Aké auto pre 5 člennú rodinu?
Zatial sme styria, ale planujeme byt piati 🙂 a chcela by som sa s vami poradit, ako riesite autosedacky pre tri deticky. Mame SUVcko, Nissan, ale tam nepomestime dozadu 3 autosedacky, ale s nasim autickom sa nechceme rozlucit... Mne sa tie rodinne auta tak nepacia ☹ ako to riesite vy?
@digysa ahoj, kmotor ma x5ku. ja som z toho auta chora, absolvovala som v nom par jazd, plus cestu HE-BA-HE. je to otras. myslim sedenie vzadu. ma kozene potyhy, vzadu je jedna rovna lavica, mala v auosedacke, ja vedla nej, v kazdej zakrute ma to pohadzoivalo z jedneho kraja na druhy a tie otrasy co vzadu citit su fakt diskomfortne. ja rordinnym autom chapem priestranne auto, najlepsie kombik takze muza som ukecala na skodu superb kombi..nechcel veru ale uznal, ze kam potrepeme 2 velke kufre, kocar a podobne, a nebanuje. pohodlne auto, spolahlive, velky kufor. ja jazdim len v meste takze mi staci s kufrom aj moj renault captur ako nakupna taska 🙂 muz sa obzera po novom, predsa len, uz ma cosi najazdene, tak my uvazujeme nad VW passat kombi, VW touran,ci golf kombi, pripadne Nissan qashqai 7 miestne a ostatne ani nepamatam..opel insignia...uz mame hlavy jak melony 😀
@henrieta76 Ahoj a mate ho uz niekde v interview? Ak hej tak mi prosim posli link, akurat hladame rodinne auto🙂
@standu ked tu pises o Skode a VW - tak kolega je z Indie a bol tam na sluzobke a vravel ze VW na Skodu nema neviem presne ktoru soferoval ale nejaku najnovsiu a bol nadmieru spokojny, ze predtm mal aj VW auta ale ze Skoda ovela lepsia - vraj je to tam velmi popularne auto a vela ludi ho chvali, mozno aj lacnejsie ako VW - neviem nevyznam sa v tom.Ale asi 100 ludi 100 chuti no nie?
Ak vyhram v lote, určite si kupim Volksvagen Phaeton...inak, som maximalne spokojna s Octaviou 🙂
@yanni ak mozem- Toyota Sequoia je skvela. Mas ediciu standartnu, potom Limited a Platinum. U Platinum nemas moznost aby v druhom rade bolo suvisle sedadlo, iba moznost luxusnej opierky. V tretom rade sa pohodlne odvezie aj dospely (lavica 2+3) mam odskusane a to meriam 180cm. Limited a Standartny model mozes mas v druhom rade bud suvislu sedacku pre troch alebo dve sedadla oddelene. Cenovo je viac ako minivan Sienna, ale ma moznost omnoho vecsieho cargo priestoru. Je lacnejsia ako Land Cruiser. Spotreba je rovnaka ako Volvo XC90 alebo 450-kovy Mercedes. Udrzba stoji menej ako spominane dva.
@bronia13 nuz mali sme predtym passata sedan a kazil sa od zaciatku..tu kazdy VW chvali tak sme si mysleli, len ze sme trafili zly kus...ale asi nie 😉 auticko slape ako hodinky uz treti rok ja ho velmi vymenit ani nechcem, ale muz vravi ze uz ma vela najazdene. dakujem za pozitivny ohlas 😉 skusim ho ukecat na novy model?? 😀 😀 😀
@yanni takmer taka ist ako landcruiser, len lacnejsia, novsi Modell a lepsi " entertainment" vybavu - zvysok uz popisala @briketa... 😉
Ja napriklad mam stastie aj s Huyndai a Kiami - absolutne sa nekazili, asi zalezi 😉 oh este ma napadlo raz me boli na SK a jeden kamos sa pyta ze ake mam autoa ja reku Kia - a on na to ze to su hrozne auta - sranda ze on nemal ziadne 😀 😎 potom si kupil asi 12 rocnu Toyotu 😝
@briketa jasne, ze mozes. Dakujem. ja uz mam z tych aut nervy. Musime dake nove poiesit, lebo ma porazi. Ked su sedacky narvane, tak su narvane, ale ked treba auto poriadi, povysavat ten borden, tak to je potom zase boj, ich tam vsetky narvat. A ked sme isli teraz v lete na dovcu, sa ani v noci poriadne nevyspali, raz jeden tresol dalsieho, rozhadzuju rukami, nohami, tam ich tlaci, tam ich taha, tam je uzko, no nervy.
