icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

andulla
10. okt 2010

@brisilda tak potom prečo nedostane podporu v nezamestnanosti ten čo nikdy nerobil a vyšiel zo školy? To mi vysvetlí? A tiež si hľadal robotu ostošesť no lebo neodviedol do socialky nič, tak preto. Ja som robila 17 rokov v skuse a prečo by mi mali dať len 190€?

ciapockaaa
10. okt 2010

@mircova vsaak zvysili o par centov 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

andulla
10. okt 2010

@monika331 moja nikto nechce aby to vzali nech pridajú tých 19,€ ale nech neberú nám tých 256€ o tom to celé je!!!!

andulla
10. okt 2010

@ilijanka to je síce pekné, že môžeš robiť, ale vezmni si mamičkxy čo bývajú mimi BA aj keď ani v BA nieje robota na pol úväzok alebo na dohodu, ale predsa je to lepšie ako niekde na východe. A čo ak má niektorá chorľavé dieťa,t ak potom čo? Aká robota? To si uvedomuješ?

olifcek
10. okt 2010

ved to je v zakone fajn, ze kto chce a moze, ide do prace...len nemyslia na to, ze malo kto to aj vyuzije...nechce sa mi citat vsetko dozadu..

olifcek
10. okt 2010

@ciapockaaa veru, o dva centy

olifcek
10. okt 2010

@andulla ja osobne pridem o 480eur...ako kazda mamicka, ktora mala brat 256 do dvoch rokov veku dietatka...vzdy na tom budu stratove

olifcek
10. okt 2010

@ciapockaaa dochodcovia maju este kadejake zlavy vsade...mamicky nie

olifcek
10. okt 2010

stale plati, ze ak nam vezmu 25%, tak sa spusti

http://www.olifcek.info/pripravujeme-peticiu

andulla
10. okt 2010

@ciapockaaa to mi je síce ľúto, ale ak by si nemala deti a vyhodili by ť as práce a nedostala by si ani nezamestnaneckú podporu pretože nemáš odrobené 3 roky. A to je presne taká dávka aj rodičovský príspevok. Nemáš odrobené, tak máš,ale menej. Nič v zlom, ale je to tak a ja ti prajem tých 190€, ale nechá nám ostatným tých 256€ a keď hovoríš, že máš vytúžené aj ja po 10 rokoch, tak prpreto neuvažujem syna dať do žiadnych jaslí ani žiadnej opatrovateľke. Chcem si ho užiť ako sa len dá do 3 rokov!!!

annie13
10. okt 2010

@andulla 😉 presne tak "moja nikto nechce aby to vzali nech pridajú tých 19,€ ale nech neberú nám tých 256€ o tom to celé je!!!!"

andulla
10. okt 2010

@olifcek ok ok súhlasím s ďalším štrajkom nech si nemysli, že len nám môžu brať

andulla
10. okt 2010

🙂 tak, tak a vieš ja robím na sociálnom teda pred materskou, takže viem ako to chodí so sociálnymi dávkami podaktorých nie všetkých a poviem ti, že niektorý robiť nebudú len deti a to niektoré rodiny majú aj 8-9 detí a stále sa vyhovárajú, že nie je z čoho a to chlap sedí doma a robiť nebude. Ja len na margo niektorých a to nie sú rómovia.

andulla
10. okt 2010

@mircova správne presne nemá odrobené 3 roky nedostaneš ani cent. A tiež potrebuje rovnako jesť. Takže prečo by matky , ktoré robili mali dostať rovnako ako tie, ktoré neodviedli nič tomuto štátu.

bianka1
10. okt 2010

nechcela som reagovať do vašej diskusie ale nedalo mi..neprávom hádžete mamičky do jedneho vreca tu je môj prípad: v roku 2002 so porodila dcerku podotýkam do vtedy som robila 8 rokov v jednom kuse, po troch rokoch som nemohla nastupiť do zamestnania malú mi uznali ako dieťa s dlhodobo neprianivým zdrav.stavom a vo februari 2008 som zostala opať tehotná..od roku 2003 teda po 1/2 mojej dcerky poberam tu malu čiastku ..podla mna rodičovska by mala byť rovnaká ved máme rovnaké výdavky na detičky 😉 kto bol zamestnaný tak 1/2 roka dostava matersku rodičovsku platí štat a malo by to byť rovnaké pre všetky maminky -to je môj názor 🙂

olifcek
10. okt 2010

@bianka1 jasne, na svoj nazor ma kazdy narok...ale ver, ze keby Tebe chceli vziat 25% z RP, tiez by si s tym nesuhlasila

brisilda
10. okt 2010

@andulla no kedysi davali aj tym co vysli skolu ale to sa uz zmenilo co sa tyka teba tak ano zena ktora pracovala nech dostava co jej patri ale neviem preco sa hada ta co h....o robila a mala iba to stastie aby si platila DNP a pritom sedela doma na zadku ? vari je ina ako ta co sice DNP neplatila lebo si to nemohla dovolit no zato behala po uradoch hladala si pracu vypisovala a posielala zovotopis a ziadost o zamestnanie zucastnovala sa pohovorov robila si rekvalifikacne kurzi mala by byt ina ako ona?je ine podporovat pracujuce mamicky a ine spekulantky ktore sa ani nesnazili hladat pracu 😒 tolko moj nazor takze akokolvek nasa vlada rozhodne nikdy to nebude perfektne lebo stale sa najde niekto komu to nebude vyhovovat strajkovat trebalo vetdy ked nas rozdelili na 2 polky preco sa nikto neburil ked bol jednotny RP?pracujuce boli podporovane pol roka a potom sli na jednej lodi s ostatnymi vari su vase deti ine ako nase? vari vase menej jedia?alebo sa inak obleikaju ako nase?

