icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

daskah
29. sep 2010

je to swinstvo a nefer

minitrouble
29. sep 2010

@nelinka2009 no zjavne nevies o com pises !!! http://blog.etrend.sk/mihalblog/2010/01/09/pris...
trosku si nastuduj danu tematiku ked sa tu chces hadat a vsetkych urazat 🙄
to co ti napisala @suem je uplna pravda ...ked ma niekto chore dieta tak su pre neho ine priority ako peniaze
a ked uz si tak tvrdo pracovala, tak nechapem ze nemas nasetrene na to aby si vydrzala byt doma aspon 2-3 roky na rodicovskej ...a ked si taky tvrdy pracant tak kludne mozes pracovat aj popri rodicovskej a byt s dietatom doma ako mnoho inych mamiciek - od 1.1.2011 to bude zase mozne 😉

suzik77
29. sep 2010

@tanyja nie...ako to je fakt. je vela rodin a mozu robit co chcu, pracu nemaju alebo maju velmi mizernu. trh prace je presyteny, je tu kriza (este stale je a dlho bude), a aj jej dosledky budu zle, nech si tvrdi kto chce, co chce...
su ludia, ktori su mimoriadne sikovni, alebo odisli po skole do zahranicia, uchytili sa, to ano, maju moznosti, maju prax, maju zarobene peniaze, perfektne ovladaju cudzi jazyk, dobre sa im kritizuje ostatnych, ktori ako pises, ziju od vyplaty k vyplate. ja to poznam, moji rodicia tak zili cely zivot. preto to viem pochopit.
ani ja nie som lava, uchytila som sa na SR co sa prace tyka, nieco som si zarobila, nieco nadobudla, nikto mi nic nedal, na matersku som sla po 30-tke. Ale ja vzdy tvrdim, ze v zivote som mala viac stastia, ako rozumu a mozno trosku sikovnosti navyse... ale nie kazdy ma to stastie, a je rad, ked ma vobec pracu..
nikdy by som neposudzovala ludi podla majetku, ani podla jeho sikovnosti. sikovnost nie je charakterova crta, je to zrucnost.

neodsudzujte zeny, ktore mali zlu pracu a slaby zarobok. poznam x kamosiek, znamych, ktore robili sicky od svitu do mrku este donedavna za smiesnych 6.000,- korun, oci znicene, chrbty znicene... Ako maju zivit dieta, ked ani materska ziadna slava, ani RP ziadna slava? hmmm...

suem
29. sep 2010

@nelinka2009 nechavam bez komentara, lebo by som sa nechala uniest 😠 😠 😠

katka888
29. sep 2010

@suzik77
ked sa clovek nad tym takto do hlbky zamysli, je to do placu ... 😢 😢 😢 fakt. my sa mame super, vobec sa nemam na co stazovat,ale rada podporim baby, ktore su na tom horsie

nice202
29. sep 2010

@tanyja s tou poslednou vetou absolutny suhlas! keby som nemala muza, ktory sa o nas krasne stara, tiez by som neviem ako vyzila. ☹ hlavne keby som bola sama.

majkovci
29. sep 2010

@nelinka2009 moja zlata,sla som zo zamestnania do zamestnania za lepsim zarobkom,nic o mne nevies.od skoly som na nup nebola ani raz,a nesedela som nikde v kancli ale skutocne som makala. ale ty o robote vela asi nevies.ja muza nemam,zahynul pri autonehode,a ked som zamesnana este bola,nebola som tehotna,najprv som si musela pichat inj,do brucha,pocas toho som dostala vypoved,az potom robia ivf,ale ty o tom hovno vies.mozes byt rada ze mas zdrave dieta.vidim ze aj take necitlivé ....... ako si ty este existuju.

