icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

michalag
11. okt 2010

@annie13 ako prepac ale aby sa opat pomahalo iba tym co robili, chcete mat 1 rok MD a este aj 256 eurovy RP ..... a ja by som maminam co dostavaju ten vyssi RP nedovolila pracovat 😠

tyli
11. okt 2010

kočky,
vysvetlite mi prosím za čo kto chce bojovať petíciami? ja som tretí rok na materskej so synom a mám rodič. príspevok už vyše pol roka úbohých 164,22eur. keď za Ficovej vlády narobili rozdiely medzi mamičkami a rozdelili nás na dve skupiny na mamičky s vyšším a nižším príspevkom, tak nikto neštrajkoval a neprostestoval. bolo to maximálne nespravodlivé voči takým ako ja. diskriminovali nás.
teraz, keď táto vláda chce spraviť rovnoprávnosť v rámci finančných možností, tak je oheň na streche, pretože niektoré mamičky by prišli o časť peňazí. pozerajú sa tieto štrajkujúce mamičky na to ako sa máme cítiť my, ktoré sme tie peniaze nikdy nevideli? je to ako keby som ja od bývalej vlády žiadala doplatenie rozdielu za posledný rok. veď aj to bola drzosť a diskriminácia aby sa po druhom roku poberala nižšia materská. každý pozerá len na svoj prospech, alebo sa mýlim a štrajkujúce mamičky bojujú aj za moje práva? pochybujem. hovorí sa iba o nich. rieši sa to, aby im nezobrali a nie to aby nám pridali 😒
nemyslím si, že by mali byť rozdielne materské. ako tu bolo písané, všetky deti potrebujú rovnakú finančnú opateru.
ja mám odpracovaných 10 rokov, odvádzala som dane a čo mi dal štát? menej ako tým, ktoré nikdy nerobili. to je ostuda čo narobila minulá vláda 😠 a nie, že táto vláda chce dať všetkým rovnako i keď pomenej.

lizatko1009
11. okt 2010

@krasnulka ale s tym co si pisala suhlasim.

molka
11. okt 2010

@tyli úplne s Tebou súhlasím 🙂

lizatko1009
11. okt 2010

@tyli tlieskam 😉

katka183
11. okt 2010

súhlasím s názorom tyli

evitkamalicka
11. okt 2010

@tyli 😉

michalag
11. okt 2010

@tyli presne, uplne s tebou suhlasim 😉

tie co mali viac sa buria lebo by prisli o vela a tie ktore maju menej tak s prepacenim im chcu zavriet huby a umlcat ich so sprostymi 190 eurami (nevravim ja som rada aspon za tie, kedze dlho sa nezvysoval RP, ale ked hentej mame tak aj tej a tej ....) ved hlavne ze dnes dosiahli svoje 😠

nya
11. okt 2010

Pozerajte Temu dna teraz na TA3. V druhej polke bude o rodicovskom prispevku.

Poculi ste niekto ako to uviedli? 😠 😠 😠
Nieco ako "mamicky su nespokojne... bude vlada reagovat na kazdu peticiu, ktora bude mat aspon troch ludi?" 😠

krasnulka
Odpoveď bola odstránená
krasnulka
Odpoveď bola odstránená
majamat
11. okt 2010

@tyli ja som to uz pisala. nemalo by sa posudzovat len obdobie pred materskou a to pre take pripady ako si ty.

@lizatko1009 neviem ci som ta spravne pochopila. odvody na matersku su v nemocenskom poisteni a co sa tyka RP, stat tie peniaze nekope na zahrade, ale z nasich dani.

lizatko1009
Odpoveď bola odstránená
lizatko1009
11. okt 2010

@majamat a za studentky sa neplati nemocenske????

grenadinka
11. okt 2010

pozerala som jojku a dakujem nasim bojovnickam, ciastocna vyhra je tiez vyhra. 😀 viem, ze to este nie je iste, ale aj tak sa tesim 😀 .

lizatko1009
Odpoveď bola odstránená
cukor
11. okt 2010

@grenadinka .....ja si mylím,ze ,,bojovníčky,,vôbec nemali pristupit na takýto kompromis a mali stát pevne za vsetkými aj buducimi mamickami a nie pozerat len na seba.........slovami pána ministra.....FUJ!!!

michalag
11. okt 2010

kebyze sa spise peticia za jednotny RP vo vyske vyssieho prispevku tak by bolo urcite viac podpisov, ale bojovali tu maminy hlavne za svoj zvyseny RP a nie pre vsetky ako sa to spominalo a aj tak ich poriadne opili rozkom .....

lizatko1009
Odpoveď bola odstránená
majamat
11. okt 2010

@lizatko1009 platis si ako studentka nemocenske? ved poznas odpoved.

monika633
Odpoveď bola odstránená
grenadinka
11. okt 2010

@cukor vies myslim si ze kazdy ma svoju pravdu. pozri mna v prvom rade zaujima ako na tom budem ja - teda mne to vyhovuje ale viem ze je to strasne svinstvo, ze to plati len pre par mamiciek. 😖
teba by tiez potesilo keby to bolo aj v tvoj prospech 😉 . myslim si ze kazdopadne sa lady pohli a ak sa este na panov potlaci, tak zjednotia rodicovsky na 260 pre vsetky - aspon v to dufam.

lizatko1009
11. okt 2010

@majamat plati ju za mna STAT! vies nac je nemocenske? a nebudem sa hadat virtualne nebavi ma to, len zo zaciatku som chcela poukazat o co tu ide aky strajk a ake podpisy.

lizatko1009
Odpoveď bola odstránená
judit00
Odpoveď bola odstránená
tyli
11. okt 2010

@granadinka
a bojovali tie "bojovníčky 🙄 " aj za také ako ja, ktoré majú momentálne 164eur? ak áno ako? ja by som ich bojovníčkami nenazvala. kde je spravodlivosť? tie bojovníčky nebudú vedieť vyžiť z 180 - 190 eur a ja mám ako vyžiť zo 164eur. to niekoho napadlo? a to už takto vďaka p. Tomanovej a spol. žijem nejakú dobu ☹ napadlo ich ako sa cítim ja, keď viem, že iná mamička s mladším dieťaťom má každý mesiac o pekných pár desiatok eur viac ako ja?

majamat
11. okt 2010

@lizatko1009 odkedy? a na co je nemocenske poistenie? vysvetli mi to.

grenadinka
11. okt 2010

ste trochu drsne ony za to nemozu ze stat nekona tak ako by si to ludia priali, mali by ste byt radi, ze sa niekto toho aspon ujal. a vobec ved ste sa mohli tiez niak zapojit

lizatko1009
11. okt 2010

@judit00 😉

ziza55
11. okt 2010

ale asi to bude najnevyhodnejsie pre tie ktore uz poberaju matersku a na rodicak maju prejst prve mesiace bud.roka...lebo materska sa ma zvysovat som pocula...co sa mna samozrejme netyka...vo februari som mala prejst na rodicovsky...