Aká je to dobrá manželka?
Rada by som si s Vami ak dovolite ako manzelka a matka vymenila nazory a skusenosti na to,aka je podla Vas dobra manzelka.Dakujem.A prosim skuste bez hadok, nech si nemusim vypnut upozornenia, lebo ma naozaj zaujimaju nazory inych manzeliek 😉
@libawet To je súkromná vec, ktorú na MK určite riešiť nebudem 😉 Ak potrebuješ riešiť "pretlaky" v gatiach mužov, daj otázku: "Milí páni - čo myslíte..."
@ressankajanka Ty si napísala : " Dobrý manžel je ten, ktorý ženu nenechá v prdeli, ak nemôže mať aj rok sex, akurát sa práve necíti krásna, nemôže navariť, nakúpiť, starať sa o domácnosť, psa a leží počas tehotenstva rozvalená na gauči..." ja som len reagovala na Tvoju vetu ohľadom toho - že muž aj rok bez sexu...., nič viac. Odpovede od Teba som sa doteraz nedočkala. Nevadí.
@libawet ,mne sa zdá, že zdravý nadhľad chýba skôr tebe, pretože vnímaš ľudí skôr z pozície nejakých spoločensky ustanovených rôl, až potom ako ľudí. Každý z nás je predovšetkým človekom a ako taký by mal byť rovnocenný s ostatnými (nie rovnaký). Celý tvoj príspevok o emancipácii vyznieva v duchu, akoby ženy nevedeli čo so sebou - ako malé deti - a tak si zmysleli, žeby chceli pracovať, šoférovať atď. A keby "nevymýšľali" a držali sa toho svojho tradičného (varešky, domácnosti a detí), bolo by im lepšie. Neviem, či si uvedomuješ celý ten dosah emancipačného hnutia žien? O uznaní toho, či je žena vôbec človekom, či má dušu, či má myslenie, právo voliť, nebyť niečím majetkom... Že už len fakt, že žena o tieto samozrejmosti musela spoločnosť (mužov) presviedčať, bojovať o to, o niečom svedčí. Že tu vôbec nejde o to, kto rád či nerád varí či upratuje, koho to ako baví, nebaví.
@libawet Ty si vtipná, vážne, to si v živote stále potrebuješ vydupať odpovede na otázky, ktoré očakávaš? 😀 Čo tak sa zamyslieť nad úvahami iného človeka a niečo si z toho pre seba vziať? Niektoré veci jednoducho nepotrebujú byť rozvíjané ďalej... Ja predsa v tom príspevku o "náhrade sexu" ani "mužových pretlakoch" nič nepíšem, je to moja osobná vec. A to, že si sa nedočkala niečoho, čo si čakala, je mi ľúto...v živote ti bohužiaľ mnohé očakávania nevyjdú. Krásny deň ❤
@ressankajanka tak to nabudúce nepíš, mám právo reagovať na to, čo sa mi javí ako blud.
Moje reakcie začali debatou na tému poskytnutie sexu rovná sa "dobrá manželka" . Ja som si vždy myslela, že sex je výsostne súkromná a intímna záležitosť dvoch ľudí, ktorí majú nejaký vzťah a sexuálne sa priťahujú. Že sex majú vtedy, ak na to majú chuť a možnosti. Až tu v tejto diskusii som sa dozvedela, že je to nejaká "vlastnosť" žien, ich dobrota, vďaka ktorej ju "poskytujú" svojmu manželovi a "odľahčujú" jeho pretlak v pohlavných orgánoch.
A pre mňa je fakt smutné a zarážajúce, že sa vôbec táto činnosť objavila vo vlastnostiach "dobrej" manželky.
