icon

Aká je to dobrá manželka?

nini1010
15. aug 2018

Rada by som si s Vami ak dovolite ako manzelka a matka vymenila nazory a skusenosti na to,aka je podla Vas dobra manzelka.Dakujem.A prosim skuste bez hadok, nech si nemusim vypnut upozornenia, lebo ma naozaj zaujimaju nazory inych manzeliek 😉

Strana
z9
negymama
20. aug 2018

@libawet ano.

ressankajanka
20. aug 2018

@libawet To je súkromná vec, ktorú na MK určite riešiť nebudem 😉 Ak potrebuješ riešiť "pretlaky" v gatiach mužov, daj otázku: "Milí páni - čo myslíte..."

libawet
20. aug 2018

@negymama áno, máš pravdu, Ty to meniť a riešiť musíš :
" negymama
•17. aug 2018
@korunka1 ze exkurzia po byte... ja robim muzovi exkurzie po dome kazdy den a marne. oni nikdy nevie co si on sam kde polozil, o tom ze by vedel, kde si co odlozil iny, pravdepodobnost bliziaca sa k absolutnej nule..😅 "

libawet
20. aug 2018

@ressankajanka Ty si napísala : " Dobrý manžel je ten, ktorý ženu nenechá v prdeli, ak nemôže mať aj rok sex, akurát sa práve necíti krásna, nemôže navariť, nakúpiť, starať sa o domácnosť, psa a leží počas tehotenstva rozvalená na gauči..." ja som len reagovala na Tvoju vetu ohľadom toho - že muž aj rok bez sexu...., nič viac. Odpovede od Teba som sa doteraz nedočkala. Nevadí.

negymama
20. aug 2018

@libawet co ty vies, vytrhla si z kontextu jednu "srandu" , moj muz je zabudlivy a nedokaze lokalizovat veci, to vsak neznamena ze jeho postoj sa nemeni.

a ja nic NEMUSIM

libawet
20. aug 2018

@negymama tak to nemeň 🙂, v podstate ste OK obaja, len si trošku " se...š" do huby, inak nič....

negymama
20. aug 2018

@libawet chcela som este pokracovat v peknej debate...ale uz teda nic...

bodka70
20. aug 2018

@libawet ,mne sa zdá, že zdravý nadhľad chýba skôr tebe, pretože vnímaš ľudí skôr z pozície nejakých spoločensky ustanovených rôl, až potom ako ľudí. Každý z nás je predovšetkým človekom a ako taký by mal byť rovnocenný s ostatnými (nie rovnaký). Celý tvoj príspevok o emancipácii vyznieva v duchu, akoby ženy nevedeli čo so sebou - ako malé deti - a tak si zmysleli, žeby chceli pracovať, šoférovať atď. A keby "nevymýšľali" a držali sa toho svojho tradičného (varešky, domácnosti a detí), bolo by im lepšie. Neviem, či si uvedomuješ celý ten dosah emancipačného hnutia žien? O uznaní toho, či je žena vôbec človekom, či má dušu, či má myslenie, právo voliť, nebyť niečím majetkom... Že už len fakt, že žena o tieto samozrejmosti musela spoločnosť (mužov) presviedčať, bojovať o to, o niečom svedčí. Že tu vôbec nejde o to, kto rád či nerád varí či upratuje, koho to ako baví, nebaví.

ressankajanka
20. aug 2018

@libawet Ty si vtipná, vážne, to si v živote stále potrebuješ vydupať odpovede na otázky, ktoré očakávaš? 😀 Čo tak sa zamyslieť nad úvahami iného človeka a niečo si z toho pre seba vziať? Niektoré veci jednoducho nepotrebujú byť rozvíjané ďalej... Ja predsa v tom príspevku o "náhrade sexu" ani "mužových pretlakoch" nič nepíšem, je to moja osobná vec. A to, že si sa nedočkala niečoho, čo si čakala, je mi ľúto...v živote ti bohužiaľ mnohé očakávania nevyjdú. Krásny deň ❤

libawet
20. aug 2018

@ressankajanka tak to nabudúce nepíš, mám právo reagovať na to, čo sa mi javí ako blud.

bodka70
20. aug 2018

Moje reakcie začali debatou na tému poskytnutie sexu rovná sa "dobrá manželka" . Ja som si vždy myslela, že sex je výsostne súkromná a intímna záležitosť dvoch ľudí, ktorí majú nejaký vzťah a sexuálne sa priťahujú. Že sex majú vtedy, ak na to majú chuť a možnosti. Až tu v tejto diskusii som sa dozvedela, že je to nejaká "vlastnosť" žien, ich dobrota, vďaka ktorej ju "poskytujú" svojmu manželovi a "odľahčujú" jeho pretlak v pohlavných orgánoch.

