Aj vás by to jedovalo?
Ahojte nechcem byť za tú zlú ale chcem počuť názor na danú situáciu. Bývam u priateľa aj s jeho rodičmi (máme samostatne bývanie, len my ešte nemáme všetko prerobené len z časti) ide o to že je jeho sestra ktorá býva v inom meste je tu skoro každý víkend od piatku s deťmi. Ako chápem že možno sa doma nudia ale veď aj doma môžu byť na mobile a na gauči. Ja po pracovnom týždni chcem mať kľud a si porobiť poriadky. Sú to také maličkosti ale keď v sobotu ráno stanem tak nechcem sa hneď prezliekať, chcem si v kľude v pyžame vojsť do kuchyne a prichystať raňajky.
@hopsadobrandejsa aj to napadlo ale keďže cez týždeň robím a mám víkend voľno tá chcem mať nejaký ten klud a ticho. Škoda že wellnesy sú zatvorené. Nemyslím si že dačo zle na Tom že chcem mať aspoň jeden deň ticho a kľud od hektickej práce
Neprekáža mi len asi ja som čudná že príde mi divné že sa to opakuje každý víkend
Nie si čudná je normálne že chceš svoj kľud ale ty si sa nasťahovala niekam kde už mali nejaké svoje zvyky napr že chodia za dedkom a babkou vnúčatám každý víkend a ty nemáš právo to zakazovať ani obmedzovať to je ten problém čo zjavne nechceš pochopiť
Ona si príde domov, ja nechápem čo ťa to sere... nájdite si iné bývanie vlastne.Ma tam mamu vyrastala tam, deti starých rodičov...ty si prišla s dvomi taškami handier a začínaš dupkat.Myslim si že má tá sestra väčšie právo sa ozývať vo vlastnom než ty...ty môžeš ako ti to pekne povedať držať hubu a krok alebo ísť preč
No tak to ste si zle zariadili a veru by mi to vadilo. Nech to priatel vyrieši. kazdy víkend mat niekoho nasackovaneho doma by mi vadilo... Pohnite si s vkjastnym bývaním a odchod... Kto vie ci to sestra naschvál nerobí, nema co iné robiť ako každý víkend byť u rodičov?
A nebrala by som to tak ze ona pride "domov". Teraz tam bývate a každého napadne (normálneho), že aj súkromie vám treba trochu.
No len návštevy tvojej budúcej švagrinej sú v réžii jej rodičov..Chapem,že si hakliva na súkromie,čo niekomu nevadí druhému prekáža.Ale ona je ich dcéra,ty si "prišelec".Aj keď budete mať svoju časť domu,tak to správne chápem?nikdy,nikdy to nebude dobre aj keby sú svokrovci úplne tip top.My sme vo svojom...a švagriná chodí často,lebo na byte sa nudí a je tu celý víkend,resp.na noc ide dom.A nevadí mi to,slušne zaklope,chvíľu je vnútri,chvíľu vonku a videla má už teda vselijak,keď som ju nečakala.No a?Súkromie je pre mňa dôležité,ale na druhej strane,každý partner má rodinu a je normálne sa stretávať.Predstav si to opačne,bývali by ste u tvojich rodičov a tvoja sestra s deťmi by chodila za nimi a tvojmu chlapovi by to liezlo na nervy.Treba z niečoho zľaviť.Niekde ustúpiť,niekde zas si stať za svojím.Preto je vždy vždy ťažké bývať u niekoho z rodiny alebo blízko.Je jedno či svokrovci či rodičia,raz sa nejaká nezhoda zákonite objaví.Ja by som na tvojom mieste začala od seba,neviem ako si so švagrinou rozumiete,tak navrhni jej napr.spolocnu prípravu obeda pre všetkých apod
@simca06022011 Zabudla som dodať že aj ona do nedávna bývalá u jej svokrovcov a vadilo jej keď manzelova sestra chodila k nim. Viem že je jej to 'domov' ale keď už majú svoje tak to je ich domov nie? Nezakazujem im to chodiť ani nič len mi príde divné ako každý hovorí že je jej dom. Aj keby som že ja mala brata a býva u rodičov s priateľkou tak tiež rešpektujem ich súkromie
Nepoužívaj slovo nezakazujem lebo ty nemáš ani zákonný ani morálny nárok zakazovať vstup do domu na ktorý nemáš právny ani morálny narok
@viestta nie, mám dve sestry.
@viestta oni nie sú u ich časti ale v 'nasej'. Priateľovi rodičia majú dole svoje bývanie a mi 'nase'. Kde aj oni sú ked prídu. Nepobehujem Polo nahá ale keď som v našej izbe tak nechcem byť v napätí či tu niekto nenabehne keďže ich mladšia dcéra vie taká byť. Aj ked už menej. Taktiež vozí si tu kamarátku (aj keď teraz už nie) a nepáčilo sa to len mne ale aj ostatným keďže je situácia taká aká je. Ale keď sa priateľovej sestre niečo povie tak sa urazí a myslí si že ju tu nikto nechce keď to tak neni
Ja ta chapem.. priatelovi rodicia byvaju dole a vy hore a ked pride priatelova sestra s detmi pozriet rodicov, mala by zostat dole pri nich a nie ist k vam hore.. ale je dole pri rodicoch nejaka izba, kde by sa pomestili? Lebo ak nie, tak s tym nic nespravis a budes ju musiet strpiet u vas hore..
@trema ano tak. 'u nás ' hore sme im nechali jednu izbu lebo viem že budú tu chcieť chodiť veď aj ja som chodila k babke na prázdniny. Len s tým sa neviem veľmi stotožniť že každý víkend. Nechcela som tu každého naštvať. Chcela som vedieť názory lebo mne to osobne príde čudné.
