icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

judit00
10. okt 2010

jaaj baby keby vam z tych 164 uberali a nam este k tym 256 pridali tak jak by ste vsetky vrieskali ze je to nespravodlive...

lawli
10. okt 2010

@olifcek Nie každá má možnosˇsa popri tom aj zamestnať...ja len že sú rozne prípady ale ty si to nepekne napísala
" nech nesie dosledky " len toľko som tým chcela povedať... 🙂

judit00
10. okt 2010

@olifcek dnes bolo na markize na telo a tam sulik hovoril ze si az 10% zoberu z platu a neskutocne sa pri tom usmieval... asi by som ho nakopala keby som ho stretla

olifcek
10. okt 2010

@judit00 vraj si na platy siahat nebudu, tak uvidim...sulik ma cez 15000eur plat...nasi mm a asi kazdy, by radsej podporij mamicky ako poslancov...

traktor
10. okt 2010

som velmi sklamana z vas..matky...co napisete trebalo sa spravat zodpovedne..a tie co * nie su zodpovedne*, tak nech ich deti hoc aj umru od hladu?ci ako?...mam malo..ked bude viac, budem rada..ak ostane tolko co doteraz tak sa z toho urcite nezblaznim...aj nam by dobre padlo pridat, lebo z tejto almuznicky sa vyžiť fakt neda, preto môj manzel robí od vidim do nevidim/ a aj tak nemôzme vyskakovat/...ale som matka a nikdy...nikdy by som nepovedala nenapisala, ze vam staci menej, lebo ste sa spravali nezodpovedne...brala by som mozno nezodpovednost vtedy ak otehotniem a dam si dieta prec/tu je tiez aky bol dôvod/...ale kazda sa zachovala zodpovedne, dala sancu dietatku na zivot...ale tak uz to chodi...ked sa jedna o peniaze, clovek nepozna ani vlastnu rodinu...a nech ma admin kludne zrusi...musela som to napisat...lebo matky by mali drzat spolu...ide o nase deti...chapem, ze ste rozculene, ze vam chcu znizit...je to dost vysoka suma, niektore mozno polozi, kedze z nou ratali..ale to este nie je dôvod, na taketo slova...

riamim
10. okt 2010

@traktor Asi si to trochu zle pochopila. Keď je žena pred nástupom na materskú nezamestnaná alebo študentka, poberaním RP si PRILEPŠÍ - aj keď len málo. Kdežto zamestnaná žena si finančne POHORŠÍ - rádovo o niekoľko sto eur.
A podľa teba je zodpovedné, keď otehotnie študentka alebo nezamestnaná žena???

olifcek
10. okt 2010

@traktor nik z nas nepovedal, aby nezvysili minimalnu vysku o tych 25eur! treba citat poriadne. len je smutne, ze jednym zvysia, druhym znizia...takto sa to nerobi nikde, len u nas, na Slovensku. je zvlastne, ze tie, ktorym nevyslo na vyssi RP, nedopraju ani inym mat viac...cize o co si lepsia?

ja verim, ze sa podari zachovat 256eru a to, ze sa to zvysi na 190eur je predsa jasne a iste 😉

riamim
10. okt 2010

Pozerajte Markízu! 🙂

olifcek
10. okt 2010

@riamim moje slova

olifcek
10. okt 2010

@riamim x;o) paq i jojku vecer, o pol osmej 😉

benne
10. okt 2010

@olifcek ja vám doprajem 😉 ja som podpísala, aj ked mám ten nižší

olifcek
10. okt 2010

@benne dakujeme za ludi ako si Ty 😉 ludia, ktori neziju heslom : nemam ja, nemaj ani Ty 😵

k.a.t.k.a.
10. okt 2010

@olifcek mne beru a nie som proti 😉

traktor
10. okt 2010

@riamim preboha...vsetko su to deti...ci nie?..ci splodene planovane ci neplanovanie...neboli splodene preto, ze si nimi rodicia zabezpecia alkohol a ine...tu sa maminky staraju o svoje deti, miluju ich, nevzdali sa ich....skôr by som brala , keby sa uz niekto zaoberal tymi *inymi matkami *....hovorim, chapem, ze ste rozhorcene, ale taketo vyjadrenia neberiem...a zvlast, ked vas aj tieto maminky pôjdu podporit do strajku...ja som tiez za to, aby sa vam neznizoval ...nepaci sa mi , ze to co sa uz raz velkoryso dalo sa teraz jednoducho zoberie..

