icon

Aké slová vaších rodičov vás najviac zaboleli?

13. apr 2022
kassandra25
16. apr 2022

@ruzicka603 toto je naozaj strasne. Taketo zaobchadzanie si nezasluzi ziadna ludska bytost.

kikaval
16. apr 2022

Hm...čo vybrať??! Asi to,že som guľa na nohe ktorú musí celý život za sebou vláčiť. Ale bolo toho požehnane😭ale zmenila sa. Teraz je to už ok

berry266
16. apr 2022

no kde začať? Matku som nepoznala, vyrastala som len s otcom. Gestapo je slabé slovo. Bitky, pokus o zabitie, vyhadzovaniez domu vo veku 10 rokov. Šlapka, kur*a, mala si zdochnúť. Mal som ta dat do domova. Dokopana do krvi, dobita som spala na dvore lebo som sa bála ísť dnu si ľahnúť. Bolo toho veľa, veľmi veľa. Bil ma každý deň, ale nie ako dievča ale zo zúrivosti ako keď biješ chlapa.
Veľmi zlé spomienky, veľmi zlé. Bohužiaľ to mám všetko v sebe. Bojujem aj keď nie vždy to ide.

lucinika
16. apr 2022

Toho človeka nepovažujem za otca, otec deti vychováva a venuje sa im no vypočula som si od neho všetky možné "vybrané slová", okrem toho že som sa nemala narodiť, nech skapem. Dobodal mi dvere nožom na detskej izbe... Nikdy som nebola problémová, v škole samé jednotky, nepijem, nikdy som nemala drogy. Co čakať od prepnuteho alkoholika.

77daniela77
16. apr 2022

@berry266 Moja,zlata,az mi je do placu ked to citam.Moji rodicia boli tiez surovi.

77daniela77
16. apr 2022

@lucinika Aj toto je velmi smutne,hrozne co si musela ako dieta citit v dusicke.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
mima1
16. apr 2022

Niektore prispevky som ani nedocitala co mi je zle. Akoze ked dam nabuduce synovi po riti tak sa prefackam fakt 🙈🙈

smiling89
16. apr 2022

Píšete tu veľmi smutné veci :( moja nie je taká hrozna avšak veľmi ovplyvnila moje roky na základnej a začiatok strednej školy. Moja mamina mi raz ako decku povedala že mi smrdí z ust. Ja som z tejto jednej vety mala niekoľko ročnú traumu, bála som sa rozprávať s ľuďmi ak neboli v dostatočnej vzdialenosti, že čo si pomyslia že mi smrdí z ust, vkuse som žula žuvačku 😀teraz je to možno úsmevné ale jedna veta v detskom svete aký ohromny môže mať vplyv.Dávajte si pozor čo svojim malým deťom poviete 🙏😁

77daniela77
16. apr 2022

@ruzicka603 Hrozne takuto mater mat,na toto sa neda zabudnut.....

ouwecka
16. apr 2022

Juj vela..modlim sa až moje deti nemajuu traumy

zdenkastanka
16. apr 2022

@ruzicka603 pre boha to je strasne citat , nie to zazit😫velmi ma to mrzi... mna by len zaujimalo (recnicka otazka ) ze co clovek musel vykonat aby dostal takuto bitku a takto vynadane... strašne nieco...

uradnikova
16. apr 2022

dalsie decko si urobis. Hanbim sa, aku mam sprostu dceru. to pocuvam doteraz...

dexemposupoplex
16. apr 2022

Nepriamo vela,bolo to cely cas psychicky natlak,ovplyvnovanie,manipulacia,doteraz som menejcenna,psychicky troska viac mimo :-/ a proste cela rodina bola taka voci mne,i ked neviem preco.

ruzicka603
Odpoveď bola odstránená
zdenkastanka
16. apr 2022

@ruzicka603 strasne nieco😔

aafrika
16. apr 2022

Mne rodicia asi nepovedali nic zle co by ma zranilo ale oni medzi sebou mali taky ,,vztah,, ktory ma zranil na cely zivot. To ich spravanie k sebe ako zena ku muzovi a opacne.to vlastne si vybavujem casto aj v mojom manzelstve.

