icon

6 mesiacov po svadbe som veľmi nešťastná

nestastna84
1. mar 2015

Ahojte, ani neviem ako a kde začať. Som vydatá 6 mesiacov a som totálne nešťastná. Zobrali sme sa po ročnej znamosti. Pred manželstvom boli nejaké bežné hadky no nič vážne. Problémy začali v náš svadobný deň, kedy sme sa veľmi pohádali z dovodu neochoty pomocť pri priípravach. Všetko bolo zrazu iné. Počas svadobneho obradu a hostiny sme komunikovali len keď sme museli. Obrad si takmer nepamatám len nejaké záblesky, vnútri som plakala a želala si, aby to bol len zlý sen, no snažila som sa pretvarovať ako najlepšie viem, aby som neranila moju rodinu. Nemali sme ani svadobnu noc, keďže P. mi povedal, že nechce aby som pri ňom zostala. Hneď na druhý deň som hľadala všetko o anulácii manželstva no neodhodlala som sa k tomu. Tvrdí, že všetko je moja vina. On si totiž nie je vedomý žiadnych negatív. Porozpravali sme sa a rozhodli sme sa, že to skúsime "na novo". Niekedy boli pekné dni, niekedy zlé. Pred druhými sa tvárime, že je všetko v poriadku, no v mojom vnútri sa deje úplne niečo iné. Moja rodina o ničom netuši, nemám srdce im povedať čo všetko cítim, nechcem ich zarmútiť. Bývajú odo mňa 350km, na čo si tiež neviem zvyknúť,ale to som si mala uvedomiť pred svadbou . P.nemá záujem tam chodit´, vraj benzín je drahý, občas idem sama ale vyčíta mi, že ho nechávam samého. Čo ma najviac bolí je, že mi začal vulgárne nadávať, že som pi.... najprv raz potom druhý krat a určite bude aj tretí, štvrtý... A to pre totálne maličkosti.Tvrdí, že som ho vyprovokovala mojím spravaním, pritom sa snažim nikdy nekričat a vysvetlit´ všetko v pokoji. Moje city k nemu ochladli a ja neviem čo mam robiť, bojím sa urobiť nejaký razantný krok ako rozvod aj keď vo vnútri túžim byť opať slobodná. Brzdí ma aj to, že som veriaca a mám k Bohu veľký rešpekt. Trápi ma, že po rozvode by som nemohla príjimat sviatosti, preto som uvažovala nad anuláciou. Poraďte mi čo mám robiť, a či má niekto skúsenosti s anuláciou manželstva. Viem, že manželstvo nie je prechádzka ružovou záhradou, no že bude na mňa nadávať som nečakala. Deti zatiaľ nemáme, a mam strach ich mať s človekom, ktorý si ma vobec neváži. Netrpela by som len už ja. Ďakujem vám pekne za váš čas.

sono2
2. mar 2015

@nestastna84 na čo ste sa vôbec brali. Ste krátko spolu rok pred svadbou je nič. To bola chyba a či zrušiť manželstvo, určite sa to dá. Myslím si, aj po tom čo píšeš, že hádky a tak, my sme boli s mm po roku stále nezrelý na manželstvo ja 22 a mm 26 brali sme sa po štyroch rokoch. A presne som vedela ddo čoho idem. Ty evidentne nie.

stanislavao
2. mar 2015

@nestastna84 naco ste si ho brali? naco, ked ste mali problemy uz pred svadbou, ste si toho cloveka uviazali na krk? teraz budete mlada a uz rozvedena. urcite s nim neostavajte, lebo k lepsiemu sa to urcite nikdy nezmeni. pokial ten clovek pouziva take vyrazy a nadavky na vas, tak sa to bude len zhorsovat a nakoniec by z vas frustrovana, tyrana zena. A urcite s takym clovekom nemajte deti. hlavne sa nenechajte uchlacholit recickami, ze potom sa to zmeni, potom to bude ine, potom, potom. nikdo to potom nebude lepsie.

