Aj vaši muži sú takí?
som tak trocha v soku, zaroven to nechapem a neviem ani, ze co si mam o tom mysliet
stalo sa nie prvy krat, ze som navarila obed (ako mam vo zvyku) na dva dni ...prvy den sme zjedli viac, kedze chutilo a na druhy den ostalo tak akurat pre vsetkych na jednu porciu
nalozila som sebe, muzovi a synovi som nechala na neskor, lebo tesne predtym jedol a kedze nie je velky jedak, tak musi trocha vyhladnut aby zjedol obed
ako som dojedla, odbehla som do kupelne a ked som sa vratila oci mi takmer vypadli do prazdneho pekaca
moj muz si medzitym nalozil ten zbytok co som nechala pre syna
ostala som ako obarena, hlavou mi prebehlo, ze co mu dam na obed, ci rohlik alebo mam teraz rychlo nieco ine uvarit...ale chystali sme sa von..
tak som sa ozvala, ze teda nech mu nieco necha, ze este neobedoval...samozrejme sa nastval, urazil
tak ako minule bola podobna situacia, ked som sla nalozit obed a zistila som, ze fasirky este mame, ale hrniec so zemiakmi je prazdny...tiez sa urazil lebo som si dovolila mozno troska prekvapenym, rozhorcenym tonom poznamenat, ze mal povedat, ze uz nie su zemiaky, ved nie je problem uvarit ale nneuvaria sa za 5 minut
mozno by to nebola az taka tragedia, keby sa nezduval ako male dieta...ja to tak neznasam
mate take nieco aj vy doma? aky mate na to nazor?
@mamulienka30 ja viem ze je to normalka, tu vyssie to pisem
a dietatu je to mozno jedno, ale mne nie...no bohuzial
@anexis no tak ja mam asi doma mimozemstana, ale u nas to normalne nie je. mm sa vzdy opyta, co budu jest baby, resp. ci uz jedli. a podla toho, co poviem, sa zariadi. vzdy mame jedla dost pre vsetkych, len niekedy mu nevyjde zrovna to, na co by mal chut..ale ved je dospely clovek, moze zjest cokolvek ine.
a kedze on sa normalne pyta, ja mu normalne odpoviem..nema dovod sa urazat ani citi "odohnany" od hrncov. ak je s detmi doma on, pytam sa po prichode z prace ja jeho, co mam nechat detom. vie, co zostalo aj co maju radi, tak ma usmerni. nic divne na tom nevidim.
@anexis zakladateka nepise ze malo navarila,ale ze to jedlo ostalo z predchadzajuceho dna na 3 porcie. MM bol kedysi tiez taky ze zjedol a neopytal sa, ale vzdy som mu povedala ,ze chcem dat aj synovi z toho a teraz uz sa pyta,aj ja ked mam na nieco posledne chut, najprv sa opytam deti a az potom to zjem,ale malo kedy mi povedia ze si neprosia 😀
@anexis z tohto by som vedu nerobila ani ja, aj ked môj chlap sa zvykne opytať či to alebo to môže zjesť,či to nenechavam malej alebo sebe... ale dakedy sa stane že zje aj to sčim počitam že zostalo nam a nezostava mi nič ine ako vymyslieť niečo ine, stresovať a hadať sa mi vtej chvili nepomôže, niečo tomu decku spravim a hotovo, a na tvoju otazku či lievance alebo palacinky su vhodny nedelny obed - tak radšej to ako nič, deťom to chuti a nerozlišuju či je nedela alebo streda, proste mu urobim hocičo len aby nebolo hladne....
@anexis ja nechápem, prečo z teba urobili neschopnú, čo nevie navariť na viac dní, je to normálne, že sa to nepatrí a teba to štve, mňa tiež nebaví stáť celý deň pri šporáku, tiež varím na dva dni, tiež som si manžela naučila, že sa ma pýtať, či si môže ešte naložiť a čo môže s chladničky zjesť, lebo tiež bol ako neriadená strela, ale pardon, ja tu nie som od toho, aby som každý deň nosila plné tašky z obchodu a varila denne aj 2 chody, aby sa chudáčikovi ušlo, keď zje, čo nemá, musí navariť druhé
tema jedlo a moj muz uz neriesim....manzel zje vsetko co mu neutecie..najprv som bola dost soknuta ked vecer sa vybalil ako na brannom....a jedol az do polnoci,potom som to stopla.bolo par hadok,co ho obmedzujem....tiche domacnosti kvoli jeho jedeniu.problem je v tom,ze nema dna a fakt poje vsetko co nalozim....vlastne zje vsetko ked to neskryjem....neries to,to nema zmysel...tiez sa zduva aj ten moj,ja uz neriesim....aspon po sebe umyje taniere a hrnce.....
