50 ročný chlap nechce dieťa
Veľmi túžim ešte po jednom dieťati mám 40 r muž bude mať 50 tku.Nechce o tom ani počuť, že nebude možno zdravé, že sme starší, že bude starý dedo, keď dieťa bude mat 20 r či sa vôbec dožije, že kto mu bude finančne pomáhať, že skončí VŠ a on bude mať 75 rokov no same negatíva.Este, aby nestačilo som čítala článok, že po 50 tke je viac rozšírený autizmus.Nevidi jediný pozitívny bod stať sa ešte raz otcom.Nikdy som si nemyslela, že budem banovat, že mám staršieho chlapa, ale pristihla som sa, že mi to zacina robiť veľké problémy.Syn má 8 rokov.....ja to cítim, že dieťa veľmi chcem bojujem s tým už rok nemám čas nazvyš a som ako v slepej uličke.Chcem a túžim a zároveň viem, že muž už nie je najmladší.
@kamatopo ja by som sa necítila na to stať sa matkou v 18 r🙂
@snezienkaaa82 dnes rodia ženy 35-45 r
Rozdiel je hlavne v tom, že tvoj muž dieťa nechce. Teda bud porodis s tým, že ho uprosis(vyhadas, vydupes) a môže ti potom to roky vyhadzovať na oči prix príležitostiach(dieťa plače? Ty si ho chcela. Je choré? Chod k lekárovi, ty si ho chcela. A podobne)alebo sa zmieris, že dieťa nebude. Alebo (urobíš somarinu) a odídeš od neho, a budeš hľadať potenciálneho otecka pre ďalšie dieťa. A tvoj prvý syn bude behať medzi vami, a možno vôbec sa ti to nepodarí, ale hlavne ze syn bude mať rozvedených rodičov, kvôli možno súrodencov. Ozaj by si toto chcela?
Môj muž na 32 rokov, čiže aj vekovo je oveľa mladší, ako tvoj, ktorý už skutočne moze byť skôr dedko.
Ďalší rozdiel je ze, už máte 8 ročne dieťa, ktoré už nevyžaduje takú starostlivosť, ako novorodenec, muž zrejme už netúži v noci počúvat plač, meniť plienky, s 8 ročným už je "partak" aj na hry, a podobne.
A tiez rozdiel je ze môj muž obe deti chcel. Obaja sme ich chceli. Bezvýhradne.
Ale keby nechcel, tam dieťa by nebolo. Proste nie. Aj keby som sa na hlavu postavila,a rovnako ako on.
Takže v tomto je rozdiel medzi nami
Chápem aj teba, ale aj tvojho muža. Keď si si vybrala jeho, pred toľkými rokmi vedela si koľko má rokov. Mala by si rešpektovať jeho rozhodnutie. Ma predsa nárok na takéto dôležité rozhodnutie aj on sa vyjadriť, a to čo si písala ako to odôvodňuje ma pravdu. Keď chce človek dieťa musí aj dopredu rozmýšľať predsa, nie len "však bude nejako".
Keď silou mocou chceš dieťa a nerešpektujes jeho rozhodnutie podľa mňa musíš hľadať iné riešenie. No ja by som chlapa nenutila mat ďalšie dieťa keď sa nato už necíti.
@zuzubb007 vek starého, môj muž by ti ukázal, úprimne sa ta opýtať, to si fakt myslíš, že 50 rokov je vek starkeho? To napríklad takí chirurgovia, skúsení 50tnici sú starki, čo sa im klepu ruky? Zase prrrr. 🤣🤣🤣🤣Pre mňa starký je človek, po 75+mozno a aj to vedia byť riadne aktívni starki...
