icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

kraviatko
7. okt 2010

@paula58 pekne si to napísala, že nechajme to na vládu 😀 , minulá rodičovský zvýšila, táto ho zníži, potom príde ďalšia a uvidíme 😕

evitkamalicka
7. okt 2010

baby presne tak....preco sa nestrajkovalo predtym ked bol jednotny prispevok tych 164€ ci kolko? to vtedy nikomu nevadilo? za diskriminaciu mozte podakovat predoslej vlade, ktora schvalila dvojity RP

paula58
7. okt 2010

@nice202 ako nehnevaj sa ale ty velmi pridrziavas ciganom keby ti dieta chodilo do skoly a cigani by mu zle robili a este prides robit poriadky a teba dobreze cigani nedobiju potom by si mala iny nazor to sa stalo mojej kamoske s dietatom ale neboj sa raz sa stretnes s cignmi co nie su taky ako si myslis a potom zmenis nazor ja tiez poznam slusnych ale vecsinou su hulvati

paula58
7. okt 2010

keby nechali vsetko ako bolo mohol byt pokoj ale priznajme si aj tych 256 euro je na dieta a vyzitie malo

k.a.t.k.a.
7. okt 2010

@evitkamalicka tak tak 😉

keby som mala rozmyslat ako väcsina mamiciek tu na koni tak potom som diskriminovana aj ja 😀 Urcite som platila vyssie odvody ako niekto kto zarabal 500Eur mesacne, zijem v BA kde naklady na zivot su ovela vyssie ako na vychode alebo hoickde inde ... Tak preco by som ja mala dostat rovnako, tak mne nech daju este viac

jednotny RD a hotovo

romsku problematiku prenechajte na inych, to decko ma takisto narok na to iste, na co aj biele dieta, to co urobi ich mater s tymi peniazmi, to je uz ich vec, urcite by ani jedna z vas s nimi nemenila

evitkamalicka
7. okt 2010

@paula58 jasne,ze je to malo, ale zaujimave ze vtedy to nikomu nevadilo, ze dostaval rovnako ako tí asociali

evitkamalicka
7. okt 2010

ono chuda to romske dieta nemoze za to, ze je romske

annie13
7. okt 2010

nazov temy bol RP a vy tu riesite diskriminaciu a zbytocne sa navzajom urazate
zial nemala som ani ja jedinnu dobru skusenost s romami, ze by robili starali sa, a boli sme niekolko krat v ich osade poskytli sme im oblecenie a este nas aj okradli za dobrotu na zobrotu
boli im pridelene nadherne byty ked sa strihala paska take reci ako sa budu starat po polroku ked sme videli stav tych bytov plakala som

ja by som im nepridelovala RP vo forme penazi vobec ale vo forme sekov alebo poukazoch na rodinu na meno kt. by nemohli predat a boli by pouzitelne len na oblecenie stravu ziadny alkohol toulen cigarety

nice202
7. okt 2010

ja neviem, ja sa snazim pozerat na kazdeho ako na cloveka, nie ci je cigan, cernoch, indian...vsetci skoro, cest vynimkam, tu hadzete ciganov do jedneho vreca. to je nie je fer, voci nikomu! snazim sa byt empaticka, to je vsetko, ale podla vsetkeho, by sa to tu malo premenovat na BIELY konik... :D

brisilda
7. okt 2010

@monfat tak musim sa ta zastat romska populacia na vychode slovenska je katastrofalna kradnu co sa len da 😢 na ulici ta opluju okradni zbiju a to za bieleho dna clovek aby sa tam bal vyjst na ulicu ale na druhej strane aj
@nice202 ma pravdu neni rom ako rom su aj slusny romovia ktori su studovan a radi by pracovali no malokto ich zamestna chcela by som viediet bieleho zeby si kupil chleba ktory upecie rom 😒 cize ani ich netreba hadzat do jedneho vreca ! takze @katka888 nazvala niektorych ludi sprane lebo poniektori "biely " obcania su horsi ako poniektori romovia 😀 napr. vcera som kocikovala a ked som prechadzala okolo krcmicky tak dve zienky zrjme bezdomovkyne alebo socialne slaba rodina sedle v krmicke pred sebou velke pivo a poldecak !!!a boh vie co im robia deti

evitkamalicka
7. okt 2010

@k.a.t.k.a. ja som tiez pracovala a kvoli nejakym blbym par dnom mi ten vyssi RP nevysiel

annie13
7. okt 2010

@evitkamalicka mne to vzdy vadilo ze dostavam tolko co asociali, pretoze okrem mojich dvoch deti sa z mojich odvodov zivi dalsich 5 romskych a vadi mi to, vadilo a aj bude

danielahamar
7. okt 2010

Ahojte, neviem či počítam správne, ale skúsme to spolu, lebo nejako si my tie rozdiely nezdajú

mamička, kt. pracovala
6mesiacov poberá materskú
18mesiac by poberala 256eur
12mesiacov by poberala 190eur
==========================
4608+2280= 6808eur + 6mesiacov materská

mamička, kt. nikdy nepracovala
36mesiacov poberá 190eur
===========================
6840eur

všetko je cca, takže žiadna okolo 1000eur určite nie

brisilda
7. okt 2010

@evitkamalicka mas pravdu uz vtedy sme mali strajkovat ked nas takto vlada rozdelila dovtedy kym bol RP zjednoteny bolo vsetko dobre a teraz? je jasne ze ked ma niekto viec tak menej uz nechce a buri sa

lula03
7. okt 2010

baby,vážne ide o niečo iné...nie o rómov a nerómov! Oni sami si RP nezvýšili...ale vláda. O tom je táto téma. A mne je jedno,že im zvýšia...viac ma serie,že nám znížia! To ma viac zasiahne.