no nemám. to čo máš za exemplár doma... mm sa vždy opýta či si môže ešte dať...
@moni244 tak mne to pripada ze si vytiahnu to co im vyhovuje...ja nikde nepisem ze varim presne porcie, nepochopili to viacere, ale nevadi
varim na dva dni preto, aby toho bolo viac v pripade ze sa to jeden den nezje, zje sa na druhy co mi aj vyhovuje lebo mam aj ine veci na praci nie len v kuchyni stat hodiny pri sporaku a potom dalsie pri dreze
ale pointa bola inde...no nic, zistila som aj tak co som chcela, ze musim najst mimozemstana 😀
Asi tu nikto nepochopil o co ti ide, aj mna by takato reakcia manzela nasrala. Ci mu chuti, ci nechuti, ak je na obed navarene menej, ma si kontrolovat svoj egoizmus a ak je este hladny, nech si vezme rohlik. Co je to za chovanie, ja som hladny a je mi jedno, ze inemu neostane. Zozral svoju porciu, tak nech sa nepredzgava.
@anexis U nás to je presne naopak,muž by dal synovi aj posledné.Vždy ked navarí,v prvom rade myslí na syna,potom na mna a nakoniec na seba /ak sme teda všetci traja doma/.On bude radšej jest suché rožky len aby sme my mali.V tomto je naozaj gentleman,ale má zase iné chybičky,ktoré iní nemajú,to na vyváženie toho dobrého...xixi
@anexis same nemozem, nemam, nerobim...........ty nechces riesit situaciu, Ty chces "prerobit muza"
Ak je taky, ze sa neopyta, tak ho musis naucit...nemysli si, ze hadkami to vyriesis.
Moj muz napr. zje zbytky jedla, ale ked vidi, ze mam malo ovocia a sunky , tak toho sa nedotkne. Je nauceny, ze musi nechat ovocie a sunku pre deti. Ale nebolo to tak vzdy....
Je nauceny, ze ked mame navarene malo, tak porcie podelim a napisem mu, ktore moze zjest.... ale nebolo to tak vzdy.
Ak mam navarene oblubene jedlo a zostane iba pre deti- tak mu oznamim, aby to nejedol a on si v pohode da chleba s arasidovym maslom a dzemom a jedlo necha pre deti....ale nebolo to tak vzdy.
Proste mu to musim nejako oznamit...ziadny egoizmus v tom nie je. On nie je kuchynovy typ muza.
Ale baby- v jednej diskusie sa stazujete, ze muzi vydeluju peniaze zenam a tu sa snazite vydelovat jedlo muzom..... pekneeeee 😖 😖 😖 😖
ha toto je tak trosku priroda, proste levica vzdy mysli na svoje mlade, lev najprv na seba, potom mozno kdesi sem tam aj na potomka,ci nechcipol este hladom. Takze evidentne by som to neriesila nejako viac...
sme inak naprogramovani kazde to pohlavie.
Máš za problémy,kiež by každá riešila iba takéto,hneď by bol svet krajší
ahoj, neprispievam sem často, ale teraz som ostala veľmi prekvapená, ja si neviem predstaviť žeby môj manžel zjedol synovi obed. my tiež varíme na 2 dni a keď je druhý deň menej, necháme prv synovi, on obeduje tiež neskôr ako my ( väčšinou spí cez obed) a čo ostane si rozdelíme. Aj keď je toho menej a nenajeme sa dosýtosti tak by mi nikdy nenapadlo žeby mu to zjedol. veď si urobíme niečo iné, objednáme alebo najeme sa von to je jedno ale neviem si predstaviť žeby malému neostalo keď vstane a je hladný. a viem aj čo je to keď zemiaky sa neuvaria za 5min lebo keď na malého príde hlad, pýta jesť tak v hlavičke ešte nepochopí že sa niečo dlhšie varí, hoc len 15min. čiže chcem mať vždy obed viac menej pripravený. proboha veď chlap nieje chránený druh ktorého treba držať na podstavci a udržovať sýteho chudáčika. predpokladám že má trocha viac rozumu ako malé dieťa a aj keby bol tak naučený z toho ze kto prv príde... tak hádam nebude súperiť s vlastným dieťaťom...to mi príde dosť sebecké.
