20 ročný syn mi oznámil, že je homosexuál. Ako reagovať?
Chcem sa opýtať žien, ako by podľa nich reagovali ich partneri/manželi, keby sa dozvedeli, že ich syn je homosexuál. Ako by s tou informáciou naložili a ako by sa ďalej správali. Ak neviete alebo si nie ste isté, prosím, spýtajte sa svojich polovičiek a napíšte mi, aké boli ich reakcie alebo odpovede..., budem Vám za to veľmi vďačný. Prosím o vecné odpovede. Ďakujem ešte raz. Andrej
Žiaden problém, hlavne nech je šťastný. Hlavne nech si nájde niekoho kto ho bude milovať a koho on bude milovať.
ja mám brata homosexuala ..a ked sme sa to v rodine dozvedeli bol to pre nás šok ...ALE ...teraz to berieme uplne pohode proste je iny ale je náš ...je to moj brat ...
my mame syna,keby nam toto povedal,manzel by povedal,v poriadku,syncek,lubime ta 😉 Ani u mna by nebol problem.V rodine mame jedneho homosexuala- synovca,takze cela rodina to berieme a akceptujeme bez problemov.
Obdivujem tvojho syna, ze sa ti s tym zdoveril. Musi mat k tebe velmi silny vztah, dôveru, skratka musi ta velmi lubit.
whooooo ako sa nam spolocnost a zlozenie rodiny meni! ako 99% rodicov v tom nevidi problem, pre mna by to problem bol! Podla mna je blbost ze sa s tym clovek rodi, to je len vymysel novej generacie ako byt inym, co potom ludia co sa radi miluju so zvieratami??? ti sa s tym rodia tiez??? Po mojom pohovore si myslim, ze syn by hned zmenil orientaciu tam kde ma byt. Muz je v tom este prisnejsi ako ja. Manzelstvo vzdy bude len medzi zenou a muzom.
Ja by som sa s tym nezmierila ,tiez ako Tova si myslim ze ked su homosexuali tak preco trebars nezit s oslom ci konom ,kazdy ma rad nieco ine,niekto rovnake pohlavie,niekto opačné a niekto zvierata a niekto dokonca uchylstvo na deti
Happyfrog80 no a co by si spravila kebyze ti syn oznami takuto spravu????poslala by si ho sa liecit?alebo vyhodila z domu? Snazila sa to z neho vytlct?Alebo mu nicila zivot??ved to nie je choroba...mam vela znamych homosexualov a su to skveli ludia...predstav si ty ze by si sa taka narodila a vedela by si ze rodicia to neprijmu a musela by si to pred nimi tajit a mala by si "skvely" zivot..ci ako by si sa radsej pretvarovala ze si.na chlapov a pritom by ti z nich bolo zle?Preboha ved nikoho nezabil... my ak by sme mali syna by sme ho lubili takeho...
Hm, zial este existuju aj take nazory ako prispevok nado mnou. Homosexualia je geneticky podmienena, a preto nie je osobnou volbou.
@kxy Vy mozete byt hrdi nato, ze syn sa Vam zveril s takouto citlivou informaciou, musite mat naozaj hlboky vztah.
Mam niekolko gayov kamaratov vo svojom okoli a su to velmi prijemni, vzdelani, ingeligentni a scestovani ludia. Mat takeho uzasneho syna, bola by som velmi rada. A ze by som do rodiny dostala este dalsieho takeho? No to by bola naozaj tragedia 😉.
Ja svojho syna vychovavam s bielymi, ciernymi, sikmookymi, chudymi, tlstymi, malymi a velkymi, hlupymi a mudrymi a dufam, ze tym predidem diskriminacii, rasizmu, xenofobii a intolerancii a naucim ho respektu a tolerancii voci sebe i druhym.
