30 minút denne iba pre mňa. Som sebecká?
Ahojte, mám 1 dieťa takmer 6r. Som s ním doma celý deň, celých 6 rokov... Nechodí do MŠ, je vzdelávany doma, chodíme veľa po lekároch, denne varím.. Muž pracuje, sedave zamestnanie.
Ide o to, že večer čo večer nevydržia bezomňa ani 30 min. Len čo sa osprchujem, tak počúvam "mamaaaa" od muža aj od dieťaťa. Som sebec, keď chcem, aby ma nechali napokoji aspoň 30 min. denne? Nevydržia pol hodiny bez toho, ab my som sa prišla pozrieť akú "úšasnú" vec vymysleli?
Už mám toho plné zuby. Dnes som ich výkriky ignorovala. Povedala som, že teraz mám čas pre seba, nech ma nechajú. Muž mi potom povedal, či som aspoň na poondiate dve sekundy nemohla prísť. Je mi z toho smutno aj smiešno. No nie nemohla, aj ja potrebujem mať 30 min nerušeného času pre seba (a to este v kupeľni pri večernej hygiene)...
ps. pozdravujem svojho muža, kt. pravidelne chodí na MK 🙂
povedz mužovi nech sa stará on ty si potrebuješ oddýchnuť či sa chce vymeniť on cez vikend na cely den.
ani by ma nenapadlo odchádzať na víkend k rodičom, aby si milostivý mohol oddýchnuť. Toto by som zatrhla ako prvé. Postupne by som prešla na to, že raz týždenne vypadnem na dve hodiny, na prechádzku, na kávu, to je jedno, ale bude s dieťaťom muž. Neskôr to bude aspoň dva krát týždenne. Rodičia ste obaja, ty potrebuješ od dieťaťa vypnúť desaťnásobne viac, ako on
Ale a čo by ešte pán barón nechcel? S dieťaťom po robote nebyť osamote ani 10 minút a cez víkendy nech mu žena s dieťaťom zmiznú z očí k rodičom nech on má "leháro". Navariť na víkend, zavolať spoločníčky a kúpiť výrivku mu náhodou k tomu nemáš? V živote by som ani raz kvôli chlapovi neutekala z vlastného domu s deťmi aby mal "pokoj". Ako by mi toto raz povedal tak sa asi poštím od smiechu a opýtam sa ho či mu trošku už nešpliecha na maják. Je rodič presne ako ty, presne tak isto na to stavaný. Chceš večer kľud ? Bež si bez slova napustiť vaňu , zober knihu a pre mňa za mňa hodinu relaxuj. Tvoj chlap má údajne relax v robote tak ty si ho predsa zaslúžiš doma. tiež okamžite zruš víkendové pratanie sa k rodičom. Miesto toho si naplánuj niekde wellness, výlet s kamoškami a chlapovi to oznám v deň kedy ideš. A keby mi skúsil chlap na to niečo odvrčať tak mu dám taký výplach žalúdka že by sa mi bál týždeň pozrieť do očí. Robí ti toto všetko lebo si mu vždy ustupovala a pozerala na každého dobro a pohodlie len nie svoje. Je na čase aby si sa začala starať aj o seba a pánko sa bude Musieť prispôsobiť či chce alebo nie, si svojpravna , môžeš si robiť čo sa ti len zachce.
tak mu na to povedz že je kopu mužov čo zostávajú na materskej namiesto ženy, či sa chce vymeniť a že má rovnaké povinnosti ako ty ked príde z práce potrebuješ čas aj na seba a ako otec dieťata sa má venovať dieťatu aspon ked príde z práce ked s ním chce mať normálny vztah. A či chce aby sa ti niečo stalo.. lebo aj muži prišli o ženy a potom boli na deti samé. Čo potom bude robiť?

@nikaeli krásne napísaný príspevok, najmä posledná veta 👍