Aká je ideálna svokra?
Predpokladám, že behom pár rokov sa stanem svokrou, v "najhoršom prípade" 😀 až štvornásobnou... preto som začala rozmýšľať o tom, ako sa stať dobrou svokrou- inšpirovali ma tunajšie príbehy o svokrách, mám pocit, že každá svokra je zlá, či už nerozpráva vobec nič alebo rozpráva veľa, niektorým vadí že sa o vnúčata nestará, niektorým vadí že sa príliš stará, zlé je všetko od darčekov, pozornosti až po je výzor a dobré rady, zlé sú jej návštevy aj nenávštevy, proste pripadá mi, že je zlé už jednoducho to, že vlastne svokrou je ... som z toho jeleň, chcela by som byť raz dobrou svokrou ktorá si s nevestami a zaťmi rozumie, má ich rada a optimálne rodinám svojich detí pomáha k všestrannej spokojnosti, ale pri čítaní o svokrách začínam mať strach že sa mi to nemusí podariť 😝
Tak sa skúste zasnívať, aká by bola tá vaša ideálna svokra? Čo by mala robiť a ako by sa mala správať aby ste si s nou rozumeli?
@mizub ked si nevies buchnut po stole je to tvoj problem... ty si urcite pre tvoju svokru idealna hlupana (s prepacenim) to co opisujes sa podoba na zivot v pracovnom tabore a nie v rodine. Alebo si urobis v zivote poriadok alebo sa zderies vyber si Ja som v 12 tt a to co opisujes ze robis by som proste nezvladla ani v myslienkach.
uz som sa tymto smerom aj ja zamyslala...ja osobne nemam dobry vztah so svokrou, viem ake pocity k nej prechovavam a bojim sa ci raz nebude mat niekto taky vztah ku mne. dufam, ze dovtedy nezabudnem ako som sa citila ja, ked mi zivot nicila moja svokra a vyvarujem sa rovnakych chyb.
zaklad ale je, ze sa snazim zo svojho syna vychovat samostatneho a sebavedomeho cloveka, ktoreho zivot budem respektovat, a tym padom budem respektovat aj nevestu. snad si najde dobru partnerku, s ktorou budu stastni a ja budem rada ak budu chciet, aby som aj ja patrila do ich zivota...
A poznam aj idealnu svokru, je nou moj OTEC. Zavola, popyta sa, ako zijeme, zisti, ze sme chori a lezime v rozmalovanom byte. Vezme si dovolenku, sadne do auta, priveze jedlo, vlastne nacinie, domaluje byt, upece dve kurence s plnkou, necha si so seba robit opicu, deti ho natahuju, skacu po nom, gulaju sa, maju z neho zivu hracku. Spime vsetci 5 dni chori v rozbordelovanom byte, dedo je kludny, spieva si, maluje, pracuje, vari, popija pivo, do toho bavi deti. Domaluje, POUPRATUJE, nikoho nesudi, neohovara, neklebeti, nestve, neroznasa z mojej rodiny, a este na zaver si vezme moju dceru na prazdniny. Este aj moj manzel ho zboznuje, aj ked nahlas to nikdy nepovie. Takze baby, idylka existuje ...
@andy04 prepacte, ale ja zijem v ich dome a nemam pravo daco raznejsie povedat... ak si vztahy uplne znicim, tak potom cely zivot budem mat peklo, kedze odstahovat sa inam nemozme. na vela veci som si svoje uz povedala, no na toto nemozem. uz robim len da sa povedat minimum oproti tomu co som robila pred cca dvoma rokmi... musim brat aj ohlad na to, ze ona nie je uplne zdrava - mala pred 10timi rokmi porazku a moze sa jej to kedykolvek vratit vzhladom na zdravotny stav. ja zvladam vela veci, len niekedy mam dni, ked uz nevladzem, ak aj ona do mna dobrdza, ze toto a toto a jej mama to zvladala a tak...
@zemruska
@zuzanka410
@jaaty
baby a viete aj presny termin, kedy prechadzame z modu nevesta, do modu svokra? aby som sa vedela ist vcas zahrabat 😝 mam zaujimavu svokru a tiez by som mohla rozpravat... ale mam aj deti ( oboch pohlavi) a velmi ich lubim. takze mi pride strasne, ze iba tak nejaky ich partner ma bude z principu neznasat a zelat si aby som zmizla z ich zivota.
@finis a ja mam dve deti a tiež sa hrozím toho že raz budem a ja svokra 😖 tak dúfam že budem ta dokonalá a spomeniem si na to čo teraz namám rada ja aby som to nerobila potom 🙂 otázne je či si to budem pamätať 😀 😀 😀
@lenusiatko tie tvoje príspevky na tuto temu sú nádherné, vohnali mi slzy do očí... myslím že rada by som bola takou svokrou ako je tvoj ocko 🙂
podla mna je najlpepsia svokra taka, ktoru vidis maximalne 2x do roka :D ....
