Aké priezvisko nechať?
Mám s partnerom 2 deti, majú moje priezvisko.
Bavili sme sa o svadbe, kedysi, že potom sa im aj mne automaticky zmení... lenže môj nejak od tej svadby cuva, keď sa ho opýtam, kedy sa vezmeme. Nič veľké len my a svedkovia, poprípade úplne najbližšia rodina..
Deti idú budúci rok do škôlky, a ja neviem čo je správne. Nechať im naďalej moje priezvisko? Alebo už bol aj taký napad, ísť požiadať na okresný úrad o zmenu priezvisk, čiže oni a muž by mali jedno a ja druhé... Čo si o tom myslite? Ja chcem svadbu, nech sme nakompletku všetci z jedným, len muža nútiť nemôžem... ako sa zachovať? Co bude lepšie? Ďakujem
Chválim tvoje rozhodnutie dať deťom svoje priezvisko 👍. Určite im ho nemeň bez svadby. Súhlasím aj s tým ako píšeš, že by som už nemenila deťom priezvisko keď pôjdu do školy 6+ takže presne toto by som povedala priateľovi, ak chce aby deti mali jeho priezvisko, tak šup šup tik-tak.... Ak im to priezvisko zmeníš pred svadbou, tak si ťa priateľ už určite nikdy nevezme. Otázka však znie, či by som mala záujem aby si ma niekto vzal "nasilu". Ja veru nie....
Prepac, ale akosi nerozumiem, preco chces zrazu menit na jeho... Nechaj svoje, dobre rozhodnutie si speavila uz na začiatku... A tak ti poviem, z vlastnej skusenosti, ze ak takto sa spravaz tak svadba skor nebude nez bude... V skolke bude tiez vyhodnejsie mat rovnake ako deti, aj u doktora, aj inde... A navyse, chces byt ty ta jedina, ktora by mala priezvisko ine? Asi nie... Keby to jemu vadilo a stal by o vas, tak by nemal problem so svadbou uz davno... Evidentne mu je to sumafuk
Nemeň v žiadnom prípade bez svatby. Nech je taký geroj, zoberie si ťa a až vtedy sa budete volať všetci rovnako.
ja jednoducho nedokazem pochopit ako stale mozu mat zeny deti s partnermi a nie manzelmi...neustale sa potvrdzuje ake problemy po tom vznikaju a darmo si same pres sebou klamate,ze je to len papier a na co svadbu,co sa budem po tom rozvadzat...milion pripadov s takymito problemami
a ak by si ma muz nechcel vziat,neviem ako by som to stravila...o niecom to vypoveda
a ze je muzovi jedno,ze deti nemaju jeho priezvisko,je tiez smutne (lebo radsej im ho neda akoby sa mal zenit...)
Deti si na meno zvyknú rýchlo a aj okolie....
A dôvod ze on chce pokračovateľa mena? Nuž ty chceš status vydatá. A po tomto príspevku co si dala si myslím ze ved jemu by úplne stačilo keby zmeníš meno len chlapcovi, dievčaťu nemusíš....
Následníka rodu? A co je on Henrich VIII? Aj ten si najskôr svoje ženy vzal.
Takže keď "kráľ" chce svoje meno posúvať ďalej, tak nech to meno najskôr dá "kráľovnej".
Nechať im tvoje priezvisko,a hotovo
@sense práveže nemohol byť. 😂 Henryho ľavobočkovia dostali titul, ak ich matka bola "vznešeného rodu" a to je tak všetko.
@acrobaleno to bol preklep a ja trúbka som po sebe neprečítal à, ale samozrejme myslene to bolo tak ze nemohol byť. Vždy rýchlo píšem popri inom a takmer nikdy po sebe neprečítam 🙈
Ďakujem ženy, v podstate ste mi len potvrdili to čo cítim, že je správne. Videla som tuším, v jednom príspevku, prečo sa im nedalo meno hneď na začiatku po partnerovi.. chceli sme svadbu, tak som si povedala, že zatiaľ nech majú po matke. Keď sa vezmeme, sa to jednoducho zmení. Syna už chcel dať, aby mal jeho priezvisko, ale keďže dcéra ako prvorodená ma moje priezvisko, tak musí mať aj syn, keďže ich mam oboch z jedným partnerom.
No premenovať len syna a dcéru nie by bolo to najblbsie rozhodnutie🙈pekne krasne by som uz pockala do tej.svadby.a potom premenovat všetkých... byť tebou.

Toto čo si napísala v poslednom príspevku ako dôvod nemôžeš myslieť vážne 🙄 tak si zvyknú na nové priezvisko a všetci ostatní tiež. Spolužiačka na vysokej si zmenila priezvisko po mame keď sa jej rodičia rozviedli. Predstav si aké s tým boli problémy, ešte aj na prezenčkách, praxi, všade ju stále oslovovali starým priezviskom. Zakaždým ich len opravila, zaznačili si nové a postupne si na to aj všetci zvykli.
A jednoznačne súhlasím s názormi vyššie, keď chce priateľ pokračovateľa rodu ako nejaký modrokrvník, tak nech si vezme jeho matku. A nie aby si sa o to musela pomaly doprosovať.