Ach, tá svokra
Jaaj baby moje, slubila som svokre ze po operacii bedroveho klbu budem jej "prava ruka", ze jej budem varit a prat ked bude potrebovat, varim a perem uz 2 mesiace 🙏 z lasky a ucty k nej! Byva 2 domy nizsie od nas, chodi na obed k nam a ostava tu potom cca 3 hodiny alebo aj 4 🙏 strasne mi to uz vadi. Ale ze strasne 🙏 svokor nezije 15 rokov! Manzel ma brata, zije so svojim manzelom v zahranici 🤷😁 Ja ako vela tolerujem, viem ze som jej toto slubila ale uz je to na mna vela, kazdy bozi den na par hodin ju tu mat, je pre mna trest boží! Ja uz sa ani neviem pretvarovat, tvarim sa urcite velmi kyslo, ale mne uz to strasne vadi, ked uz ide k nam viem ze to bude na par hodin. Prisla mi prave kamoska s dcerkou a stoji tu aj svokra pri nas, diriguje mojho syna, akoby bola doma, nestastna som, ako mam vysvetlit svokre s laskou a uctou ze uz mi to vadi? 🤷🤦🤦🤦😰
@mila23 aj ja ju chapem, len mne to uz naozaj velmi vadi a ja to neviem ovladat. Ja doobeda periem, upratujem varim, vzdy skoncim ked je cas obeda najeme sa a deti idu spat. Takto mi to vyhovuje menit to koli nej nechcem aj deti su tak naucene ze doobeda sme doma a poobede sme vonku a hrame sa. Mne vadi proste jej pritomnost aj ked je len ticho a lezi alebo sedi alebo kavu si robi 🤷 ona sa ani neopyta a spravi si kavu kolko krat ju musim v kuchyni obchadzat co mi zavadzia. Keby sa deti hraju kazdy den pri nej tak kazdy den by tu bola tak ci tak a to mne vadi. Ja nechcem ju tu mat kazdy den a neviem ako citlivo na to. Ja som typ co ma rad samotu aj ticho 😰 a toto mne chyba velmi
moja mamina tiez este nemala ani 60, ked jej postupne museli vymenit oba bedrove klby. A dlho predtym jajkala a stazovala sa, lebo to boli strasne bolesti. Tam ta bolest je ustavicna, to nie je, ze chvilku boli a potom nie, to boli nonstop. Ked tebe uz vadi jej pritomnost v dome, ina cesta ako povedat si to, proste nie je. Vlastne je. Zmierit sa s tym a brat ju ako dalsieho clena v domacnosti, ktory tu proste je. Lenze pokial v tebe vnutorne rastie odpor a hnev, jednoduchsie bude vydat sa tou prvou cestou a odkomunikovat, spytat sa jej na jej pocity (ano, vyzera to, ze sa jej u vas paci, ale nech to povie nahlas). Potom sa jej opytajte, nech povie, co si mysli, ako to vnimate vy. Ked ju postavite do situacie, ze sa ma vzit do vasej koze, moze prist na to sama. Ked nie, vyjadrite sa. A dohodnite sa na predstave o buducnosti.
A co teda nema nejake susedy? Ved starsie zenske radi poklebetia, nech k nej zajdu.
Tiež si myslím, že treba manžela odnavigovať, nech sa s ňou nejak citlivo porozpráva, chápem, že nechce byť sama, ale tak občas by to hádam aj zvládla..moja mama (66r.) je tiež sama, ale prečíta knižky, polúšti krížovky, obrobí záhradku, napečie, pokecá so susedami, ponavštevuje deti a kamošky a človek ju vidí pomaly raz za 2 týždne, lebo má toho toľko, že častejšie ani nestíha, nehovoriac, že keď jej zavolám, tak ma pomaly po 2 minútach ruší, lebo niekde potrebuje ísť. Jednoducho, tvoja svokra sa zbytočne upla na vás a keď to nestopneš v základoch, tak odvykne od iného, stratí kámošky, záujem o iné činnosti, opustí sa a budeš ju mať na starosť 24 hodín denne 😉
A tie čo tu píšu, že aj my raz budeme staré a opustené, tak možno áno, ale možno nebudeme chcieť svojim deťom a najmä ich partnerom visieť na krku, ako príťaž.
ja ti uplne rozumiem. tiez by som to tazko niesla... a co tak zariadite jej skyoe hovory s ostatnymi detmi?? spominala si ze su v zahranici. zjavne jej chyba spolocnost. ja napr. volam s mamou kazdy den polhodinu aj hodinu lebo zije sama.... a teraz budem rodit tak ratam ze nejaky cas budem mat hlavu inde. tak uz som poprosila sestry zo zahranicia aby po porode sa sustredili na nu a volali jej mech sa mecitit opustena. nastav si svoje hranice. moja mama mala tiez meneny bedrovy klb . mala okolo 55rokov a tiez som sa o nu starala par dni/tyzdnov a ona sa po cca dvoch mesiacoch vratila do prace. drz sa cena. ked ty budes v nepohode nebude v pohode ani svokra ank deti ani manzel. povedz jej to laskavo. vazim si vas. kazdopadne navstevy sa predlzuju a su caste. najdime kompromis kde sa aj vy aj ja budeme citit dobre. som si ista ze aj vam zalezi na tom aby som sa citila dobre
Musíš mužovi povedať on to musí po riešiť citlivo nájsť kompromis
Daj jej deti na starost a Ty chod von. Alebo aspon s tym mensim. Ked ju viac zapojis...sama bude utekat domov..
Naplanuj si párkrát nejaké vybavovačky, strašne súrne, ktoré musíš vyriešiť v tom čase,keď je u Vás. Popros ju, že keď je už tam, nech postráži deti 😉

je jej lepsie u vas ako doma samej....aspon okolo nej niekto chodi, je tam zivo. Ja ju chapem,ale mala by si uvedomit,ze sedavat u Vas pod dna je dost otravne pre Vas. A co keby ste jej priniesli obed povedzme o 10 a zostali u nej do obeda - kym idu deti spat? Lebo ak poobede deti spia - je to jediny cas ktory mas pre seba - ci uz na oddych alebo upratovanie a porazilo by ma furt sediet pri svokre a debatovat o nicom....alebo nech ona pride doobeda....Ty mozes varit, upratovat, ona sediet/lezat a deti sa hrat na koberci pri nej.....