icon

Aké slová vaších rodičov vás najviac zaboleli?

13. apr 2022
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
chvostik1
17. apr 2022

@zazvorka87 o com je prosím ta ucta ak dokaze jeden rodič stlct vlastne decko ako jedno zito a to tak, ze bud lezi zakrvacane na zemi alebo zostane spat radsej na dvore pred domom? Za co maju ctit takych, ktori dennodenne prehlasovali, ze su ich najväčším zivotnym omylom a dali im to aj patrične pocitit? Vidiet, ze si si (pre tvoje stastie) nikdy niecim takym nepresla pretoze vacsina takychto deti si nie raz priali aby sa radsej ani neboli nikdy narodili alebo umreli. Vies co to je zit s pocitom, ze ta najviac nenávidia prave ti, ktori ti dali zivot? A peklo na zemi ti zo života robia prave ti, ktori ti v tom zivote mali vytvoriť bezpecny a laskyplny domov? Mas ty vobec vlastne deti ked dokazes toto napisat? Dat decku na zadok ked ti uz rupnu nervy lebo sa nesprace do koze je jedna vec ale otlkat a ponižovať vlastne decko len preto, ze ho nenavidim je vec druha. A za nenavist pretavenu do dennodenneho fyzického a psychického nasilia maju takych tyranov ctit?

mirage
17. apr 2022

@zazvorka87 Andrea vyjadrila podporu tyranym zenam, podla mna mas vypite, pises uplne z cesty.

andreatytler
17. apr 2022

@zazvorka87 Podla teba deti maju byt rodicom vdacne za to ze ich rodicia splodili. Ak ja s tym nesuhlasim, to neznmena protipol... neznamena to ze vravim aby rodicmi opovrhovali.
Podla mna deti nemusia citit ani za mak vdaky za to z ich rodicia splodili. Nemusia mat k tomu vobec ziadny postoj. Nemusia sa nad tym ani zamyslat, lebo to nema s nimi nic spolocne. Cele to splodenie sa dialo len a len medzi rodicmi. Ak by to dieta nesplodili, to dieta by sa tym nikdy netrapilo, o nic by neprislo.
Je nespravne ocakavat od dietata vdaku za to ze si ho spodila, lebo ty si ho neplodila pre jeho dobro, neurobila si to pre neho. To sa proste neda, aby si splodila dieta preto aby malo ono prilezitost zit zivot. Vzdy je v tom tvoja vnutorna pohnutka, tvoje zelanie mat dieta, tvoja snaha preniest tvoje geny dalej. Je to take iste akoby som ja dala uplne cudziemu cloveku na ulici 100 eur bez akehokolvek dovodu a potom mu povedala: "Tak a teraz mi bud za to vdacny".

A je to uplne rovnake ci hovorime o detoch z darovaneheho embrya alebo splodenych prirodzene. Moje dieta nema ani najmensi dovod citit vdaku voci darcom embra a ani voci mne. Uctu... dufam ze citi a bude citit ku mne, ale nie preto ze som ho porodila, alebo vychovala, ale preto ze sa snazim prejavovat uctu ja jemu. Vdaku a uctu citim voci darcom embrya ja a moj muz, lebo oni pomohli nam. A vdaku a uctu citim aj voci bohu ze to vsetko zatial tak dobre dopadlo. Nikdy sa mi nepacila ta krestanska doktrina v ktorej sa davali rodicia na piedestal ako darcovia zivota. Je to tak zastarale a otrepane a vobec to nepatri do dnesneho sveta.

janulik2008
17. apr 2022

Pani neoznačim lebo ma má za falošného človeka ale ako tu niekto písal čo má úcta s tým že rodič dieťa tlcie len tak 🤦 to je názor, ozaj. A naozaj žiadne dieťa sa na svet nepýta 😉

andreatytler
17. apr 2022

@zafir01 V tu noc si sa stala dospelou a mozno aj zachranila vam vsetkym zivot.
Obdivuhodne ze si ju dokazala zobrat spat do svojho zivota.

