Aká je to dobrá manželka?
Rada by som si s Vami ak dovolite ako manzelka a matka vymenila nazory a skusenosti na to,aka je podla Vas dobra manzelka.Dakujem.A prosim skuste bez hadok, nech si nemusim vypnut upozornenia, lebo ma naozaj zaujimaju nazory inych manzeliek 😉
@dskjhfdlkdjhl , samozrejmosť? je veľa vecí, ktoré túto samozrejmosť môžu sťažiť - vzdialenosť, choroba, vek, únava ale trebárs aj rozdielny sexuálny apetít... čo vtedy s tým? Je po manželstve?
@dskjhfdlkdjhl áno aj ženy rady papkaju🙂))
No a teraz aky je dobry manzel? Pre mna : Dobre zaraba, stara sa o seba , dobre vonia, je gentleman vie co sa patri, nenadava, nie je agresivny a nenadava, chodi do fitka, nosi pekne oblecenie, ma velke prirodzenie holi sa , je dobry v sexe a je inteligentny, ma dobre auto a krasny dom, kupuje mi darceky drobnosti berie ma na dovolenky. A co vy baby , aky je pre vas dobry manzel? 🙂
Dobrý manžel je ten, ktorý ženu nenechá v prdeli, ak nemôže mať aj rok sex, akurát sa práve necíti krásna, nemôže navariť, nakúpiť, starať sa o domácnosť, psa a leží počas tehotenstva rozvalená na gauči. Dobrý manžel je ten, ktorý ženu neopustí, ak je ťažko chorá a je jej oporou. Dobrý manžel nesúdi, pretože vie, že má tiež chyby, ktoré sa spoločne snažia s manželkou riešiť a vzájomne sa vo vzťahu posúvajú. Dobrý manžel a dobrá manželka sa nenaťahujú kvôli kravinám, lebo vedia, že v živote sú dôležité iné hodnoty. Dobrý manžel nepodvádza, pretože si na to dôvod vytvoriť nepotrebuje, svoj čas venuje rodine.
Mne normálne táto diskusia pripomenula jeden americký starší film - komédia s prvkami hororu : Stepfordské paničky 😉
Dobrá manželka můžu být jen vedle dobrého muže, a s tím souvisi i dobre manželství, které podle mě vypadá tak, že si vzájemně pomáháme, jsme k sobě tolerantní, můžeme si věřit, jsme si věrní, umíme spolu komunikovat o problémech a řešit je (neutíkáme od nich), společně se staráme o své finance, domov a především oba s láskou vychováváme svoje děti. To neznamená, že se nikdy nepohadáne, že na některé věci nemůžeme mít jiný názor, že neděláme chyby,ale umíme se k nim postavit čelem.Zadna hádka nesmí vyvrcholit nadavkami nebo nějakým násilím (to je jasné), vždycky je potřeba si to vyříkat a najít nějaký kompromis nebo reseni. Můžou nastat krize, ale prvním způsobem, jak z nich ven, nesmí být útěk nebo třeba nevera, je potřeba o problémech mluvit, chtít je vyřešit. Když mám někoho rád, tak se vždycky snažím najít cestu. Kdo chce hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod, a ve vztahu to platí dvojnásob!!!
@nini1010 Čo muži očakávajú od svojich manželiek? Určite vernosť, tá je v dnešných časoch na nezaplatenie. Verní by sme si mali byť dokonca podľa paragrafu, ktorý nám udeľuje v manželstve zákon o rodine. Muži túžia po teple domova. Chcú sa po práci vracať do uprataného bytu, kde to rozvoniava pripravenou večerou. Kde nie je hluk, manželka nekričí, ale sa na jeho príchod teší. Manželka by mala byť tolerantná k mužovej práci. Mala by pochopiť, prečo sa rozhodol práve pre tento druh. Nemala by ju zavrhovať, skôr ho podporiť, motivovať, aby bol šťastný v zamestnaní, podával lepšie výkony, bol sebavedomejší. Najhoršia vec, ktorá sa môže manželovi prihodť je, keď na neho žena v spoločnosti nadáva, ponosuje sa, kritizuje ho. Takýmto štýlom mu vlastne zabodáva do chrbta dýku. Ak má s partnerom problém, nemal by to vedieť každý, koho na ulici stretne. Rodinu treba udržať pokope a mať dobré vzťahy aj so svokrovcami. Manželka by mala myslieť vo vzťahu aj na seba. Nemala by byť obetavá na úkor seba. Je dôležité, aby dobre vyzerala, investovala do svojho zovňajška. Ak nie ste spokojná so sebou vy, nebude ani váš manžel. Manželky by nemali byť hysterické. To muži vrcholne neznášajú. Ak je žena hádavá, dokonca ešte k tomu žiarlivá, s takouto Xantypou muž dlho nevydrží. Manžel hľadá v náručí manželky pokoj, útočisko a nie hašterenie a neustále rozchody na dennom poriadku.