diusik
2. mar 2015

Baby ja som sa tak nastvala,tak farary maju kadejake "bokovky" co vsetko vystrajaju a chuda zena sa boji rozviest,lebo nemoze prijimat sviatosti potom.toto je nechutne,neviem ale toto ked Jezis vidi,neverim v takuto cirkev.a k diskusii,no je mi jej luto,fakt luto :(

nela1916
2. mar 2015

@nestastna84

Ahoj. Tak tento krát som výnimočne nečítala celú diskusiu, pretože sa to tu tak trochu posunulo, ehm, snáď mi teda nič neušlo.

No vidíš a práve preto, že si veriaca a manželstvo teda berieš vážne, určite nebolo rozum né vydávať sa po takej krátkej známosti. Možno tomu aj rozumiem, ale to by som najskôr nemohla mať zažitú zmenu, aká sa vie s jedným človekom udiať, tá anjelská tvár muža na začiatku vzťahu, no, vždy nevydrží, snáď to bol aj váš prípad?

nech nad tým rozmýšľam akokoľvek, možno by som si anuláciu ešte vedela predstaviť. Večer ti skúsim poslať link na celkom zaujímavú diskusiu o anulácií (vo formáte mp3). Vo veci je totiž aj stav, v ktorom do manželstva vstupuješ a pripadá mi to tak, že ty si doň nevstúpila až tak celkom dobrovoľne, navyše si sa "po celý čas pretvarovala". Celá tá nerozhodnosť by mohla hrať v tvoj prospech, no samozrejme, istotu v tom nemám.

Na druhej strane, nikdy ti nenapadlo, že celá situácia " nemusí byť až tak celkomod dobrého"? Vieš, taká systematická snaha zničiť vám manželstvo, naozaj, prečo sa to zosypalo práve v deň prijatia sviatosti a nie napr. o dva dni skôr? Si si istá, že to ešte nedokážete dať do poriadku, a že s tým človekom naozaj nechceš byť? Teda, možno sú to len obyčajné útoky a chce to modlitbu za oslobodenie, ale možno si naozaj urobila životnú chybu. Musíš si to zvážiť sama.

bonaqa2013
2. mar 2015

@briketa na sk sa určite do roka nedá anulovať sobáš. Vieš čo by to bolo anulácií? Však by nestačili na matrike.

nannyforu
2. mar 2015

pokial nemate deti,kasli na vsetko a rozved sa...

gennara
2. mar 2015

@nestastna84 Ahoj. Z ktoreho kraja pochadzas? Moj dlhorocny kamarat je cirkevny sudca, riesi prave anulacie manzelstiev. Mozno by sa tvojim pripadom zaoberal prave on, ale zalezi to od toho, pod ktoru diecezu spadas podla bydliska. Ak chces, mozem mu poslat tvoj pribeh, nech sa na to pozrie, ako to on vidi s anulaciou, ci by to riesil, alebo by to bolo nepriechodne. Len civilny rozvod je nevyhnutny, pretoze stat neuznava cirkevne anulacie ako ukoncenie manzelstva. Navyse vypocuvanie svedkov a cely ten postup trva momentalne niekedy aj roky.

mima4
2. mar 2015

@nestastna84

pocuvam, to sa da poriesit..v Borgovcov papez anuloval sobas svojej dcery z dovodu, ze jej chlapovi sa nepostavil.... a to vis.... dokazovat ze nie je chlapik impotent..no trapas 😀 a hlavne potupa, kedze sa to robilo pred "divakmi" 😀
Takze ziadaj o zrusenie sobasa z dovodu manzelovej neschopnosti "obstat v posteli" 😀

