15 ročná dcéra chce ísť bývať k otcovi
Prosím Vás o váš názor budem veľmi vďačná za všetky názory.
Moja dcéra nechce žiť so mnou a s mojím druhým manželom,s ktorým sme sa zobrali keď dcéra mala 10 rokov , teraz má 15 a chce isť bývať k otcovi alebo k starým rodičom, čo mám robiť mám ju pustiť alebo za každú cenu ju aj keď násilím držať pri sebe.
@lienka2011, viem, ze si vo velmi tazkej situacii, ale pre mna je moja dcera ta najdolezitejsia osoba na svete, a ak by som sa mala rozhodovat medzi nou a jej nebiologickym otcom, asi by som prilis dlho nerozmyslala. Momentalne som takeho nazoru, ze ziadny muz mi nestoji zato, aby som uprednostnila jeho pred vlastnou dcerou. Navyse u vas je velmi vazny dovod. Pokial rozchod, ci rozvod zachrani tvoj vztah s dcerou, podla mna nie je o com.
@lienka2011, nie si slaboch, ani zla matka, potrebujes pozbierat sily a zvladnes to. Drzim palce.
ak sa dohodnes s ex na takych istych pravidlach ako ma u teba, tak nech ide... mozno si mysli, ze u ex bude mat vacsiu volnost. ak pristane na pravidla, ake ste mali zauzivane, tak neboj, zisti a docupita naspat. drzim palec 😉
@lienka2011 V žiadnom prípade by som ju nenechala ísť nikam, nemá problém s Tebou, ale Tvojím manželom a je to aj žiaľ pochopiteľné... Nemôžem poradiť, čo máš robiť, no môžem napísať, čo by som robila ja. Ak by môj manžel , resp. v mojom prípade terajší priateľ bol hrubý k mojím deťom, čo i len v náznakoch, nemohla by som s ním ostať ďalej, to som si istá... Nikomu by som nedovolila, aby ubližoval mojim deťom, čo i len slovami, ja som na toto veľmi citlivá.... Stačí, že im žiaľ ubližoval kedysi ich vlastný otec.
Ja mám syna v takom veku a viem, že je to ešte dieťa, aj keď "chlpaté" , ktoré práve teraz veľmi potrebuje matku...
@filipal Neviem, možno dcérku nebije, ale písala, že je agresívny a výbušný, takže pravdepodobne aj s dcérou niečo riešil...a pozerať sa, ako ubližuje matke, to asi tiež nie je žiadne terno... Ja už som možno veľmi takto blbo nastavená, no ja by som už ani toto nestrpela, aby na deti dvihol hlas... Ja viem, že decká v tomto veku vedia riadne vytočiť, ale u nás je to tak, že to riešim iba ja. Možno to nerobím dobre. Môj priateľ mi potom keď sme len dvaja, povie názor, alebo sa porozpráva so synom, ale nekára ho ani nič podobné... To robím ja ☹ keď treba. Možno mám nejaké hlúpe pozostatky z toho čo mám odžité, určite robím aj ja chyby, ale na deti som strašne háklivá, aj keby ma to stálo čokoľvek...
@claudica och, samozrejme, ze ani to sa neda tolerovat. ja by som okamzite odisla aj s dcerkou.
ale otazka temy znela, ci ma pustit dcerku k otcovi.
co mam skusenosti, tak tyrane zeny na koniku malokedy opustia partnera, darmo sa mi snazime a radime im.
preto som zakladatelku podporovala v tom, aby pustila z toho pekla aspon dceru..... ☹
smutne....
@filipal Áno, máš pravdu...neopustia, už sme to tu niekoľkokrát rozoberali. Len písala, že sa má rozhodnúť medzi manželom a dcérou. Ako sa asi rozhodne? Pre manžela? Príde o dcéru? Možno časom sa odhodlá a odíde od muža a bude s dcérou, ale ten stratený čas... No ozaj smutné a pre mňa nepochopiteľné.