jarka26011
16. apr 2022

Nepamätám sa, že by mi niečo zlé bolo povedané 😇 ALE, Rodičia boli alkoholici, keď som mala 9, otca vzali do basy (ožraty dal setre nôž pod krk na moje prijimanie) keď som mala 10, odišla od nas matka 🙂 Matka si kazdy vecer vodila chlapov a robila im asi matrac,predomnou!! Doteraz som to rodine nepovedala, neviem za čo sa sice hanbim, to matka sa má hanbiť. Neskôr som po rodine chodila ako mača, žili sme bez elektriny, teplej vody. Na takéto si skor pamatam, že ma nikto nechcel, skor som citila taky ten odpor voči mne. Som vzhladovo podaná na otca, takže strana matky ma neprijala😇 Babka si ma nejako nikdy nevsimala, ked prišla z prace z Prahy (parkrat do roka) vždy len sestry mala pri sebe a ja ani prd. Potom si ma osvojila, po nejakom čase ma raz riadne zbila, vynadala mi, že som ku.va ako tatko🤷🏻‍♀️ Slovne ma často napadala, aka som neschopna atd 🙂 myslim, že pár mesiacov pred mojimi 18-timi sa vztahy utriasli, ja som jedina ostala byvat s ňou, sestry odišli. Ale nakoniec som sa aj tak ako 19 ročna odstahovala. V kontakte nie som ani s matkou, ani s otcom, ani s babkou. Nie, ja som im neodpustila a nespravim to(možno je to detinske, ale je toho veľa a všetko tu nebudem pisat, to by som pisala do rána). Ja mám rodinu, najlepšieho chlapa, dve deti a snažím sa byť najlepšia matka, aká viem. Nefajčim, nepijem, kazdy cent ide do deti, nech su slušne oblecene, zaopatrene, najedene, čiste voňave. Viem, že tu vychovu mam dobrú, keď mi to už povedali v školke, verím tomu 🙏 Ale asi toto cele sa nevyrovna tomu, keď mi mužova rodina (jeden člen) povedal, že ja som deti nikdy nemala mať a nikto sa ma nezastal z mužovej rodiny (muž áno 🤣). Možno to bolo povedané v nejakom amoku nasratom, ale to ma nezaujima.A tam vlastne pre mňa aj skončili a to som sa snažila byt hluchá, keď sa o mne širili fakt bludy 🤣 Momentalne žijem len pre deti, muža a ostatnych neriešim. Neriešim mužovu rodinu, neriešim kecy, idem si vlastnou cestou, v hlave to mám vyrovnané si myslím, že dosť slušne🙏

lafamme
16. apr 2022

Po maturite: "A to nešlo lepšie?" Keď sme jej povedali, že čakáme 2. dieťa-"Ja som vedela, že sa Ti nechce robiť!" Išla mne hovoriť, že ako mám vychovávať deti, tak som jej odpovedala, že moje deti vedia povedať samé od seba-mám Ťa rád.

tamichloe
16. apr 2022

@irusa kam si išla? Odvtedy si s ňou ani nebola?

metoyou4
16. apr 2022

@makova333 to aj mne otec povedal,aj sestre a naozaj sa ma to nedotklo.To sa asi tak niekedy vravievalo.Môj otec je ten najlepší otec na svete a nikdy ma nestĺkol😂.Nechcela som variť a ani pomáhať.No keď som sa vydala,som si na neho so smiechom spomenula,že variť sa proste musím naučiť 🤭.Teraz varím ako divá 😂

lucinika
16. apr 2022

@77daniela77 trvalo to "iba" do mojich 21 rokov potom som bola radšej celý čas na internáte, ktorý mi pridelila VŠ. Každý deň svojho života som sa modlila, aby som mohla niekam utiecť, ísť preč, no nebolo kam. Niekedy mávam nočné mory, teraz už pomenej. Toho človeka som nevidela ani sa s ním nerozprávala 17 rokov a tak to aj zostane. Bol mi veľkým "vzorom" v tom akeho muža nechcem, a ze nedopustim aby moje deti zažili to co ja.