A dufam, ze ak je gay, povie nam to. 😀
ako rodic mozes taketo nieco iba akceptovat. Cokolvek ine len ublizuje tebe aj tomu dietatu.
je to vas syn a stale nim bude. je zdravy, vidi, pocuje, vie chodit, nezabija, nekradne. neodsudzovala by som za to, ze je homosexual. treba sa vediet vzit aj do jeho situacie, ako to musi mat tazke. ako dlho sa musel pripravovat na to, aby vam to povedal. ak mate pochybnosti, pozrite si film Motlitba za Bobieho. co by rodicia dali za to, aby mali syna aj ked je homosexual. nechcela to matka prijat a syn sa zabil. bol to dobry chlapec, mily, laskavy, dobrosrdecny, veriaci, ale homosexual a tak ho odvrhla. dolezite pre vas nech je to, aby vase dieta bolo stastne. potom mozete byt spokojny aj vy. prajem vela stastia.
usudzujem, ze Ty si ten syn, ktory nevie, ako tuto spravu podat rodicom, hlavne otcovi.
ako vidis, pre matky to vacsinou problem nie je.
Horsie to byva s otcami. Takze moja rada, normalne to povedz, ale ako tu bolo pisane predtym, nechaj otcovi cas, aby to stravil predtym, ako mu budes vodit domov zatov 🙂 A bud pripraveny na rozne reakcie. Pretoze aj ked tu vacsina zien pise, ze ich manzelia by to prijali, nikdy nevies, ako by naozaj reagovali, ak by slo o ich deti.
Najjednoduchsie je to povedat najprv mame a potom to povedat otcovi spolu. A aj keby to bolo pre neho nestravitelne, dufam, a prajem Ti, aby sa casom s tym vedel zmierit.
@adri266 si trafila klinec po hlavicke, sikula !!!! 😎
Veľa krát sme sa o tom s partnerom bavili a vždy to bola ťažká otázka. Čo povedať? Asi niečo ako "Ok, poďme dojesť večeru"? 😀 Neviem, asi je to tým, že máme kamarátov homosexuálov, ale príde mi to ako niečo úplne normálne a je mi fakt jedno, či bude hetero, či homo, hlavne, nech je šťastný. Vždy som hovorila, že chcem buď dievčatko alebo gaya, nech mám s kým nakupovať. 😀
A neporovnávajte vzťah dvoch dospelých ľudí, ktorí sa sami a dobrovoľne rozhodli žiť v spoločnom vzťahu a vzťahy so zvieratami a deťmi, ktoré nemajú rozum a nedokážu o niečom takom rozhodnúť!
keby sa mi nieco take stalo, aj muzovi, tazko by sme sa zmierovali, velmi tazko
neodvrhla by som dieta pre takuto veci ani nahodou, len asi by som musela vyhladat odbornu pomoc a dat si poradit, ako na to a ako seba nastavit, to som si ista
a moj muz je konzervativny a ma nazor, ze je to porucha mozgu...lebo boli pripady, kedy sa zvrtla orientacia napr. po velkom uraze hlavy a dokazatelne predtym boli ludia orientovani hetero, preto neberie to ako nieco normalne, bohuzial, je to jeho nazor a ciastocne ho zdielam ...a urcite by tam vznikli nejake komunikacne nedorozumenia, ale vdakabohu za mozog v hlave, takze verim, ze by sme kvoli dietatu prekonali aj takuto vec
ak je toto zalozene na realite tak v prvom rade gratulujem.Nie kazdy rodic je taky aby sa mu dieta dokazala zdoverit s niecim tak ,,,inym,, a moja i muzova reakcia?Trapilo by nas to urcite oboch ale co clovek narobi?Nic.Nieje to choroba,neda sa proti tomu ockovat tak ak si clovek nechce dokafrat vztah s dietatom a riskovat ze ho strati tak prijme realite aka je a casom sa zmieri
@tova keby sa tu dal dať unlike, tak ti ich dám 100. Presne kvôli takýmto ľuďom v našej spoločnosti sa úbohé deti, ktoré si uvedomili, že sú iné, radšej obesia, ako by mali svojim rodičom povedať pravdu, pretože ich rodičia takto prezentujú svoje názory. Mám vo svojom okolí veľa gayov, nikto by o nich nepovedal, že sú inak orientovaní, lebo sa krikľavo neprezentujú a nemajú potrebu o sebe všade rozprávať, chcú len žiť normálny život ako my, a prežívať normálnu lásku. Koľkokrát sú to inteligentnejší a férovejší ľudia, ako normálni chlapi. Podľa mňa si 99 percent ľudí, ktorí sú týmto spôsobom bigotní predstavia gaya, ako nám ho ponúkajú reality show v telke, v ružovom tričku, s prekrútenou rukou a sprostučkým výrazom tváre.