..kdyz jsem byla v teto situaci ja....muj maly byl jeste v brisku...nikdy nezapomenu na nas odchod v erarnim obleceni z nemocnice...i kdyz jsem nemela nic, mela jsem zaroven vsechno - maleho v naruci a prsa plne mlicka...
"setrvat je tezke, ale jeste tezsi je odejit"
Dokud si v techto situacich sama zena neuvedomi, ze jeji SVET je ona a dite, tezko radit....
Uz to, ze vaha, zda pustit ci ne...je bolave, mela by to byt samozrejmost -odchod ve dvou... 😉
ťažka situacia-ja by som tiež s tyranom nežila-asi by som dieťa k otcovi poslala hned a pokusala sa z toho niak dostat.
Starších som si vychovala sama a pre mna by to bola strasna rana keby chcel ist jeden alebo druhý bývať k otcovi-no u mna sa nic take nemože stat lebo ich otec na nich 14r.kasle-to by musel byť zazrak keby sa dnes o ne zaujimal...
No a smutný príbeh z mojho okolia-Milan mal spoluziaka-Michalov to bol najlepší kamarat-BOL-na jednej stanovačke už nezvladol svoj život a upil sa na smrť.obaja jeho rodicia mali nových partnerov obaja behom roka aj babatka-u mami sa necitil dobre lebo jej nový muž strasne pil a bol agresor,u otca nemal zasa miesto-vyrastal chvilu u babky,boli dni ked aj u nas 😠 ---neskoro sa jeho rodicia spamatali-mama samozrekme po tej tragedii muža vyhodila,otec teraz pre dalsie dve deti robí čo može no syna im už nic nevrati...
@lienka2011 moja,utec,kym sa da.urcite sa nenechaj otlkat/ani urazat.
@titkovamiriam Jáj, Bože, to je strašné čo i len čítať... naozaj strašné... 😢
ja bohuzel neco podobneho zazila...nebo zazivam? zalezi, co si dovolim pripustit...abych se nezblaznila..😉
ale jedno vim jiste:
i "zive dite muze byt mrtve"...ale to je mimo tema
😢 😢 😢
@lienka2011 niesi zla matka kazdy vidime okolnosti inak a aj inak prezivame .....ale jednoznacne pokial psychicky a fyzicky ta manzel ponizuje tam myslim ze uz nieje nad cim rozmyslat ...prvorada je dcera ...keby boli ine okolnosti a s nou by len trieskala puberta tak by som ju pustila ale za tychto okolnosti dievca co pises tak tvoja dcera ti chce dat najavo ze sa nieco deje ....bude dobre ked ju budes pocuvat,nazberas silu a postavis sa na nohy...nikdy nieje tak zle aby nemohlo byt este horsie 😉
@claudica veru -tak ako som jeho mamu stretavala v skolke pri Milanovi s Matom boli spoluziaci od skolky,tak sa snou teraz stretavam pri Marekovi-jej Samko chodi s nim do triedy a chlapec od otca do druhej no tiez sa vidame....čas už nikto nevrati spat ale stale je to strasne,taketo pribehy su memento najst niaku strednu cestu alebo fakt utekat-nikdy nevieme co sa nasim detom honí v hlave a ako chcu problem riesit..