a teraz vaznejsie 😎

Zivot je otazkou priorit a zivotnych rozhdonuti, bud chces za kazdu cenu prijimat sviatosti alebo chces byt stastna, spokojna a vyrovnana zena a predosvsetkym stale milovana a chranena Bohom.
Najkrajsia sviatost je samotny Boh, spolocenstvo s Nim, ktore krestan preziva kazdy den, kazdu minutku 🙂

nanervy_2
2. mar 2015

@nestastna84 toooz, pokial by si anulovala do 24hodin, kym ste spolu nespali bolo by to lahsie.. toto znie ako ako manipulator, do roka svadba, nechce aby si chodila za rodicmi, nadavky.. ak by si vedela dokazat ze si ta nebral ako rovnocennu partnerku ale ako majetok, tak ti ho s najvacsou pravdepodobnostou anuluju.. ak nie, tak nie..
ale tie nadavky by som si nahrala, aj na normalnom sude ti to pomoze, aj na cirkevnom..
v kazdom pripade, kontaktuj farara najlepsie v nejakom meste, on ti povie co a ako. poznam dvoch, ktory tymto procesom presli, v kazdom pripade najprv ziadali ze musi byt pravoplatny rozvod...

nezabudka1410
2. mar 2015

Odíď !!! Rýchlo!!!! A hneď !!!! To čo si napísala, je hrôza !!!!

kiki68
2. mar 2015

Odid a kasli na nejake sluby pred oltarom, asi si mala docasne zatemnenie mozgu v bielych satach, navyse brat sa po roku vztahu byva dost riskantne,lebo toho dotycneho este nepoznas v plnej farbe.

Najprv ries obycajny rozvod na sude (pokial nie su deti je to zalezitost pri ktorej ani nemusis byt pritomna) a bude to rychle. Pokial Ti ide o tie sviatosti,to poriesis uz potom cez fara a biskupsky urad. Mat nejake tie dokazy o tom,ze manzilek sa zmenil (posadol ho diabol? ) a s tym vyrukovat,ze sa stala chyba. Tiez by som povedala,ze Ta odmietol pocas svadobnej noci. Prepac,ale takto laska novomanzelov nevyzera ani v horore, neviem co by si prezivala o 7 rokov....pretoze ked si uz teraz toto dovoli,ze si pi... a pod. tak to musi byt dobry hnup.

lubkavargova1
2. mar 2015

jaaaaj zienky ved on sa zmeni 🙂 a nemozete toto ziadat od nej, aby ho poslala kade lahsie. Ked si slubili lasku nebesku tak nech ju ma. Prepacte, ale toto nie je osoba co dokaze opustit takeho chlapa. A viete preco? Necha si spravit decko, lebo to "bude drzat rodinu a ON sa zmeni"...co s prepacenim hovno velke sa stane, ale to neeeeeeeeeeeeeeevadi. Hlavne je ze rodina bude spolu aj ked ju zmlati alebo najde inu matracku alebo ju bude pouzivat ako matrac. Vsak take zeny su najlepsie. Drzia hubu a krok a doma s deckom na krku navaria teplu veceru.....joooj a zabudla som na hambu v rodine ze bude rozvedena......Mila zakladatelka, skor ako uveris svojim bludom a potom sladkym jeho reciam o naprave a take bla-bla spomen si, ze si skoncila ako pica unho! A kto skonci u chlapa ako toto, tak ten o svojej zene nema velku mienku...gratulujem!

nezabudka1410
2. mar 2015

@lubkavargova1 A aká si Ty trefná, Lubka!!!! Veľmi sa mi páči, ako si to napísala!!!!
a ak len zakladateľka trošku triezvo premýšľa, vezme si to k srdcu !!!
A radšej nechodiť k sviatostiam, ako byť nešťastná !!!!