Každopádne ak sa na to muž necíti, je zbytočné tlačiť. A nehnevaj sa na mňa, nemáš oveľa staršieho muža 9brokov nie je veľký rozdiel a ľutovať môžeš iba vtedy, ak to je zlý chlap, to, že teba teraz chnapli tuzby, hold... Mala si trochu skôr rozmýšľať, na rozdiel od neho tebe tie hodiny tikaju. A reálne táto doba, plus vyšší vek, ja neviem. Kebyže sa babo Zadaru, tak jasne, ale vedome makať na ňom... Malý ma 8 hej? Možno nechce súrodenca za 5 rokov mu pôjde akurát tak na nervy 🤣🤣🤣možno skôr. Ja by som nešla do toho za týchto podmienok. Najmä teda ak jeden nechce. Ak by aj chceli obaja, tak by som za žila finančnú situáciu, plus rizika tejto doby atď...
pises ze nemas cas ani chut sa rozvadzat a hladat si noveho partnera. to myslis vazne? kvoli tomu uvazovat nad rozvodom a novym partnerom,len aby si si naplnila tuzbu po druhom dietati? to by si sa vzdala manzelstva a synovi rozbila rodinu,len aby tvoj syn nebol jedinacik? divne pochody toto.co potom pre teba znamena manzelstvo a co pre teba znamena,ze tvoj syn ma uplnu rodinu? ci dat mu surodenca a vziat otca by bolo lepsie,keby si mala cas a chut ist do rozvodu?
Mám 45r., 7 ročného syna, lebo sa roky nedarilo, druhé dieťa som chcela čo najskôr po prvom, môj partner nie, bolelo to a chápala som, že treba na to dvoch. Bolo mi jasné, že ho nepresvedčím. Aj sme sa rozišli (nie kvôli druhému dieťaťu) a aktuálne som v 24tt, a teším sa veľmi 🙂 kludne mi napíš správu, rozpoviem Ti pre inšpiráciu alebo možno aj odstrašenie?
@autorka
Evidentne svojho manzela skutocne nelubis, ked si ochotna sa ho vzdat.
Mate 8 rocneho syna - to najdolezitejsie, co mu mozete poskytnut vy ako rodicia, je lubit sa, stat pri sebe, tvorit rodinu, vzajomne si pomahat. Nie surodenca!!! A toboz nie s inym frajerom!!
Pre dieta je najdolezitejsie v zivote vyrastat v kompletnej haronickej rodine, kde rodicia sa lubia, tahaju za jeden povraz, hladaju riesenia, su si najblizsimi priatelmi.
@maciatkolulu ak nechcú obaja, tak naco. Skôr či neskôr môžu nastať problémy...... Poznám jednu, ktorá do dieťaťa chlapa ptinutila a teraz ľutuje...
Boze moj... Kde si bola doteraz? Jasne zenechce ist synovi alebo dcere na stuzkovu ako 68 rocny dedo...
@snezienkaaa82 ak nechcú obaja, tak asi neriešia, ak nechce jeden, tak asi tiež sa nedá veľa urobiť...
Som prekvapená, že je podľa niektorých úplne v pohode, že muž zrazu zmenil názor, ale už nie je v pohode, že žena ho tak bleskovo nevie zmeniť tiež. A prečo by mala? Je ok, že on prehodnotil situáciu, ale preboha ženy, rovnako je úplne normálne, že ona je sklamaná a nechce sa vzdať niečoho, s čím roky počítala. Človek nie je stroj a len za to, že on si to rozmyslel, nemôže rátať s tým, že si to automaticky rozmyslí hneď aj ona. Rešpektovať jeho rozhodnutie je jedna vec, mať na to svoj názor a svoje pocity je vec druhá. Nechápem, že sa niekomu zdá čudné, že je z toho autorka sklamaná a nechce sa s tým zmieriť.
autorka- a ako dlho by si planovala zostat na md, rd? ci by si utekala po par mesiacoch znova do prace ako pri 1. dietati? mame lekarky v rodine, vsetky to tak robili, ale musela vypomahat cela rodina v star. o deti....
mas svoju ambulanciu, ci pracujes na nej. odd?
a tak mi napada, neboji sa tvoj manzel prave tohoto- ze sa bude musiet o dieta starat prakticky sam? a ty frnknes do prace?
@thoughtfulweirdo
je uplne normalne byt sklamana, ale nie je normalne opustit kvoli tomu rodinu, vykaslat sa na manzela a dietatu sposobit zbytocne zivotne traumy a rozne psychicke problemy.
