50 ročný chlap nechce dieťa
Veľmi túžim ešte po jednom dieťati mám 40 r muž bude mať 50 tku.Nechce o tom ani počuť, že nebude možno zdravé, že sme starší, že bude starý dedo, keď dieťa bude mat 20 r či sa vôbec dožije, že kto mu bude finančne pomáhať, že skončí VŠ a on bude mať 75 rokov no same negatíva.Este, aby nestačilo som čítala článok, že po 50 tke je viac rozšírený autizmus.Nevidi jediný pozitívny bod stať sa ešte raz otcom.Nikdy som si nemyslela, že budem banovat, že mám staršieho chlapa, ale pristihla som sa, že mi to zacina robiť veľké problémy.Syn má 8 rokov.....ja to cítim, že dieťa veľmi chcem bojujem s tým už rok nemám čas nazvyš a som ako v slepej uličke.Chcem a túžim a zároveň viem, že muž už nie je najmladší.
možno to bude znieť trochu nemiestne, ale nemyslím to zle, len konštatujem. často sú tu témy na vyšší rozdiel medzi partnermi (keď je partner starší) a tvoja téma je len potvrdením, čo sa v nich často píše. podotýkam - riešim len to, že ty dieťa chceš, manžel už sa naň necíti. aby sa do mňa niekto nepustil. to, či je "správne" mať deti v 50-tke alebo nie, neriešim, to je každého osobné rozhodnutie, ak to tak cíti.
jasné, že ty nie si staršia pani v rokoch (tak nejako som to zachytila v komentároch, keď si písala, že sa tak necítiš). sama mám 35 a cítim sa lepšie ako kedykoľvek predtým, život vnímam inak ako po vysokej škole. a ak by išlo len o mňa na dieťa by som si pokojne trúfla aj o 5 rokov, ak by bolo všetko ok...
ale druhá vec je, že tvoj partner má 50. moji rodičia boli v 50-tke už dvojnásobní starí rodičia (a to som rodila ako 27 a 29 ročná, len moja mamina bola rýchla 😀 ocina mám nebio). ako moji chalani rastú, sami vedia povedať, že na behanie okolo detí by nervy nemali. že si ich užijú, aj zoberú na výlet, ale vždy s vedomím, že prídu domov a majú "kľud". môj otec má 55 rokov, na pohľad pôsobí mladšie, ale vidím, ako sa za posledné roky zmenil. oni boli celý život turisti, neskutočne aktívni, až mi liezli na nervy s tým. okolo tej 50-tky sa to zlomilo najmä v otcovi, ktorý príde z roboty a potrebuje svoj pokoj. neviem si predstaviť, že by sa mal starať o dieťa. detto svokor - ten má 58 rokov, môj syn má 8, takže vekovo je to cca ako u vás (u nás ale dedko a vnuk). chalanov si dokáže užiť vždy, keď tam prídu, hrajú futbal, venuje sa im naplno. ale potom je dva dni kaput...
píšeš, že muž nevidí jediný pozitívny bod stať sa ešte otcom. no ja ho chápem, ono to asi okrem bábätka asi ani nijaké iné výhody nemá.
@luxus10
Nie, nemá k hocikedy k dispozícii 1-3 dospelých. Jej rodičia majú ešte veľmi ťažko chorého syna, ktorý vyžaduje 24/7 nonstop starostlivosť. Majú čo robiť okolo neho, keďže je už dospelý a oni vládzu stále menej. Jej muž už otca nemá a jeho mama ešte pracuje … takže áno, OBČAS postrážila vnúča, ale rozhodne to nebol nonstop servis, kedykoľvek babka k dispozícii. 90% starostlivosti okolo detí si riešili sami s manželom.
@snezienkaaa82 mozno to tak veru je. no ok ona ma 50 ale on uz 50 a mat v takom veku dieta, no neviem to je uz podla mna moc
🙂teba sa opytat steva skrucaneho, 50r je uz vela, ale 60r....moooze byt....🙂
ludia, niektorym 50-tnikom to tak preskoci, ze pri manzelke sa tvaria, ze su pomaly do truhly, a potom si s 27 r. spravi 2 deti... nie ze sa im smykne 1.....a doma s prvou ma 2 dospele deti....