lubkavargova1
2. mar 2015

@nezabudka1410 myslim, ze je to jedno ohladom sviatosti. Nechcela som ju urazit alebo nieco take, ale jednoducho niekedy sa musi aj skaredo to povedat a na plnu hubu lebo inak si to zeny neuvedomia ze robia chybu. Aj ked podla mna toto skonci s nejakym uzmierenim a my o dalsi pol rok budeme citat dalsiu temu 😀

diusik
2. mar 2015

@lubkavargova1 musim uplne suhlasit!!!

monka338
6. mar 2015

Ja som tiez katolicka ale ihned by som sa rozviedla, kym nie je neskoro! Ziadny chlap nema pravo ani pred Bohom takto sa k tebe spravat..... ROZVOD!!!!!

susanne6
6. mar 2015

zájdi za farárom, povedz mu o tej situácii všetko do podrobna, podľa mna tam dôvod na anuláciu je, už pred obradom si nebola presvedčená, že toto naozaj chceš, konala si na nátlak okolia, to nie je slobodné rozhodnutie. Je to zlý človek a za rok si to asi nestihla zistiť. Tiež mám anulované manželstvo...síce z iného dôvodu, ale aj ten tvoj by prešiel podľa mňa. Len nečakaj! kľudne mi napíš do pošty!

lubkavargova1
6. mar 2015

Ja nechapem, ked raz sa nechcem vydavat tak sa nevydavam! A moze sa aj okolie postavit na hlavu. Lenze toto je tak klasicke: lebo co povedia babky a tetky z 236 kolena a z dediny este aj kde si lisky davaju dobru noc. Bo haaaaaaaamba na milion rokov. Kazdy je svojpravny a vie pouzivat zdravy rozum. Ci aj u nas plati jak u chlapov ze ked sa daco postavy tak sa rozum zastavy????? Toto je na zaplakanie

susanne6
6. mar 2015

nie každý je tak silný a rozhodný, že dokáže v zlomku sekundy zvrátiť osud. Keby to tak bolo, nebolo by na svete týraných žien, detí či samovrahov.... ☹

monka338
6. mar 2015

@susanne6 ano to je pravda...ale kazdy sme si strojcom vlastného stastia. Je naivne si mysliet, ze partnera po svadbe zmenime...to sa nikdy nestane a dalsie..ak to neklapalo pred svadbou, tak garantujem, ze ani po svadbe to klapat nebude a bude to len a len horsie. Najlepsie je vratit sa z kratsej cesty, hoci je to naozaj tazke a iste obdobie to bude tazske, ale to prejde. ALe akonahle tam uz budu deti a rodina, tak to bude utrpenie, ktore sa neskonci..alebo ovela ovela tazsie.

kiki68
6. mar 2015

@lubkavargova1 neviem, nie kazdy ma za svojim zadkom niekoho,kto ho podrzi ak sa rozhodne povedat ne. Ja som svojej naj kamoske,ked sa isla vydavat pre istotu povedala,ze ked mi da signal,ze cosi neni ok, mne je jedno co jej blysne hlavou,tak vonku caka nalesteny cierny tatos a 345 koni,co ju odvezu daleko od vsetkych tetiek, babiek a chlapa. Nerozmyslela si to a je v manzelstve nastastie happy.
Horsie je,ked je na to clovek tak nejak sam a podlahne tomu natlaku. Mozno si vela ludi neuvedomuje,ze to je na cely zivot, nie na jeden den v bielych handrach vysivanych perlickami.

alexandra28
6. mar 2015

baby všimli ste si, že zakladateľka sa tu už k ničomu nevyjadruje ?? toľko rád a postrehov a žiadna odozva