yvanielka
17. apr 2022

Tieto príspevky sa čítajú veľmi ťažko 😢
Odporúčam tento profil, tam sa riešia tieto traumy z detstva a ako ovplyvňujú celý život

stani.m
17. apr 2022

@uradnikova máš nádherné deti 💗

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
berry266
17. apr 2022

@zazvorka87 pri všetkej úcte to čo píšeš sú bludy. Ako mám mať rada človeka ktorý ma takmer 18 rokov nenávidel, bil, nadával mi a chcel ma zabiť? úcta? nikdy. Iba strach, strachz toho čo bude keď pridem domov. Absolútne pošliapanie ľudskej dôstojnosti. A to hovorím o otcovi... Matka sa na mna vykaslala po pôrode. Takej žene mám byť vďačná konkretne za čo? že som ako decko prešla peklom? Nevieš čo to je zažiť tyrana a žiť roky v strachu tak prosím prestaň. Namiesto toho aby si vyjadrila svoju podporu ženám ktore prešli takouto surovou výchovou a trpia dodnes stále melieš len to svoje. Nie ja nie som vďačná ani jednému z mojich rodičov. Necítim nenávisť ale vďačnosť v žiadnom prípade

zdenkastanka
17. apr 2022

@zazvorka87 ty si kompletne vygumovana ci co uz????citala si vsetky tie traumy psychické a fyzicke???ako deti mlatili hlava nehlava?a ze sa to deje aj teraz nielen pred x rokmi. Za to maju byt deti vdacne a uctive k rodičom ?a ci sa dieta splodi klasicky alebo niekomu treba dopomoct to je snad jedno nie?deti maju byt milovane tak ci onak. Neviem co ti tak zatemnuje mozog ta tvoja úcta ku vsetkym, no jednoducho niektori si ju nezasluzia za svoje chovanie.

malinoismum
17. apr 2022

Nebudem odpovedať na otázku, vďaka Bohu a mojim rodičom nemám odpoveď.
Ale vďaka autorovi za založenie tejto témy.
Myslím, že nielen mňa donútila zamyslieť sa nad tým, že či je niekedy aj krik nutný.
Baby, niektoré ste mali hrozné zazitky, to sa ťažko aj číta.

🤍🙏🏽 Verím, že vaše rodiny vám všetky slzy vynahradili radosťou a láskou, ktorá vám v detstve tak veľmi chybala 🤍

hama007
17. apr 2022

"Načo ideš do baru, čo si barová k**va?" To mi povedal môj otec, keď som chcela ísť do baru ku kamoške lebo nič iné sme pre mladých stretávajúcich sa večerami v našej dedine nemali. Len 1 maličký bar.
Bolo toho veľa, ale nič mi tak veľmi nezarezonovalo v ušiach ako táto veta. 😞 Podotýkam mala som už 22 rokov a stále som sa musela pýtať von 😠😒 keď si teraz na to pomyslím, chytám sa za hlavu kde som to žila.
Otec už má za všetko odpustené, ale nezabudnute. 🙂

acrobaleno
17. apr 2022

Ani zazvorka nemala stastne detstvo, ved necitate aka je prepnutna?

andreatytler
17. apr 2022

@zazvorka87 Ty si svojej mame vdacna za to ze ta nezabila? Presne pre toto vravim ze mas myslenie zo 16. storocia.

andreatytler
17. apr 2022

@acrobaleno Presne to iste napadlo aj mna. Vela tyranov manipuluje svoje deti a nuti ich aby mu boli vdacne za suchu korku co im da na veceru, alebo za to ze ich dnes zmlatil iba rukou... lebo ine dni to robi remenom.

janulik2008
17. apr 2022

@andreatytler s ňou budeš zbytočne niečo riešiť, ona vidí len seba. A každý má byť vďačný za všetko 😒

alfonzia10
17. apr 2022

Ženy, ja Vás obdivujem, ste silné. Ja som si tiež zažila nejaké traumy, myslím si, že nie až také, ale niektoré veci sa spravidla vynárajú. Chcela by som sa Vás ale opýtať, či vedelo o tom všetkom okolie? Pomohlo Vám? Alebo ste z toho všetkého boli skôr "čudné" alebo utiahnuté a ešte aj to okolie si do Vás koplo? Napr. deti vycítia, do koho si môžu dovoliť, učiteľky sa, aspoň u nás, inak správali k deťom z "lepších rodín". A to sú podľa mňa ďalšie veci, ktoré na sebavedomí, sebaláske nepridávajú. Veľmi zaujímavá téma a ja Vás obdivujem, že o tom dokážete hovoriť/písať.

tamichloe
17. apr 2022

@irusa je mi to veľmi ľúto

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
tamichloe
17. apr 2022

@berry266 a teraz sa máš fajn? Stretla si aspoň dobrého milujúceho partnera?

makova333
17. apr 2022

@metoyou4 povedal ti, ze ta muz stlcie ked nebudrs vediet varit a s tebou to ani nehlo? Tak s velkou pravdepodobnostou to bolo povedane ako vtip, tonom akp vtip (aj ked za mna velmi nemiestny). A podstatna vec bola, ze inak to bol dobry otec. Tento o kom pisem ja dobry otec rozhodne nebol.