A pre mňa je fakt smutné a zarážajúce, že sa vôbec táto činnosť objavila vo vlastnostiach "dobrej" manželky.

libawet
20. aug 2018

@bodka70 sestra sa ozvala, rýchlo zachraňuje ....s emancipáciou začala Tvoja sestra, nuž som reagovala. Pozri sa, ak ma chceš poučovať, čo je emancipácia, tak to viem a mohla si si ušetriť slová. A ide o to a o tom sa tu celý čas bavíme - tá prvotná úloha ženy žene zostala, napriek emancipácii. Je len na nej, že si nájde takého muža, ktorý jej to uľahčí a časť bremena domácnosti vezme z jej pliec na svoje. A to sa deje, našťastie, sú aj takíto muži, našťastie, len hold Ty a Tvoja sestra ste ich nenašli, tak tu kopete a kričíte. Čo sa týka sexu a čo som v súvislosti s ním, ženou a mužom vo všeobecnosti napísala- si veľmi zaujatá, nevieš sa odosobniť a tak nevieš čítať s nadhľadom a otáčaš všetko na úplný nezmysel.

bodka70
20. aug 2018

@libawet , narážky na mňa a môj súkromný život ignorujem, je to pod moju úroveň.

A ja som dostatočne kompetentná a slobodná, s vlastnou vôľou a myslením, aby som si nemusela hľadať niekoho, kto mi láskavo "umožní" žiť môj život, tak ako ja chcem.

negymama
20. aug 2018

no babenky, miestami to bola celkom inteligentna a vtipna debata. zato dakujem.
Osobne utoky, domyslanie sukromnych zivotov z viet vystrihnutych z kontextu ja teda nemusim...

Mam rada diskusie, ktore mna i druhych privedu k zaujimavym a nekonvecnym myslienkam.

Tuto vsak uz uplatnim zasadu, ktoru som mala kedysi napisanu v blogu "Nehadam sa s ludmi, na nazore ktorych mi nezalezi..."

nech sa vam dari.

libawet
20. aug 2018

...debata bola dotiaľ pozitívna, vtipná a rozumná, pokiaľ sem nezasiahli ženy "trpiteľky a slúžky".

lacibo
20. aug 2018

@ressankajanka ja viem, že sa to zdá nemožné, ale áno, je to možné..aj keď je láska už "zrelá" - rovnaká vášeň ostáva..😉

ressankajanka
20. aug 2018

@lacibo Tak to gratulujem k takémuto vzťahu 👏 Všetci ho prežívame v inej intenzite a to je v poriadku 😉

mamkabeika
20. aug 2018

@nini1010 Aká je to dobrá manželka? Taká, ktorá CHCE BYŤ tou najlepšou manželkou pre svojho milovaného. Pretože dokonalá manželka neexistuje. To isté platí o manželoch.
A platí to nielen v manželstve.

Mne môj milovaný hovorí takmer denne, že som tá najlepšia. A verte mi, väčšina chlapov by so mnou nevydržala ani rok vo vzťahu. Som príkladom nemožnej manželky z komiksov a vtipov. Chcem mať vo všetkom prehľad, všetko organizovať. Po piatich tehotenstvách bývam večer vyčerpaná a často nervózna, vyupratované nebýva dokonale a navarené? Manžel zvykne variť tež. Som typ človeka, ktorý musí mať posledné slovo, nerada sa prispôsobujem. Som bez nálady, keď musí ísť nikde muž bezo mňa.

A môj muž? Aký je?

Nikdy nemal o veciach prehľad a teraz, keď máme 5 detí, sa v tom často stráca. Neznáša organizovanie a plánovanie. Je typ pokojného človeka, ktorého len tak niečo nerozhodí. Nepotrebuje mať posledné slovo, ak je presvedčený o svojej pravde, nikomu to nedokazuje. Radšej pomlčí a myslí si svoje. Rešpektuje názor druhých.
Všade chce chodiť so mnou, nechce zostať sám, toto máme spoločné, vrátane našich koníčkov a nášho zamestnania.
Dopĺňame sa. Keby som nebola taká, aká som, neviem, ako by sme fungovali s 5 deťmi. A keby on nebol taký, aký je, neviem, ako dlho by sme spolu boli.

Keď mu niečo na mne vadí, jednoducho mi to povie a ja sa to z lásky k nemu snažím zmeniť. Nevadí, že mi to nejde tak, ako by som chcela a robím často tie isté chyby. Nevadí, on vidí, že sa snažím, že ho milujem.

Tak isto funguje on. Snaží sa z lásky byť lepším pre mňa. A to je to najdôležitejšie !

Hovorí sa, že ľudia sa menia, býva to dôvodom rozvodov, treba sa však snažiť meniť k lepšiemu, po celý život - pre toho druhého - Z LÁSKY.

miriam1509
Autor odpoveď zmazal
miriam1509
21. aug 2018

@marusia12 Čo ten dĺžeň? Hádž kamene najprv po sebe.

bbarboraa
24. aug 2018

Neviem ja som zlá manzelka 😉 a nevadí mi to 😂

Strana
z9