icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

lalupa
10. okt 2010

@olifcek vies, nas vsetko obchadza, sme uskromneni az na maximum mozneho prezitia a ked vidim,kde mlade mamicky vyhadzuju peniaze, pride mi to trosku nefer...musela som to napisat, lebo moje baby to momentalne nezaujima a nerozumia mi,len cumia, preco som nahnevana 🙂 a tu je na toto forum

luciusska
10. okt 2010

ja si myslim ze je len dost nefer ze my ktore sme pracovali a odvadzali odvody mame mat presne to iste co nasi zakonom chraneny potmavsi obcania. co tie peniaze aj tak pouziju na alkohol a podobne a urcite nie na svoje deticky.

katka183
10. okt 2010

Ja poberám 206€ aj s prídavkami.O tom,či do 2 rokov,sa pýta kámoška.

ciapockaaa
10. okt 2010

@traktor presne toto si myslim aj ja...som rada,ze nie som sama

katka183
10. okt 2010

@luciusska
Nie všetky,matky,ktoré napracovali ani nedávali odvody sú potmavší občania.

paula58
10. okt 2010

tak bude nadalej 256 euro?moja mala ma 2,3 mesiace nas sa to netyka ale co sa tyka druheho sa nas to bude tykat tak som zvedava este co sa do vtedy zmeni

boddez
10. okt 2010

@olifcek 😉 😉 no uvidiime olinka...ako to dopadne ale dobre ste to ...zoorganizovali..som zvedavy na ten zajtrajsi štrajk a potom nasledne na 30.11...

paula58
10. okt 2010

dufam ze dobre dopadne strajk keby som bola s okolia urcite sa pridam 😉

olifcek
10. okt 2010

baby, bude vyhlasenie bab, ktore boli na stretnuti...bude to okolo 21:15, ale bojujeme dalej...body v peticii su jasne ;)
@boddez i ja...ale nedame sa opit rozkom

tomato
10. okt 2010

kocky, poradte, taka prakticka vec ma napadla, ked mamicke konci zvyseny RP v septembri 2010, tak automaticky prejde na 162,-EUR do konca roka, a zas automaticky na 190,-EUR od januara 2011, alebo treba znovu posielat volake dokumenty????

boddez
10. okt 2010

@paula58 bolo v spravach o tom ze zvazuju z ministrom to aby mohlo to vsetko ostat zatial tak ako to je doteraz ...a skusia najst financie aby sa to mohlo riesit inak ..no uvidime 30.11..je najviac rozhodujuce ako to prejde v parlamente...som rad ze sa Jožko z zastupitelkou ...rodičov na RD stretol a rozpravali o tom..uvidme a drzime palce aby sme neboli ukrateny o peniaze ktore sme si ked sme praovali do soc.poistovne odvadzali...drzime palce..

boddez
10. okt 2010

@olifcek kedy to ma byť?...to vyjadrenie?

olifcek
10. okt 2010

@tomato od 01.01. to chcu urobit automaticky, nic nevybavujes

@boddez baby uz idu pisat prave teraz vyjadrenie....

boddez
10. okt 2010

@olifcek šikulky.... 🙂 🙂 🙂

tomato
10. okt 2010

@olifcek, dakujem za expresnu odpoved, este prosim, ten prechod zo256,- na 162,-, tam je to tiez automaticky?

drzim palce bojovnickam za nase prava

olifcek
10. okt 2010

@tomato ak dostavas 256, od 01.01 budes dostavat 190, ak to odklepnu, ak sa nam podari vyhrat, budes dostava 256do 2 rokov veku dietata a paq automaticky padnes na 190eur, ktore od 01.01 odsuhlasuju

llara1110
10. okt 2010

na ten štrajk sme chceli ist aj my no nemožem...som živnostnik jednoducho každa koruna je dobra.Držime Vam palce no mam obavu že dnes nam chcel len zapchat usta aby svet nevedel ako žiju na slovensku a takzvanom europoskom tigrovi ženy na materskej..dufam že tam bude dost ludi a verim že nebudete vo svojich požiadavkach skromne!!!!!

