Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
Chcu zrusit 256 eur, ked zoberu 66 eur a pridaju necelych 26, este stale im ostane. Toto je podpora mladym rodinam a vsetkym mamickam? To nemyslia važne. Podporme peticiu za zachovanie rodičovského príspevku 256 eur, ved je to naozaj malý okruh ľudi a prínos do štátneho rozpočtu minimalny. Ved 25 percentne zniženie rodicovského príspevku a sebe /štatna sprava/ 10 percent, to je zly vtip?!!!!!! 🙄
ahojte, prosim vas, kde sa da podpisat peticia alebo ako sa napojit na tie aktivistky co to rozbehli? Keby som si mohla dovolit byt s dietatom doma cele 3 roky, tak by mi znizenie prispevku nevadilo, no do prace sa planujem vratit pred dovrsenym 2 rokom dcery, takze zvyseny prispevok zo 164 na 190 sa ma tykat nebude, takze tento model mi nevyhovuje, i ked mnohym mamickam ano... uz teraz ide cely manzelov plat na hypoteku, najom, elektrinu a jeho dochadzanie do prace a z mojho rodicovskeho "zijeme", nastastie este zijeme, nie prezivame, lebo mame nejake uspory, z ktorych kazdy mesiac miname 200 Eur, cize kazdy mesiac do minusu 200 Eur a po novom roku to bude este o 66 Eur menej, toto sme volili? Hlavne, ze predvolebne sluby SDKU boli uplne niekde inde!!!
no je to pekne svinstvo a zda sa ze ho uz aj schvalili...a jasom sa bala ze akovyzijeme z tych aj tak ubohych 251eur. nobejvavalo...asi budeme musiet zrat travu a byvat pod mostami alebo u rodicov a tlacit sa strnasti v dvojizbovom byte. su to nechutni hajzli vsetci do jedneho co su tam. sebe nalozia kolko im kapse a kufriky znesu a nam furt len beru....a naozaj by sa s tym malo cosi uz robit...nech si skusi mudry pan Mihal vyzit z tych jeho 190eur a vsetko zaplatit, najest sa(teda hlavne tie deticky) obliect ich....a to nevravim co vsetko este take dieta potrebuje...no fakt uz nemam slov na tuto republiku....
@vikiz v jednom detskom domove ako profesionálny rodič 😉
@zuzkat1 nie, ale nedavajuna výber, že bud doma na RD alebo práca, davaju možnosť subeh... 😉 len som toto opravila... nemusi sa len doma pracovať... niektoré mamičky celkom radi na 2-3 hodky večer vypadnu niekam pracovať a nechaju oteckom babatka.. nie je to o tom, že šupnuť dieťa do jasiel vždy, ked žena aj pracuje.. alebo su prekladatelky, čo doma pracuju a ak pracuju, tka dnes nemaju narok na RD.. len toto som chcela poopraviť, že davaju túto možnosť... lebo dnes táto možnosť nie je
@najjulinka uznavam,ze niektore povolania sa daju vykonavat aj z domu,zialbohu moje nie a goralky sa mi naozaj nechce navliekat. od studia na vysokej skole neprestajne pracujem a teraz chcem vychovavat svoje dieta,staci,ze nasa dcerka niekedy ocka "nestretne",lebo sa vracia z prace,az ked je ona v postielke,aby vykryl rodinny rozpocet,kedze som ho znizila tym,ze som si dovolila ist na matersku.
@najjulinka ja nepatrim medzi tie maminky...navyse kojim... myslis ze to dokaze aj otecko?
@najjulinka Ja stále nechápem ako si pomôžem.Už som to písala niekoľko krát a konzultovala aj s ekonómmi.ak pôjdem pracovať dostanem RP 190Eur a na odvodoch zaplatím minimálne 160.Plus musím platiť dane,ďalšie výdaje spojené s prácou.takže nezískam nič a nebudem s dieťaťom.A to ma nikto nepresvedčí,že dieťa nepotrebuje milujúceho rodiča.a ak budem pracovať len 2-3hod denne,nemôžem byť proste zisková.a to si myslím,že zarábam slušne na Slovenské pomery.