kluska
7. mar 2015

@nestastna84 no ja ti nepisem takto, urcite by si nemala hned odist s manzelstva, lebo to by si len utiekla od problemu, problemy sa maju riesit a nie cakat,z e sa vyriesia same. Teraz odides a potom mozes natrafit na ineho a moze sa vsetko zopakovat, problem vidim aj v tebe dost zasadny. To ze utekas od problemoch, nevies ich riesit, nevies komunikovat s muzom. Dneska sa ludia casto rozchadzaju, rozvadzaju namiesto toho aby bojovali za svoj vztah. Ono je to pravdepodobne vasa prva velka kriza, som s mojim muzom uz skoro 7 rokov a prvu velku krizu sme mali po 3 rokoch, uz to vyzeralo dost na rozchod, ale prekonali sme to. Druha velka kriza prisla hned po narodeni syna, ale aj to sme prekonali. S mozum si sadni a porozpravaj sa, ak sa bude snazit on zachranit to tiez, mas vyhrate, ak nie, vtedy by som odisla. Ste spolu kratko este, na svadbe si mozno bola z toho smutna, ze nebola podla tvojich predstav, ale poviem ti tak, ze moj muz mi tiez nepomahal, je cudzinec a uz nema rodicov, vsetko bolo na mojich pleciach a mojej rodiny a tiez nebola svadba uplne taka aku som chcela, ale mne to staci. Po svadbe ste sa zacali spoznavat, lebo chodenie je chodenie a byvanie spolu je o niecom inom, mozno aj ty si sklamana, aj on, cakali ste nieco ine, proste sa porozpravat staci podla mna a jasne, ze musis mu dat najavo, ze sa ti nepaci ako ta vulgarne nazyva, bolo to 2 razy, ak to stopnes teraz a on sa uvedomi, tak uz to nepovie. A nie, nemyslim si, ze po svadbe by si mala minimalne pol roka lietat v oblakoch od zalubenosti, myslim, ze na to je obdobie pred svadbou, po svadbe uz nastava realita, ruzove okuliare su dole, zrazu treba pocitat financie, starat sa o domacnost o toho druheho, zrazu zistis, ze ti na spoluzivani nieco vadi atd. Ked si myslis, ze ti pomoze psychologicka poradna, aj tam chod. Chcela by som vediet ci tvoj muz vie o tvojom zmyslani. Preco sa pretvarujes? Povedz mu to, nech ma sancu byt lepsim muzom! Neodchadzaj bez boja, kazdy ma svoje chyby, na muzovi ti vadi toto, na inom ti moze vadit nieco ine. drzim palce a ak to nebude mat zmysel, tak odid, ale sorry, toto mi pripada ako keby vstupilop do manzelstva len dievcatko...

kluska
7. mar 2015

a okrem toho, prvou chybou bolo ist rozhadani specatit svoj slub, preco ste sa neudobrili?? no my sa tiez hadame s muzom aj do krvi niekedy, ale takto by to u nas nedopadlo, musite sa naucit spolu komunikovat, vyriesit problem a odpustit jeden druhemu, vela stastia

1martincanka1
7. mar 2015

@nestastna84 prepac, nezvyknem ludi "odsudzovat", no hlupesie riadky som uz davno necitala.. vyhladaj odbornu pomoc, lebo ju potrebujes.. hawk

sardinka333
7. mar 2015

Nešťastnica - nečítala som celu diskusiu len niečo ale ak si išla na cirkevný sobáš a nechcela si, resp. nebolo to dobrovolne tak požiadaj o anulovanie na biskupskom urade, ono sa to bude prešetrovať, budu vas volať k ,,vysluchu,,. ale je tam možnosť že tvoje manželstvo je NEPLATNÉ pred cirkvou. Neuraz sa z toho čo čítam asi si ,,slabšia,, a nemáš na nejake ťahanice nervy, povahu a neviem čo....ale ked si sa raz do toho namočila vlastnou vinou tak máš dve možnosti. Bud budeš žiť tak ako doteraz a trpieť to a veriť, že sa to zmení. Alebo si povieš pre a proti a pojdeš životom dalej. Nikto za teba nemože rozhodnuť.