majkovci
29. sep 2010

@suem dakujem,na svete su este aj ludia s velkym L. 🙂

majkovci
29. sep 2010
juli71
29. sep 2010

dievcata na , co sa hadate: pozrite som sama s 10 roc.skolopovinou ziackou a zarabam 370aj s bonusom eur a z toho platim 220 najom a musim zit a este aj kruzky a podobne .Niekedy ma isde slahnut , ide mi srdce puknut ked nieco mala chce v obchode a ja jej to nemozem kupit ale je natolko rozumna , ze to zacala chapat a ked dostanem gastrace tak juej poviem nech si zoberie co chce a nestazujem sa , pretoze dnes ma kazdy sam zavedene sam , vzdy si hovorim MUSI BYT LEPSIE A SU NA TOM LUDIA ONOHO HORSIE a to som neratala este lekarov ...to len tak na povzbudenie JE TO TU DES NA TOM SLOVENSKU, DRZTE SA KOCKY

veronikapp
29. sep 2010

toto sa zase tým hore podarilo- rozhádať matky proti sebe- ja mám tolko, prečo ty tolko a jasom to zažila, a to prežila a neviem čo...samozrejme zdravie je tá najcennejšia vec na svete ale zo vzduchu sa žiť nedá. A dnes sa bohužiaĺ už aj zdravie kupuje...

juli71
29. sep 2010

@veronikapp TAK TAK

felicita2
29. sep 2010

Ahojte, a neviete mi povedat ako to je resp. bude s materskou a rodicovskym prispevkom pri dvojcatach?
Co tam je navyse ? viem, ze je tam 2x ten prispevok pri narodeni dietata , ale ostatne ako to je ?
Predsa su to dvojite vydavky naraz a jedna materska ....

veronikapp
29. sep 2010

@felicita2 navyse nie je nič...ten protest ktorý sa organizuje, záhŕňa aj výhody pre matky s viacerčatkami a tiež pre deti narodené počas jednej RD...kuk druhá téma

tinusa29
29. sep 2010

@zuzana39 prepáč ak sa ťa to dotklo ale ja som tam písala o ženách ktoré nevedia čo je to robota a nie o tých ktorým sa neušiel ten vyšší príspevok,ja ťa chápem,ale u teba je rozdiel 26€ ale u mňa je to 66€,a vieš čo to je zaobstarať si úplne všetko pre prvé dieťa?my nemáme nikoho kto by nám posunul vecičky po svojich deťoch,teraz budem nútená vrátiť sa do práce a dieťa mi ostane akože kde ked v januari bude mať pol roka,

exupery
29. sep 2010

@majkovci je mi luto,ze mas chore dieta,a tvoj osud nie je lahky,ale preto si to nemusis vylievat na obycajnych ludoch,ja nemozem zato,co si musis prezivat,...ale mne tiez ide o prezitie,aj ked momentalne,ty to nedokazes pochopit,pretoze je to pre teba ,aj pre mna banalnejsia vec ako zdravie,to je pravda,ale keby si mala zdrave dieta,a nie starosti take ake mas teraz,tiez by si bojovala.-...ja som si tiez prezilasvoje s rakovinou,bola to mama,a viem,ake je chodit na onkologiu,...takze asi tak.Budem vam drzat palce...

zuzana39
29. sep 2010

@tinusa29 -viem čo je to zaobstarať výbavu pre dieťa,mám 8ročný rozdiel,takže som začínala od začiatku.Predstav si,že raz ti vyšší príspevok aj tak skončí a budeš musieť vystačiť zo 164€. Mňa len vytáča to škatulkovanie a urážanie.Podla mňa každé dieťa si zaslúži rovnako a hotovo.Alebo ich budeme rozdelovať už od narodenia na "ty patríš do kruhu vyššieho príspevku a ty zas do kruhu nižšieho príspevku" ,podla mňa je to choré.
Ale verím,že si to nemyslela zle 🙂

tanyja
29. sep 2010

tak teraz akurát v modrom z neba je jedna žena - vdova s dvoma malými deťmi a ke´d povedala, že po vyplatení všetkého jej zostane na mesiac 30€, tak sa mi aj chlpy na chrbte zježili
robia im novú strechu, ja nemôžem pozerať tento program, lebo iba smoklím ☹
tu určite nikto nikoho neškatuľkuje, len to všetko je už dosť vyhrotené

