Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@krasnulka no s tym rozdielom, ze moje dieta bude chodit vo veciach z bazaru, lebo v nich chodim ja, manzel uz takisto odkedy sme spolu a nemame proti tomu ziadne vyhrady. Popripade si veci sijem aj ked nie som nejako velmi zrucna 😀
A garantujem ti, ze urcite nebude mat na zadku ziadnu hnusnu pampersku, lebo vyrobky pampers ani celu ich politiku a naoko proludsku reklamnu kampan neznasam 😀 teda v podstate ak to bude mozne nebude mat ziadne jednorazovky kedze planujem pouzivat latkove plienky koli jeho zadocku a nasej planete 😉 A co sa tyka nutrilonu budem sa snazit zubami nechtami zabranit tomu aby som nemohla kojit....tak dufam, ze sa ma ani argument nutrilonu nebude vo velkej miere tykat(aj ked ktovie ako to dopadne 😅 ) a ver tomu, ze moje dieta nebude zit v prepychu ci budeme mat 180 alebo 265e...lebo ja v nom nezijem ani manzel v nom nevyrastal...a neplanujem v nom podporovat ani nase dieta. Podla mna zit skromne nie je hanba...takze s argumentami o prepychu u mna nikto neuspeje 😀 ...takze neboj sa nase deti na tom budu materialne priblizne rovnako 😵...k zvysku argumentov sa vyjadrovat radsej nebudem 😉
slubujem, ze toto je uz moj posledny prispevok mimo temu.... 😉
Ja mám 26...hneď po výške som utekala do práce aby som štátu odviedla povinné odvody a nabrala prax. Naštudovala som si DNP a začala platiť ešte pred otehotnením. Viem aké je nemať peniaze na základné životné potreby, pri studenej piecke pohasne každý plamienok nadšenia. A práve preto som o pár rôčkov odložila materstvo a pracovala a platila štátu...a tešila som sa finančnej pomoci, ktorú náš doterajší systém ponúkal, aby som nemusela každý večer pred spaním premýšľať aký bude ten nasledujúci deň, týždeň...keď peňaženka je prázdna a ja ptrebujem kúpiť mlieko, chlieb, ovocie, plienky... Dnes sa neviem sa dočkať príchodu nášho vytúženého bábatka 🙂 keď som sa konečne odhodlala zvýšiť populáciu, a dala na manželove už niekoľko ročné presviedčanie, že všetko bude ok a finančne to utiahneme, čaká ma čo? Termín pôrodu mi stanovili na 29. januára 😉 čo znamená, Bohužiaľ, ak prejdú Mihálove reformy, celý môj svet sa obráti naruby. Nielenže prídem o peniaze čo som investovala do DNP, ale znížia i všetky materské výhody pre mamičky čo si poctivo platili odvody....čo jednoduchou matematikou pre mňa osobne znamená že za 3 roky prídem zmenou zákona o 3250 eur...celkom slušná suma. Takže večer ma občas posadne panika a premýšľam ako finančne utiahneme 3 roky materskej z jedného 600 eurového platu a príspevku 190 eur mesačne: nájom, nákupy potravín a výbavičku pre prvorodeného.... Ďakujem, pán minister. 😖
@jonki tak podla mna ti na vlastnych detoch nezalezi, lebo kazda mamicka chce pre ne to najlepsie. Ja som sa snazila kojit zubami nechtami, kojila som kazdu hodinu, lebo bola dcera stale hladna a po dvoch mesiacoch som nemala kvapku mlieka. Nezostavalo mi nic ine,ako prejst na susene mlieko. A podla vsetkych pediatrov je Nutrilon najlepsi...A neviem ci bude dietatku lepsie v jednorazovke ktora ma saciu schopnost a dietatko ma zadocek v suchu,alebo v latkovej,kde sa pocura a dietatko bude sediet v mokrej plienke. A nie su len pampersky, ale aj ine kvalitne znacky. Prides na to. Jedna moja znama davala dcere latkove plienky,len aby usetrila za jednorazovky a jej dcera mala neustale kozne problemy na zadocku. Radsej kupim jednorazovky ako takto trapit dieta. A matka, ktora povie, ze jej dieta nebude zit v prepychu lebo tak nezijem ani ja je tak ubohe....toto nepovie ziadna normalna matka. Ja si na seba nemozem dovolit kupit nic..nosim stale tie iste dvoje nohavice a asi dokola pat tričiek, ale moje dieta, musi mat to, co potrebuje...aj ked na ukor mna a mojho manzela. Dieta je pre mna prednejsie a vzdy bude. A este nieco. V com bude chodit tvoje dieta? V strikovanych ponožkach??? Ak budes musiet kupit dietatu za tisic orun topanky, tak potom rozpravaj o tom, ci ti bude jedno, ake RP budes dostavat. Pozri,ja mam o 8 rokov menej ako ty, ale uz v mojom mladom veku viem, ze pre deti len to naj...