Nič si z toho nerob, tu sa vždy obhajujú práva "vlastných detí", a to ako nemajú nevesty liezť pod strechu svokrovcom. Áno ona už má svoj domov, a ak nie ty, lebo si cudzia, tak aj jej brat teda tvoj partner si zaslúži trochu súkromia sem tam. Tiež sme takto chvíľu bývali, takto samostatné mala frajerova sestra bývanie a neznamenalo to, že sme jej tam boli nasackovani každý víkend 😂 ona možno chce mať kľud, nasackuje sa k vám, deti sa prehrajú kadejaké s kadekym, lepšie ako byť sám niekde doma, je byt u rodičov..
@viestta oni sú v ich časti domu, nie rodičovskej... Písala to už. Čiže úplne iný prípad.
Nesúhlasím s prevaznou väčšinou. Podľa mňa to je moc keď tam chodí každý víkend a na celý víkend. Aj my chodíme ale tak raz za mesiac. Nechápem ani prečo všetci hovoria že je to "jej" veď ona má svoj dom a toto je dom jej rodičov a to že je ich dcéra ju podľa mňa neoprávňuje chodiť tam kedy sa jej zachce a na ako dlho sa jej chce.
A kluc od izby nemáte, ved si zamkni a nik ti nikam nenabehne.
@xjakubikovak ďakujem. Tiež si to myslím kedze majú svoj domov. Aj ja keby som mala brata čo býva u rodičov tak nechodila by som tak kedy chcem a už keď tak idem k rodičom na kávu obed a brata sa opýtam či môžem aj k nim zájsť na návštevu.
@simca06022011 nie, asi bude treba kúpiť nové 😄.
Len furt si to premietaj, že svokrovci sú tam doma. Nemôžu kvôli tebe behať doma holí, prdiet, grgať,..😀 toto ti pomoze lahsie situaciu prijat😊
@makova333 tak neviem, ak si to tam oni prerábajú a do toho investujú tak je to ich.
@777januska777 Toto čo je za logika, že ak si niečo prerobia a investujú do toho, tak je to ich? A to tu na koníku vidím x-krát: "prerobili sme si u svokrovcov poschodie..." a je to myslené spôsobom, že už je to teraz ich. Pritom tým "prerobili" je často myslené, že si kúpili pár kúskov vlastného nábytku.
Tak to aj ja si môžem ísť prerobiť časť prezidentského paláca, investujem do toho svoje peniaze a bude to moje?
@xjakubikovak prosim - hadam o tom co je normalne/nenormalne rozhoduju jej svokrovci - je to ich dom a pokial chcu aby ich dcera aj s detmi tam boli aj kazdy den tak ona s priatelom sa akurat mozu z okna divat. Dokonca sa tam moze aj nastahovat aj s celou rodinou ma na to presne take iste pravo ako priatel danej pani/slecny, ktora tam asi zatial je prichylena len z titulu priatelky/milenky 🤔
@prasiatko30 myslím si že keď ma priateľovi rodičia prijali tak asi nie len kvôli tomu že som nejaká 'milenka' asi vydia že s priateľom to myslíme vážne. Keby som bola manželka a nie 'len priateľka' tak čo sa mení na situácia? Som dačo menej keď som priateľka? Koľko ľudí žije bez sobášu
Sorry ale naozaj si myslim, ze v dome tvojich svojrovcov rozhoduju co je normalne tvoji svokrovci - ktori este ani nie su tvoji svokrovci. Ak to tvojmu priatelovi tak strasne vadi tak bud si to vydebatuje so sestrou - na to su brat a sestra, alebo spravi vase byvanie aj s prislusnymi formalitami a stavebnymi upravami tak aby to bola samostatna jednotka - tj napisane na neho a z osobitnymi dverami, ktore sa daju zavriet na kluc a mate vlastny klud alebo sa odstahuje. Ale furt su tp rozhodnutia tvojho priatela a jeho rodiny, tebe neostava nic ine len akceptovat a brat to sportovo alebo ist do tvojho bytu/domu. Mna by teda pekne nasralo kebyzepriatelka mojho brata by mi hovorila ci je normalne alebo nie navstevovat mojich rodicov a este v akej frekvencii. Ako kazda rodina ma tu frekvenciu navstev nastavenu niekde inde a asi teraz v case covid sa im nechce chodit medzi cudzich ludi a travit vikendy na rodicovskom dome im pripada ako dobra alternativa
@prasiatko30 otázne je vi tam v čase coviud vôbec môžu byť, keďže je to nad 6 ľudí.. Ktori bezne nežijú spolu v domácnosti 😁
@h2 neviem z kadiaľ si ale u nás je to celkom normálne takto žiť. Veď nechodíme im vyjedavat chladničku. Oni majú svoje bývanie a mi 'naše'. Keby že má u nich nechcú tak myslím si že viem o Tom.
@h2 tak ale ak máju dobré vzťahy v rodine a rodičia raz dovolia mladým bývať u nich a dajú im poschodie, tak to predsa znamená, že je to ich časť (aj keď teda oficiálne cez kataster to nie je ich). Ale chápem tu na koniku to všetci všetko potrebujú mať úplne zdokladovane a úplne zazmluvnené, lebo ak to nie je, tak hold smola no.

Ak ti "prekaza" svagrina cez vikend, ja by som navrhoval, aby si travila menej casu doma a cez vikend chodila s priatelom na vylety. Troska odstupu Vam mozno prospeje. Zit so svokrovcami plus svagrina na vikend dokaze velmi rychlo viest k ponorkovej chorobe cize menej straveneho casu v dome moze v konecnom dosledku byt dobry liek.