A samozrejme, geneticky dané to je, dokázalo to množstvo výskumov, a to nielen na ľuďoch, a kto hovorí že to prirodzené nie je, tak pre toho sú tu informácie o homosexualite, ktorá je bežná aj v živočíšnej ríši, napr. u baranov, alebo labutích samcov. Dokonca je už aj pomenovaný gén, ktorý nesie túto črtu sexuálneho správania a s umelo vyvolanou mutáciou boli úspešne experimentálne pokusy u zvierat vykonané a popísané. Takže nejaké "vytlčenie z hlavy" určite nepomôže, nieje to žiaden rozmar doby, ani odpozorované správanie z médii, proti ktorému sa teraz vedie, a to úplne zbytočne, masívna kampaň. Preto rodičia, podporujte svoje deti v ich voľbe, alebo ju minimálne akceptujte, vaše odmietnutie môže mať omnoho horšie následky, ako sa môže zdať.
no, je to otázka na hlbšie zamyslenie.....mám pocit že kopec odpovedí predo mnou sa nezhoduje s tým, čo by dotyční urobili keby sa ich to naozaj týkalo....otázka bola ako by reagovali manželia alebo partneri....no môj manžel viem že by sa s niečím takým nikdy nezmieril....čo by urobil neviem, lebo sa nám to nestalo....a ak ti mám pravdu povedať ja dúfam, že sa nám to ani nikdy nestane...ja by som sa nevedela vyrovnať s tým, že týmto by môj syn stratil možnosť byť rodičom, otcom....neviem presne ako to prežívajú ostatní, ale pre mňa sú moje deti zmyslom života....spoznanie môjho manžela, svadba, narodenie detí....to boli najšťastnejšie chvíle môjho života...
mnoho prispievateliek píše, že by fungovali ďalej....chcem sa ich teda opýtať, keď to nie je problém pre ne, ako by sa im žilo keby nemali deti...vedia si teda predstaviť že ich deti nebudú mať to čo majú oni?...alebo im ich deti priniesol bocian?....ja mám taký pocit, že táto téma je teraz veľmi in....som z trochu staršej generácie /40 r/.... teraz sa homosexualita prezentuje ako niečo čo je moderné....v telke sú chlapi čo viac pripomínajú dievčatá, či už oblečením alebo vyjadrovaním...tento týždeň sa dokonca vyjadril nejaký docent, že homosexualita sa dá liečiť...mám pocit že ani lekári v tom nemajú jasno čo to vlastne je...a ako tak čítam v príspevkoch tak skoro každá má nejakého takto orientovaného kamaráta v rodine, alebo v práci....rozrástli sa ako huby po daždi, tak naozaj neviem k čomu táto spoločnosť speje....