... No svokru si nikto nevybera, nema vyznam sa navzajom skriepit, pretoze koniec koncov najviac trpi muz, ktory je ako medzi dvoma kamenmi. Myslim, ze nevesta aj svokra miluju rovnakeho muza a ked chcu aby bol stastny, musia pracovat aj na svojom vztahu a da sa to! My sme si so svokrou tiez nesadli a prve 3 roky to bola poriadna vojna! Uvedomili sme si, ze najviac trpi moj muz a jej syn a tak sme si postupne zacali na seba zvykat, lebo sme museli!!! Zistila som, ze vobec nie je taka otrasna ako som ju vnimala a dnes ju mam naozaj rada, zvykla som si na jej povahu a beriem ju ako matku mojho muza. Koniec koncov, vychovala uzasneho chlapa a za to jej budem vzdy vdacna!
už som tu o svojej terajšej svokre písala, že je super, ale ma tak na pobavenie k téme napadlo, že keď som mala 16 rokov, chodila som s chalanom, a jeho matka ("svokra"), zatelefonovala mojej matke, že môj chlapec je róm, a že ona si neželá, aby so mnou chodil. (nie som rómka) 🙂 načo sa samozrejme moja mama riadne na*rala a zakázala sa mi s ním stretávať 😎
moja svokra cista katastrofa.. mysli si aka je super, nikto nad nu nema, setci okolo nej najma ja som ta debilna.. vkuse sa k nam bez ohlasenia serie a ked nevidi ci sme doma alebo nie (byvame v tej istej dedine) tak ide cumet do okien zodvora a presvedcit sa ci svietime tam alebo co robime.. a mohla by som menovat dalej a dalej..
Ja svoju mamu lubim, ale staci, ked ju vidim raz do tyzdna na par hodin. U svorky som zila pat rokov a bola by som aj dlhsie, keby bolo viac miesta a nepribudalo deti 🙂
Nenavstevujeme sa extra casto, ale rada za nou zajdem aj bez manzela a so starsim sinterom mi doteraz najviac pomohla ona 🙂 takze ja sa nemam na co stazovat. Vychovala sest deti, dufam, ze taky vztah, aky ma ona so svojimi, budem mat aj ja so svojimi v dospelosti a v com spociva jej caro fakt netusim 🙂
@mackoxxx Nie som si istá,či to vždy tak bývaMôj syn si našiel ženu uplnej inej povahy ako som ja_svokra_.
A čo sa mne nepodarilo na ňom dokrersať/pomáha,uvarí,uprace po sebe/jej to ide s úsmevom.Ja som nervák,ona je kľudná,ide si za svojím a čo potrebuje dosiahne aj bez kriku.A sú spolu už pekných 10 rokov.A nevestou vychádzame korektne,prilš sa nenavštevujeme,aj keď bývame blízko,spoločné obedy,oslavy,atď.a to myslím úplne stačí,aby to spokojne fugovalo na stranách-nevesta-svokra!
@fra ked budes mat dobru nevestu,budes aj dobra svokra 😀 toto,co pises nie je o zlych svokrach,ale o nevdacnych nevestach
kocky co by som ja dala za svokru🙂manzelovi rodicia su mrtvi...vazte si co mate
moja svokra je skvela 🙂 ona sama mala problem so svojou svokrou, ja zase so svojou mamou, tak asi aj to malo svoj vplyv 😀 ale je zlata, ked potrebujem poradit tak sa poradim, povie si svoj nazor ale nevnucuje, vzdy si s nou mam co povedat 🙂 okrem ineho fantasticky pecie 😀 ja ju plne respektujem a ona zase mna 🙂
@fra ahoj, necitala som co ti napisali ostatne ale moja odpoved je "Idealna svokra neexistuje"
Ak chces byt dobrou svokrou a zaujimas sa o potreby ostatnych, ci uz deti alebo ich partnerov, je to velmi pekne. Podla mna dobry vztah nevesta svokra vznikne vtedy ak sa navzajom vedia vypocut (nie pocuvat jednym uchom dnu a druhym von) a ked respektuju nazor druhej. Teda ty ako buduca svokra by si mala respektovat nazory nevesty aj ked by sa ti bohuzial nepacili ci uz o vychove, stravovani atd.. To ale neznamena ze jej nemozes naznacit alebo povedat svoj nazor, len na nom netrvaj ako na niecom co musi byt Ja uz nemam rodicov, preto muzova rodina a moj brat su jedine co mam. Poviem ti ze som vdacna, ze mam svokru, je to uzasna zena. Nie bez chyby, nie taka ako by som si sto percentne predstavovala ale mam ju rada, snazim sa vidiet na nej pozitivne veci a vlastnosti a vazim si ju velmi. Snad aj ona sa snazi vidiet na mne tie pozitiva a nie negativa...myslim ze vtedy je to na dobrej ceste a vytvara sa pekny vztah. Aj ked samozrejme nikdy to nebude vztah "mama a dcera"..ale to isto vies..mama je len jedna. 🙂 Zelam ti vela lasky a zdravia v rodine. 🙂
