icon

Aj vaši muži sú takí?

anexis
3. nov 2014

som tak trocha v soku, zaroven to nechapem a neviem ani, ze co si mam o tom mysliet
stalo sa nie prvy krat, ze som navarila obed (ako mam vo zvyku) na dva dni ...prvy den sme zjedli viac, kedze chutilo a na druhy den ostalo tak akurat pre vsetkych na jednu porciu
nalozila som sebe, muzovi a synovi som nechala na neskor, lebo tesne predtym jedol a kedze nie je velky jedak, tak musi trocha vyhladnut aby zjedol obed
ako som dojedla, odbehla som do kupelne a ked som sa vratila oci mi takmer vypadli do prazdneho pekaca
moj muz si medzitym nalozil ten zbytok co som nechala pre syna
ostala som ako obarena, hlavou mi prebehlo, ze co mu dam na obed, ci rohlik alebo mam teraz rychlo nieco ine uvarit...ale chystali sme sa von..
tak som sa ozvala, ze teda nech mu nieco necha, ze este neobedoval...samozrejme sa nastval, urazil
tak ako minule bola podobna situacia, ked som sla nalozit obed a zistila som, ze fasirky este mame, ale hrniec so zemiakmi je prazdny...tiez sa urazil lebo som si dovolila mozno troska prekvapenym, rozhorcenym tonom poznamenat, ze mal povedat, ze uz nie su zemiaky, ved nie je problem uvarit ale nneuvaria sa za 5 minut
mozno by to nebola az taka tragedia, keby sa nezduval ako male dieta...ja to tak neznasam
mate take nieco aj vy doma? aky mate na to nazor?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
olivia6
3. nov 2014

@mihula pri tomto ma napadla skusenost, ked mi jedna mamicka povedala, ze ona doma fajcit moze a bude a dieta je ten, kto sa musi prisposobit 😠 je to uz byvala kamaratka...

katarinamarkova
3. nov 2014

@anexis egoizmus voci synovi by som v tom nehladala...jediny vas problem je v komunikacii a v tom ze riesis banality.
aj ja keby som bola hladna a videla ze v pekaci este ostalo, som doma tak to zjem, ved ostalo.....pochybujem ze si ho dopredu upozornila ze syn este nejedol....a ano ked sa je tak sa je....syn mal byt pri stole.ako chudakovi manzelovi malo dojst ze ty si este nedala obed synovi, resp. ze to co jedol o 11tej co uz je cas obeda nebol obed ale desiata....aj ja ked niekoho vidim jest o 11tej tak dedukujem automaticky ze obeduje.
viem ze pointa mala byt- manzel je egoista, co nemysli na syna....
podla mna nie je, podla si len malo navarila, resp. videl, ze syn uz o 11tej jedol, tak naco mu bude druhy obed, som hladny tak to dojem, aby ona zase nemusela vyhadzovat.
mimochodom nediv sa, ze ti tu zeny davaju rady ako zlepsit system varenia....lebo ked nieco vyvolava nezhody a ked obed raz je malo, raz je vela vyhadzuje sa....tak ocividne ten system nie je uplne OK.

mihula
3. nov 2014

@katarinamarkova vobec s tebou nesuhlasim,nevieš ake stare je dieta,nevieš ci o 11tej videl dieta jest,problem je uplne inde

katarinamarkova
3. nov 2014

@mihula ale to je jedno ake stare je dieta.....ked o 11tej jedlo podla mna obedovalo....a asi je dost stare na to aby jedlo za stolom s ostatnymi, ked moze jest jedlo co maminka navari pre vsetkych...takze miminko to uz ocividne nie je....a ci ho videl, al. nevidel to je tiez jedno....ved ked je nieco v hrnci tak to je na jedenie....nie? ako si on chudak mohol vydedukovat ze to co je v hrnci nemoze jest?

adrioska
3. nov 2014

@anexis podla mna sa hneva na seba, len to neprizna...preto sa oduje....typicky chlap=dieta...no co uz s nimi.... 😅

jaaty
3. nov 2014

@anexis ja som presvedčená, že ide čisto o problém v komunikácii. Som si istá, že ak by som nepovedala manželovi, že nechaj Hanke, ešte nevečerala - tak jedlo zje. Teraz je síce už zvyknutý a spýta sa predtým, ako vyprázdni hrniec 😀
Mňa by len zaujímalo, či si o tom s manželom nehovorila? Myslím, že si stačí dohodnúť jednoduché pravidlá a nájsť spoločnú reč.
... u mužov obzvlášť platí, že sa nemôžeš spoliehať na ich predvídavosť 😉 . To čo nevyriekneš jasne a zrozumiteľne - chlap nepochopí!