@luxus10 tak to je pravda, dnešní päťdesiatnici-šesťdesiatnici sú generácia, kedy si väčšinou toho zamladi veľmi neužili, bol skôr trend rýchlo založiť rodinu a šup šup do reálneho života. Tak ich často chytí kríza stredného veku a pocit, že si chcú niečo ešte užiť. A čo chlapovi prvé napadne? Vyskúšať, či si trúfne ešte na mladú...
@luxus10
Pozri, ja sa nechcem s tebou hádať. Áno, muž jej pomáhal vrámci jeho pracovných možností, nebolo to tak, že by bol on na rodičáku ani nič podobné. Chlap je záchranár, takže on veľmi dobre povahu práce svojej ženy pozná a vie, čo to vyžaduje. Bolo to pre nich strašné obdobie, myslím, že sa to dosť podpísalo na jej druhom tehotenstve, ale nejako to zvládli. Nespomínajú na to radi, ale tak to proste vyšlo a oni sa zariadili, ako vedeli. Ale áno, uznávam, nie je to pre každého tento level nasadenia a spôsobu života. Oni dvaja sú dosť extrémne povahy a dali to … avšak ako univerzálny recept pre všetkých by to asi nefungovalo, to je pravda.
základný problém je že Ti dal nádej a nedodržal ju. to sa nerobí v čomkoľvek. mohol tušiť už aj pred 3 rokmi, že to dieťa už nebude v jeho veku najlepší nápad. či čo si myslel že bude mladší? ja by som to brala ako istú formu klamstva. z tohoto uhla pohľadu Ťa chápem.
na druhú stranu - ty si obetovala roky, kedy si to dieťa mohla mať v relatívne mladom veku svojej kariére. bola to tvoja obeta. a aj keď sa Ti prvé dieťa narodilo si podľa všetkého viac myslela na karieru ako na to dieťa. asi by si sa mala zamerať na dieťa ktoré máš a dať mu to, o čo si ho ukrátila tvojou prácou. chápem túžbu po dieťati ale treba sa aj trošku cítiť..viac ako súrodenca mu daj radšej matku.
Si silná žena, vieš ako sa zariadiť. A myslím, že je to riadny podraz, keď ste sa roky bavili o druhom a teraz povie, že už na to nie je. Mal ti povedať spravme si teraz lebo potom už budem mať 50 a ... Držím ti palce aby sa ti splnil tvoj sen ❤
@lasoli nie všetci chodia po ivf, nezovseobecnuj
@lasoli a nie všetci idú na ivf koli pokročilejšiemu veku...
Čítala som len prvú stranu. Si lekárka, vieš určite že polka mužov pomaly umrie vo veku 60-65. To chceš urobiť dieťaťu že si ani neužije otca? Keby nemáte dieťa nepoviem. Ak si vyhorela, ostaň doma na rok a užívaj si život, v zahraničí bežne že ľudia po pár odrobenych rokoch ostanú doma na nejaký čas. Ale netlač na muža a ani neznič rodinu kvôli tomu že ty túžiš kočíkovat.
@marsmykkok to máš aké štatistiky s tou úmrtnosťou?
@zuzanockamt nemám štatistiky, ale vnímam ako to je všade v okolí. Možno budú výnimky a dožijú sa obaja vitálny 100vky, ale jednoducho nepáči sa mi keď si ľudia v 50tke robia sebecky deti lebo chcú kočíkovat, nechcú čakať na vnúča a tak. Dieťa má tiež právo mať pri sebe fungujúceho a zdravého rodiča a takto potom keď rodič umrie alebo sa 15 ročne dieťa musí starať doma o chorého rodiča so zacinajucou demenciou chúďa dieťa.