@titkovamiriam to paci sa mi, je myslene nie na tu situaciu....chapes
oprava mojho prispevku o 14:11
neviem, akemu skriatkovi sa podarilo dat mi do my makke i 🙂
@lienka2011 Ahoj, ja som Livia, mam 35 rocnu dceru a o vsetko co som sa snazila bolo marne, najprv by som Ti chcela napisat moj pribeh, ktory trva uz vyse 17 rokov.Som v koncoch uplne vyzmykana dusevne aj fyzicky.ked sa moj byvaly so mnou chcel rozviest mala som 38 rokov .Este pred tym ked nas opustil, dcera mala 18 ajedneho dna jej zavolal z Bratislavy aby prisla k nemu. Bez rozlucky so mnou odisla. ked som ju hladala trvalo to velmi dlho, kym som zohnala tel.cislo na neho.Moj byvyly bol zly a nelutostny clovek myslel iba na seba.Dceru som prehovorila aby vycestovala do zahranicia, ze jej vsetko zaplatim. Nakupila sm jej nove saty vsetko co potrebovala a odcestovala do Londyna k jednej rodine s 3 detmi. To som vsak netusila, ze za nou moze prist aj jej priatel o ktorom som vobec nevedela, ze je narkoman. Po 3 rokoch sa dcera vratila domov bez penazi. a uplne zmenena. Ale stale som netusila o drogach. Chovala sa uplne normalne iba so mnou vela nekomunikovala a nasla si dobru pracu, bola inteligentna, prefikana, vyuzivala vsetko co chcela.>Ja som potom po rozvode opustila nasu republiku a odisla som do zahranicia precovat s trym, ze som jej ponukla byt, aby tam byvala so svojim priatelom.. Ked som sa vratila po 2,5 roku vsetko bolo doma pekne upravene byt stale vyplateny, ale to som posielala domov peniaze. Pracu som si na Slovensku nenasla tak som opat vycestovala s tym. ze dcera je v poriadku ma pracu atd.od roku 2001 sa ale uz len trapim.Vsetko co som doma mala so svojim priatelom predala aj moje knihy. nezaplateny byt, dlzoby a strach. to vsetko som zvladla sama ani neviem ako som to dokazala ale s dcerou to bolo stale horsie a horsie. Ja som tak nevyrastala, takze prepac mi za moju naivitu, ale to ze nepracovala myslela dom si ze nie je dostatok prac.prilezitosti. <mylila som sa. V roku 2007 ked som sa pytala mojej priatelky kde je moja dcera ci ju nahodou nevidela,pretoze sa mi uz tyzden nehlasi na tel. povedala s velkou lutostou do telefonu, ze ju zobrali policajti.Draha lienka nedopust, nikdy aby ta tvoja dcera zlomila svojim spravanim alebo svojimi vrtochami. Musis ale ustrazit ako sa bude mat u svojho ocka a co vsetko jej moze ponuknut. Deti z rozvedenych rodin vyuzivaju vsetko co sa len da a pozor na klamstva. Nechaj ju nech ide k ockovi a netrap aj ty mas svoj zivot.Netrap sa ako ja mne uz nikto nepomoze.Dceru pustili po pol roku a teraz byva opat. v mojom byte sa.Platim najomne. Ona ma peniaze iba to co zarobi. Az na to, ze za cely tento rok mi vybrala z uctu peniaze na najomne a mne prisiel nedoplatok 1250 eur. Opat mi to musela mapisat i-mailom moja priat.elka. a mne neostava nic ine iba opat zplatit dlzobu ktoru mi spavila moja dcera a nchat ju byvat v mojom byte ktory som opat dala do poriadku kupila som vetko nove, Teraz mame rok 2011. Pytam sa ta, existuje nieco horsie na svete ako neucta k rodicov? A aj bnapriek tomu ju nedokazem vyhodit na ulicu lebo ma to nikto nanaucil,ze aj to mozeme sprvit ako rodicia. Som slaboch pretoze ju mam rada je to moja dcera.
toto je pokracovanie. Ked som ju jedneho dna v roku 2007 hladala telefonom nedvolala som sa cely tyzden. Ani si nevies predstavit ako som sa zacala bat.Az moja priatelka mi potvrdila, ze ju zobrali policajti. neprajem nikomu tento neskutocny pocit zozierajuci mysel, dusu a bolest ukrutnu este horsiu , ked mi zomrel ocko.Po pol roku ju pustili .Byva opat v mojom, uz teraz opat zariadenom byte. posielam peniaze na najom, ktore moja dcera vybetala z banky pretoze sme jej uz verili s mojou sestrou a dali sme jej kred.kartu, , a prisiel mi opat e-mail od mojej priatelky, ze nie je zaplateny byt. Dcera tel. nedviha ani mne ani mojej sastre, ktora byva nedaleko a ja to musim opat zaplatit lebo pridem o byt alebo poslu exekutora.Draha lienka nikdy nedopust ,aby si deti utierali svoje topanky do nas ako do rohozky. Nechaj ju nech ide k ockovi iba jedno musis ustrazit, ci tam bude mat to co dieta potrebuje, pretoze deti z rozvedenych rodin vela klamu aby mohli vyuzivat situacie len pre seba.je to preto lebo sme im ublyzili, oni to tak chapu. jeto jedno ci nmaju 15 alebo 18.
