Aké priezvisko dať dcérke?
Chcela by som vás poprosiť o rady, pretože sa neviem rozhodnúť. S exmanželom mám 2 deti, ktoré majú priezvisko po svojom otcovi, tak isto sa volám aj ja. Už 2 roky žijeme s mojím priateľom v jednej domácnosti a práve sa nám má narodiť dcérka. Samozrejme priateľ chce, aby mala priezvisko po ňom. Ja sa s tým neviem stotožniť. Nedokážem prijať, že sa moje deti budú volať rozdielne. Taktiež si myslím, že nie je voči priateľovi spravodlivé, že sa o nás stará, na malú sa teší a ja jej dám priezvisko moje, čo je vlastne priezvisko po mojom exmanželovi. Boli ste už niekto v takej situácii? Je to pre mňa ťažké, nechcem ukrivdiť priateľovi, ani ustúpiť a potom sa trápiť a ľutovať to.
@miriama41 No ako to dopadlo? Nejako si sa už rozhodla?
My sme sa spriateľom nevzali. Zo začiatku, ako sa nám narodila dcérka sme ani spolu nebývali a popravde, nevedela som, ako sa to celé vyvinie. Keďže sme sa nevzali, priateľovi som povedala, že malá bude mať priezvisko po mne. On s tým problém nemal. To jeho mamička mala s tým teda oveľa väčší problém, ale mne si nedovolila nič povedať. 😀 Takže som v inej situácii...ale môj kolega čaká synčeka s priateľkou, je rozvedená. Tak som ho tento týždeň podpichla, že kedy bude svadba, lebo že malému dá priezvisko po sebe. A on na mňa. Tak hneď volám manželke jej ex, že chce dať ich synovi priezvisko po jej mužovi a že potom uvidí... 😀 A nakoniec povedal, že keď mu dá priezvisko po sebe, to nie je podstatné...no, určite by ho to štvalo...Môžem Ti dať potom vedieť, aké ma malý priezvisko...ale tipujem, že bude mať priezvisko po svojom otcovi.🙂
no dala by som priezvisko po otcovi
@martuska75 ano,boli sme na matrike a dali priezvisko po otcovi. Po zvazeni vsetkych nazorov som sa rozhodla a nechcela robit peklo v rodine. Myslim,ze by mi nepodpisal otcovstvo keby som nedala meno jeho a to by pre mna nebolo vyhodne 🙂. Dakujem vam
@miriama41 podla mna si urobila spravne, no vylakal maargument, ze by neuznal otcovstvo keby si tak neurobila ... to si musite medzi sebou vysvetlit. a aj tu slubovanu a nezrealizovanu svadbu. aj ked - teraz sa sustred na babo a ked sa das dopohody, popracuj na vztahu. drzte sa a vela zdravia 🙂

@miriama41 Aha, až teraz čítam že ste svadbu riešili a nejako sa priateľ teraz nevie rozhýbať. Tak v takom prípade platí čo som písala predtým 2 krát. 😀 Určite nedaj dieťaťu iné meno ako sebe. Ved ak to priateľovi vadí nie je problém to vyriešiť. Je to len na ňom.