@bodka70 sestra sa ozvala, rýchlo zachraňuje ....s emancipáciou začala Tvoja sestra, nuž som reagovala. Pozri sa, ak ma chceš poučovať, čo je emancipácia, tak to viem a mohla si si ušetriť slová. A ide o to a o tom sa tu celý čas bavíme - tá prvotná úloha ženy žene zostala, napriek emancipácii. Je len na nej, že si nájde takého muža, ktorý jej to uľahčí a časť bremena domácnosti vezme z jej pliec na svoje. A to sa deje, našťastie, sú aj takíto muži, našťastie, len hold Ty a Tvoja sestra ste ich nenašli, tak tu kopete a kričíte. Čo sa týka sexu a čo som v súvislosti s ním, ženou a mužom vo všeobecnosti napísala- si veľmi zaujatá, nevieš sa odosobniť a tak nevieš čítať s nadhľadom a otáčaš všetko na úplný nezmysel.
no babenky, miestami to bola celkom inteligentna a vtipna debata. zato dakujem.
Osobne utoky, domyslanie sukromnych zivotov z viet vystrihnutych z kontextu ja teda nemusim...
Mam rada diskusie, ktore mna i druhych privedu k zaujimavym a nekonvecnym myslienkam.
Tuto vsak uz uplatnim zasadu, ktoru som mala kedysi napisanu v blogu "Nehadam sa s ludmi, na nazore ktorych mi nezalezi..."
nech sa vam dari.
...debata bola dotiaľ pozitívna, vtipná a rozumná, pokiaľ sem nezasiahli ženy "trpiteľky a slúžky".
@ressankajanka ja viem, že sa to zdá nemožné, ale áno, je to možné..aj keď je láska už "zrelá" - rovnaká vášeň ostáva..😉
@lacibo Tak to gratulujem k takémuto vzťahu 👏 Všetci ho prežívame v inej intenzite a to je v poriadku 😉
@nini1010 Aká je to dobrá manželka? Taká, ktorá CHCE BYŤ tou najlepšou manželkou pre svojho milovaného. Pretože dokonalá manželka neexistuje. To isté platí o manželoch.
A platí to nielen v manželstve.
Mne môj milovaný hovorí takmer denne, že som tá najlepšia. A verte mi, väčšina chlapov by so mnou nevydržala ani rok vo vzťahu. Som príkladom nemožnej manželky z komiksov a vtipov. Chcem mať vo všetkom prehľad, všetko organizovať. Po piatich tehotenstvách bývam večer vyčerpaná a často nervózna, vyupratované nebýva dokonale a navarené? Manžel zvykne variť tež. Som typ človeka, ktorý musí mať posledné slovo, nerada sa prispôsobujem. Som bez nálady, keď musí ísť nikde muž bezo mňa.
A môj muž? Aký je?
Nikdy nemal o veciach prehľad a teraz, keď máme 5 detí, sa v tom často stráca. Neznáša organizovanie a plánovanie. Je typ pokojného človeka, ktorého len tak niečo nerozhodí. Nepotrebuje mať posledné slovo, ak je presvedčený o svojej pravde, nikomu to nedokazuje. Radšej pomlčí a myslí si svoje. Rešpektuje názor druhých.
Všade chce chodiť so mnou, nechce zostať sám, toto máme spoločné, vrátane našich koníčkov a nášho zamestnania.
Dopĺňame sa. Keby som nebola taká, aká som, neviem, ako by sme fungovali s 5 deťmi. A keby on nebol taký, aký je, neviem, ako dlho by sme spolu boli.
Keď mu niečo na mne vadí, jednoducho mi to povie a ja sa to z lásky k nemu snažím zmeniť. Nevadí, že mi to nejde tak, ako by som chcela a robím často tie isté chyby. Nevadí, on vidí, že sa snažím, že ho milujem.
Tak isto funguje on. Snaží sa z lásky byť lepším pre mňa. A to je to najdôležitejšie !
Hovorí sa, že ľudia sa menia, býva to dôvodom rozvodov, treba sa však snažiť meniť k lepšiemu, po celý život - pre toho druhého - Z LÁSKY.
@marusia12 Čo ten dĺžeň? Hádž kamene najprv po sebe.
Neviem ja som zlá manzelka 😉 a nevadí mi to 😂

@libawet ano.