Agresia muža kvôli hre
Dnes sa mi stala taká nepríjemná vec. Môj muž je často v práci, a keď není v práci často spí, pretože je unavený. Dnes tomu nebolo inak. Dlho spal a poobede už mal ísť do práce, ale...
Chcela som si ísť na chvíľu oddýchnuť, v kľude a tichu vypiť kávu (schovať sa) , samozrejme, že deti ako zaregistrovali (2,3r), že mama ide preč začali mrkotať. Tak som ich utíšila, šli sa hrať do detskej. Muž ležal na gauči a hral sa na mobile, to on rád, keď nespí...
Povedala som mu, ze by sa im mal viacej venovať, nech mam aj ja na seba čas aspoň pár minút. Ignor.... Chcela som mu vziať mobil, nech sa nehrá, následne na to začal byť agresívny, sotil ma o stenu a buchol do ruky, a sprska nadavok"... ja som ho vôbec nespoznala, keďže on takýto nebýva.. hrá sa veľa, zvykneme sa pohádali, že je už dosť starý a ze by sa mal venovať rodine a nie hre, ale takéto niečo ešte nebolo... Myslíte, že je to už závislosť? Keď kvôli prerušeniu hry takto vybuchne? Ďakujem a pekný víkend.
@maranta_leuconeura on je z domu od mami naučený, že chlap zarába a žena deti a domácnosť
@jaja20 48. Dava ten vek snad viac pravdy? Mam zazity socializmus, vojnu (2rocnu, aj jednorocnu), aj dnesne casy. Zaujimave, ze zeny budu posielat muzov na dva roky na vojnu, co je zabity cas a zaroven im budu potom vykrikovat, ze dva roky boli mimo, nezarabali a teraz maju malo penazi ...
@liljana ja som robila na zmeny a viem pochopil, že to nemá ľahké. Ale oddychu ma, chodí s kamošmi raz týždenne na pivo, z 3 dní čo má voľno... Má už cez 30. A nie, nebrala som to tak, ze ved ho zmením.... príde mi to nejak automaticky, keď príde rodina a deti, troška pozmeniť svoj kolobeh. Aj ja som ho musela úplne zmeniť. 3 roky som už nikde nebola, len doma s deťmi. Nemá mi ich kto postrážiť. A žijem som tu. Takže myslím si, ze aj chlap by mal vedieť niektoré veci zmeniť, keď príde rodina. Potom sa čuduje ze ho nechcú... takže zopakujem. Keď sa stanem rodičom, príde mi prirodzene, ze musím niektoré veci upravit
@beata_k tak samozrejme. Pozerat sa na človeka ktorý má na háku a nechať ho... samozrejme.
@jaja20 Nie. Ale rataj. zle mu vyjdu roky - v 7r do skoly, 9 rokov ZS, stredna 4r (20r), 5-6 rokov VS (25-26), 1-2 rocna vojna (27-28r),... V 27-28r potom stoji chalan s prazdnymi rukami, zatial co vela zien dnes uz v 18-20r chce rodit a nepracovat. Matematika nepusti. Ta 2rocna vojna bola a je sprostost. Su to stratene roky navyse.
@jaja20 Koho si tie 18 rocne budu brat, ked muzi na VS vzdelanie, majetok a dobru pracu budu musiet cakat do 35-40tky?
Za socializmu sa na VS kaslalo, stacila ucnovka, chlap siel v 18tich na vojnu, v 20tke sa vratil, nastupil na miesto elektrikara v podniku. medzitym sa zobrali, pracujuca zena vybehala byt na MNV, zariadila ho na novomanzelsku, stihla aj otehotniet. Dnes nerealny sen ... 😂
Nehovoriac o tom, ako dnes Rusko na vojnu na Ukrajine posiela zle vycvicenych a vyzbrojenych 19 rocnych brancov, aj ked tvrdia, ze to nerobia. Ze ti chudaci ani nestihli zit a uz ich vozia domov v rakvach. Zazili iba sikanu v skole, na vojne a uz ich berie zubata.
@liljana 1. Nikto tu nehovorí, že by mala byť stále 2 roky. Aj jeden by možno stačil.
2. Netáraj,že sa za socializmu kašľalo na VŠ. A čo sa terajšej doby týka,tak práveže teraz je úplne zbytočne plno vysokoškolákov,a práve tie tebou podceňované odborné školy - učňovky, chýbajú. Nemáme majstrov na základné remeslá, ktoré potrebujeme.
3. Nikto nikomu nebráni,ak nechce absolvovať ZVS, mohol by si vybrať civilku. Ale to práveže skoro nikto nechcel,lebo tam museli makať.
4. Prípadne sa môže chalanko oženiť a urobiť si dieťa,a vtedy by bol na vojne krátko.
To je môj názor a ty máš svoj.
@jaja20 Moj nazor je, ze keby si ty mala ist zbytocne na 2 roky na vojnu a zial nenasla si vtedy hocikoho rychlo na urobenie dietata, aby ti ju skratili, uplne inak by si hovorila.
Dlzku vojny si nikto nevyberal. Boli dva roky a slo sa na dva roky.
V Izraeli sa sluzi 3 roky muzi a zeny 22 mesiacov. To by tu bolo placu, keby to zaviedli tu.