@najjulinka
no tak to ja by som robit nemohla, ja by som si vsetky tie deti nastahovala domov hned 😔
@gabika7706 zarazila ma tvoja veta ze ta prekvapuje kolko maldych ludi sa spolieha na pomoc statu ! ty neocakavas od statu akoze nic?tak preco sa buris voci RP?asi mas to stastie za mas dost penazi a nevies co je to bieda preco by socialne slabsie rodiny nemali mat pravo na deti? alebo iba vy si mozete dovolit deti? nase deti su smetie alebo co? nie vsetke su ako romovia su zeny ktore si platili DNP a v zivote nepracovali proste cista spekulacia a takych je vela ! ja som pracovala neskor bola na materskej po 3 r. som sa zamestnala no mala mala zdravotne problemi a tak som po 3 mes. musela ist na predlzenu matersku nasledne prisla kriza a s manzelom sme sa iba obavali aby neprisiel o pracu nastastie neprisiel nakolko ma ukoncenu VSbohuzial nemala som v tom case pristup na internet aby som si overila fakty ☹ ja som zato aby mamicky dostavali zvyseny RP ako doteraz ale iba tie co naozaj pracovali !ostatne je cista spekulacia !!!ako za 290 dni dostavat 3 r.vyssi RP 😒 podpisala som sice peticiu ktoru ste rozbehli a drzim vam palce no nehadzte aj socialne slabsie rodiny do jedneho vreca s tymi co nikdy nepracovali !!!a prilepsili si rodicak iba vdaka DNP stat to nemal nikdy dovolit !podlamna stat nam ppomaha ako sa len da a pokial sa mamickam nieco nepaci prosim stat vas podpori ak sa vratite do prace budete dostavat nadalej aj rodicak aj plat niekedy to stat neumoznoval
inak bol to len moj nazor nerada vyvolavam hadky ale kazdy musi uznat ze ista davka diskriminácie v poberani RP je ☹
ja len dufam, že týmto štrajkovaním nezostane všetko po starom. Teším sa z toho, že RP bude väčší aspoň o niečo, kedže poberám ten nižší. Aspoň trošku ľahšie by sa žilo 🙂
mishaelka aj ja to tak citim, urcite je medzi poberatelkami RP diskriminacia, ale co uz 😕 štát rozdelil všetko len na dve skupiny. dosť blbé.
@gabika7706 no teba zaraza kolko mladych ludi caka pomoc od statu a ty? ty necakas ze ti stat pomoze?preco potom strajkujes? ked necakas nic od nasho statu?
@k.a.t.k.a. moja zvaz co pises !ja necakam pecene holuby ale prosim nehadz nas do jedneho vreca k romom !!!moj manzel ma tiez ukoncene vysokoskoleske vzdelanie plati dane ako kazdy pracujuci obcan takisto aj aj som pracovala predtym ako som odysla pri prvom dietati na matersku a po 3 rokoch som sa zamestnala no bohuzial sme boli castejsie doma na ocerke ako v praci ☹ ja nemam po ruke mamu ci svokru aby som im hodila chore dieta na krk ! manzel lepsie zarabal a tak sme si nemohli dovolit ohrozit jeho pracu ☹ ja som v prvom rade matka a moje deti su premna to naj 😉 podla mna je vela mamiciek ktore si nemohli dovolit platit DNP alebo im to jednoducho nevyslo napriek tomu ze boli zamestnane ☹
ianak mozeme byt radi ze nas stat chce podporit pracujuce mamicky !!!takze aby sme nakoniec nedopadli tak ako spominala jedna mamicka ze stat nam nakoniec vezme aj to malo co nam dal 😒
Ok,moze mi dakto povedat,naco som si platila dobrovolne nemocenske,ked som sa na to mohla vykaslat a mat tolko,co mamicka,ktora nerobila a ani si nic neplatila?!Toto sa mi snad sniva.To co tam ta predchadzajuca vlada narobila prepana,ked je na tom stat teraz ako je?????Ved pre nas uz mat 2 deti bude pomaly luxus.