Manzelstvo nie je "dohoda" - kym mi to s tebou vyhovuje, je to zavazok milovat toho druheho aj napriek problemom, nezhodam, sklamaniam... to je laska - rozhodnutie.
ja sa mu ani nečudujem, že v 50ke nechce dieťa. Aj keby bol miliardár
@luxus10 nikde nepíšem, že som utekala od prvého do práce.Ucila som sa po nociach.Ak by som aj išla do práce koľko žien tu dá malé dieťa do jaslí, k opatrovateľke a nikto na nej neútočí.S prácou problém nie je vôbec.Mam dobru pracovnu dobu a určite by som bola doma 3 r
Nič pozitívne nejde z Vašich príspevkov koľko detí má súrodencov od 2 otcov, veľké vekové rozdiely.Muz je sám sebe pánom nie je ani vyťažený, ani lenivý len už netúži po druhom dieťati🙂
@thoughtfulweirdo áno, som prekvapená z toho náhleho rozhodnutia kde sa 3 r hovorilo toto dokončíme a budeme mať druhé dieťa Tie roky som žila v nejakej nádeji a teraz sa nam zo dňa na deň zmieriť s tým, že náš život sa bude vyvíjať iným sposobom.Ak by tu písal chlap odpovede sú iné zvykla som si.
Ako cerstva mama 40tka Ti velmi drzim palce. Viem, co je tuzba po 2. dietati. Zvlast v tejto dobe aby prvy nebol sam. Mozno takto vysvetlit muzovi. Rozumiem aj jemu. Muzi su pragmatickejsi. Mali by vsak byt zmiereni obaja, hlavne ak si s tym roky pocitala, aby ste si neskor nic nevycitali. Ak je teme otvoreny aspon trosku, porozpravala by som sa, ale aj so vsetkym okolo - zabezpecenie, .... Tvoj vek neriesim, rovnako ako ten moj neriesila gynekologicka-porodnicka, kt.sama povedala, ze pokojne este aj tretie. Tehu som mala ukazkove. Rovnako ako neriesili zeny v minulosti, ked rodili 5-8 deti a posledne pred 50tkou. Nie je to standard, ale tuzba nepominie a muz tiez oceni vo vyssom veku viac deti (skusenost z rodiny).
autorka- nepisala som to ako utok, naopak, len zvazujem fakty...
inak -ta tvoja tuzba je tak pekna a sympaticka, ...ja by som sa za to dieta urcite pobila, ako levica....ak ste obaja zdravi, a este je sanca mat dieta....🙂
Nuž každý to cíti. Inak ja zas sa necítim teraz na to riešiť plienky a mlieko. Stačí mi to ako to máme teraz a určite sa teším na vnucatka. 😂.
@zmrzlinka2021 Samozrejme, to súhlasím. Niekedy sú ale emócie silnejšie a človeka prevalcujú viac, než by sám čakal a zdravý rozum zostane v úzadí. Neznamená to, že ten človek je sebecký blbec, len potrebuje pomoc tými emóciami previesť. Tým nemyslím odbornú pomoc, v tomto prípade je to z môjho pohľadu úloha manžela, aby to vzal do rúk a bol ten hlavný, čo im pomôže takúto krízu ustáť. Či to u nich tak je, to vedia len oni dvaja.
Moja svokra mala najmladsie dieta ako 42 rocna, teraz je vdova a vychovava 11 rocneho syna sama, popritom ma v 54 rokoch 10 vnucat. A ver mi bolo velmi smutne pozerat sa ako ten chlapec trpi a place za ockom ktorý zomrel iba ako 54 rocny. Preto manzela trosku chapem ze sa boji. Ano zomieraju aj mladi ľudia ale s vekom to riziko žiaľ rastie. Aj taky je zivot 🤷♀️ Mozno ho skus upokojit ze ak sa Vam nieco stane budu deti zabezpecene a bude sa mat kto o nich postarat. 😉
Autorka, nikto na teba nechce útočiť. Ale osobne napríklad mňa by sa dotklo, keby ma manžel tak málo ľúbil, že keby som nechcela s nim mat ďalšie dieťa, tak by bez problémov sa rozhodol, že si nájde inú ženu a s ňou si ho urobí.
