Aká je to dobrá manželka?
Rada by som si s Vami ak dovolite ako manzelka a matka vymenila nazory a skusenosti na to,aka je podla Vas dobra manzelka.Dakujem.A prosim skuste bez hadok, nech si nemusim vypnut upozornenia, lebo ma naozaj zaujimaju nazory inych manzeliek 😉
@negymama , Jani, aj ja som prekvapená nemilo a to nielen v tejto diskusii, nedávno som tu čítala diskusiu, autorka témy spomenula, že nie veľmi dobré varí, resp. jej partner s ňou nie je spokojný, čo sa týka varenia. A väčšina reakcií bola o tom, že ako by sa väčšina z nich "hanbila ako pes" keby mužíček došiel domov hladný a doma nenavarené. Tak ja neviem, nevedieť či nechcieť variť snáď nie je hrdelný ženský zločin, či?
@negymama trafila si klinec po hlavicke.
Ja len oci od udivu otvaram ako sa zeny ,, podlizuju" chlapom. Aby hlavne chlap bol spokojny. Otras!
Dobra manzelka je taka, ktora pozna svoju hodnotu. Miluje svoju rodinu, svojho chlapa, svoje deti, ale nie je ochotna stratit samu seba. V parnerstve sme dvaja, respektujeme sa a pomahame si. Ja neviem vyckavat na zmenu, nieco sa mi nepaci, tak poviem. Neviem chodit okolo horucej kase s chlapom. Ved je moj najblizsi, moj priatel, milenec, prave s nim sa citim slobodna.
@uglybetty1234 mne to pripada ako taky zensky uskok,
@majka99999 toto ma pobavilo🙂bohužiaľ nemá to ďaleko od pravdy🙂
Mnohé tu píšete hneď o tom, čo by chcel muž. Alebo začnete odpovedať slovami ku vzťahu k mužovi. Co potrebuje muž... Ja to tak nevnímam. Nemam rada tie otrepané frázy o plných guliach a jedle a aky je kus dieťa a kus chlap... Nemám rada ani tie všeobecne dristy aki sú muži a aké sú ženy. Dobra manželka a teda partnerka je taká, ktorá cíti a vníma svojho muža... A nehadze ho do vreca s inými mužmi. Lebo len ten jej muž je pre ňu tým, čím je. A nemusím ísť do veľkých klišé, aby som povedala, že každý muž je pre ženou všetkým. Otázka by teda mohla byť postavená skôr : ake je to dobre manželstvo... Ale ani tu nejestvuje jednoznačna odpoveď. Pre každý vzťah je to iné. Dobra manželka je teda, podľa mňa, ak by so mala odpovedať, taka, ktorá miluje seba a svojho manžela. Láska z nás robí lepšími...
@uglybetty1234 ono to je o vplyve rodiny, z ktorej muzi a zeny pochadzaju, nie nadarmo sa hovori, ze svetom hybe ruka, ktora lezi na koliske, teda ruka zeny, Zeny sa rozculuju nad svokrami ake su zle ze svojich synov nenaucili prispievat pracou v domacnosti /schvalne nepouzivam vyraz "pomahat"/ a pritom oni obsluhuju synov a muzov ale to je "ine"
moj muz je z rodiny kde sa praca delila na muzsku a zensku, svokor ani motyku do ruky nezoberie, lebo aj to je zenska praca...a predsa sa to da inak, Ich synovia dvojcata sa ozenili, ...kym svagrina prebrala ten model, uci deti, ze syn a muz sedi za stolom, dcera a matka varia a kladu na stol a nalievaju "chlapom" My mame dve dcery a dvoch synov, bez toho aby sme to extre predebatuvali, nepouzivame slova zenska praca, muzska praca, ano nieco nevladzem, nemam schopnosti nebavi ma...robi to muz a naopak on nedokaze, nebavi ho, urobi to ja. Deti volame k praci podla veku a schopnosti nie podla pohlavia. Chlapcov ucim sit varit, 7 rocny si uz aspon kakao sam uvari. pozametaju terasu, pohrabu travu, trhaju burinu minule muz ucil starsieho syna okopat motykou paradajky, starsia dcera vie kusok porylovat, na stol kladu taniere, chlapci i dievcata. nehovoriac o tom ze chalani si izbu vypracu dokladnejsie ako baby vcitane vysavania... proste tak to ma byt, pomahame podielame sa cela rodina, ako kto vladze dokaze a nik nema extra vysady podla pohlavia.
toto si nesu deti do svojich rodin a ja dufam ze moje nevesty mi raz za vychovu synov budu vdacne.
Každý má iný názor a inú predstavu ako ma vyzerať dobrá manželka. Takže táto téma je diskutabilná. Hlavne nech je milujúca, to je hlavné podľa mňa vo vzťahu, aby si vedela vážiť to čo má. 🙂
@pumi21 Ja si dobrú manželku predstavujem ako seba :D :D :D Lebo aj ja sa ňou snažim byť, tak isto ako aj dobrou mamou :D :D Každý chlap alebo aj žena majú rozdielny názor na to ako ma dobra manželka vypadať a hlavne ako sa má správať. U mňa je to taká, ktorá sa vie predovšetkým postarať o rodinu. 🙂
taká čo nemá chlapa len namiesto banky a kvôli oplodneniu, ale si ho aj váži, má ho rada. a chlapi majú radi aj dobré jedlo a sex, takže ked vie dobre variť a nevyhýba sa intímnostiam určite sú spokojní
Dievčatá a ženy, píšte viac, pre mňa ako chlapa je určite inšpirujúce sledovať debatu žien o definícii dobrej manželky. Keep up the good work 👍
@paulina311 toto mna vzdy riadne vedelo vytocit do vyvrtky ked mi manzel povedal ze On mi pomaha (ako keby som ja mala robit vsetko doma sama este aj po prichode z prace a ked nestiham tak proste to mam asi chybu "v softveri"). Povedala som mu ok: zostanem doma a Ty budes mat tak "vylizanu" cistu domacnost a vsetko porobene ze ani prstom nebudes musiet pohnut, ale na oplatku ocakavam ze Ty budes zarabat za dvoch a das mi prachy na vsetko na co si za inych okolnosti zarabam sama ! Mna by aj tak doma "priviazanu na retazi" neudrzal (unudila by som sa k smrti) ale moje slova ho vzdy vratia na zem a potom pouziva zase na chvilu My to urobme, podme upratat, nachystajme, urobme nakup..😃
@korunka1 ja som to prave citala mojej 70rocnej mame a sa tak smiala,ze jej slzy tiekli. Musim vam zatlieskat a pochvalit. Je to genialne. Napisane vtipne a s nadhladom. Idem sa inspirovat. Akurat,ze trosku prisposobim ceny,lebo v dome mame viac kupelni a megaokna. Tam dam urcite vyssie ceny. Ste mi normalne urobilia keajsi den tymto zoznam. Ukazem ho aj kolegyni v praci. 👍🏻 😂🤣😁

A este chcem dodat, ze dobra manzelka je podla mna aj taka, ktora sa pri zlom manzelovi meni na "zlu", aby sa spamatal a aby bola rodina v pohode 🙂. Dobra manzelka pri zlom manzelovi vie ze to takto fungovat nemoze.