Zvýšenie rodičovského príspevku od januára 2020
Ahojte žienky, chcem sa spýtať, či je už schválené zvýšenie rodičovského príspevku od januáara 2020 o tých 150€ pri poberaní materskej a o 50€ pri neodpracovaných dnoch. Dakujem
Pridávam sa k "hlúpej a nevzdelanej" skupine, ktorá dúfa, že RP zvýšia. Pracovala som a zrejme ešte min. 40 rokov pracovať budem takže nevidím dôvod prečo by nám, pracujúcim matkám nemali prilepšiť? ...predpokladám, že mamičky to nechcú na gélové nechty, kaderníka a dovolenku 3x do roka , ale pre svoje DETI. Tak ak to už nedoprajete jedna druhej, tak aspoň to doprajte tým deťom. Tak to vidím ja.
@stela01 neviem ako ty, ale ja keď som sa rozhodla mat dieťa, tak som sa aj rozhodla s nim ostať 3 roky doma a užívať si ho. Napríklad ja nebudem rodiť na páse ako niektoré ženy, o ktorých je samozrejme postarané aj z mojich odvodov. Tak ak je možnosť ostať 3 roky doma prečo by som neostala. Po druhé, nie je taká ľahká vec ísť s5 do prace keď musíš denno denne riešiť kto ti dieťa zoberie do jasly, kto vyzdvihne, keď starí rodičia sú ešte pracujúci ľudia, otec pracuje, matka ide do prace kde aj dochádza napr hodinu. A pritom som finančne zabezpečená, problém vidím v tom, keď ja som odvádzala haldu peňazí za 10 rokov do štátnej kasy, tak prečo by sa mi nemali tie peniaze za ten čas vrátiť aspoň sčasti? Tu nehovorím o zárobku minimálnej mzdy, ale o oveľa viac eurách. Ani ma tak nestvu tie peniaze ako ta nespravodlivosť, že nato, že som sa niekam vypracovala (aj zárobkovo), tiež nebola jednoduchá cesta a vôbec nie je ocenená ani takýmto spôsobom. Nech teda daju menej, ale nech odoberu prizivnikom, ktorú štátu nedali ani cent. Je mi az smiešne keď suseda co nikdy nikde nepracovala, ani nebude, tak čaká na schválenie tohto zákona a ešte si aj trúfa povedať ze dúfam ze posunu aj vekovú hranicu a to do 4 rokoch dieťaťa. Takže ak sa k tomu chceme postaviť spravodlivo, nech každý dostáva toľko, koľko odviedol štátu. Hneď by bol štát ziskovejsi a my, ktorí sme do štátnej kasy dávali peniaze, spokojnejší. Hneď by si rozmysleli aj ženy, ktoré sa spoliehajú na pomoc štátu, či by sa oplatilo aj ísť pracovať a nielen byť evidovaný na upsvr.
@1gabriela13 Čiastočne suhlasim hlavne s tym,ze je zle nastavený systém. A ešte doplnim,ze namiesto podobných predvolebnych reči ako zvýšia RP by skor mali začať riesit podporu zamestnanych matiek,moznost skráteného úväzku, viac možností kam umiestniť deti a podobne.
Hypoteka 700 eur 460 eur sukromna skolka 300 eur opatrovatelka za mesiac ak dieta ochorie plus energie strava pocet deti a matka ma ist za 900 eir v hrubom do prace?
@1gabriela13 veď v poriadku , píšem každý ako chce ... ak si to budem konkrétne na teba tvoj prípad .
Ak si odrobila 10 r nemáš záujem rodiť ako na pase chápem treba si dieťa užiť aj ja som pri 1 bola dlhšie doma ako napr plánujem už teraz .
Chcem pracovať a aj musím mám svoju vlastnú firmu ak chcem byt + musím sa starať .