@anexis
no ja nemam takého muza, moj sa vzdy opyta ci si moze este nalozit alebo mi ma nechat na dalsi den aby som nemusela varit... este ani raz sa nestalo zeby mi nieco vyjedol co som mala pripravene za nejakym ucelom. Dokonca ja som taka ze mu vravim ze ved si naloz co sa ma furt pytas, ako keby som mu nehccela dat jest 🙂
@anexis nie si vobec divna a suhlasím s Tebou že sa hneváš ked manžel neberie ohľad na to či syn jedol alebo nie..moj tak isto radšej zje rohlík aby ostalo mne a dcéram...a tiež nemusí mať doma každý 500 litrový mrazák aby zamrazoval jedlo a ja ho síce doma mám ale nikdy uvarené jedlo nezamrazujem pretože mi také nechutí takže varím vždy čerstvé jedlo...
ale k tomu synovi...nauč ho že by mal obedovať s Vami lebo to je taký jeho zlý zvyk a ja sa na to tiež hnevám keď si staršia dcéra dá niečo pred obedom a potom s nami neobeduje ale zase si príde nabrať ked sme už všetci po obede a všetko je už upratané...na toto sa hnevám...rodina má obedovať spolu...
no ty koky to je problem 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 ja vzdy pozeram nato aby sa najedlo dieta,potom muz a az tak ja ( a potom sa v duchu kocham ako som dopadla ale v zivote by som to nikomu nevytkla) U vas evidentne komunikacia nula bodov
@digysa si proste nepochopila, alebo mame iny nazor, alebo neviem...nevadi...my spolu niesme mesiac, ani rok, keby som napisala ze kolko tak ani neuveris a toto som proste neriesila doteraz, lebo sa to deje len poslednu dobu a sa mito nepaci jednoducho a myslim ze taketo veci oznamovat alebo davat na znamost, ze mas mysliet na vlastne deti pri takej banalite ako jedlo je trochu mimo, nejak by to malo byt samozrejme...asi som fakt divna no
nehadam sa s nim, lebo on sa hned zduje, len usta otvorim, pritom myslim ze nasraty moze byt tak akurat sam na seba a nie na mna...neviem potom ako ho to mam naucit, ked mu nic nemozem povedat
inak to podla teba nie je "prerabanie" ked si ho vycvicis ako opicku? 🙂
@briseovna01 no ano...ale nie je to tak ze superi ze kto prv pride...proste sa nad tym nepozastavi ani, akoby sam bol, tak mi pripada
@silvia5677 vacsinou jeme naraz ak sme vsetci doma, len niekedy sa proste tak stane, ak neskor vstane, ze napriklad zje ranajky, desiata vyjde o 11 a jasne ze o 12 este nie je hladny...tak preto tak

@eeffka mrazak mam maly hej a vobec nemam vo zvyku zamrazovat jedlo, pisem ze az vidim ze bude malo, taknavarim...prave preto, ze sme len traja a dost casto sa stava, ze sa nezje a vyhadzujem a inokedy je zas malo tak varim tak, ze na dva dni a uvidim podla toho ci sa to zje v ten den alebo ostane...polopatistickejsie to napisat neviem
ja zjem na obed rozok...mne to nevadi, ale myslim ze dieta by malo mat na obed nieco normalne, varene teple a nie sladke palacinky...sladkostami sa napcha za cely den tak akurat
ja som v podstate nechcela poradit co mam robit, len sa pytam, ci je to bezne...takze nechapem naco sa tak snazis mi radit, uz davno nemam 20 a nevarim dva tyzdne ale dlhe roky....ale dakujem..