llara1110
10. okt 2010

no nedalo mi to,myslim že bojovat za 190eu je smiešne.Ak tak zachovat 250eu celu matersku a znižit DPH na všetky detske vyrobky.

tomato
10. okt 2010

@olifcek , u mna je to tak, ze mi zvyseny konci v septembri 2010, cize tam budem mat este nejake obdobie (do konca roka), kde budem ten 162,-, len neviem, ci tento prechod je automaticky? Ci zas netreba nieco oznamovat, alebo nebodaj ziadat.

teodorka
10. okt 2010

ale ved tu nejde len o tie ktore poberaaju rodicovsky uz teraz ale aj o nas buduce mamicky ,nieeee?

andulla
10. okt 2010

@tomato no ja by som to automaticky nebrala. Nič za to nedáš ak sa spýtaš na úrade UPSVaR, aby si náhodou nemala sklz v peniažkoch, ktoré ti síce vyplatia, ale možno neskôr. Možno sa mýlim, ale za oipýtanie nič nedáš a budeš spokojnejšia.

cicimon
10. okt 2010

@tomato nie som si ista, ci tie,co pred zavedenim 256e poberali 164,nemuseli ziadat o tych 256..

boddez
10. okt 2010

@olifcek zaujimavy blog naozaj...🙂))tak no uvidime ako dopadneme...

andulla
10. okt 2010

@cicimon museli to viem určite. Kamoška to tak tiež mala musela požiadať UPSVaR

olifcek
10. okt 2010

@llara1110 my za 190eur nebojujeme, to bude, my bojujeme proti zjednoteniu a proti znizeniuz 256 na 190, co je 25percent

@tomato co Ti konci? MD, ci 256eur? od 01.01. automaticky vsetky prejdeme na 190eur, ak to vlada odklepne, 164uz nebude...
@boddez 😉

heleniatko
10. okt 2010

@jankaborka dobre pocujem, ze v ba mame vyssie platy? v zdravotnictve ani nie... 😢

soporova
10. okt 2010

Dievčatá nehnevajte sa na mňa, ale ja musím napísať, lebo pekne dlho ma tu neprávom urážajú 😒 😒 😒 ... ja som mamička dvoch detí 2 a 4 roky, predtým som 4 roky pracovala, nárok na pôrodné ma vždy obišiel, vždy sme sa kopli o nejakého polroka 🙂 vtedy som si hovorila OK však nech majú aspoň iné, my sa zariadime...ale toto??? pracovala som 4 roky potom som bola tehotná s prvým dieťatkom a počas MD skončil môj zamestnávateľ svoju činnosť, keď sme mali rok zostala som opäť tehotná, samozrejme bez nároku na MD , dobre vravím si... ale hádzať ma medzi ,,občanov,, študentky a čo ja viem, akoby ste sa vy cítili??? vtedy za nás nikto petíciu nepísal ani ich nezaujímalo, hoci sa ozývali, ale keď vám idú brať zrazu všetci kričia, však aj tá študentka bude potom pracovať... a čo, že má 25? keď má prvé dietťa??? preto musí byť ako ,,iný občan?,, to naše deti si nezaslúžia tie isté peniažky? nepotrebujú toho toľko, alebo to máme lacnejšie???prečo je petícia o tom neberte nám, ktorým priznali... tak robte petíciu zvýšte všetkým na 256 či koľko to je... ☹ ☹ ☹

abbey1
10. okt 2010

@soporova Veď si rozbehni petíciu.Každý mal a má právo sa ozvať.A kde si našla niečo o tom,že ťa urážame?Našla si sa v niektorej spomínanej skupine?Vieš o čo všetko sa teraz snažíme bojovať?Alebo si sem teraaz len vtrhla a kritizuješ?