Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@lala2 už sa podpisovala. bolo to vo viacerých mestách. ale viem, že aj elektronická, len či sa ešte dá podpísať, to neviem. skús tu:
http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=499573
idem ja, dobrú noc žienky 😉
@dari3
presne, kratkozraki, len nadavat, nadavat, vsetko kritizovat, nikdy to nie je ich vina, ale stale za ich osud moze niekto iny, ak maju moznost pohnut osudom, tak sa nic neda, nic sa nepodari, lebo to a to... plne usta vyhovoriek ... je mi z toho nanic. niekedy mi ti bieli pripominaju cernotu ale s jemnejsim slovnikom. no obsah ten isty
dari3 dakujem za info 🙂
Dnešná PRAVDA
http://spravy.pravda.sk/koalicia-opat-nema-jasn...
no baby ka som fakt zvedava ako to bude
kocky hodte mi niektora link kde je v peticii spomenuta aj obhajoba mamiciek s nizsim RP dakujem
no nemam na mysli to co sa pise tu na MK 😉
@brisilda ja ti odpíšem pekne verejne.Nie ako ty.Ak si čítala petíciu,je tam jasne napísané,že súhlasíme so zvýšením na 190.Ja osobne som aj za dorovnanie.Ale nemôže nikto prísť a vziať čo patrí inému,aby dorovnal.A nik teba ani iné maminy nehádže do vreca k asociálom.ja v každom texte píšem o osobách zneužívajúcich systém a svoje deti.Nie o matkách,ktoré sa tam ocitli nedopatrením.A kľudne vymysli iné realizovateľné požiadavky.a ak smiem byť zvedavá,prečo poberáš nižšií RP?Nemáš 2 deti po sebe.
Ahojte,cely ten zakon predoslej vlady bol nedomysleny ale aspon nastartovali ake take zvysenie.Pracujuca,ci nepacujuca vsetky rovnako a hotovo,nikto si nebude zavidiet.Ja mam 30rokov z toho 10odpracovanych a dve deti po sebe 3roky a 11mesiacov,mam164 ci kolko to je...Preco by sa malo prilepsit jednej o 100euri a druhej nic?Vsetko stoji rovnako bez ohladu na to ci ma niekto 18nast rokov ..alebo 30 ci nie?neni to vela 190 eur ale aspon cosi a rovnako bez diskriminacie a tak by to malo byt....
@abbey1 no svoj problem som uz opisovala viac krat este ked som bola tehotna pred narodenim prveho synna som pracovala nasledne sla na matersku a RP po 3 r. som sa zamestnala ako kazda maminka ktora nechce kystnut doma a ppotrebuje korunky 🙂 bola som v skusobnej dobe zarabala som
v celku slusne no maly bol 2 kratbdo mesiaca na ATB manzel ma velmi dobru pracu a tak sme si nemohli dovolit ohrozit jeho karieru cize stale som bola s malym na ocerke ja a ked nie na ocerke tak na marodke nakolko som mala 40 C teploty robila som neraz aj prescas do 20 : 00 hod.! no moj zamestnavatel teda skor nadriadeny to nebol ochotny akceptovat a tak som sa po 3 mes. rozhodla*:( cize vyppoved bola na obidvoch stranach 😖 mne bolo prednejsie zdravie dietata a zametnavatel potrebuje niekoho kto nema deti a nemusi byt doma ked su chore 😒 taka je bohuzial realita 😠 na radu lekara som si vybavila znova predlzeny RP po skonceni som sa zamestnala na UP a hladala si pracu chodila po roznych pohovoroch a kurzoch no zial v case krizi to bolo marne ☹ do toho prisli financne problemi a davat na DNP sumu ktora sa podla pani na urade pohybovala okolo 100 e aj s doch. poistenim sme nemali 😒 neskor som zistila ze stacilo platit nieco okolo 20 € no uz bolo neskoro 😖 ale povedala som si ze kaslat na peniaze pokial mam zdrave deti bola som rada ze sa nam po 3 mes. podarilo otehotniet pre svoje deti chcem to najlepsie snazime sa zit zdravo a ekologicky tak preco by sme mali byt porovnavany ako asociali?ja som za peticiu a planujem sa jej zucastnit no stale sa poukazuje len na vasu problematiku a na asocialov teraz iab cakam kym mi kocka s vasej temy odpise na strajk ohladom ziliny aby som sa mohla zucastnit
@brisilda Ahoj neviem ci si ma pochopila,ak si reagovala na moj prispevok.Ja nepoukazujem na ziadnych asocialov a ciernych a neviem co.Ja len chcem povedat ze kazda matka by mala mat rovnako.V dnesnej dobe kazda mlada rodina zapasi s financiami(hypoteka,splatyk atd.)ved to ma kazda mlada rodina nna krku. Moj muz ma dve roboty aby sme to zvladli,lebo rodina nam pomoct nemoze nikto nema na zvys a od januara bude este horsie vsetko pojde zase hore.Doterz bol RP rovnaky tak neviem preco by mal mat niekto hojno a niekto........ .Ja som zo Ziliny neviem kedy bude pochod daj potom vediet.Ale neviem preco sa mi zda ze tu idu bojovat len tie ktore si prilepsili a tie co nedostali tak co.?za co idu tie pochodovat,napiste az viem.