erickatt
3. nov 2014

nooo, ex bol pazravy, nekukal co ostane deckam alebo ze deti dajte si a ja si nalozim potom, a ked dostali bonbonieru? vecer ju zozral celu a krabicu skoval na skrinu aby som nevidela, alebo zjedol celu krabicu granka,, ja idem robit kakao a tam ziadne .. vraj mal chut na sladke, ale zjest 400 gramov granka??

licona
3. nov 2014

My ešte deti nemáme, ale ak niečo z obeda zostane, alebo je proste niečo posledné v chladničke, vždy sa ma manžel opýta, či to budem chcieť na večeru/raňajky/zajtra. Keď poviem, že nie, tak si dá. A keď varím niečo na dva dni, tak mu vždy poviem, že je to aj na zajtra na obed, ale ak chce, môže si to dať na večeru a ja navarím niečo druhé na ďalší deň, len nech mi to povie, aby som sa vedela zariadiť. A je to vybavené 🙂 Myslím, že to len chce porozprávať sa vždy o tom a vysvetliť, že toto je pre niekoho odložené, alebo je to odložené na ďalší deň...

danula.ch
3. nov 2014

@anexis ja ta chapem. jasne, chlapi jest musia, ale nie tak, ze neberu na nikoho ohlad. nemyslim si, ze mas byt zodpovedna za to, ci tvoj chlap zje detom obed, je predsa svojpravny. to je doslova sebecke a ani tomu mojmu by som to netolerovala. ak je moj chlap este hladny, uvari si klobasu a este sa jej ako potesi 😀
mozno by bolo lepsie, keby ste stolovali vsetci spolu. utuzilo by vas to ako rodinu a hned by bol prehlad, kolko coho este ostalo. idealne je postavit hrnce do stredu stola a kazdy nech si naberie. bude v tom prehlad a ty si este aj pracu s nakladanim jedla na taniere usetris 😉

mihula
3. nov 2014

@katarinamarkova ak si čitala tak som napisala,ze jedna rodina,zozrala čo videla,aj ked uz nevladali ,lebo proste bolo.A neriesili syna,ze sa troska omeskal.Hold mal smolu.A že je nieco v hrnci,neznemena že je to len pre jedneho člena rodiny.Moj nazor.A mamička pisala,že chcela ist s dietatom von,takze 11 rocny chalan to asi nie je vsak ze.
@erickatt no a ja poznam jedneho chrapuna,čo na hajzli,zral studensku pečat,a nachytali ho vlastne deti a potom to vonku rozpravali,ze otec im zjedol čokoladu,co doniesla starka 😀

lillika
3. nov 2014

Jaaaj baby,niektore ste troska divne 😒 .Takze mam napriklad na miesto 1 kg masa kupit 2 kg,aj ked na to nemam?A to len pre to,ze moj manzel je nenazrane sebecke hovado???!!! (vdaka bohu nie je 😀 ) TAK TAKUUU ESTE NEHRALI!

katarinamarkova
3. nov 2014

@mihula pardon, asi mam inu mienku o muzoch, pretoze ja sa podobnym chrapunom vyhybam 🙂
ale aj keby dieta malo rok a jedlo o 11tej tak obedovalo.
tu je ocividne problem v jasnej a zretelnej komunikacii zo strany manzelky na manzela.
nie neznamena, ale znamena to, ze ked je nieco v hrnci tak to je asi na jedenie a ked to pan nema zjest, treba mu to povedat, jednoduche nie?
ziadny chlap nie je jasnovidec aby si to domyslel.....staci komunikovat a problem NIE JE.
.....mimochodom toto skutocne nie je problem......

berilka
3. nov 2014

Dievčatá, tie čo v Anexisinom probléme nevidíte problém, ste šťastné ženy a tešte sa, že nad takými vecami ako reaguje jej muž, ani nemusíte uvažovať. A ak sa u vás doma vyskytnú situácie podobné tým jej, píšete, že si to viete zariadiť a je to ok. Radujte sa, že máte muža s ktorým si to vo väčšine prípadov viete vybaviť.
Len ste si možno neuvedomili, že jej muž môže byť naozaj úplne iný ako váš a je možné, že s ním by ste si neporadili ani vy. Nemyslím si, že problém je v nej. Je možné, že akokoľvek by tomuto typu muža vychádzala v ústrety, tak mu neulahodí.
Áno, naoko môže byť situácia ako u vás či u nás doma, ale žiadna z nás ich nepozná, a prečo dopredu súdiť, či pohŕdať jej riešeniami? Prišla sa sem podeliť o svoj pocit a niektoré ju musíme hneď odpísať?
Ja mám dobrého muža a na takých veciach sa ozaj vieme dohodnúť.
Ale poznám ženu, ktorú by muž možno aj utĺkol keby mu vo všetkom neulahodila. Upiekla plech koláčov a musela len dole odbehnúť - zjedol ich sám (a keď sa hladná vrátila) utieral si ústa a chválil ju aké boli chutné. Keď zbadal, že jej vypadla slza, že jej nenechal ani len kúsok z rohu, tak sa smial že nieže by sa tešila že ako mu chutili. A ešte dodal že:"neboj, veď ty také ešte upečieš". Rozumiete dievčatá? Asi by som svetom ušla, alebo by som ho vytasila zo 7.poschodia, kebyže takéto jednanie doma mám (v rôznych obmenách).
Viem, že keď nám je dobre, tak je niekedy aj ťažké si predstaviť, že niekto aj toto môže doma mať? Môže. Buďme rozumné a "nebime" slovne, keď nevieme presne o čo u niekoho doma ide. (Zároveň netvrdím, že Anexis to doma musí mať takto zlé.)