@krasnulka ja si tiez myslim ze vsetky mamicky by mali dostavat rovnako.....ale urcite nesuhlasim s tym ze si idem ako pracujuca na MD oddychnut a ze som vlastne zvyhodnena lebo ju dostavam pred narodenim dietata a nepracujuce az po narodeni....to si trosku dost prehnala ,ale ja dufam, ze len preto ze ta ten Mihal rozculil 😉
ja som otehotnela na vysokej ktoru som stuodvala vikendovo popri tom so mod 06,30 do 17.00 pracovala platila som si odvody tak preco by som teraz nemala dostat 256 eur
a uz teraz viem ze do prace ma spät po RD nezoberu tak ze ani s tym sa nestotoznujem ze sa pracujuce mamicky maju kam vratit
@jonki ja ti na toto poviem len tolko moja, ze ano mas krasne plany ale vidim ze babo len cakas takze az ho budes mat potom sa sem vrat a napis ako sa ti dari vyzit z tych par korun ktore ti pan minister blahoslkonne pridelil..lebo potom zistis ze aj veci z tych tvojich bazarov stoja prachy ak musis kupivat kazdy tyzden nove (lebo babo rastie ako z vody) a ze aj latkove plienky nieco stoja a ze aj prasok na tie plienky nieco stoji, a ze je kopa drobnosti na ktore teraz ani nemyslis...napriklad cela vybava...kocik, vysoka stolicka, postielka, milion malickosti ako kefa na vlasy, zubna kefka, kozmetika,neskor flasky ....hracky atd...a samozrejme kvoli hygiene nemozes vsetko kupit z druhej ruky... ako napriklad aj topanky ak nechces aby mali tvoje deti problemy s nohami tak musis kupit nove...ale ty na to prides🙂
@byrnie
@silvia_pp presne sa stotoznujem s vasim nazorom ked si raz niekto platil DPN zo svoho a stat to vopred slubil preco teraz okradat to je zlocin ved im berie este aj to mali nie len to co im mal dat
a ked tamto cigani nahabali 700 eeur a kociky z toho urcite nepokupili lebo deti vozia v bednicke od ovocia tak co tam nebral ale rodicom co robia
Krasnulka, píšeš, že tvoje dieta musí mat to čo potrebuje. Ale čo je to čo dieťa potrebuje? Každý si predstavuje niečo iné, niekto komplet novú výbavičku, nové oblečenie a niekto nevyhnutné minimum z druhej ruky.
Jonki, ja som tiež do 4 mesiacov používala látkové plienky cez deň a to na radu doktorky, nie kvoli peniazom.
Ono nemyslím si, že životná úroveň rodiny sa odvíja od toho či má niekto 164 alebo 256 eur príspevok.
manzel robi manualne za 450 eur od 06.00-17,00 za byt dame 350 so vsetkymi poplatkami a teraz ked dostanem na 2 deti 256 eur syncek nebude moct ist ani do skolky cim pride o kamaratov ktori do tej skolky nastupia

http://ekonomika.sme.sk/c/5493259/koalicia-rodi...