tato nova vlada je uplne na h...o vyhana doslova mamičky a oteckov na materskych od svojich deti...je ine dat dietatko do škôlky jasličiek ked ma dva dva a pol tri roky...ale čo mam robit ja?..mam momentalne trojmesacnu dcerku v januari bude mat 6 mesiacov mam ist pracovat?...a prist o vychovu svojej dcerky ktora ked s nou niesom hodinu je nepokojna a plače?...neije to spravodlive niesom proti tzv..zvýseniu na 190eur ale nech nechaju 256 eur rodičom ktory si prispievali na odvody...a navyse na vychode tej prace nieje nejako moc...a po dalsie neodidem od svojej dcerky teraz ked ma najviac potrebuje...asi je malo čo robime ze sme rozposielali otvorene listy vlade poslancom....planuuju sa dufam aj štrajky...pretože to že chcu šetrit na nasich detoch uz nieje normalne... 😠 😠 😠 😠 😠 😠
No, musime nieco robit lebo ta banda v parlamente nas totalne ignoruje. Prisla som na to, ze mat 2 deti je pomaly luxus ak im chcem zabezpecit dobru buducnost.Velmi ma vytaca, ze sa neustale porovnavame v tomto smere s amerikou. Su tu nazory, ze tam sa deti davaju opatrovetelkam a rodicia pracuju...Ale to je iny system!!A potom hocijaky americky prcek zoberie samopal a vystriela polovicu skoly!!!Preco sa neporovnavame s Cechmi alebo rakusanmi, tam je to vymakane a takisto aj dochodkovy system je prepracovany. kazdy normalny stat podporuje rodiny s detmi. Ti nasi poslanci podporuju tak akurat svoje deti a svoju buducnost, nakolko budu aj po dochodku pracovat. A este nejaky "kadehák" do telky povie, ze to bude spravodlivejsie, ked sa prispevok zjednoti. Ano, to bude, ale vacsinou pre Ciganky.Dokedy budeme len zohynat chrbty a cakat co nam nalozia.Ukazme konecne, ze matky nie su len chudery, ktore sa vyvaluju na materskej"dovolenke"a beru peniaze.My sme predsa krasne, obetave zeny, vsestranne, ktore maju ten najkrajsi dar a to je dieta.Robme pre nase deti vsetko, nevieme, co ich v tomto state caka. Ak ich nebudeme chranit my, stat sa na ne vykasle.A preto hlavy hore a podme bojovat za svoje rodiny!!!
@najjulinka
ahoj práve som sa dostala na net tak ti píšem. Chodíme aj k nám do Ilavy na kontroly, ale musíme byť sledovaná aj v BL a oni rozhodnú čo sa bude s malou ďalej robiť. Máme to komplikované ☹
@gabika7706 no ja osobne s toho co si napisala 😀 podla mna kazda zena ktora dostava tych cca 256 € ci kolko to presne je sa buri voci navarhu nasej vlady 😉 a kebyze tebe to bolo jedno ze prides o cca 66 € tak si asi jedina 🙂 este nepoznam maminku ktorej by to bolo jedno 😉 no pokial ma byt spravodlivost tak az to je rozdelene zena ktora pracuje nech dostava co jej patri taktiez zena ktora si platila DNP a zena ktora nikdy nepracovala a nema vystudovanu VS a neplatila DNP nech ma tiez co si zasluzi no netreba vsetke hadzat do jedneho vreca 🙂 je vela romov co si uz umyselne platia DNP len aby mali vyssi RP
No ja som pred narodením prvého dieťaťa pracovala odišla som na MD. Mala som zmluvu na dobu určitú a počas MD mi skončil pracovný pomer. Pri prvom dieťati som mala nárok na materskú a po pól roku vtedy aktuálny rp. Keď mal malý rok aj desať mesiacov, narodil sa mi druhý syn. Nuž ale tam som už nárok na materskú nemala a ani na zvýšený rp. Keby som vedela, že bude zmena zákona, isto by som si prispievala dobrovoľne na soc. poi. aby som mala nárok na tých cca 256 eur. Nestretla som sa s nikým, kto by mal takúto skúsenosť. Ja som tiež posudzovaná ako keby som pred nástupom na md nerobila a dosť ma to vytáča.
@gabika7706
gabika, mam 32, nie som "mlada, ktora sa spolieha na pomoc statu" . stat sa bude "spoliehat" na odvody mojich deti, na dane mojich deti, na pracu mojich deti, bude od nich ocakavat mnoho, tak preco by sa nemal z istej casti, prizvukujem, z istej casti, podielat na zabezpeceni ich rastu. neprisposobivi maju vsetko ako na dlani a my ? kde to zijeme, ked slusny clovek ma makat na neprisposobiveho.