fidka79
Odpoveď bola odstránená
evka1247
3. nov 2014

Nechápem prečo sa tak do teba obúvajú panie dokonalé čo majú systém ako vyrátať koľko presne treba navariť na obed...ani môj otec to nikdy nerobil že by nám vyjedol jedlo - vždy sa spýtal či sme jedli a či ešte chceme a manžel sa takisto spýta....proste nevyžerie hrniec ....a to je u mňa OTEC ...na druhej strane možno mu treba povedať nech nechá aj pre dieťa...keď si to sám nevie uvedomiť....a tie čo sa pozastavujú nad tým že čo to je za problém....nech láskavo riešia svoje "veľmi" dôležité problémy a tu sa nezapájajú, keď nemajú čo povedať 🙂

danieli
3. nov 2014

hladny chlap, hotove nestastie, vtedy sa ozaj zduvaju, netusim ako by som to riesila, moj sa vzdy pyta na uvarene jedlo, na kedy to je a ci ma zjest vsetko, zlaty to zvyk, vsetko ostatne v domacnosti moze zjest kedy a kolko chce (vratane nabytku) 🙂

janinah
3. nov 2014

reagujem len na úvodný príspevok- musíš byť "šikovnejšia" a muža predbehnúť,odobrať to čo má ostať pre syna do mištičky a odložiť bokom....u nás napr. dnes behom chvíľky ostali z asi tretiny bábovky len omrvinky,keby som predtým neodložila synovi do zavretej nádobky,tak mu neostane zajtra do školy /nie je problém mu dať rohlík,ale bábovku má rád/...a to mám dobrého muža,len mu toto nedochádza /diagnoza:chlap/ a ja to neriešim,nemám srdce mu povedať,že nechaj deťom,veď nech zje,maká na celú rodinu...ale častejšie je u nás tak,že nechávame jeden druhému a potom vyhodím ...moja rada- var viac,nie lenlen a dieťaťu odkladaj ak neide jesť s vami ,ale neskôr

katarinamarkova
3. nov 2014

@fidka79 🙂 neviem teraz ci si tym hovadom myslela, ze asi mam doma takeho manzela....preto, lebo zje co je v hrnci....
ano co je v hrnci zje, ked ma chut sam si naberie, nikoho sa nepyta ci moze. nepovazujem to za tragediu, lebo u nas sa obeduje na obed ci veceria na veceru....ked niekto bude jest neskor ja sefka kuchyne zahlasim - toto je pre toho a toho nechat tak.
takze u nas vzdy ked nieco v hrnci ostane tak sa to moze zjest a je uplne jedno ci si to manzel da ako duplu, alebo ja ako neskoru veceru alebo to hodime na druhy den do mraziaka.
ide o to, ze ked manzelka nie je spokojna so spravanim manzela co sa jedla tyka, treba mu to povedat! komunikovat, stanovit si pravidla...
ja sa len preto toho pana zastavam lebo pani hovorila, ze dieta uz jedlo o 11tej....ona jedla....on jedol....takze nevidim ziadny dovod preco by nemal dojest to, co ostalo.
ved to je uplne logicke, ze ked uz vsetci jedli tak moze dojest zvysky, nie?
pripad, ze chlap zozerie cely hrniec bez toho aby ostalo aj pre inych - to uz problem je......ale toto???

debora777
3. nov 2014

@anexis no toto je jedna z tem,kde si asi kazdy clovek ktorý má ozajstné problémy povie,,že: no chcel by som mať tvoje problémy :D ...naozaj smiešna téma..My sme doma všetci jedáci celkom a vždy varím viac..radšej nech ostane,ako by mal niekto hladovať..dokonca som veľa krát navarila nejaký fajnový obed s tým že bude aj na daľší deň a nakoniec sa to hned v tej prvy den zjedlo..tak som musela riesit znova obed aj na dalsi den..ale aby som kvoli tomuto zakladala temy na MK,tak to je uz naozaj extrem 😀 ..nic v zlom..odporucam ti robit to ako ja..ja mam vzdy v mrazaku nejake jedielko navyse ,,ked nahodou nieco zostane.. a ked napr.ochoriem a nemam silu varit,,alebo som moc zaneprazdnena..co nebyva casto..tak len vytiahnem z mrazaku nejaku omajdu,alebo polievku..a vybavene..jeden den to preziju... 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
nanulik
3. nov 2014

