icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

vejula
11. okt 2010

@krasnulka presne tak

@soporova jej dakujeeem 😵 , určite sa mam ešte čo učiť z mamičkovskej branže 😀 😀 mame fakt velike šťastie že mame taketo pokladiky doma 😵

krasnulka
11. okt 2010

@lawli 😀 vidis, to mna nenapadlo...vsak ked dostanu vacsie RP, mensie budu davky 😀 takze na tom budu tak isto 😀 je to ajtak hroza. Poznam jednu "panicku"ta si neoblecie a neobuje na seba nic ine ako poriadnu kvalitnu znacku, dom sa jej blišti najmodernejsim zariadenim a nie zrovna tymi lacnejsimi, sminky zasa znacky ako sa patri a dieta jej chodi oblecene ako od romov. Doslova. A ona ma 256 pretoze pracovala. Ja sa nesminkujem, obliekam si pomaly stale dokola to iste, zariadenie mame modernejsie ale nie najdrahsie,ale deti musia mat vsetko najlepsie. Takze ak niektora povie, ze RP je prispevok pre matky na na materskej. tak u mna je to asi naopak. RP je prispevok pre dieta, o ktore sa matka stara 😀 lebo ja z RP nemam pre seba ani cent.

molka
11. okt 2010

@vejula veľmi pekne si to napísala, v poslednej dobe sa to tu začalo zvrhávať k tomu, že sa dieťa bralo už len ako tovar. Porodím teraz, dostanem toľko - porodím o rok, dostanem viac...
Naozaj si nemyslím, že niekoho zachráni 66eur, pre deti je najdôležitejšia láska rodičov a nie značkové oblečenie.

mirinda10
11. okt 2010

ja chapem zeny, ktorym z nicoho nic znizia RP o 66 Eur je to pre vela rodin vela penazi, ak to minula vlada chcela, tak v tom mali pokracovat nakolko ak si naplanujes nieco a teraz o to prides tak chapem ich reakciu, preco maju niekomu pridat a druhemu ubrat, to nie je fer

uvidime co poriesia ale fandim im

lawli
Odpoveď bola odstránená
kvetinka211
11. okt 2010

zeby konecne dobre spravy (teda pre niektore z nas)? http://peniaze.pravda.sk/radicova-chce-zvysit-m...
1) rodicovsky prispevok ma byt nejaky cas ponechany pre tie, ktore ho uz teraz maju (mna sa velmi netyka :( )
2) materska sa ma postupne zvysovat a predlzovat, vraj uz od buduceho roku na 60% VZ a 8 mesiacov (super🙂
neviem, nakolko je to iste, dufam ze to tak bude

krasnulka
Odpoveď bola odstránená
kvetinka211
11. okt 2010

(teda v 1. som mala na mysli ten vyssi rodic. prispevok)i

krasnulka
Odpoveď bola odstránená
lawli
11. okt 2010

@krasnulka Je jedno koľko dostaneme naviac a aj keď , 😎 nič stále budeme tými správnymi maminami a to ma hreje na duši najviac... 🙂

krasnulka
11. okt 2010

@lawli to bolo kraaaasne 🙂

lawli
11. okt 2010

@krasnulka ďakujem (bolo to zo srdca milujucej matky...) 😵

krasnulka
11. okt 2010

@lawli bolo to krasne a uprimne 😉

aaddeell
11. okt 2010

osobne neviem preco by mali znizit rodicovsky prispevok nikdy som nic od tohto statu nepotrebovala cely zivot som robila, a teraz mam dostat rodicovsky prispevok taky ako zena ktora nikdy do tohto statu neprispela alebo prispela len minimalne , kde je spravodlivost ??? mamicky ktore pred nastupom na matersku pracovali prinasali do tohto statu peniaze a toto je odmena za to???

krasnulka
Odpoveď bola odstránená
aaddeell
Odpoveď bola odstránená
nice202
Odpoveď bola odstránená
krasnulka
Odpoveď bola odstránená
krasnulka
Odpoveď bola odstránená
krasnulka
11. okt 2010

@aaddeell a mne je jedno ci mi pridaju alebo nie, ja z toho nezbohatnem a ani nezomriem od hladu ked nepridaju. My sa z manzelom o svoje deti postarane,aj keby som nedostavala ziadny RP-a to podotykam, nie sme bohaci, ale obycajni ludia s da sa povedat podpriemernym platom.

nice202
Odpoveď bola odstránená
krasnulka
Odpoveď bola odstránená
nice202
Odpoveď bola odstránená
lizatko1009
11. okt 2010

inac vy viete, ze vy ste si neplatili odvody na matersku?

krasnulka
Odpoveď bola odstránená
majamat
Odpoveď bola odstránená
renata1973
11. okt 2010

to petičný výbor nám dá nejaké vyjadrenie, či už sme bezpredmetné po získaní podpisov. Človek tu čaká celý deň a nič.

alca85
11. okt 2010

Vyjadrenie určite bude.....a nedajte sa oklamať...dievčatá s ničím nesúhlasili a bojuje sa naďalej.....to len M si hudie stále svoje a dohaduje sa sám so sebou..... 😒

renata1973
11. okt 2010

@alca85 ok, ale mi sme už aj z tých dvoch dní nervózne... ☹ nečuduj sa, lebo manžel už sa háda, že som len na počítači. 😒

lizatko1009
11. okt 2010

@krasnulka co zacinaj stale tu pisu ze si platili odvody im to patri, ale nepoznam kolonku odvody na matersku 😕