10 ročný vekový rozdiel
Ahojte 🙂 chcela by som sa Vás opýtať či máte skúsenosti s takýmto vzťahom...jediné čoho sa obávam je práve tento vekový rozdiel 10 rokov aj keď ja to teraz vôbec nevnímam a nepociťujem..mám 20 a on 30.. je nám spolu naozaj dobre a mám pocit že sme sa našli...mala som vzťah aj s rovesníkom skoro 2 roky ale to sa nedá porovnať ... preto sa Vás chcem opýtať čo si o tom myslíte 🙂 Ďakujem.
Ako sa vraví: VEK JE LEN CISLO. Vas vekovy rozdiel je uplne bezny medzi parmi. Dolezite je, ze si rozumiete a lubite sa. O to ide. Dolezite su este spolocne zaujmy i ci chcu obaja niekedy spolu dieta alebo nie. Medzi mojim muzom a mnou je raz taky rozdiel a velmi sme si podobni, lepsieho muza nenajdem. Takze neries vekovy rozdiel a co si kto mysli, je to tvoj zivot a nie ich. Drzim palce.
Podla mna vekovy rozdiel 10rokov je v pohode sama to tak mam. Skor z mojho pohladu zalezi od povahy, charakteru.
Moj sa,obcas sprava ako jesitne male dieta a to ma cez 40.
Inak je vyzrety,zodpovedny
My máme tiež velky vekový rozdiel, fakt velky a je to ako v rozprávke. Smejeme sa spolu, zábavame, baví sa s mojimi kamarátmi, je rozhľadený, skúsený, strašne pozorný a dobrý ku mne. Po tom, čo zažil, hovorí, že teraz je najšťastnejší v celom živote. Má silnú túžbu po rodine a deťoch, o ktoré sa chce starať, nie ako borci z okolia, čo chcú cestovať, moji kolegovia mladí sa bavili len o mobiloch, autách :D nemali sme žiadne hádky my dvaja, ani neviem uviesť žiadny príklad, kedy by sa prejavil vekový rozdiel. Niekedy pouči on mňa, no niekedy ja jeho :D
Svokru mám ako babičku, nie nejakú nervóznu ženu v prechode, čo na mňa zaberá, že jej beriem synčeka :D ale je to všetko o ľuďoch, moj manžel má srdce zo zlata, urobil by mi, čo mi na očiach vidí. Moji rodičia akonáhle je na obzore vnúča, tak sú úplne nadšení, všetky výhrady zmizli. Kamaráti to tiež zobrali úplne normálne. S deťmi z prvého manželstva máme dobrý vzťah.
Ja som tu čakala samé hejty typu zlatokopka / pedofil, ale 20 a 30, to naozaj nie je veľký rozdiel. Len si na začiatku ujasnite, kedy chcete rodinu. Kamoška má len o 6 rokov staršieho a ten už túži po deťoch a rodine, ona nechce ešte. Ja som to bola ochotná manželovi od začiatku dať.
Ja som za to, že vek je len číslo. Pokiaľ si už mala vzťah aj s mladším a v tomto sa cítiš oveľa lepšie tak neviem načo to riešiť, ostatných absolútne nemusíš riešiť, kto ťa ma rád tomu budú podstatnejšie iné veci ako to koľko má rokov..
Vekovy rozdiel vacsi ako 10 rokov nie je ziadny problem, ak pridu deti co najskor. My sme vsak deti mali az po 9 rokoch od zoznamenia (bohuzial, nedarilo sa skor kvoli mojim zdr.problemom). Ja mam teraz 34,manzel 47 a zvazujeme ci skusit tento rok tretieho prcka, vsetky okolnosti su vhodne, jedine co ma trapi je prave muzov vek. Mate, prosim, niektora skusenost s vyssim vekom otca? A ako to casom (napr.v puberte, po 20ke,...) vnimaju deti?
@marionca je to naozaj na zváženie..môj syn bude mať 12...manžel 60..keď bol taký tretiak a chodil pre neho do školy tak deti vykrikovali že prisiel dedko pre teba..synovi vrstovníci mali mladých rodicov, pre nich je dedko už 45 ročný.. syn mi to povedal až po dobe..jeho sa to nedotklo majú s tatinom super vzťah, mňa to aj trošku mrzelo, manžel to ani nevie. Teraz na nom vidím pri dcérke ako mu dochádza že keď bude mať ona dvadsať...on..ale šťastný je teraz a budem sa snažiť aby sme boli šťastní všetci spolu čo najdlhšie. Naozaj je to všetko hlavne aj o postoji ženy, či si dokáže predstaviť čo všetko bude musiet obetovať, a čo všetko bude musieť robiť tak za dvadsať rokov keď budú deti dospievať a manžel na dôchodku.. lebo čo si budeme nahovárať povaha človeka sa časom mení, aj jeho potreby a vitalita.
