icon

Aké slová vaších rodičov vás najviac zaboleli?

13. apr 2022
jjanulienka
13. apr 2022

@stanulienkat chladne... stretávame sa kvoli deťom viac-menej. Ale nikdy sme nemali moc blízky vztah.
Ale aspoň viem ako nechcem vychovávať svoje deti 😉

kofilka33
13. apr 2022

Pre moju matku som bola od malička vyjeb..á ku..a , každý deň mi hovorila ,že mala vysr.ť radšej vrece zemiakov ako mňa,lebo som jej zničila celý život.Ked som sa narodila chcela ma dať hneď do detského domova ,ale našťastie babka s dedom nedovolili(boli ešte za ňu zodpovední oni,lebo mala len 17 rokov) a oni sa o mňa starali až kým nezomreli.Potom ma vyhodila z domu ,to som mala už skoro 18rokov.A aj keby ma nevyhodila odišla by som sama.Cele detstvo ma každý deň mlatila ,nadávala mi, ponižovala ma.

acrobaleno
13. apr 2022

Termín matka je veľmi preceňovaný. Akože po tomto čo som tu prečítala, by svojim matkám mali tie ženy odpustiť? Akurát tak opľuť.

luckynat
13. apr 2022

Mama mi povedala “ty mas taku hnusnu povahu, nemala si sa narodit” 🤭 matka roka….teraz sa hra na babku roka a nezabudla mi povedat, ze zo syna vychovavam “babu” a podobne…ked som mala covid tak mi raz zavolala, ze ako sa mame 😂😂😀

77daniela77
13. apr 2022

Ja mam velmi zlych "rodicov" a to coho boli oni schopni by bolo v casoch mojho detstva na basu keby bola platna dnesna legislativa🤔

janage
13. apr 2022

Och, hrozné veci a potom idem do prace a po ceste veľký bilbord, že "za 30 rokov ani jedna matka, ktorú poznám, neoľutovala, že porodila" . Už keď som ho videla 1x som si pomyslela, že asi sa nepýtala zďaleka všetkých.
Ja vôbec nechápem prečo tie "matky" nedali tie deti radšej na adopciu do milujúcej rodiny alebo teraz ako možnosť utajeného pôrodu.
A vlastne chápem. Ľahšie je otlkat a ponizovat dieťa medzi 4 stenami doma ako čeliť pohľadom, že to je tá čo bola tehotná a decko nikde. Takú matku spoločnosť odsúdi raz dva. Tu co dieťa týra, si radšej spoločnosť nevšíma v duchu hesla ich výchova, ich vec. Bonzactvo je fuj.

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
makova333
13. apr 2022

Vsetky tieto sialene pribehy by si mali precitat tie osoby na MK, ktore ked sa zena dostane do toxickeho vztahu tvrdia, ze "si mala hned na zaciatku urcit hranice", "ze sa sama dava do role obete ked nechce odist na prvy krat od tyrana" a vlastne, ze "si za vztah s toxikom, nasilnikom, alkoholikom atd. moze sama". Vsetky zeny, ktore po tomto "detstve" dokazu mat plnohodnotny a pekny vztah s manzelom /partnerom by si zasluzili medailu a tie, ktorym sa to nedari by potrebovali pomoc, pochopenie, empatiu a nie nakladacku sikany, ake su neschopne. Btw je to viktimizacia obete a stavaju sa tak spolupachatelmi. K rodicom: Rodic si zasluzi uctu svojho dietata za to aky je, ake domace prostredie vie vytvorit, ako vie potrebam svojho dietata nacuvat, za bezpodmienecnu lasku k dietatu...Nie, porod ani sex veduci k oplodneniu nie su dovod na to, aby sme si rodicov vazili.

sidicek
13. apr 2022

@zazvorka87 ty si úplne mimo, ved porodit aj vychovať musela, na to sú zákony, prírodné ci občianske. Keď tu čítam, aké zrudy niektoré mali namiesto mamy, tak klobúk dole, ze tu ich "starostlivosť" prežili, v zdravi.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
makova333
13. apr 2022

@zazvorka87 od prveho prispevku tu je to o psychickom tyrani. Neskor aj o fyzickom. Hoc i jedno z nich pachat na dietati je chore a neodpustitelne. Ale to ty sama v kutiku duse velmi dobre vieš ...

vandica
13. apr 2022

Panebože ja neverím čo tu čítam 😒 To naozaj reálne takíto rodičia existujú?! Ja, že to len vo filmoch. Je mi to ľúto za každú jednu z vás...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
sense
13. apr 2022

... Ze som ne vďačná

sidicek
13. apr 2022

@zazvorka87 ja si ta pamätám, ze vždy skončíš pri svojej čarovnej vete o matke darujúcej život a povinnosti dieťaťa ju za to ctiť až do smrti, nech sa deje co sa deje. Tak nezavadzaj, lebo od prvého príspevku bolo jasné, že ide o týrané deti.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
stanislavicenka
13. apr 2022