@lienka2011 Ahoj
Mám 46 r. a čítala som tu veľa názorov čo ti sem písali ale musím ti napísať že niekde niečo vždy z niečoho vznikne. Nechcem tu chrániť nikoho ale nechcem ani nikomu nadržiavať. Skúsila si sa pozrieť na to že odkiaľ prichádzajú tvoje problémi? Je to skutočne tak ako to píšeš? Neklameš či nerobíš alebo tvoja dcérka mu náhodou niečo podobné? Nesnaží sa ťa tvoj nový manžel pred niečim chrániť? Ľudia ti tu píšu svoje názory a ja si myslím že nevedia všetko dopodrobna. Pokús sa isť na veci od koreňa a napíš nám sem korektne, tvoj problém s tvojim novým manželom a dcérkou. Žiaľ je to tak že ľudia majú tendenciu všetko skrášľovať na svoju stranu a potom ich ostatný len ľutujú aj keď neni sú v pravom obraze. Píšem ti to preto, lebo môj problém bol skoro na chlp rovnaký a keď som sa nad sebou zamyslela tak som prišla na to že druhého nezmením a ja robím niečo zle. Keď som si to uvedomila tak som jednoducho na sebe zapracovala ale nikomu som to nepovedala ani svojmu manželovi a od tej doby si žijeme spokojným životom bez hádok už 6 rokov. A čo sa tíka tvojej dcérky, pusti ju k svojmu biologickému otcovi od neho sa veľmi rýchlo vráti, tak ako ti to tu všetci píšu ale k starým rodičom by som svoju dcérku nepustila v ŽIADNOM prípade nepustila!!! Tam by ju len rozmaznávali a ľutovali a všetko by sa obrátilo len proti tebe!
Skutočne ľudkovia, nieje vždy všetko tak ako to na prvý pohľad vyzerá a pokúste sa pozrieť na veci aj z druhej strany.
@lienka2011 ahoj , tiež mám dcéru v tvojom veku a asi pred pól rokom som riešila to isté..už som bola z toho na nervy ☹ nechcela ísť k otcovi, kedže on nikdy nemal záujem a ani ona nemá k nemu žiaden vzťah,ale ku starkým..teraz to pripisujem obdobiu puberty,kedy my mamy sme pre nich viac nepriateľky a vôbec im nerozumieme a všade inde im bude lepšie..najprv sme to riešili hádkami,lebo ja som tiež taká horúca hlava,no samozrejme sa to len zhoršovalo a naši ma tiež nepodporili,naopak súhlasili,že môže prísť kedykoľvek..nebudem to celé rozoberať a nevyriešilo sa to za pár dní..nakoniec už som bola taká zúfalá, že pri ďalšej hádke som sa rozrevala ako decko už som nevládala to riešiť a aj som jej to povedala..že už nevládzem,že keď tak trvá na tom ok,ale ja to nechcem,lebo ju milujem nadovšetko na svete a aj keď som vydatá za iného je to preto,že aj ja potrebujem niekoho s kým zostarnem,pretože tiež bude mať jedného dňa niekoho a nebude stále pri mne..a kopec iných vecí som jej vysvetlila...neskončilo to hodením sa do náruče, ale pomaličky deň za dňom,ako si to asi všetko začala uvedomovať, sa to stále zlepšovalo..krôčik po krôčiku..a dnes je mi veľkou oporou a ja jej venujem viac pozornosti a záujmu a samozrejme jej dávam viac najavo lásku..myslím ,že to potrebovala,...veľa šťastia 🙂
lienka2011
Čakala som na to čo som ti písala neodpíšeš, tak isto ako tie čo ti tu radili bez toho aby sa ťa najskôr opýtali na tie otázky čo som ti písala. Ale z druhej strany sa teším, pretože si tu aspoň vstúpili do svedomia. Že, páni a dámy?