@marionca ahoj, odpoviem ti lebo moj otec mal 43 rokov ked som sa ja narodila. mal pri mne druhu mladost, kedze v tych dobach to nebolo bezne mat v takom veku este dalsie deti. vzdy mi hovorieval, ze pri mne o 20 rokov omladol 🙂 a ja z ako dieta som to nevnimala, ze rodicia su starsi ako rodicia mojich rovestnikov. Na to som prisla az mozno na 2. stupni zakladnej skoly. No pri dospievani a v dospelosti som to vnimala ako plus. Deti som mala len v skolke/skole. Inak som bola v podstate iba s dospelakmi - kamarati rodicov mali deti odrastene. Vela sa na mna nalepilo, mala som rozhlad v roznych temach. Rodicia ma ucili suvislosti a mali trpezlivost, ktoru by asi 20-tnici nemali. Vzdy som cerpala z ich skusenosti. Ale upozornim ta, ze je to aj o povahe. Ako nasich tak aj mojej.
Kamoska ma podobne staru maminu ako ja a vnimala to vzdy negativne, ze ju stale poucuje a otec od nich odisiel a tak... ale jej mam poucovala kazdeho, bola ucitelka. Cize vek v tom nehral rolu. Ani v tom, ze ich otec opustil. Este dodam ze mamina mala 36 ked som sa narodila.
To je v pohode podla mna...ale taky 15 a viac rocny vztah je pre mna osobne uz moc.....
@lukyazojka @littleslovak Dakujem vam za reakciu, tieto zalezitosti su velmi individualne, ale je dobre poznat realnu skusenost inych.
Aj máš nejaký problém či ako? Veď keď vám je dobre a vyskúšala si už aj vzťah s mladším a nepasovalo ti to tak na čo by si chcela náš názor? Buďte spolu keď ste šťastný 🙂
Ja som mala 19, on 29 keď sme sa zoznámili. Sme spolu 17 rokov, 12 rokov manželia a dve deti
Nevidím v tom problém, akurát čo sa niekedy môže stať, že budete mať rozličné predstavy o budúcnosti, aspoň teda v prípade mojej kamošky to tak bolo. Ona by sa baviť chcela a on už nie, už mal pocit, že je najvyšší čas na založenie rodiny. Okrem tohto si výborne rozumeli a myslela som, že snáď budú spolu navždy :/
Aj medzi nami je 10r. A zatiaľ super 👌👌👌 ale ako písali ostatné, podstatné je to , ako sa s ním cítiš ty! Ty s ním budeš žiť a nie ostatní;) držím palce ;)
ono to záleží od povahy ľudí a kto čo očakáva od vzťahu. Čo som si všimla, písali sem ženy, ktorých muži mali okolo 40-ky. Teraz to ešte nemusí byť problém ale možno, keď žena bude mať 40 a muž po 50-ke. Žena môže byť ešte aktívna vo všetkých oblastiach a muž už bude rád keď bude doma a nemusí nikam chodiť, nič riešiť. Poznám také páry. Ženu to štve, že chodí všade sama, lebo muž unavený príde z roboty a už sa mu nikam nechce chodiť. Sadne pred TV a chce oddychovať. Ale je to individuálne - môže to tak skončiť a nemusí. Ja mám muža o 3 roky staršieho a niekedy mám pocit že je medzi nami min. 10 vekový rozdiel. Ja by som chodila kade-tade, riešila všeličo a on by najradšej všetko vypustil z hlavy a len sedel doma a nič nerobil.