eli74
7. mar 2015

@kluska Vacsina zien tu radi hned rozvod, lebo sa tu spomina slovo " nestastna", vulgarizmy a asi plati pravidlo : podla seba sudim teba. Netusim, kde mala zakladatelka svadbu. Ale spomina 350km vzdialenost teraz od rodicov. V mojom pripade bol rozdiel 15 km a svadbu sme chystali vylucne my - rodina nevesty. S manzelom sme sa dohodli, kde co bude, ale priprava miestnosti, svadobne menu, hudba, rozdelovanie zakuskov bola nasa starost a ani sme necakali pomoc z manzelovej rodiny. Myslim si, ze by sa to len skomplikovalo, keby vela ludi do toho zacne rozpravat. A v den svadby nieco vyzadovat od rodiny, ktori pridu teda neviem z akej dialky a pohadat sa ... bola to chyba. Co mali priniest sliepku do polievky? ( na jednej svadbe to tak bolo, ale rodina sliepku zabudla a polievka bola dobra aj bez nej. ) A zaujimalo by ma, ako prebiehali pripravy na vasich svadbach, co tu prispievate do tejto temy, ako pomahala manzelova rodina? A ci by ste sa rozviedli, keby nepomohli?

nestastna84
autor
7. mar 2015

Ahojte dievčatá, Cez týždeň som tu veľmi nebola , dnes som si prečitala všetky vaše diskusie, a určite pomohli minimálne k odhladlaniu, zareagujem hneď na posledný príspevok, nechceli sme a ani sme nevyžadovali nič od jeho rodiny, len sme chceli požičať auto na hodinu a dostali sme odpoveď: " nepožičiame auto cudzím ľuďom" a moj manžel mi to potvrdil tiež slovami "nedame vam auto" chceli sme len preniesť koláče, a naše auto nebolo v tom momente k dispozici, takže žiadne prípravy ani nič podobné, koniec koncov všetko bolo zariadené, len par vecí bolo treba dotiahnuť.

nestastna84
autor
7. mar 2015

Ťažko teraz odpovedať prečo som to urobila, prečo sme sa tak skoro brali, a aj ja si kladiem otázky prečo, už sa to stalo, važnosť situacie som si uvedomila neskor aj to ze to bola asi chyba teda sa to aspon zatial tak javi, neprekvitám naivitou ako si tu mnohe myslíte, to že človek v niečo respektive v niekoho verí neznamená že žije mimo reality, jednoducho tak som bola k tomu vedená, ale plne absorbujem a príjmam 21. storočie, viem že sa to zrejme už nezmení, lebo vnútorne som sa chcela uistiť a možno si prečitať vaše podobné skúsenosti pripadne nazory ako by ste to možno riešili vy, aj keď je to veľmi subjektívne a tiež som si vedomá, že za zlyhanie vzťahu maju na tom podiel obe strany, snažila som sa to opísať tak ako to vidím ja, no jednoducho nie som ochotná ani nedokážem vo vťahu kde sa majú dvaja milovať akceptovať nadávky, nemožem sa cez to premocť a moje city, pocity totalne vychladli

wewe22
7. mar 2015

@nestastna84 ako necitala som diskusiu lebo uz je tu toho vela ALE
si veriaca to neznamena ze si ovca a musis dodrziavat to co nejaky pablb v nejakom 16tom ci akom storoci vyhlasil za volu boziu (nezabudnime ze v mene boha sa viedli vojny a upalovali carodejnice) mam velke pochybnosti ze on chce aby si robila sluzku a matrac nejakemu debilovi
vedla seba mas cloveka ktory si tento titul ani nezasluzi ak by ma muz nazval picou tak by som ho do nej v momente poslala zbalila si caky paky a nebolo by takeho kilometra co by mi stal v ceste za slobodou
byvalej susede povolili prijmat sviatosti aj po rozvode vzhladom na okolnosti rozvodu aj ked nikdy ich cirkevne nerozviedli po 20tich rokoch sa dali znova dohromady ale to je iny pribeh z peknym koncom ktory teba na 99% necaka