lienok1
29. sep 2010

ja mám dve deti.17ročný syn býva u starých rodičov,lebo nie som schopná mu zabezpečiť jeho potreby.S priateľom máme len jeden príjem a rod.príspevok.Platíme hypotéku na dom,aby sme mali strechu nad hlavou,malú dcérku zaodievam len cez internetové bazáriky.Po uhradení výdavkov na bývanie nám ostane menej ako 40€ na stravu na mesiac.Už si ani nepamätám ako vyzerá mäso. V obchode mi oči blúdia len na tovar označený "AKCIA".Neviem si predstaviť, že prídem o časť RP, len preto,že niekto vo vláde blbo vypočítal rozpočet. Ak to pôjde takto so sociálnou politikou ďalej, mladí si tri krát rozmyslia, či privedú do takéhoto sveta svojho potomka.Som zvedavá, kto o niekoľko rokov bude robiť na dôchodcov, ktorým nikdy nezabudnú dôchodky dvíhať.Možno i ja sa budem potom zastávať dôchodcov,keď budem mať na to vek-ale ja a moje deti žijú teraz a teraz potrebujú jesť a mať strechu nad hlavou.

ziza55
29. sep 2010

vidim ze nazory su rozne...moj osobny nazor je ze je to nespravodlive....toto co schvalili voci matkam ktore poctivo pracovali a odvadzali dane

ziza55
29. sep 2010

@stastickova ako je to myslene prosim ta?ja mam prejst na rodicovsky z materskej v marci..takze kolko budem poberat?

marcellinka
29. sep 2010

zuzana 39, ked kazde dieta si zasluzi rovnako preco moje dvojicky maju tolko co tvoje jedno? 😉

moncicatko19
29. sep 2010

je to uplna sprostost...a svinstvo....ved tym poslancom sa to povie oni ked beru take nehorazne platy a nam daju almuznu---dvoje plenky nejake mlieko ked nekojim a je po peniazoch a zcoho mame zit celi mesiac a aj obliekat sa clovek musi...(((((((((((((((((((( 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 ))))))))))))))))) no je to podlost odnich 🙄 🙄 🙄

maria1610
29. sep 2010

Tiež som mamina, ktorá pred nástupom na materskú 10 rokov pracovala - materstvo som mala naplánované - pochybením lekárov došlo k predčasnému pôrodu a dôsledkom neho má jeden z mojich synov DMO - doma som už piaty rok, nakoľko nie je schopný samostatne sa najesť, nedodržuje hygienu - je len logické, že mám problém umiestniť ho do škôlky na viac ako 4 hodiny... Zvýšený RP sa ma už netýkal, a teda vítam zvýšenie o 25 Eur

suzik77
29. sep 2010

oni (vlada) nazyvaju RP aj prispevok na dieta "nahradou prijmu" rodiny ako takej. Dohromady je to teraz max. 256,- eur. Ja ked som pracovala, mala som zamestnanie, kde som zarobila povedzme aj 700,- eur v cistom. Ako mozu nazvat tuto almuznu nahradou prijmu? Nerozumiem... A este to chcu aj kratit... Ze 190,- eur, to uz je aky prijem v dnesnej dobe? Ved fakt pre mnohe rodiny je toto znizenie poriadny skrt cez rozpocet. No som velmi zvedava, ako toto cele dopadne 🙄

cicimon
29. sep 2010

@suzik77 ten RP by som skor nazvala "vsimne"...

boddez
29. sep 2010

😒 😒 😒 ked to m byt nahrada prijmu nech to je aspom minimalna mzda...vtedy by to bol nahrada prijmu...sedlaci su to v tej vlade 🙄 🙄 🙄

lizatko1009
29. sep 2010

@moncicatko19 akoze ty sa chces obliekat za tie peniaze co dostanes na dieta? 😕

moncicatko19
29. sep 2010

@lizatko1009 ved mali co bude nosit co ma chodin nahy alebo mam zobrat na ulici aby mi dali peniaze na oblecenie pre dieta?akoze keby si bola slobodna mamicka a nemala nikoho tak co by si robila aj ja sa musim obliect nebudem predsa aj ja chodit dotrhana a ani mali a este kde je jedlo atd?
😕

marcelkatt
29. sep 2010

@boddez súhlasím!!!