@tova - vies problem je v tom ze ty mozes byt prisna ako len chces a tvoj muz tiez pokial sa vase dieta je homosexual tak nim bude aj keby si ako bola prisna a akolen by si nesuhlasila s touto podla teba "novou modou" - a poznam take pripady kde rodina nemohla byt tradicionalnejsia a nemohla byt viac katolicka a aj tak sa stalo - takze ak budu tvoje deti heterosexuali tak to nebude len vdaka vasej striktnej vychove a tomu ze ste si drzali odstup od zvlastnych modnych vln a boli ste najtradicionalnejsi z celeho okolia tomu ver.
urcite je to tazke vyrovnat sa s tym ze tvoje dieta bude ine, a ze namiesto vytuzenej nevesty ti syn donesie nadseneho zatka a vsetky susedky v meste vas budu odsudzovat. ale nam asi ako rodicom nebude ostavat nic ine len sa s tym vyrovnat - dlhsie/ kratsie, a snazit sa podporit vlastne dieta - zatracovania a odsudzovania bude mat dost aj bez rodicovskej pomoci.
mojmu muzovi by bolo luto, ze syn nebude nosit pekne mlade baby domov 😀 😀 on sa tesi na frajerky nasich synov... 😀 😅
Teoretizuje sa ľahko, kým človek nezažil. Takže čokoľvek by manžel/partner teraz v teoretickej rovine povedal, by sa vôbec nemuselo udiať práve tak, než keby bol pred realitu, o ktorej píšeš, postavený naozaj.
..hlavne ze sme zdravi 🙂
mna by viac trapilo,ako by on znasal reakciu okolia na jeho orientaciu 😒
ale pravdu povediac,najskor by ma *****...ale potom ok,ved vedome sa nepreonacil...nahodou,taky muzi su podla mna dobry,chcela by som mat kamarata.homosexuala 🙂
ja som sa už o tom s mojim mužom bavila že čo ak.... 😀 no človek nikdy nevie, čo sa stane.
Nikdy v živote by som ho kôli tomu neodsúdila. urcite by sme sa o tom vela rozprávali, ale skor v priatelskom duchu.
samozrejme budem rada, ak moji synovia budu správne " naladení " na ženy 🙂 mam vela kamošov , ktorí sú homoši a sú to fajn ludia ... 🙂
spytala som sa, zacal sa skrabat za usami a povedal neviem. Mal by s tym problem.
Ale ja tvrdim, ze nas je hovno po jeho orientacii, nam ako rodicom zostava len akceptovat. Nemame ziadne pravo dietatu nieco vycitat!
Tiez mame v rodine a uplne pohoda, normalka. Vsimnite si, ze vetu "tiez mame v rodine" pise coraz viac ludi, je to proste tak.
ja mám 4 synov a jeden má akurát 20.....a vôbec by mi to nevadilo. Je to jeho život a ak bude šťastý budem aj ja. ani s jeho partnerom by som problém nemala , brala by som ho rovnako ako keby mal partnerku. Ako tu už niekto písal.....kopa detí má nevyliečitelné ochorenia a aj môj najmenší takmer zomrel pri pôrode, takže jeho orientácia by ma trápila najmenej. Milujem a zbožňujem svoje deti a to sa kvoli takejto blbosti určite nezmení.
Až sa čudujem,koľko je tu priaznivych reakcii, pre nás by to bol šok, neviem ako dlho by sme to rozdychavalí ☹ ale zvykli by sme si, veď to môže byť aj horšie, radšej nech je zdravý 😉
Minule sme s manzelom citali clanok, ze homosexualne orientovany ludia to maju uz v genoch, narodia sa s tym, nie je to tak, ze sa im to ,,stane" pocas zivota... ci je to tak neviem, ale nikdy sme nad tym nepremyslali. Mame dceru, no stat sa to moze v kazdej rodine, ako by som reagovala to netusim, asi zo zaciatku ako matka dost zle, no co nam z deti vyrastie, to dopredu nikto nevie, hoc ich vychovame ako sa len da, aj ked su dobre, zle, inac orientovane, ci vrahovia, stale su to nase deti a na tom sa nic nezmeni. Asi to tak v zivote ma byt a zivot nas obcas skusa... Budem stastna vtedy, ked bude aj moje dieta stastne..
znameho otec sa s tym nikdy "nestotoznil" a zatvaral oci pred tym..cize sa to ignorovalo, myslim to tak,ze otec nemal nikdy zaujem spoznat partnerov atd..

@kxy ty si homosexual?