Aj ja mám tiež skvelú svokru, vždy rada pomôže, dobre poradí, vypočuje neodsúdi, je s ňou sranda, rešpektujeme sa navzájom, tiež výborne varí, pečie, veľa som sa od nej naučila 😉 Vďaka Pane 😀
@fra krasne je, ze nad takym niecim, ze "ako byt dobrou svokrou" vobec dopredu uvazujes 🙂 ja si myslim, ze ked budes mladym napomocna v comkolvek, o co poziadaju; ochotna postrazit deti a spravit im program aj cez prazdniny, nech si mozu rodicia aspon par dni spravit pre seba; na navstevu sa ohlasis/dohodnes; ked sa ponuknes, ze nieco vybavis, zistis (staci raz, dva, nie 10x, lebo to je uz vnucovanie..); ked sa im nebudes miesat do vztahu nech uz bude akykolvek; ked nebudes poucovat nevestu v comkolvek (od varenia cez upratovanie a vsetky domace prace..); ked budes respektovat ich vychovu deti (aj ked viem, ze stari rodicia su na rozmaznavanie.. no myslim, ze aj to treba s mierou, aby to nebolo na skodu veci, ked starki dovolia vsetko, co rodicia zakazuju..); ked nebudes kupovat zbytocnosti len preto, lebo mas pocit, ze sa im to hodi do bytu alebo ze to este nemaju alebo ze sa to tebe paci;... tak budes dobra svokra 🙂))
Ja za idealnu svokru povazujem moju mamu. Moj muz je tiez spokojny. S mojim muzom si perfektne rozumie, je ochotna kedykolvek pomoct, nestara sa nam do zivota, nedava nevyziadane rady, respektuje nase pravidla v rodine, nasu vychovu...snad raz budem rovnako dobra svokra 😊 ale ani na svoju svokru sa nemozem zase nejak stazovat. Pomoze vzdy s detmi ked treba, akurat teda maju so svokrom trochu problem respektovat napr. Ked poviem ze nechcem aby deti dzgali sladkym, tak dedko ma pocit ze im predsa nemozem tak zdrave cukriky s vitaminmi odopierat😂 ale tak ja som dost razantna a nevadi mi ked som za zlu 😁
Ja si myslim ze pre kazdu nevestu je to ina charakteristika a malokedy sa predstavy zhodnu. Ja by som napr prijala taku, co chodi po vyletoch, ma vlastne konicky, kamosky, 'zivot' a nam z neho ukazuje fotky pri obcasnych nedelnych obedoch. Aku mam? Taku co sedi na telefone a dufa ze zavolame, idealne ze daco chceme aby nam mohla hned vsetko dat lebo nas lubi (tak da nie mna, svoju krv). Predpokladam ze karma je zdarma, a ja raz budem najhorsia svokra sveta lebo nevestu budem mat taku co budenonstop chciet daku pomoc a ja svina napimocna nebudem bo budem vyletovat :D

spyta sa, co potrebujes, ci moze s niecim pomoct, ale nehodnoti ako profesor, nekritizuje a ked je u Teba doma, neskusa prstom, ci mas utrety prach na polickach, vsima si totiz dolezitejsie veci. Ak treba, uvari nieco detom, ak ich mama nestiha a ak ona potrebuje, deti povaruje a spravi im program. Nevtiera sa, ohlasi sa, ked chce prist, vopred, aby nerusila, nedomysla si hluposti, nevidi len tie negativa na druhych, ale snazi sa najst pozitiva a nekafre sa do vychovy deti, lebo vie, ze na to ma plne pravo rodic. Poradi, ak je o to ziadane. Nieco na ten sposob, proste normalny priatel. Usmeje sa, pochopi, porozprava sa s citom, bez vedlajsich umyslov. Nemusi byt nonstop k ruke, ani mat deti doma kazde popoludnie, ma pravo aj na svoj vlastny zivot a vlastne sukromie. Aby to nebrala ako obetu, ale ako radost, ze travi nejaky cas aj s vnucatami.