annie13
7. okt 2010

ano ale obidu najhorsie zase len ti ktori sa aj snazili aby mali RP vyssie platili si odvody, a pod. ja som chodila cely tyzden do prace, vikendy do skoly s miminom
a niekto prstom nepohne a ma to co ja
tomu hovorim diskriminacia

katun
7. okt 2010

@brisilda mas pravdu, ja som vtedy bola za strajk, a aj preto, ze tomanova obmedzila pravo pracovat, ze dala zvyseny iba do dvoch rokov veku dietata, ze socialna poistovna zrazu prestala platit dochodkove zenam, ktore pracovali na dohodu, potom svoje rozhodnutie stiahli a ze sa vobec zmenila definicia starostlivosti o dieta. Tomanova len priniesla chaos a rozdelila zeny, ktore by mali drzat spolu a byt solidarne voci ostanym. nikdy neviete, do akej situacie vas zajtra zivot postavi. to, ze su niektore na tom tak, ze mali narok na zvyseny RP, pri druhom dietati to tak byt nemusi .. a podobne. mne sa mihalov navrh paci a jednotny rodicovsky by som este samozrejme zvysila, nech stat hlada rezervy. uz som napisala, ze prestanme platit zo spolocneho fararov a dajme rodicom.

annie13
7. okt 2010

prosim nech im zvysia na 190 ale aj si odsleduju kde tych 190 da, nie je natoulenovany tyzden a dieta hladne spinave ...a robi si dalsie lebo to je plus dalsich par eur ktore nan dostane
ale pracujucim a tym co nieco preto spravili nech ponechaju 256

jitkatatarova
7. okt 2010

ja mam dvojicky,prave minuly mesiac mi vyplatili posledny zvyseny RP a padam na tych 164.A co to je? Len za plienky,sunar a ine potrebne veci miniem 100eur,cisto len na baby.Zvysenie by som len privitala. Celkovo mi to pripada ako diskriminacia,ze niekto na jedno dieta pobera to iste co ja na 2.A minule v spravach vraveli ze RP je nahrada mzdy matkam.No dakujem pekne. Ja som aj za tie vianocne pre deti. Vary mi nemame z vianocami vydavky? O co su deti horsie ako dochodcovia?

katun
7. okt 2010

@danielahamar dik za prepocty 🙂 , a mne sa zda ze chcu aj peberanie materskej zvysit, plus predlzit jej poberanie zo 6 na 9 mesiacov. aspon myslim.

jitkatatarova
7. okt 2010

A co sa tyka romov,byvam na strednom Slovensku a vacsina z tych co poznam robili rovnako ako ostatny.Dokonca niektory to v nasom ex podniku dosiahli dost vysoko.Tak ich fakt nehadzme do jedneho vreca.

katun
7. okt 2010

@evitkamalicka ved to, kvoli par dnom a nie si sama, takych zien bude v case krizy pribudat. Sme prve na rane, ked sa prepusta. ideme samy proti sebe, ak ziadame dvojity rodicovsky ..

brisilda
7. okt 2010

@jitkatatarova tak vis dochodca musi mat stale viac 😀 kaslat na deti hlavne ze stacekovia budu mat bohatsie vianoce vsetko je o nespravodloivosti a taky je zivot ☹

kraviatko
7. okt 2010

@paula58 málo ako málo 256 je stále viac ako 190...... ja by som bola oveľa radšej keby to zjednotili pre všetkých na 256 eur ....

brisilda
7. okt 2010

o kocky ja opustam tuto temu 😀 lebo sa iba rozculujem a h....o s tym poriesim pockam si na pondelkov strajk 😀

danielahamar
7. okt 2010

@katun lebo ma zas trošku rozladil ten prvý príspevok, kde je suma že cca 1000eur rozdiel 😀 , ja myslím, že je to všetko ok, ale asi som iná 😎
a spoluobčania sú už iná téma, nie sme všetci rovnakí, tak ako nie sú oni.
A skôr by sa malo niečo konať s viacrodičkami 😉

evitkamalicka
7. okt 2010

a dochodcovia to uz ani nehovorim, len v mojom okoli je ich dost ktori beru dochodok a este aj pracuju takze maju prakticky platy dva a nemusia sa starat o deti

evitkamalicka
7. okt 2010

ja by som u romskych spoluobcanov povinne zaviedla po urcitom pocte deti sterilizaciu

tilly
7. okt 2010

@evitkamalicka tiez mi chybalo cca. 20 dni... preto nechapem, preco tu niektore pisu, ze mamicka, ktora nikdy nepracovala, mozno som do systemu zaplatila ovela viac, ako tie mamicky, co tu taketo veci pisu...

viac mi zalezi na tom, aby som si mohla obnovit zivnost a pracovat... mate nejake vedomosti o tomto? bude sa to dat?

jitkatatarova
7. okt 2010

@brisilda ved prave,ale niekedy mi to fakt lezie na nervy. 😉 Ako by sme my nemali starosti.Ked sa to tak vezme,taky dochodca ma v podstate viac ako my RP a sam pre seba. A ja aby som z toho zivila seba moje princezne. No hamba. 🙄