@monika331 nie moja nereagovala som na teba to bolo adresatovane abbey 😀
inak zdielam aj tvpoj nazor ale zase je to nefer voci mamickam ktore praciovali a tak ako to bolo uz spomenute boli nastavene na isty prijem a teraz je malo aj tych 256 € 😉 oni idu bojovat aj za nase prava chcu zvysit RP na 190 € ale maminky ktore pracovali aby mali to co im patri a tak to ma byt ale preco by spekulantky mali dostavat to co aj pracujuce maminky nechapem 😖 len preto ze mali na to aby si platili DNP? a co socialne slabsie rodiny?ja som tiez za strajk nemozeme dovolit aby vlada s nami zametala ako sa im zachce no na druhej strane asociali sa po zvyseni minima budu este viac mnozit a my milujuce a starajuce sa maminky na nich zase raz doplatime ☹ no je to na dlhe vysvetlovanie mrkni temu o strajku jedna kocka tam hodila popis listu co napisala a je naozaj pekne napisany 😉 velmi drzim palce aby stat nenechal mamicky na RP driet chudobu ale aby ich podrzal a podporil 🙂 a mamickam na nizsiom RP odporucam precitat navrh strajkujucich mamiciek len mi tu nikto nechce hodit link aby som ho mohla rozposlat dalsim kockam ktore si myslia ze sa ich strajk netyka lebo nie kazda ma cas citat kazdy jeden prispevok tu na fore 🙂 a nie kazda ma po ruke internet
ja nesuhlasim s nazorom ze pracujucim viac.Doteraz mali vsetci rovnako a bolo a teraz su brutalne diskusie lebo to neni v poriadku,aby sa robili rozdieli.Ta co robila 2roky dostala a ja som robila10 a nedostala som a nikomu som to nevycitala a teraz sa vsetky rozculuju.Rovnako vsetkym a bude klud..🙂)
@monika331 ved to ze predchadzajuca vlada to dokafrale ked mamicky rozdelila na 2 strany ale preco by zena ktora bola doma a nic nerobila mala dostavat tak ako maminka ktora robila a prisla o prijem 😉 a taktiez neni fer ze maminka ktora si hladala pracu behala po pohovoro ako besna ma za sebou nejedeen kurz mala dostavat to co zena ktora v zivote nebude pracovat a ktora sa o svoje dieta nevie ani postarat 🙂 resp. zena ktorej bohuzial na vyssi rodicak a matersku nevydalo ☹ a pritom ma odpracovane iste roky 😉 je vela pripadov 😒 s roznym osudom
Baby chcela by som sa opýtať, ako to bude po 1.1.2011. Dcéra bude mať rok a pol, takže budem mať stále nárok na poberanie rodičovského príspevku. Mám možnosť vrátiť sa späť do svojej práce s tým, že mi znížia pracovný úväzok na 4 hodiny. Chcem vedieť, či budem mať aj potom nárok na rodičovský príspevok keď bude dcéra doma so starými rodičmi alebo ak ju dám do jaslí (ak mi ju samozrejme na 4 hodiny vezmú) či budem mať nárok na RD alebo príspevok na starostlivosť o dieťa?
Tiež by ma zaujímalo, z čoho sa mi potom bude rátať materská na druhé dieťa ak otehotniem? Predpokladám, že z tých 4 hodín, na ktoré mi skrátia pracovný úväzok. Môžu ma vyhodiť v prípade, že po čase mi navrhnú pracovať na 8 hodín, ja odmietnem a dcéra nebude mať ešte 3 roky? Nie je tam nejaká ochrana matka v týchto prípadoch? Bojím sa totiž aj toho, že nastúpim na 4 hodiny a po mesiaci, dvoch si zmyslia, že musím robiť 8 hodín a ak nie, dajú mi výpoveď. Ďakujem Vám veľmi pekne za akékoľvek rady, neviem sa totiť rozhodnúť, či nastúpiť od januára alebo nie...
@ewana73 ale znova urobila rozdiel medzi socialne slabsimi rodinami ☹ preco by pracujuca matka mala dostavat to co mamicka ktora nepracovala a iba mala to stastie ze si mohla dovolit platit DNP?takze nie kazda poberatelka vyssieho RP bola zamestnana !a to je diskriminacia voci maminkam ktore si hladali pracu ako besne no vdaka krize neuspesne ☹ resp. prisli o pracu
monika331: plne súhlasím s tvojím názorom
@annie13 neplatili si, aby mali vyssi RP, ale matersku a to je rozdiel 😉
@evitkamalicka annie13 nemyslela odvody zo zamestnania. DNP si niektoré platili, aby mali vyšší RP. tu nejde o odvody zo zamestnania
@dari3 ja myslim DNP
@monika331 A prečo práve tak,že nám vezmú?Tak to neviem,či by sa páčilo tebe,keby tebe ubrali i keď zo šlachetných úmyslov.Ja keď chcem robiť charitu,tak posielam peniaze na Dobrého anjela a tam ,kde to skutočne potrebujú.Ano súhlasíme všetci,že je treba nastaviť systém,čo najspravodlivejšie,aby každý dostal čo si zaslúži.ale predsa nemôžeme fungovať ako novodobí Jánošíci:jednému vezmem druhému dám.a hlavne,keď väčšina tých druhých si to nezaslúži.A zasa prizvukujem,že nehádžem maminy do jedného vreca.A všetky dávky v štáte by mali byť zásluhové-nehovorím o invalidných dôchodkoch a iných príspevkoch pre zdravotne postihnutých.Ani v práci nemáš nič zadarmo.
@dari3 DNP ovplynuje vysku materskej, to s RP nema nic spolocne

A kde sa da ta peticia podpisat? V ktorom meste bola?Ja som z NR.
Ja ju podpisem aj dva krat, aj o polnoci bez rozmyslania.