Aká je ideálna svokra?
Predpokladám, že behom pár rokov sa stanem svokrou, v "najhoršom prípade" 😀 až štvornásobnou... preto som začala rozmýšľať o tom, ako sa stať dobrou svokrou- inšpirovali ma tunajšie príbehy o svokrách, mám pocit, že každá svokra je zlá, či už nerozpráva vobec nič alebo rozpráva veľa, niektorým vadí že sa o vnúčata nestará, niektorým vadí že sa príliš stará, zlé je všetko od darčekov, pozornosti až po je výzor a dobré rady, zlé sú jej návštevy aj nenávštevy, proste pripadá mi, že je zlé už jednoducho to, že vlastne svokrou je ... som z toho jeleň, chcela by som byť raz dobrou svokrou ktorá si s nevestami a zaťmi rozumie, má ich rada a optimálne rodinám svojich detí pomáha k všestrannej spokojnosti, ale pri čítaní o svokrách začínam mať strach že sa mi to nemusí podariť 😝
Tak sa skúste zasnívať, aká by bola tá vaša ideálna svokra? Čo by mala robiť a ako by sa mala správať aby ste si s nou rozumeli?
Ideálna svokra je mŕtva svokra 😉
Ideálna svokra? Ideálna svokra je žena tvojho muža, ktorá ti v deň svadby povie, že ťa s radosťou prijíma do rodiny a že budeš ako jej vlastná dcéra. Ktorá ti povie, že vychovala svojho syna a viedla ho k tomu aby sa o teba staral, správal sa k tebe s úctou a miloval ťa. Ideálna svokra, je tá, ktorá ťa počas tehotenstva pohladí a povie, aká si krásna a opýta sa ťa ako sa cítiš. Ideálna svokra je tá, ktorá s láskou v očiach privíta svoje vnúča, poďakuje sa ti za krásny dar, povie ti, že sa ti nebude starať do výchovy, ale kedykoľvek ju požiadaš o pomoc, vždy ti bude nápomocná. Ideálna svokra je tá, ktorá ti v prípade potreby pomôže s bábätkom a nepovažuje to za nutné zlo a obťažovanie. Je to osoba, ktorá je hrdá na to, ako vychovala svojho syna 🙂 A teraz do reality: taká neexistuje ☹
moja je idealna - na opacnom konci sveta a veselo nas ignoruje, vidim ju cca 3 x do roka na Skype 😀 . Akurat ma dost daleko od idealnej starej mamy, kedze ignoruje aj vnucata 😒 , ziadne darceky na narodeniny, ci Vianoce, sem tam si spomenie a posle e-pohladnicu na sviatok, ziaden zaujem prist vnucence navstivit (samozrejme letenku by sme zaplatili)
Idealní ľudia neexistujú, preto je to asi tak, že svokra by si mala uvedomiť, že svoju nevestu musí prijať takú aká je a snažiť sa s ňou vychádzať tak, aby to obidvom aj svojmu synovi prinášalo prospech. Je zaujímavé, že som poznala veľa prípadov, kde dochádzalo k nezhodám kvoli zanedbateľným maličkostiam a ten základný cieľ im unikal.
@fra ja si dovolím tvrdiť, že mám svokru no ideálnu asi nie, to nie je nikto a dokonca ani ja, ale je fajn, mám ju rada a nemám čo zlé na ňu povedať 🙂 a bývame v jednom meste, takže "na dostrel" ... darmo bude svokra stelesnením dokonalosti,keď nevesta je 😝 chce to určite toleranciu, úctu a rešpekt z oboch strán, tak ako v každom vzťahu... ťažko je odhadnúť tú správnu mieru, lebo hranica medzi pomocou a zbytočným staraním sa je asi tenká, ale základ je, aby mali mladí vlastnú domácnosť na inom pozemku v samostatnej stavbe... aby nevesta vedela, že môže poprosiť o pomoc a ty ako svokra aby si sa neurazila, ak tebou ponúkanú pomoc odmietne (pokiaľ to bude slušne samozrejme)... svokra by mala rešpektovať, že jej dieťa je dospelé a svojprávne a veriť tomu, že ho vychovala najlepšie ako vedela a teraz je už na ňom, ako sa zariadi... nevesta by mala pamätať, že svokrovci nie sú postavy z hororu, ale rodičia chlapa, s ktorým sa chystá prežiť celý život a mala by ich mať v úcte tak ako svojich rodičov... obe strany by mali myslieť na to, že dieťaťu / vnúčaťu nikto nechce vedome ublížiť, aj keď metódy výchovy a stravovania sa za tie roky zmenili, neexistujú lepšie a horšie metódy,len proste iné...
držím palce, aby ti deti priviedli domov takých partnerov, s ktorými budeš mať príjemné vzťahy 😉 lebo existujú také a dá sa to, poznám niekoľko takých
ja mam naj svokrusku na svete a je mi viac ako moja mama.Byvame spolu stara sa o nas aj o moje deti o mojho muza a ked som sama s detmi mi velmi chyba ani kava mi bez nej nechuti.proste ju lubim a som proste stastna ze ju mam a to uz bude mat prosim pekne krasnych 70 rokov.a za toto jej velmi pekne DAKUJEM.je to uzasna zena s velkym Z.