dkethe
16. apr 2022

Ked som mala 8 - na aku gutu som ta porodila. A milion inych veci, a dodnes,no to bola taka ta rana do detskeho srdiecka.
Nebyt vnucat, je vymazana z mojho zivota, no k nim je mila.

irusa
17. apr 2022

@tamichloe s priateľom už terajším manželom sme si našli podnájom cca 100 km od domu, na VŠ som nenastúpila ( hoci manžel na tom trval ). Našla som si prácu. Bola to politika oboch rodičov. Komunikovať ako tak sme začali po 13 rokoch, no na žiadne návštevy k nim nechodíme. Posledný rok je to už lepšie. Hlavne otec k nám aj príde sám. Mama už teraz pravidelne zavolá. Ja síce s nimi komunikujem, ustúpila som už viackrát,no stále mám na pamäti,že neviem,čo mam od nich čakať. Tých problémov,čo narobili bolo za tie roky veľa.

andreatytler
Odpoveď bola odstránená
aknamorka22
17. apr 2022

@smiling89 mne toto povedala sestra. Že mi smrdí z úst a že ja smrdím. A vždy keď som si požičala nejakú jej vec, chodila a vykrikovala ako smrdím. Do toho matka, ktorá mi hovorila aká som tučná a už to šlo. Nepriblizovala som sa k ľuďom, nedovolila som nikomu aby ma objal a dotkol sa ma. Strašne som sa za seba hanbila. Myslela som si, že ma nikto nikdy nebude chcieť. A pritom taká blbosť. Teraz by som ich poslala kadelahsie. Ale veľmi to ovplyvnilo moje dospievanie 🤦

andreatytler
17. apr 2022

Zeny... tie ktore ste pridali tie hrozne prispevky.... Normalne davam rada 👍 prispevkom ktore sa mi pacia alebo s ktorymi suhlasim ale vasim prispevkom proste nemozem dat palec hore lebo su to hrozne veci. Zaroven vam ale chcem podakovat za to ze ste sa o nepodelili a posielam vam objatie a zelam nech vam pridu dobre veci do zivota.

zafir01
17. apr 2022

Vtedy ja 16, segra 13 a brat 10. Ze nám krky podreze, že sme jej zničili zivot.... (v tu noc som volala na ňu prvý krát policajtov). V rovnakú noc som ju pobalila a veci vyhodila na dvor. A tatkovi, že teda ona sa starala doteraz, nech sa stará odteraz on. Tak sme potom žili len s otcom.
.., a po 10 rokoch sa nám vrátila do života ako keby sa nič nestalo. Minulost popiera a vôbec si ju nechce pamätať ani pripomínať. Odpustila som, ale nezabudla.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
chvostik1
17. apr 2022

@zazvorka87 toto si teraz maximalne prehnala. Preco sem tahas taku osobnu vec? Ze sa nehanbis. Co ma spolocne asistovana reprodukcia s tym, ze na zemi existujú individua, ktoré sice dokazu splodit a porodiť dieta, ale spravaju sa k nemu ako k poslednemu odpadu???

Ty bud vdacna za to, ze si mala stastne detstvo z ktoreho si pre tvoje stastie nenesies v sebe ziadne traumy (na rozdiel od tu diskupujucich silnych žien). Prosim nezapajaj sa do diskusie, ktorej cielom je podelit sa o svoju osobnu skusenost. Mozes nanajvys vyjadrit obdiv, ze sa tie zeny dokazali vzoprieť svojmu osudu a neprebrali vzorce správania po tých, ktori im sice dali zivot, ale prezivali s nimi roky utrpenia. Ak toho nie si schopná, radsej prosim mlc.