@marsmykkok priemerna zivototnost muzov v EU je 78rokov. Zien 83 to co pises je pre mna strasna blbost Lebo aj 23r mamicka ci otec moze mat zly zdravotny stav. A nemusia byt schopni sa detom
Plne venovat, urcite sa chori slabi jedinci nerozhodnu v 40-50 mat dieta ked na to nemaju fyzicku. Kopec matiek je tu mladych na antidepresivach este aj pred a pocas teho to uz nesudis ? Je super mat nevyrovnanu mamu Hlavne ked je mlada ? Nie je to jedno? Nech si mà kazdy deti vtedy ked to im vyhovuje na kolko sa citia kolko zvladnu. Mladych rodicov najdes na cintorine tiez ., Keby sa kazdy staral o seba svet by bol krajsi . Ako tu jedna pisala ze miluje ludi co maju sebecky deti v 40-50 tie Deti mozu mat krajsi zivot ako tie jej .. a nijak jej ani tebe ani nikomu tym neublizuju. A ze nebudu mat vnucata? A co ? Matky jedinacikov tiez nemusia ich dieta moze byt neplodne byt gay zomriet tragicky mlade atd. To je zivot niektore veci si nevyberies.
Moj ma 52 a pozajtra ideme na ivf ;)
@marsmykkok tak podľa svojho okolia nemôžeš vyslovovať všeobecné tvrdenie, určite to neplatí, že polovica mužov zomiera vo veku 60-65 rokov...môj manžel bude mať onedlho 47, doma máme takmer 2-ročné dieťa a puberťáka...na mužovi abolútne nevidno vek, aktívny až moc-bežky, lyže, bike, moto, jeho 72 ročný otec to isté
Ja chápem ze píšete, že vek je len číslo, a môže byť vitálny a pod. ale podstata je, že on nechce. Aj keby sa mal dožiť stovky. Jednoducho nechce. Je to už na autorke, ako sa s tým vysporiada, či sa ho podarí presvedčiť, alebo zmení názor sám od seba.
@miadi ja si myslím že príroda vie najlepšie čo je dobré a čo zlé. Preto žena po 40tke už prirodzene otehotnie ojedinele. Ale teraz máme umelé oplodnenia, čo je fajn určite pre mladých čo majú problémy, ale že to využívajú starší a nemyslia na budúcnosť dieťaťa ok. Ak sa stanes rodičom v 25 je veľká šanca že sa dožiješ v plnom mentalnom a telesom zdraví maturity alebo promócií dieťaťa a dieťa bude mať v tom náročnom období dospievania v tebe oporu. Ale ak sa stanes rodičom v 50 ťažko budeš na promócií alebo maturite dieťaťa 100 percent zdravá a dieťa nebude musieť riešiť iba seba a starosti začleniť sa do života, ale trápiť sa aj s chorým slabým rodičom. Choroby rodiča alebo smrť sú ťažké aj pre vyzreteho 40 alebo 50tnika, nie pre dospievajúce dieťa alebo 20tnika. Proste niektoré veci ako napríklad plodnosť nie je len tak od určitého veku do nejakého veku, má to svoje dôvody a že ľudia idú proti tomu nie je dobré.
@marsmykkok praveze vela zien otehotnie aj po 40 + prirodzene. Vynimky su celebrity v 50ke umelo oplodnene. Zeny maju plodnost dokedy su plodne tie co maju problem otehotniet ho maju uz v mladom veku . Viem o zene co mala 10deti a to posledne v 48 prirodzene! Tebe ani inym sa to pacit nemusi no neznamena to ze ti ludia nemaju stastne rodiny a krasny zivot . To len na Svk si myslia zeny ze rodit sa “mà “ len do 35 potom je uz zena expirovana.
@snezienkaaa82 ale dost ich je takych,ze kvoki kariere sli
@lasoli pokiaľ žena nemusí, tak nejde
Ahoj, podarilo sa ti chlapa presvedcit?

Ja ti poviem opak ako ostatne. Nenechaj sa odradit. Podla mba zazijete druhu mladost. 50rokov nieje vobec vela. Ak sa nechas odradit budes to v sebe nosit ako nesplneny sen. A podvedome mu to vycitat. Ked by sa nedarilo, to je ine… trapilo by ta to, ale aspon ste sa pokusili.