Zial, vsimla som si, ze aj decka su agresivnejsie, ked hraju na mobile hry.. aj ked len detske...
@jaja20 Posledna vec. Tebe v tvojom veku uz narukovanie nehrozi. Predstav si ale, ze mas syna, keby rukovali aj zeny, tak mas dceru, ktora narukuje. V 19 pojde na vojnu, tam ju nedopatrenim prejde tank, omylom niekomu vystreli zbran a zomrie. Ono lahko je mat nazor, ked tebe osobne nic z neho nevyplyva ani nehrozi. Ale hlavne, ze si si splnila svoj nazor a presvedcenie.
To je ako ked stara Zaborska nad hrobom presadzuje svoj zakaz potratov a pomaly chce teraz kastrovat ludi = mucit, ktori si chcu zmenit pohlavie.
https://refresher.cz/113874-Anna-Zaborska-chce-...
A si si istá, že práve hral hru? Nemohol si kukať na mobile/písať s niekým a preto tak agresívne zareagoval, že by si mohla vidieť niečo čo by si nemala? Inač však nech chlapi hrajú hry na mobile, ale nie tak, že to zasahuje do vzťahov a rodinného života. Proste nech hrajú, veď každý nejak trávime voľný čas, my ženy napr. čítame Modrého koňa 😀
@ysseba ano hral hru, už dobru pol hodinu ako sa zobudil a najedol. Možno nebolo úplne ideálne mu brat mobil, ale keď sa chová ako decko, tal sa ku nemu nemôžem furt správať ako ku dospelemu pre boha. To aj moje 3 ročné decko vie, že keď mama poprosí o niečo, a podotýkam pekne poprosí, milým tónom atď., tak mi ide pomôcť. A nie aby som sa ja doprosovala starému capovi, nech sa chvíľu povenuje deťom namiesto hry nech si môžem na pár minút vydýchnuť
@liljana Zaujimave, ze vsetci chlapi v mojom okoli, ktori na tej vojne boli od starsej generacie az po posledne rocniky, ktore ju stihli, si pochvaluju. Ze tam sa z nich stali muzi.
Ani u jedneho som nepocula staznosti. Zvlastne teda.
Ze prejde tank a omylom zastrelenie. Ano, a vonku ti dieta moze omylom prejst elektricka a spadnut nanho tehla z budovy.
@drahomirrra Tak nech je to dobrovolne a nech tam ide, kto chce.
@mirage Prečítaj si v mojom príspevku o 14 27 hod.predposlednu vetu.
Tvoj muž zrejme spadá do tej kategórie.
Btw,vojny vždy boli aj budú, samozrejme,že ich každý nenávidí,ale aspoň niečo ich tam naučili.
Terajšia mládež nie je pripravená na nič.
A buzerácia je niekedy aj v robote,a predsa tam musíme chodiť...
Poradim ti, nepros, ak su to samozrejme veci. Pvedz napr.len ze: Laska deti/riady/pradlo...
Mozno mu samemu dojde.
Skus to popisat jednym slovom.
A mozno by na tvojho chlapa boli vhodne metody z knihy Ako hovorit s detmi aby nas pocuvali ...
@jaja20 vojny boli a budu, povinna vojenska sluzba uz zostane dufam, navzdy nepovinna. Moji synovia su slusni, asertivni, samostatni, rozhladeni. ucime ich to my, ako rodicia, nemusi tam po nich bliakat zakomplexovany pako. A to moj muz nema z vojny nejaku traumu, len to opisuje ako miesto, kde casto neinteligentni ludia, len preto, ze mali "moc" ju zneuzivali. Neviem, ci mas synov, ale ked ano, kludne ich tam v 18tke na dva roky posli.
Nie nemas ho nechat. Ale trhat niekomu mobil z ruky je prejavom agresie.
@alabama0011 ano a za to ma pravo ju aj vymlatit
zeny vy co to mate za nazory?
nevravim,ze mu musela trhat mobil z ruky,ale to neospravedlnuje jeho agresivitu...

Autorka:zažila som x takýchto výbuchov od (teraz už) exmanžela...nechcelo sa mu robiť v domácnosti,pomáhať či hrať sa s deťmi,tak sa hral vkuse hry(na mobile,tablete,Pc),do toho aj vkuse chaty....a reagoval podráždene a agresívne najprv iba na mňa,potom už aj na deti...lenže deti vidia tento model a ja som mala a aj doteraz mam s nimi problém im vysvetliť,že hrať sa každú voľnú chvíľu iba hru na mobile sa nedá, pretoze mám odpoveď:"ale ocko...."
Teraz má ex vzťah s nejakou takou istou ženou ako je on sám-kupili si X-box a hrajú proti sebe🙄
A mne bolo divné,že prečo taká stará (vekovo)baba nemá vzťah (nebola ani vydatá ani nič)a žije iba s dvomi psami v posteli...už tomu chápem....
Na tú agresiu si dávaj pozor,z vlastnej skúsenosti ti poviem,že sa bude stupňovať...ja doteraz veľmi ľutujem,že som ani raz nezavolala na neho políciu,keď mi fyzicky ubližoval-nechcela som kvôli deťom a to bola obrovská chyba!