@anexis u nas sa je tak že v prvom rade sa nechá malému a čo zostane si rozdelíme my, nám nevadí ked sa dorazíme chlebom, ale malý potrebuje viac výživy ako my dospelí. a takto to aj moji rodičia robili

fidka79
Odpoveď bola odstránená
katarinamarkova
3. nov 2014

@fidka79 ale ved ano presne tak, najskor deti maju byt najedene....by som zaskrtila manzela asi keby to bral inak....ale tu ak si precitas vsetky prispevky zakladatelky, tak jej dieta uz o 11tej jedlo!
a ten chudak chlap nevedel, nikto mu nepovedal ze ma z obeda nechat este ze dieta bude znovu jest....
dedukujem len z toho co citam....moze to byt uplne inak....
a mozno sudim a zastavam sa ho aj preto, lebo podla toho co mam doma mi pride divne, ze by chlap zjedol dietatu jedlo zamerom. preto mi ako najjednoduchsia a najpravdepodobnejsia moznost jednoznacne vychadza ze: teta ujovi nepovedala, ujo si nedomyslel.
keby bol problem v tom, ze chlap je egoista, cela tema a prispvevky danej pani by sa asi tocili v inej urovni ako v urovni jedneho obeda.

nanulik
3. nov 2014

@katarinamarkova no ale ludia su rozni, čo viem z vyprávania mojej mamy, jej otec vždy musel jesť prvý a najviac, potom starká nabrala deťom a ona jedla posledná, a kedže nemali dosť penazí vela jej nezostalo ☹

krissy1
4. nov 2014

@anexis ked vies ,ze tvoj manzel je doma,vies kolko zje,vies,ze mas doma dieta,ktore musis tiez nakrmit,tak si mala ty obetovat svoju porciu a dat si ako pises tie fasirky a chlebom a uhorkou!!!!

matkamirko
4. nov 2014

@anexis poradim ti jedine(diskusiu som necitala), viac navar-viac naloz na tanier. Ja varim kazdy den, a vzdy tak, aby zostalo. Byvame aj so svokrom- a teda na obed dostanu manzel aj on porcie-dvojnasobok v restauracii. Veceru riesim inak, ale maly jedava aj 3x denne varene, takze v podstate zje porciu ako otec. Ak nevaris polievky, tak zacni-aj to zasyti pred hlavnym jedlom. A najdolezitejsia rada, zacni sa s manzelom viac rozpravat-zjavne u vas viazne komunikacia.

tjaden
4. nov 2014

@anexis môj fotrik nám toto robil ale ten ešte pred obedom zožral celu misku ktorá bola pre 6 ľudí...nič v zlom ale pre toto je len jeden názov: prasa

cenculinka
4. nov 2014

@anexis chi chi...moj muz zje to,co mu nalozim...pride domov,hodi sa do kresla a pyta sa co mame na obed 🙂 no a cacsinou bedoje co ma na tanieri,asi je toho vela (lebo moznost ze mu nechuti si nepripustam 😀) ja to robim tak,ze ked mam niecoho malo,tak rovno poviem ze je tam kusok pre felixa a ze ak je este hladny tak.mu nieco dorobim-chleba,prazenicu a tak...skus takto s nim a bude po hadkach 🙂 chlapu nie su egoisti,oni su CHLAPI...to nie v zlom,nie kazdemu dojde ze deti nejedli,to neznamena ze su zli podla mna,len im to nedojde castokrat...na to.maju nas 😉

felycity
4. nov 2014

uf, nechápem, prečo sa tak do nej navážate iba sa opýtala/ nečítala som úplne všetko, len niektoré príspevky/, nechápem , prečo by to mala byť jej chyba, proste chutilo a zjedlo sa viac tak na druhý deň vyšlo len tak tak no a čo?Keby navarila za kýbel a nezjedlo by sa to iný chlap by zas huboval, že to vyšlo navnivoč ak opec to stojí...Možno akurát si mohla zdôrazniť, že zvyšok je pre dieťa, lebo chlapom treba všetko zdôrazňovať 😀 , ale ako otec sa tiež mohol opýtať či deti /dieťa už malo, môj muž vždy povie, že najprv deti a ak ostane tak on... Takže možno je to o tej komunikácii naučiť sa / áno, aj toto sa treba naučiť 😀 /, že treba sa slušne opýtať...a brať ohľad aj na druhých členov rodiny a mne sa to stane tiež, ale vždy sa dá deťom až potom nám a neubudne z nás ak raz nemám teplé jedlo.