@fra myslím, že to nezáleží iba od Tvojho postoja, ale od vzájomnej úcty a správania sa svokry a nevesty či zaťa... mm sa smeje, že má 3 svokry (moju mamu, maminu sestru, lebo bývajú spolu a terajšiu manželku môjho otca, nakoľko naši boli rozvedení) a všetky sú super, nemá problém, zvláda ich... niekto má jednu a ani tú nezvláda... ja by som to tak videla, vyjasniť pravidlá a kompetencie a vždy dodržiavať vzájomné dohody a potom to pôjde... 😉
@fra najlepsia svokra je taka,ktora sa zbytocne nestara do toho, do coho ju nic nieje,nekaze ako sa ma dieta spravne vychovavat ,pokial ju o radu nepoprosia sami rodicia..taka ktora respektuje pravidla vychovy svojho vnuka/vnučky..taka ktora podporuje nevestu/zata a je im oporou v akej kolvek zivotnej situacii a taka ktora pomoze, ked ju o to nevesta/zat poprosi a je to v jej silach..Myslim ze som vymenovala snad vsetko a uprimne zavidim tym,ktory taku svokru maju,aj ked myslim ze ich je veeeelmi malo 🙂 ..pekny den
No dievčatá aj ja som sa doteraz veselo rehotala na vtipoch o svokrách, ale už mi prihára a svokrou sa budúci rok stanem aj ja a tak ma to zaujíma... 🙂 🙂 🙂
Je to niečo na čo sa už teraz pripravujem, lebo nie je ľahké celý život sa meniť... 🙂
Najprv sa mladá žena snaží byť dobrá mladomanželka....a nevesta.... 😀 😀 😀
Potom sa snaží byť dobrá mladá mamíčka.....
Popritom aj gazdiná aj pedagogička aj trénerka....
Keď už máme pocit ,že deťom rozumieme a máme finty ako ich vychovávať , menia sa na pubertiakov a dospelákov...a hľadáme nové spôsoby komunikácie...
Snažíme sa obľúbiť si lásky svojich detí...
A prijať ich za svoje deti... 🙂 🙂 🙂
Medzi tým sa snažíme mať trpezlivosť zo stárnucími rodičmi a manželom v kríze stredného veku 😀 😀 😀 😀
TAK SA PÝTAM ... JE NAŠA PRIORITA BYŤ DOBROU SVOKROU....
No sme aké sme. A ak sme vychovali dieťa hodné lásky , ktoré si niekto zvolí za životného partnera asi nie sme až také "mrchy" a druhá strana to ocení 😀 😀 😀
Vzťah k svokre nie je jednostranný a tak ak bude vôľa na oboch stranách , tak sa to nemôže nepodariť.
Tak sa s tým nemá význam asi ani trápiť.
Stačí sa tešiť z toho ,že môj syn má snúbenicu , ktorú mám rada a asi je to obojstranné. Stále sa však učíme a chyby nie sú vylúčené , len si ich treba vedieť priznať a snažiť sa vzájomne sa chápať.....
Tak tým , ktoré funkcia SVOKRA hrozí v blízkom čase prajem dobú vôľu a mladým žienkam, ktoré vnímajú len pozíciu nevesty, želám veľa trpezlivosti 😀 😀 😀 a nezabúdajte ,že aj z vás sa svokry raz stanú 😀 😀 😀 😀
ideálna svokra je aj moja - som rada ,že ju mám a vela mi už pomohla ,či s deťmi alebo s hocičím 🙂
@petraxy6, tak to ti velmi prajem...
....vzdy su to pekne chvile stravene u nich...
...alebo si v nedelu poobede mozeme pospat a oni nam postrazia deti, svokor ich zoberie von k vodopadu, alebo cosi spolu robia...
...ked prideme ku nim, tak vzdy sa vecer, ked uz deti spia otvori flaska vinka, nejake nealko, a slane a trosku posedime, pokecame, zasmejeme sa, zasrandujeme....proste najdu si pre nas cas aj po narocnom dni, aj ked sa napriklad chodilo sadit zemiaky, alebo okopavat, tak vzdy to takto robili...
...teraz ked sme boli na gulasi, tak manzel vravel jeden vtip o svokrach svagrovi a svokor ho upozornil, ze by takto nemal hovorit, ze svokra je matka jeho zeny a ze si ju treba vazit, nech je aka chce.
@simca06022011 tisíc laikov 😀 😀 😀
mrtva 😀
@kinna ja si takú svokru prajem. Tam to myslím si, že bolo aj cítiť. Budem svokra, ale budem mať zaťkov. Ja hovorím o vzťahu svokra vs. nevesta. A všetko čo som opísala, som opísala preto, že som mala pravý opak ☹ A ak ti mám pravdu povedať, je mi do plaču že mne sa práve taká ušla ☹

idealna svokra - vidiet sa, co najmenej a nech posiela len peniaze pravidelne 😀 😀