icon

Aké priezvisko dať dcérke?

miriama41
6. feb 2014

Chcela by som vás poprosiť o rady, pretože sa neviem rozhodnúť. S exmanželom mám 2 deti, ktoré majú priezvisko po svojom otcovi, tak isto sa volám aj ja. Už 2 roky žijeme s mojím priateľom v jednej domácnosti a práve sa nám má narodiť dcérka. Samozrejme priateľ chce, aby mala priezvisko po ňom. Ja sa s tým neviem stotožniť. Nedokážem prijať, že sa moje deti budú volať rozdielne. Taktiež si myslím, že nie je voči priateľovi spravodlivé, že sa o nás stará, na malú sa teší a ja jej dám priezvisko moje, čo je vlastne priezvisko po mojom exmanželovi. Boli ste už niekto v takej situácii? Je to pre mňa ťažké, nechcem ukrivdiť priateľovi, ani ustúpiť a potom sa trápiť a ľutovať to.

Strana
z4
martuska75
8. feb 2014

@miriama41 Aha, až teraz čítam že ste svadbu riešili a nejako sa priateľ teraz nevie rozhýbať. Tak v takom prípade platí čo som písala predtým 2 krát. 😀 Určite nedaj dieťaťu iné meno ako sebe. Ved ak to priateľovi vadí nie je problém to vyriešiť. Je to len na ňom.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
satanka1
10. feb 2014

@luba28 neviem,ci je pravda co pises.ja som sa druhy krat vydala a detom sa nedA zmenit priezvisko bez suhlasu ex.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
luba28
10. feb 2014

@satanka1 aj ja som 2x vydata a teraz som to dala na sud,...a da sa to,....na osvojenie potrebujes suhlas,ale na zmenu priezviska nie,..v rodnom liste bude mat bio otca,ale priezvisko po mojom terajsom manzelovi

satanka1
10. feb 2014

@luba28 v tom pripade diiik..idem to kuk...moje deti si same pytaju priezvisko po ich nevlastnom otcovi.ked som sa ja na to pytala tak mi bolo povedane,ze sa da priezvisko zmenit len so suhlaspm ex a ze on sa ich tym padom aj vzdava.

luba28
10. feb 2014

@satanka1 AJ TU SOM SA NATO PYTALA RAZ,SKUS NAJST TEMU,..A JEDNA PRAVNICKA MI ODPOVEDALA,...TUSIM,ZE BIELAVRANA MA NICK,...

martuska75
28. feb 2014

@miriama41 No ako to dopadlo? Nejako si sa už rozhodla?

fialka88
28. feb 2014

My sme sa spriateľom nevzali. Zo začiatku, ako sa nám narodila dcérka sme ani spolu nebývali a popravde, nevedela som, ako sa to celé vyvinie. Keďže sme sa nevzali, priateľovi som povedala, že malá bude mať priezvisko po mne. On s tým problém nemal. To jeho mamička mala s tým teda oveľa väčší problém, ale mne si nedovolila nič povedať. 😀 Takže som v inej situácii...ale môj kolega čaká synčeka s priateľkou, je rozvedená. Tak som ho tento týždeň podpichla, že kedy bude svadba, lebo že malému dá priezvisko po sebe. A on na mňa. Tak hneď volám manželke jej ex, že chce dať ich synovi priezvisko po jej mužovi a že potom uvidí... 😀 A nakoniec povedal, že keď mu dá priezvisko po sebe, to nie je podstatné...no, určite by ho to štvalo...Môžem Ti dať potom vedieť, aké ma malý priezvisko...ale tipujem, že bude mať priezvisko po svojom otcovi.🙂

googlinqa
28. feb 2014

no dala by som priezvisko po otcovi

miriama41
autor
1. mar 2014

@martuska75 ano,boli sme na matrike a dali priezvisko po otcovi. Po zvazeni vsetkych nazorov som sa rozhodla a nechcela robit peklo v rodine. Myslim,ze by mi nepodpisal otcovstvo keby som nedala meno jeho a to by pre mna nebolo vyhodne 🙂. Dakujem vam

ukulela
1. mar 2014

@miriama41 podla mna si urobila spravne, no vylakal maargument, ze by neuznal otcovstvo keby si tak neurobila ... to si musite medzi sebou vysvetlit. a aj tu slubovanu a nezrealizovanu svadbu. aj ked - teraz sa sustred na babo a ked sa das dopohody, popracuj na vztahu. drzte sa a vela zdravia 🙂

Strana
z4