep 2010

volby už nechajte tak,to už nezmeníte,skúsme sa radšej zaoberať tým,či pojdeme,alebo nepojdeme do ulíc!!!!!!!!!!!!

lizatko1009
Odpoveď bola odstránená
lizatko1009
26. sep 2010

@makovnik jasne pomoze to kazdej, ale nechapem preco na jasle 300€ a pre matku co sa doma stara 190€

olifcek
26. sep 2010

@lizatko1009 presne tak! kazda mamicka by radsej doma dietatko vychovavala, a nie do jasli supla hned