Musím si to zariadiť a aj chcem ... nechcem žiť 230€ a pozerať na chlapa že nevie kde je sever .... všetko je o plánovaný rodičov ... a nie len čakať
@evittam a súhlasím skôr viac možnosti pre matky ktoré majú záujem ísť do prace by určite pomohol ...
@mechurik vies co, ja som s vysokou skolou pracovala za ovela menej, pretoze som bola na dve deti sama a to chodili do sukromnej skoly obidve dcery a s vyzivnym to bolo vselijake, naozaj v zahranici dostanes par mesiacov a potom dovidenia..., presne ako pisala
@evittam , umoznit matkam, ktore chcu ist pracovat lepsie podmienky, to v zahranici naozaj funguje a menej vychcanych familii, ktore kazdy jeden zakon poprevracaju a najdu skulinku, ako z toho vytlct co najviac a nic pritom nerobit a osklabat system kde sa da a potom realne neostava na tych co realne potrebuju. Skus mi napisat, kde si napriklad zo susednych statov dovoli nejaka zena byt doma tri roky, velmi ma to potesi, ked mi napises, kde a ktory stat. Lebo dofrasa vypisovat a hulakat, ako ma rakusko, nemecko atd pridavky a ako si tam ziju to hej, fnukat, aku zobracenku dava TRI roky Slovensky stat to hej a pritom napisat, ze za 900 v hrubom sa neoplati ist makat😂😂😂😂 Tak ja by som nechala naozaj len MD a potom sa pekne starajte ako viete, ziadne prispevky na jasle, skolku, pises, ze sukromna skolka 480, aha a stat ti neda prispevok? Kde ti da v rakusku stat prispevok na statne jasle????? Kde? Neda ani na statne a ani na sukromne a mozes snivat o rodicovskej 3 roky. Skus zaplatit v nemecku mesacne naklady na byvanie, mhd, poistky😂😂😂😂😂, jooooooj dievcata krasne, stazovat sa to hej, ale nieco urobit, to uz nieeee, to sa neoplati za 900 v hrubom, lebo ......
@maciatkolulu Ja sa niekde stazujem?! Si si ma asi s niekym splietla.
Aspon tak som to od @maciatkolulu pochopila
@maciatkolulu ja som nenapisala ze za 900 eur nepracujem🙂ide o to ze od 3 rokov rodic.prispevok uz neni ani prispevok na skolku a z platu platim 460eur za skolku aby som mohla pracovat.
@mechurik a preco by mal byt od troch rokov prispevok na skolku?
@maciatkolulu niektorým deťom nevychádza vek a nevezmú do škôlky a príspevok im už skončil .
Napríklad ....
@stela01 tak treba hladat druhu skolku, napriklad, realne nepoznam jednu rodinu, kde by pracujucej matke nezobrali dieta do skolky, poznam, len tie, co su doma s mladsim a je to pre nich katastrofa, pripadne predlzeny plateny😉
a inak tu je pekny priklad, ako uz stat prichadza na odrby svojich obcanov.....https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/otec-na-materskej-zamietnute-pripady-2/
@stela01 a to je zase dalsi priklad toho, kam by sa radsej malo investovat, do novych skolok a nie zvysovat rodicovsky....
Ja dúfam , že to ostane tak ako to je . Niekde pridajú a inde zoberú . A odseru si to pracujúci ľudia trebárs , napríklad aj partneri/ manželia .
@maciatkolulu ja poznám Plny stav Petrzalka Matky majú polovičný úväzok chcú robiť ... bez menších deti a beru až keď dieťa má cca 4,5 r
Nieje kapacita veľa deti .
@maciatkolulu ja som toho názoru - vybudovať jasle štátne , škôlky ... pomôcť rodinám kde pracujú a chcú pracovať .
Ved jasne zeny ved bud budeme s dietatom doma a budovat si vztah s nim,alebo budeme v praci budovat vztah k praci😂😂😂😂😂

@gloria31 Ja som ziadnych 1500 v cistom nespominala. Precitaj si moj prispevok este raz.