A ked je tam ta suvisla sedecka pre troch, zmestia sa v pohode tri sedacky? Krpcek je este v 5bodovej ale velkaci maju uz len podsedaky ale tie su take siroke, ze to je teraz fakt boj ich zapasat.
A ta tretia rada je aka? Ako druha? Da sa tretia nejak sklopit alebo vybrat. A ked je aj tretia, v kufri je dostatok miesta?
Sorry, za tolko otazok. Ale zial tu ho nik nema. Musim potom muzovi poreferovat a nech ho ide v Riyadhe
okukat. Tu to auticko nemaju.
@yanni uplne sklopene vsetky sedacky-da sa tam spat. v hnedej kozi, to je Touota Sequoia Platinum -vidis, ze v druhej rade je len opierka. V bledej kozi som pridala Limited verziu, tam vidis ze je moznost na jednej fotke mat v druhom rade sedadla predelene, alebo ako suvislu sedacku. Tetia rada sedadiel je lavica ktora sa da uplne sklopit, alebo sa da sklopit len jedno alebo dve sedadla.
@yanni verso neber... je sice kvazi prakticke, ale ak mas 7 miest, tak do kufra das tak max. kabelku. plus ten treti rad sedadiel je akurat tak pre deti, ale nie pre dospeleho. muz, 1.83m mal problem sa tam narvat.
plus - co mne vadilo a teda velmi - riesenie palubnej dosky - ukazovatele v strede. totalne na nic...ja som bola z obrazkov nadsena, ale po skusobnej jazde sklamana...
@briketa
@bubelko dikes zenule. uz som to nacarbala muzovi. Ten uz gugli ako divy. Pojde kuk priamo do predajni.
Tu opierku v strede, to ja nechcem. Ja potrebujem riadne sedadlo. Cize @briketa Limited? Muz mi poslal saudsku toyota webku, tak v prepocete na € je to takmer zadara. A sem to importuju za 60 000 € 😕 😕 😕 😕 😕 Len problem bude, ze sa asi nezmesti no nijakej podzemnej garazi. A pravdepodobne ani do nasej pri dome. No co, bude stat vonku.
@zarica nech sa paci http://www.autobazar.eu/sk/users.php?act=view je naozaj super ale my ho uz zial moc nevyuzivame
@yanni my mame chrysler a ma tri rady aj super kufor, stredne sedacky sa daju sklopit do spodku auta cize ziskas este priestor,my sme s nim absolvovali 5 ti cestu do chorvatska bez problemov dokonca aj 7 ludi v pohode dlhsie cesty,momentalne ho predavame pozri link ktory som poslala zarici
Ja odporúčam VW Sharan mali sme ich už asi 6 dokonca sú v niektorých aj integrované detské sedačky (záleží od výbavy). Detská sedačka sa jednoducho vysunie zo sedačky v aute. Pohodlné sedenie pre každého člena rodiny, v kufri sa dajú vysunúť ďalšie dve sedačky, napriek tomu, že sa zmenší úložný priestor je to praktické autíčko pre 7 osôb.
@henrieta76 ahoj, nejde mi to otvorit, chce to po mne prihlasenie... mozes pls poslat znovu? dakujem 🙂
@zarica poslem ti aj tento tu je viac aktualnych fotiek http://netauto.zoznam.sk/index.php?page=car-vie...
@briketa Ty mas tu toyotu? Aka je po technickej stranke?
Ja som dnes bola pozerat minivany, ako prvy sme dnes testovaly Chrysler -Town & Country
Ludia, co poviete? Deti boli z neho nadseneeee, nechceli odist z auta. Miesta ako v obyvacke.
Ja som ale este take velke auto (minivan) nemala, tak mam strach, ci ho vyuzijem.... 😖

@vevesh toyota sequoia nevies aka je? To je tiez 8 miestene. ale nie je na europskom trhu. Mne sa to paci. Len som ho este live nevidela. Muz je teraz v Saudi, tak som ho poslala ho okukat. A este Ford Expedition.