Medzi mnou a mužom je len 7 rokov ale nevymenila by som ho za nič na svete, je to úžasný manžel a otec. Medzi mojim dedkom a babkou bol 16 rokov rozdiel a prežili dlhý a spokojný život
Poznám pár s ešte väčším vekovým rozdielom a fungujú normálne, sú šťastný už pár rôčkov 🙂
@kvetinka75 tak ja mám 43 rokov a manžel 54 rokov a vôbec nemám pocit, že päťdesiatnik je automaticky chlap túžiaci sedieť pred telkou na gauči. Takže ako píšeš, je to určite individuálne... možno niektorí takí sú, ale u nás je aktivít vždy dosť a gauč a tv nie je našťastie prvá voľba pre môjho manžela.
tak je dopredu jasne, ze sem kazdy, kto ma taky vztah, napise, ze je to super. lebo co ine ma napisat? ak uz je s tym clovekom, tak by mal samozrejme verit, ze to ma zmysel. je to rovnake, ako keby si napisala, ci ma sancu vztah s mladsim, vyssim, vzdelanejsim, hocico. ja osobne musim povedat, ze mne v kazdej faze zivota pripadali o 10 rokov starsi muzi proste uz nejaki stari... minimalne sa mi zdalo, ze by uz mali byt dusevne (a teda asi aj fyzicky) niekde inde ako ja. a ak nie su, tak mi zase pride, ze s nimi nieco nie je ok, ze su asi trosku pozadu 🙂
@kiwi3 ono je to trošku aj o tom, kde sa človek vo fáze hľadania partnera nachádza a na koho natrafí. Čiže aká je v tom čase ponuka potencionálnych partnerov. Za mňa môžem povedať, že keď som sa zoznámila s mojim manželom, mne rovesníci pripadali nevyzretí, nevybúrení, len sa to po babe liepalo a lomcovali s nimi ešte dosť hormóny. Starší chlap pre mňa znamenal pokoj, stabilitu, akúsi životnú skúsenosť a rozvahu. Ale ako hovorím, možno niekto iný mal okolo seba inú vzorku chlapov a vníma to inak. A samozrejme, keď niekto žije s mužom 10 rokov a s nikým iným nežil v spoločnej domácnosti a klape im to, tak nemôže porovnať aké by to bolo po rovnakom čase s rovesníkom, keďže to nikdy nezažil...
@basska_b tak o rodine sme sa už bavili a on chápe a najmä chce aby som si vkľude dokončila výšku že on sa nikam neponáhľa 😊 aj keď ja si viem predstaviť bábo už aj počas výšky a nebránim sa tomu 🙂 práve preto som taká otvorená tomu vzťahu pretože som rpi ňom kľudná spokojná a nič mi nechýba 😊 a najmä čo ma najviac potešilo že sa spolu každý deň veľa nasmejeme ...
@nelinka888 veď to si vravim aj ja že keď budu vidieť že som štastná tak to pochopia 🙂 a s mladšim to bolo ako keby som zastupovala jeho mamu niekedy 😏 ale tak to je tiež od vyspelosti daného chlapca ale mňa to vždy tahalo proste k staršim 🙂
@ladova87 tak ja sa s ním citim tak štastna ako nikdy predtým 😊 ďakujem 🙂 snáď sa o pár rokov prídem podeliť o to že to stále klape
Ja za nás môžem napísať, že môj muž je na tom zdravotne lepšie ako ja. Fyzicky je oveľa lepšie na tom ako veľa našich mladších kamaratov. Sme aktívna rodina, veľa športujeme, v zime lyže, v lete na bicykloch vyliezli so starším synom grossglockner hochalpen strasse, deckám sa venuje úžasne. Výhoda je, že vie, čo chce, od začiatku to vedel, mal už zázemie, nemuseli sme sa trápiť niektorými vecami, deti som mala počas vš už. Keby bolo na mne, mala by som ich aj skôr. Nevýhoda, že sa občas stavia do úlohy môjho šéfa a má tendenciu zadávat úlohy a mentorovat...
@mima46 medzi nami je 15 rokov a sa mame velmi dobre rozumieme si vo vsetkom myslim si ze vek je iba cislo mala som priatela o 7 rokov starsieho ale nebol taky rozumny ako tento aktualny sme spolu 2 roky a nevimenila by som ho zanic zak vela stastia prajeme aj vam 🙂 😉
Cim starsi tim lepsi podle me 😉 muj pritel je o 8r. Starsi ale urcite si rozumime vic... 20+ rocni v teto dobe jeste podle me nedospeli 🙂

Mám 40, manžel 50, manželmi sme 21 rokov, máme 5 detí, najmladší má 6 mesiacov, chodíme bicyklovať, plávať, lyžovať, manžel s deťmi aj korčuľovať, hrá aj hokej, aktivný dosť. 🙂 Na všetko nemáme rovnaký názor, ale to nie záležitosť veku. Je nám spolu dobre. 🙂