@zazvorka87 nemas pravdu. Rodicia nam dali zivot fyzicky, ale dieta, clovek, ked zazije vela nepravosti pocas ranneho detstva, dlhodobo, v dospelosti ho to moze zasiahnut, velakrat nevie, z coho orameni jeho spravanie. Treba si dostudovat to, co je dolezite. A tie hlasky, niektore, su skutocne krute, ponizujucd. Neviem, ako podakovat mame, ktora povie, ze ma nikdy nechcela, alebo ze nic nedokazem, ci ma mala utriet do gati🤦. Mas nejake skreslene predstavy o vdacnosti

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
kandelabra
13. apr 2022

@zazvorka87
to, že si na začiatku nepochopila tému, to berem.
to, že si názoru, aby človek odpustil a vážil si rodičov za život čo mu dali, s tým síce nesúhlasím v každom prípade, ale tiež berem.
ale na čo si potrebuješ kopnúť do autora, ktorý založí anonymnú tému ktorú ženy môžu a nemusia komentovať, to nechápem.
Sprosté otázky? By som bola zvedavá, že či si aj svojej známej, ktorú vyššie spomínaš, povedala, že rozprávaním o minulosti len jatrí staré rany, nech o tom nehovorí. Mimochodom, držať hubu pred okolím je jedna vec, čo takýto rodičia po deťoch chcú. Aby sa nikto nedozvedel, čo sa v skutočnosti deje. A ak s ničím podobným nemáš skúsenosť ako píšeš, tak nemôžeš vedieť, ako sa človek niekedy potrebuje z podobných vecí vyrozprávať, ako už len to, že ho niekto vypočuje a berie vážne je ako balzam na dušu...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
77daniela77
13. apr 2022

@zazvorka87 Ved kto nechce neodpovie..... Clovek sa aspon dozvie ze viac rodicov je nevydarenych,nie len ti jeho🤔

liusa82
13. apr 2022

Pri niektorých čo tu pišete som si spomenula ako som nedávno čitala knihu dite zvané to. To bola prvá kniha od ktorej mi v živote bolo zle od žaludka čo som bola roztrasená ešte aj na druhý deň.Nechápem ako taká mater mohla aj existovať.Ja som za mojich rodičov velmi vdačná s maminou sme ako najlepšie kamarátky. A to som pritom v puberte vystrájala parádne ale všetko brala športovo

emm_i
13. apr 2022

Keď som mala 15, hormóny so mnou lomcovali a bola som dosť citlivá, však puberta, tak mi otec povedal, aby som nejedla toľko sladkosti, lebo už som tučná. Neviem prečo, riadne ma to vtedy vzalo, keďže otec je vždy prvým mužom v živote ženy. Samozrejme že nikdy nič viac také nepovedal a náš vzťah je skvelý teraz v dospelosti. No toto vtedy, keď vypustil... Mala som 40 kg... Takže dosť dlho som to spracovávala.

rebellefleur
14. apr 2022

@zazvorka87 - áno, máš pravdu v tom, že život je dar, avšak môj názor je, že niektorí ľudia by jednoducho byt rodičmi nemali. Splodiť, porodiť nie je poväčšine problém, ale vychovať deti tak, aby mali šťastné detstvo a vedeli žiť šťastný vyrovnaný život aj v dospelosti, to je umenie.
Skus sa opýtať tých, ktorí pochádzajú z patologických rodín aký majú život, akú majú psychiku a koľko blokov majú v sebe od detstva.. Nič nie je horšie ako pošramotena psychika..
Švagriná, má teraz už dve dospelé deti - syna a dcéru. Švagor od malička lipol na synovi a dcéra bola pre neho doslova hovno, nič, čo urobila, nebolo dostatočne dobre, stále bola pre neho lenivá a darebna - podotýkam, dievča sa vždy excelentne ucilo, slušná, milá, v 12tich rokoch vedela uvariť nedeľný obed, piekla, keď sme k nim došli na návštevu s maličkými synmi, celú dobu sa im ako 12 r venovala a s radosťou.. Stále som vravela, že mať a vychovať takú úžasnú dcéru, klobúk dole. Psychopat švagor zaklincoval celé ich manželstvo, keď švagriná dala návrh na rozvod a on na.ebany, sfetovany vrieskal po nich ako ich zabije (svagrinu a dcéru) a v takom stave vyskočil z balkóna (žili v rodinnom dome, takže sa mu nič nestalo)..
Teraz ma neter 20r, odišla žiť tu do ba, študuje vš, popritom ma dve práce, priateľa. Navonok usmiata, šťastná, šikovná, darí sa jej.. Minule došla domov za svagrinou, svojou mamou, zrútená, s plačom, že potrebuje pomoc, lebo nevládze.. Trpí bulímiou a nevládze sa z toho dostať sama.. Asi tak..

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
rebellefleur
14. apr 2022

@jahoda_12 - ❤️

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Autor odpoveď zmazal
makova333
Odpoveď bola odstránená