@bodka70 nemusis so mnou suhlasit, pre mna je dolezite, ze to s manzelom berieme rovnako a teda nie ako bonus, ale ako nieco, co prirodzene k manzelstvu patri.
@dadus_ka chcem sa ta opytat, ak obidvaja pracuju dokonca rovnako dlho, a obidvaja idu v rovnakom case z narocnej prace domov , tak aka uvarena tepla vecera a upratany byt caka? To co si napisala je iba vtedy ak zena nepracuje...
LUDIA VSECI TU PISETE O TOM AKO BY MAL PRIST MUZ DOMOV S TEPLOU VECEROU NA STOLE A UPRATANYM DOMOM ALE TO ROBITE VTEDY KED STE NEZAMESTNANE A DOMA 😅😅 CO KED ROBITE V PRACI TAK ISTO DLHO AKO MUZ? TAK POTOM CO 😅😅😅😅
@blairgossip
to som presne chcela napisat... ludia ustipnite ma, sniva sa mi ze som v 19stom storoci??? zeny nepracuju, cakaju doma s upratanym domom a uvarenou vecerou na muzicka... a podporuju vyber jeho povolania.
@blairgossip no to si akurat uviedla prípad mna a mojho manzela 😁 pracujeme v jednej firme a rovnaky cas, samozrejme nejedna sa len o dni kedy je muz v práci ale ked uz, vzdy sa da prispôsobiť situacii, my to mame napriklad tak ze ked ideme poobede do prace tak rano spolu vstavame muz ide cvicit alebo ine a ja navarim aby sme mali aj do prace jedlo, ked sa vrati uz je navarene. Alebo je to naopak rano ideme do prace a varim potom podvecer, samozrejme nie kazdy den ked navarim na 2-3dni. Ide hlavne o to aby muz nemusel furt jest parky z rozkom alebo menucko z donášky. Samozrejme potom su aj dni kedy vari moj muz ked ma naladu 😁
@lacibo Rovnako asi ťažko 😂 Túžba sa neskôr mení na zrelú lásku a to je o niečom inom ako v prvý deň ❤
@blairgossip ja to robím tak, že navarím cez víkend a cez týždeň sa zohrieva, inak cez prac. týždeň to riešiť neviem, lebo chodíme obaja rovnako spolu domov a tiež som len človek a unavená.
@bodka70 ja neviem, asi trochu nadhľadu na to treba alebo pochopenia, rozmýšľania aj medzi riadkami - napísala som v tej NAJPODSTATNEJŠEJ PODSTATE sme zvieratá! Čo je ďalej som nerozvíjala dúfajúc, že to každej snáď už príde, ako vidím, tak nie....@simcika. Sme zvieratá a asi som mala ešte dodať : zvieratká s myslením človeka.....tak pardon, že vám to neprišlo....
@ressankajanka aj ten dobrý manžel chce sex a jesť, napriek všetkému, čo si napísala....áno, dokáže sa takto "obetovať" a mal by, ak miluje, to isté žena. Otázka milé dámy - čo myslíte robí dobrý muž, ak nemá sex so svojou dobrou manželkou? Vylučujem - akúkoľvek neveru, ide o dobrého muža predsa. A majte na pamäti, že ide o muža, o zdravého a normálneho, ktorý sex potrebuje.
😅😅😅 fakt ste zobrali túto otázku vážne, ženy? a riadne sa rozpisujete o tom ako varíte aby dobre bolo? 😅🙈

@libawet , ešte som chcela povedať, že základom ľudských potrieb je aj dýchanie a pitie, človek bez neho vydrží ešte oveľa kratšie ako bez jedla a sexu. Podľa tejto logiky, samozrejme trochu irónie a preháňania je v tom 🙂, by dobrá manželka bola tá, čo manželovi dá pohár vody a kyslíkovú bombu 🙂.