To by znamenalo, že si nevzal mňa, ale dáku banku na dieťa.
Ja stále vravím, že ja som som si nebrala dieťa ani deti, ale brala som si manžela. A s ním chcem byť (a verím ze budem) aj keď deti vyrastú a založia si nové rodiny.
Ty uprednostňujes dieťa (a dokonca ešte ani nepocate, nie ze narodené) pred manželom a dieťa, ktoré už je na svete, radšej nech vyrastá s iným mužom,(alebo vôbec keď nenájdeš ho) len kvôli tomu ze ty si sa rozhodla... A basta...
Ano, dohodli ste sa.. Ale situácia sa mohla zmeniť. A niekedy proste treba to prijať, alebo.asoon skúsiť pochopiť toho druhého, ak má rozumne a logické argumenty, prečo už to je inak.
Ale ty... Prepáč, ale Nikoho iného už nevidíš, nepočúvas, nevnimas...
A to sa mi zdá mimoriadne sebecké.. Keby to bolo opačne,ako by si sa cítila? Ze muž píše, že "chcem dieťa, žena nie a možno by chcel ta vymeniť?"
Myslím, že muž má pravdu
Minule sa ma moja dcera pytala ze maju do skoly na nejaku ulohu napisat jednou vetou nejake zivotne motto, myslienku, kredo....v sekunde som jej odpovedala toto vsetko v zivote ma svoj cas, nic sa neda predbiehat, ani dobiehat. Ci sa to niekomu paci alebo nie, je to tak. Ked treba chodit do skoly, ucit sa a studovat, treba chodit do skoly, potom je vek ked treba rodit deti a zakladat rodinu, potom treba pracovat, zarabat a ked treba ist do dochodku, nema zmysel dobiehat mladost. Ano aj v mojom okoli su asi 3 zeny ktore sa stali matkou tesne po 40tke ale dalsie 3 sa tesne po 40tke stali starou matkou, dalsie 3 styridsiatnicky este stale cakaju na toho praveho a zial dvom 40nickam v mojom okoli sa vyskytli vazne zdravotne problemy a z toho jedna vo veku 42 im podlshla, v tom je 40 uzasna a zakerna zaroven. Ked z toho spravim prienik za mna dieta po 40tke uz nie.
@rikarika A kto určuje, kedy je na zakladanie rodiny správny čas? Snáď nie okolie a cudzí ľudia. Určí si to každý sám. Ostatným môžem tak akurát poďakovať za názor. Ale cení sa tvoja snaha poňať to takto poeticky.
autorka, s niekým si ma mýliš, nemám manžela vo veku otca.... fakt si si ma pomýlila. to však vôbec nemení nič na tom, že si obyčajná egoistická osoba, ktorá neberie ohľad na nikoho, okrem seba.
Mozes mat argumentov kolko chces, hold smola, kedze tvoj muz dieta nechce. Mozes sa hodit aj o zem, nepomoze ti to. Je pravda, ze by ste neboli prvi ani posledni s dietatom vo vyssom veku, avsak, ti co tak maju, su s tym plne stotozneni obaja. U vas to tak nie je.
@jaskolka píšeš veľmi rozumne. toto však ona nepochopí. ide si svoje, niekto sa tu na prvých stranách dosť výstižne vyjadril. tikajú jej hodiny (síce neviem, aké, lebo dieťa už má) a pôjde aj cez mŕtvoly... možno aj cestou, že chlapa podvedie a bude sa tváriť, že decko je jeho

Mne napísali do karty v 33, že staršia prvorodicka. Co by napísali môjmu mužovi, keď mal tiež 32 rokov, keď splodil dieťa? Nič. A bola som v 32 na ivf.... ( jeeeejda, to tu zas bude blbých komentárov..🤔🤪🤪🤪🤪🤪.)