Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
som velmi sklamana z vas..matky...co napisete trebalo sa spravat zodpovedne..a tie co * nie su zodpovedne*, tak nech ich deti hoc aj umru od hladu?ci ako?...mam malo..ked bude viac, budem rada..ak ostane tolko co doteraz tak sa z toho urcite nezblaznim...aj nam by dobre padlo pridat, lebo z tejto almuznicky sa vyžiť fakt neda, preto môj manzel robí od vidim do nevidim/ a aj tak nemôzme vyskakovat/...ale som matka a nikdy...nikdy by som nepovedala nenapisala, ze vam staci menej, lebo ste sa spravali nezodpovedne...brala by som mozno nezodpovednost vtedy ak otehotniem a dam si dieta prec/tu je tiez aky bol dôvod/...ale kazda sa zachovala zodpovedne, dala sancu dietatku na zivot...ale tak uz to chodi...ked sa jedna o peniaze, clovek nepozna ani vlastnu rodinu...a nech ma admin kludne zrusi...musela som to napisat...lebo matky by mali drzat spolu...ide o nase deti...chapem, ze ste rozculene, ze vam chcu znizit...je to dost vysoka suma, niektore mozno polozi, kedze z nou ratali..ale to este nie je dôvod, na taketo slova...
@traktor Asi si to trochu zle pochopila. Keď je žena pred nástupom na materskú nezamestnaná alebo študentka, poberaním RP si PRILEPŠÍ - aj keď len málo. Kdežto zamestnaná žena si finančne POHORŠÍ - rádovo o niekoľko sto eur.
A podľa teba je zodpovedné, keď otehotnie študentka alebo nezamestnaná žena???
@traktor nik z nas nepovedal, aby nezvysili minimalnu vysku o tych 25eur! treba citat poriadne. len je smutne, ze jednym zvysia, druhym znizia...takto sa to nerobi nikde, len u nas, na Slovensku. je zvlastne, ze tie, ktorym nevyslo na vyssi RP, nedopraju ani inym mat viac...cize o co si lepsia?
ja verim, ze sa podari zachovat 256eru a to, ze sa to zvysi na 190eur je predsa jasne a iste 😉
Pozerajte Markízu! 🙂
@olifcek mne beru a nie som proti 😉
@riamim preboha...vsetko su to deti...ci nie?..ci splodene planovane ci neplanovanie...neboli splodene preto, ze si nimi rodicia zabezpecia alkohol a ine...tu sa maminky staraju o svoje deti, miluju ich, nevzdali sa ich....skôr by som brala , keby sa uz niekto zaoberal tymi *inymi matkami *....hovorim, chapem, ze ste rozhorcene, ale taketo vyjadrenia neberiem...a zvlast, ked vas aj tieto maminky pôjdu podporit do strajku...ja som tiez za to, aby sa vam neznizoval ...nepaci sa mi , ze to co sa uz raz velkoryso dalo sa teraz jednoducho zoberie..
@k.a.t.k.a. co je divne, ze Ti nevadi, ze Ti beru...asi ides chytro do prace, ze? ja uz viac deticiek asi mat nebudem a tak si chcem Olivku uzit a dlho plne kojit
@traktor tak, tak, presne tak, tu píšu práve maminky, ktorým osud svojich detí nie je ukradnutý. Mamy, ktorým to je jedno a na ktoré sa tu maximálne naráža ako na príživníčky, tu veruže nenájdete. Vravela som si, že sa do týchto debát tu ani nezapojím, stále dookola to isté a pritom je už u tých hore dávno rozhodnuté (prepáčte, že tak skepticky, ale život ma naučil 😒 )
Tak čo teraz Mihál zapotil!!! 😠
nevidela som markizu... co hovoril???
Ale čo je to za sprostosť, že tie, čo teraz poberajú zvýšený RP ho budú mať aj naďalej a tie, ktorým vznikne nárok čo ja viem o mesiac, tak tie nie???
To potom v jednom čase budú mať mamičky, ktoré splnili rovnaké podmienky, rôzne RP a to je jednoznačne PROTIÚSTAVNÉ!!!
by som len chcela vediet kolko mamiciek z tych co tu vyplakavaju ze im znizia RP, ho ma vyssi len vdaka DNP 😝 alebo kolke co sa tu ohanaju odvodmi, ich odvadzali z minimalnej mzdy 😝
ako ja k tomu potom pridem? Mne by mohli dat RP potom aj 500 Eur vdaka odvodom a nehovoriac o tom ze zijem v BA kde naklady na zivot su o dost vyssie ako niekde na vychode 😝
@k.a.t.k.a. naklady na život aj priemerná mzda, takže sme na tom rovnako 😉
@k.a.t.k.a. ked su na vychode take naklady o dost nizsie ako na zapade,tak s kludom mozes predat byt a prist sem byvat..potom mozno budes hovorit a pisat inac... 😠 hlavne ked ti zamestnavatel sice na ruku da viac,ale na vyplatnej paske mas min. mzdu..
@k.a.t.k.a. np,ale to aj DNP museli platiť zo svojich penazi

jaaj baby keby vam z tych 164 uberali a nam este k tym 256 pridali tak jak by ste vsetky vrieskali ze je to nespravodlive...