boze tak toto si neviem predstavit.kazda mamicka robi vsetko pre svoje milovane dieta a pride puberta je to v tahu.neviem co by som robila.ak chce velmi ist tak ju pusti aby sa vas vztah este viac nezhorsil.uf je tazke radit lebo si to neviem predstavit.mozno si to dcerka po case rozmysli a vrati sa hlavne sa nehadajte.ak ju das k otcovi tak sa vzdy o nu zaujimaj.aj ja som rozvedena a znovu som sa vydala.mam dcerku z prveho manzelstva ma len 9 rokov.zatial je spokojna.no bojim sa ci to vydrzi.je na mna naviazana mame hlboky citovy vztah.neviem si predstavit ze to pride k tomu ze bude chciet ist k otcovi,ale ratat treba so vsetkym.hlavne nech nevivedie nejaku hlupost tak radsej privol.
@space1 z toho clanku sa chlpy zjezili.je to krasne.ja tiez mojej este malej dcerke musim vysvetlovat ze ja tiez potrebujem niekoho ale je to ina laska ako k nej ona je poklad mojho zivota milujem ju nadovsetko.trochu ziarli a ktovie co ma v hlavicke.teraz sa mi zda ze jej musim aj viac zacat rozpravat o nas o tom preco s auz nelubime z jej biol.otcom.je este mala ale ale lasku jej davam pocitit vzdy.pre nu zijem.
ak vidi dieta ze matka trpi tak trpi aj ona.mozno nedokazala matke poradit aby ho nechala tak odchadza ona.nech ide chudato suhlasim s tym.mozno sa po case kopu veci vyriesi a ona si z manzelom veci vysvetli,mozno aj z rozchodom lebo by som nepripustila aby moje dieta videlo ako sa hadame.uz som to zazila aj ja.dcerka trpela a trebalo riesit.neznesiem ak deti trpia kvoli nam:::::!!!!!!!
@ktore 🙂 mala bola presne v tom veku ako tvoja,keď som začala žiť teraz už s manželom..pozorovala som u nej žiarlenie , ale nedokázala to v tedy pochopiť,keď som sa snažila jej to vysvetliť,vždy akoby o mňa musela bojovať,aspoň som z nej mala taký pocit..časom sa to začalo stupňovať a manžel sa ma nemohol ani dotknúť,božechráň pusa!ani nehovorím, aké napätie bolo medzi nimi dvoma,pár krát som si už povedala, že to skončím,predsa dcéra mi je prednejšia...ale čo, bola by som sama?dokedy?dokým sa nevydá a nebude mať svoju rodinu?tak som od toho upustila,lebo som verila, že jej začína puberta..áno veľa maminiek mi už potvrdilo že u dievčat sa to rozbieha cca od 9rokov..keď na seba tí dvaja útočili bola som ako medzi mlynskými kolesami ..cez deň som sa "ňuňala" s dcérkou a večer s drahým 🙂 a dodnes to tak funguje.. 🙂 🙂 😉 ale musím ti oponovať, ja si nedokážem ani predstaviť, že by nebola so mnou, ale s otcom ,či starkými a ona by si možno povedala,že mi na nej fakt nezáleží..som toho názoru, že musíš byť niekedy až beštia , ale ukázať im hranice a naopak ,dať im toľko lásky čo len unesú..bez nej by som bola prázdna a asi by aj môj vzťah skončil..lebo..prajem ti, aby si tým nemusela pechádzať 🙂

@lienka2011 nemas sa coho bat, proste sa zbal a chod skor, nech ti vazne ublizi........