olifcek
10. okt 2010

@k.a.t.k.a. co je divne, ze Ti nevadi, ze Ti beru...asi ides chytro do prace, ze? ja uz viac deticiek asi mat nebudem a tak si chcem Olivku uzit a dlho plne kojit

benne
10. okt 2010

@olifcek ja budem mať teoreticky viac, ale hlavne dúfam, že sa popri RP bude dať znovu pracovať bez toho, aby mi hrozilo , že ho stratím

olifcek
10. okt 2010

@benne toto iste nechaju...ale ked ides do prace, uz nedostanes plnych 190eur, ze?

ja, ak mi od 1.1 daju 190eur, pridem o 480eur...

benne
10. okt 2010

@traktor tak, tak, presne tak, tu píšu práve maminky, ktorým osud svojich detí nie je ukradnutý. Mamy, ktorým to je jedno a na ktoré sa tu maximálne naráža ako na príživníčky, tu veruže nenájdete. Vravela som si, že sa do týchto debát tu ani nezapojím, stále dookola to isté a pritom je už u tých hore dávno rozhodnuté (prepáčte, že tak skepticky, ale život ma naučil 😒 )

riamim
10. okt 2010

@traktor Veď aj my sme za to, aby vám zvýšili, takže kľud. Dávka pre dieťa je "prídavok na dieťa", RP je dávka pre rodiča, ktorý sa o dieťa stará.

riamim
10. okt 2010

Tak čo teraz Mihál zapotil!!! 😠

olifcek
10. okt 2010

@riamim sluby

judit00
10. okt 2010

nevidela som markizu... co hovoril???

riamim
10. okt 2010

Ale čo je to za sprostosť, že tie, čo teraz poberajú zvýšený RP ho budú mať aj naďalej a tie, ktorým vznikne nárok čo ja viem o mesiac, tak tie nie???
To potom v jednom čase budú mať mamičky, ktoré splnili rovnaké podmienky, rôzne RP a to je jednoznačne PROTIÚSTAVNÉ!!!

olifcek
10. okt 2010

@riamim o tom nehovoril, nevkladat slova do ust....a zatial je to len slovo, nic viac...

tehulka14
10. okt 2010

@riamim tak,ale toto už naozaj nieeeeee ja už fakt nechapem rodila som za 4000sk bolestne a hned par mesiacov nato rodili za 23000sk teraz poberaju zvyšeny a ked mam porodit buduci rok znovu sa zniži...čo su naše deti iné??

riamim
10. okt 2010

@olifcek Povedal to na Markíze, že je tu možnosť, že tie, ktoré v súčasnosti poberajú zvýšený RP, ho budú ešte nejaký čas naďalej poberať!

k.a.t.k.a.
10. okt 2010

by som len chcela vediet kolko mamiciek z tych co tu vyplakavaju ze im znizia RP, ho ma vyssi len vdaka DNP 😝 alebo kolke co sa tu ohanaju odvodmi, ich odvadzali z minimalnej mzdy 😝
ako ja k tomu potom pridem? Mne by mohli dat RP potom aj 500 Eur vdaka odvodom a nehovoriac o tom ze zijem v BA kde naklady na zivot su o dost vyssie ako niekde na vychode 😝

benne
10. okt 2010

@k.a.t.k.a. naklady na život aj priemerná mzda, takže sme na tom rovnako 😉

zuzla2
10. okt 2010

@k.a.t.k.a. ked su na vychode take naklady o dost nizsie ako na zapade,tak s kludom mozes predat byt a prist sem byvat..potom mozno budes hovorit a pisat inac... 😠 hlavne ked ti zamestnavatel sice na ruku da viac,ale na vyplatnej paske mas min. mzdu..

tehulka14
10. okt 2010

@k.a.t.k.a. np,ale to aj DNP museli platiť zo svojich penazi