@katka888 tak v tomto mas pravdu preco pracujuci clovek ma platit dane a ked pride na lamanie chleba tak nam stat neda nic? ja som tiez pracovala no zamestnavatel nemienil akceptovat to ze mam doma dieta ktoreho zdravie mi bolo prednejsie 😒 manzel pracuje a do statnej kasy odvadza nemale peniaze tak preco by s toho mal stat podporovat romsku populaciu a nie mna?od januara ide DPH hore tym padom vsetko ostatne tiez az vtedy budeme plakat a utahovat si opasky ☹ ☹ ☹ ale hlavne ze nasa vlada sa bude mat dobre a kupovat drahe a luxusne auta !a nielen to 😔
@brisilda ja som nikdy nenapisala, ze mi nevadi, ze budem mat o 66e mensi RP (do dvoch rokov veku dietata, potom by som ho zrejme podla minulej vlady mala dat do skolky a ist pracovat), ale neburim sa a ani nestrajkujem, ani nepodpisujem peticiu (pod tuto konkretne v takom zneni ako je by som sa ani omylom nepodpisala), beriem to ako fakt.
Neviem, preco si z toho, co som napisala mala pocit, ze sa burim a strajkujem, vsak ma aj z vedlajsej temy vykazali 😀 😀 😀 lebo tam nepatrim.
Ano, mohli by usetrit na niecom inom, ale ak minula vlada urobila populisticky krok pred volbami a zvysili RP napriek tomu, ze vedeli, ze na neho prachy v nasledujucom obdobi nebudu, teraz to tato vlada musi nejako vyriesit. A som velmi zvedava, keby boli oni ostali pri moci, odkial by vzali na to prostriedky, len by dalej zadlzovali tento stat. Ved toto budu este nase deti splacat...Ako som uz raz pisala, kazda diera ma svoje dno...
Ani mne sa nepaci, kolko maju cigani RP (cigani ale aj ini neprisposobivi su vobec osobitna kapitola) a napr. ani to, ze maju dochodcovia vianocny prispevok, nech ma kazdy dochodok taky, na aky si vyrobi, prip. v nasom pripade uz na aky si nasetri. Je to mozno sproste, ale je to tak.
@katka888 ano, mas pravdu, z ISTEJ casti. Nech je tak. Ale vacsina z vedlajsej temy to, mam pocit, tak neberie a prave na toto som reagovala, plus na sposob ich vyjadrovania. Ale toto nie je k teme, kde sme, tak aby ma zas nezmazali 🤐
dúfajma, že to neprejde, nikto na to nedoplatí len naše detičky. To by si mal uvedomiť pán minister a to som dfala, že od 1.1.2011 zvýšia minimálnu mzdu a tým by išiel aj príspevok hore z 256 € aspon na 290€, ale lietam v oblakoch v tejto našej hnusnej republike. Prečz tadeto a už sa nikdy nevrátiť len 2 x do roka pozrieť rodičov. MY nad tým rozmýšľame odísť z tadeto.
@gabika7706 moja rec 😉
@alias313 aj ja mam maly RP 165 euro som mlada 20 rocna matka ktora bola postavena pred tzv.Sofiinu volbu koli rakovine na maternici.bud ihned otehotniet alebo vsetko von a vlastne dieta nikdy a tak sme sa rozhodli mat dieta a vsetky maminky ktore si platili DNP alebo pracovali ma automaticky "hodia do vreca so smradlavymi cigankami" !!!!!!!!!!! preco ???? preco preco preco???? som mlada ano ale SVOJE DIETA MILUJEM NAJVIAC NA SVETE !!! moja dcera nie je o nic horsia ako vase deti a tiez si zasluzi zit pekne a mat dobre vzdelanie a dobru lekarsku starostlivost ved po materskej pracovat predsa pojdem cely svoj zvysok zivota budem pracovat lebo nebudeme mat uz nikdy ziadne vlastne deti len nasu Emmušku a napriek tomu sa kazdy na mna v kazdej takejto teme o RP ci uz tu alebo na FB a podobne pozera ako na prvotriednu Ku*** alebo ciganku !! na Slovensku vladne diskrimanacia voci vsetkym mladym "bielym" matkam lebo sme automaticky hodene do vreca s cigankami ! VS si robim popri RD platime hypoteku,dane,vsetky odvody a aj tak som len obycajna "spina" ...volila som tuto vladu v myslienke ze bude lepsie Slovenskej ekonomike a nasa vlada setri len a len na nas obcanoch pan Figeľ sa verejne priznal ze jeho mesacny prijem je vyse 14 000 euro !! a my mame vyzit zo 165 !!! ukazte kde je tu do pekla spravodlivost ??????
kocky kde sa da podpisat ta peticia?

@llara1110 Mas uplnu pravdu a moj nazor je ten isty rozhoduju taky co nemusia ratat kazdu korunu.Jemu dat 256 na mesiac ako z toho vyzije.