brisilda
10. okt 2010

takze po istych veciach vazne pochybujem zeby vam nechali vasich 256 € to by museli najskor oni nieco spravit so svojimi platmi 😒 oni vedia iba brat ale davat uz nie a najhorsie na tom je to ze od januara ked pojde hore DPH pojde hore komplet vsetko ! 😠 😠 😠 a az potom mozeme zacat nariekat a kalkulovat ☹

olifcek
10. okt 2010

@brisilda ako pisem, keby Tebe mali vziat, tie zby si bola proti...

zeny i otcovia splnili vsetko, aby vyssi narok mali, takze brat by im ho nemali...

jednoducho, nech zvysia na 190eur ale nech neokradaju tie, ktore maju vyssi narok...

ved uvidime ako to cele dopadne...

olifcek
10. okt 2010

@brisilda vezmu nam, verim, ze ludia podporia aby vzali i sebe...

http://ekonomika.sme.sk/c/5501347/poslanci-prip...

brisilda
10. okt 2010

@olifcek ved ja som tiez za strajk ale ked uz nech ma kazda rovnako 😉 dnes v spravach som pocula ze s poslaneckymi platmi sa nic robit nebudu cize su to riadne ho...da 😠 😠 😠druhym beru ale sebe nezoberu !!! 😠 😠 😠ze im hanba neni !!!

bianka1
10. okt 2010

@olifcek výška rodičovského príspevku by mala byť rovnaká ved maminky ktore robili dostavaju 1/2roka materský príspevok..nie každý má možnosť pred pôrodom sa zamestnať napr.ja kvôli chorobe mojej maléj iné maminky si nevedeli najsť zamestnanie a niektore ani nerobili lebo hned po pôrode sa stali mamičkami 😉 ale sme presne také mamičky ako vy ktoré mali možnosť robiť.,

olifcek
10. okt 2010

@brisilda jak nie? Slubovali si ubrat 10percent! Vrr

olifcek
10. okt 2010

@bianka1 moznost je vzdy, teda, so zdravym babom. Ak otehotneju po skole, nech nesu nasledky. Ja som za dvojity rp, ale viem, ze ani 190eur nestaci..ale podporujem to, aby mamky ak chcu, mohli ostat s babom 3roky.

olifcek
10. okt 2010

@brisilda jak nie? Slubovali si ubrat 10percent! Vrr

zuzla2
10. okt 2010

@brisilda preco si myslis,ze ta ktora "mala" na to,aby si platila dnp si aj nehladala pracu???? myslis,ze nechodila po pohovoroch, nerekvalifikovala sa a podobne???
nehnevaj sa...ale poniektore urazas,lebo o tom nic nevies 😒

bianka1
10. okt 2010

@ olifcek tak ten kto zostane tehotná hned po škole si má zobrať bábetko???asi nevieš ako je to ked sa chceš zamestnať a nevieš ☹ ved 1/2 roka si dostávala matersku nakolko si platila odvody ale rodičovský príspevok je o niečom inom tie by mali všetky maminky dostávať rovnako ved presne tak ako ty sa starám aj ja o svoje dieťa tak prečo ten rozdiel 😉

lawli
10. okt 2010

@zuzla2 súhlasím...hoci nepatrím k tým čo si platili ,či nemali prácu,tiež mám nižší RP.mam ho nižší koli tomu ,že som mala úraz následkom čoho som 8 mesiacov marodovala a nemohla pokračovať v práci - tak som o zamestnanie prišla. Po polroku na pracáku (beznádejne som hľadala na východe prácu) som otehotnela a keďže som 272 dní pred porodom neodvadzala dane do štátu nárok na vyšší RP som nemala... 😒 A to som pred tým pracovala 6 a pol roka v jednom podniku 😒
@brisilda Niesom proti tomu ,aby vám zobrali korunky to určite nie,no moj názor je tiež ten že každá mamina sa o svoje dieťatko stará najlepšie ako vie ale nie každá je zato rovnako podporovaná štátom...rozdiel by mal byť len v materskej.A keď si niekto zaplati odvody aj keď nepracuje tak splní zákonom stanovené podmienky.Preto mu patrí RP.
@olifcek nesúhlas s názorom že keď niekto otehotnie po škole nech nesie dosledky....ak ta mamina chodila na vysokú a to už pri jej skončení mala dosť rokov na to byť matkou a nechcela čakať kym jej začnu tikať biologické hodiny.No na SK ju bohužiaľ nepodporujú zákony ako tú " ok matku " ☹ ale jej babo potrebuje to isté ako každé iné... 🙂

olifcek
10. okt 2010

@bianka1 urcite si nenechat babo zobrat, teda, urcite nezabit. Staci sa spravat zodpovedne.
@lawli ja som chodila na vysku popri praci. Bolo to nesmierne tazke a narocne, no bola to moja volba a som spokojna. Oliv sa narodila 3 mes.pred mojimi 29narodkami

olifcek
10. okt 2010

zenicky, verte, ze ani vam by sa nepacilo prist o 25percent penazi. Je super dostat, ale tazke nechat si vziat. Najma od ludi, kt.platime z dani, min.plat maju 2000eur plus min.1500eur pausalne a odmeny. Vyhlasia, ze v ramci setreni si vezmu 10percent, co dnes udajne uz zrusili, musim pozriet spravy