mimi2120
17. apr 2022

Ja túto pani zázvorku často vidím v diskusiách obhajovať toxické správanie v rodine. Ktovie či si takto nečistí svedomie.

janulik2008
17. apr 2022

@mimi2120 ona je hviezda MK 😀 jej top témy sú potraty atď

zuzinapipina
17. apr 2022

Tvrdé nevedomé slová rodičov, zostávajú na duši dieťaťa veľmi dlhý čas... Mám 32 rokov, niečo sa už zahojilo, niečo už prebolelo, niečo ešte ostalo a snažím sa odpustiť, lebo to ťaží iba mňa...aj napriek všetkému, mala som pekné detstvo, zostalo síce veľa nepekneho na mojej duši, ale to pekné prevažuje. Mne pomohlo uvedomenie, prečo tak rodicia konali ako konali, že im bolo v detstve robené horšie. A oni žiaľ neboli pri mojej vychove na takej úrovni, aby si všetko uvedomovali, co je nesprávne a napravili to...zato tu možnosť mam teraz ja pri vychove môjho syna..a oed neviem ako dalej, co je správne, apomeniem si na seba, ked som bola mala a co mi ublizovali, co mi chýbalo, a presne to sa snazim synovi dať. Pocit bezpecia,istoty, bezpodmienecnej lásky, to som ja nemala a o to viac si davam záležať natom, aby to mal môj syn. Ze mna sa báť nemusí, ze ak niečo vyparati nezbijem ho varechou, nikdy mu nepoviem, ze lutujem,ze ho mam, ze by som sa mala lepšie a nikdy mu nepoviem,ze nic v zivote nedokaze, ze bude rad,ze bhde mat na chleba, a ze neni nicoho hodny a nic si nezasluzi...u mňa toto najviac utkvelo v pamäti a preto si davam nato velky pozor, aby som mu nikdy tak neublizila... práve naopak ho podporujem ako viem,motivujem, vela vela sa rozprávame, vela vysvetlujem a veľmi ho ľúbim, už len preto,ze je...nie preto aky je,alebo aky by mal podla mojich ocakavani byť..tie ocakavania nam totiz kazia podstatu lasky🙂

lily111
17. apr 2022

Maminu mam velmi rada..ale chuda, tiez jej nebolo dane vela lasky, zostala chladna, ani si nespominam,kedy mi sama od seba dala bozk...a ci vobec...len jednu vetu si budem pamatat, ked som chcela prist s mojimi detmi na Vianoce... resp som naznacila, zeby to bolo pekne, byt spolu aspon raz...ona na to " Vianoce ma kazdy slavit DOMA, pridi 25/26"..🤷🏼‍♀️😓

zdenkastanka
17. apr 2022

@zazvorka87 ak sa rodicia o teba pekne starali, davali ti vsetko co si potrebovala nielen po tej materiálnej stranke, vychovavali ta tak ano, vdaka a ucta je na mieste... ale povedz mi co je to za výchovu a staranie sa o dieta ked ho zmlatia do krvi, nechajú ho o hlade, bohvie kde spat atd... za toto si rodicia veru uctu a vdaku nezasluzia. A ten tvoj argument ze vynosila ich a porodila je ubohy.

zuzu11166
17. apr 2022

@joesvk tak ja som mala maminku uzasnu,ale mne toto povedala stara mať-mamina mama.bola to strasna striga,nemala rada ani moju mamu,ani mna.ale mne to nic nerobilo,lebo od nej som nikdy nic dobre necakala.no mamina to pocula-bola pri tom ked mi to povedala a jej sa to strasne dotklo.ona sa normalne rozplakala,ze co to vyslo z ust jej matky..mna to neranilo,len trosicku,ked som pocuvala kamosky,akych uzasnych starkych maju.zial,mna lubili len otcovi rodicia.ale som velmi stastna a vdacna za to ze mamku a otca som mala uplne NAJ

berry266
17. apr 2022

@tamichloe po rokoch hľadania a zlých vzťahoch som našla partnera ktorý ma miluje a je mi veľkou oporou. Máme spolu krásnu dcérku 🙂

makova333
17. apr 2022

@chvostik1 ja si praveze myslim, ze ona stastne vobec detstvo nemala. Ako obranny mechanizmus si (vedome alebo nevedome) zvolila popieranie. Tym, ze na pohlad ocividne tyranie dietata reaguje, ze "rodica si treba aj tak vazit, lebo nam dal zivot", sa snazi sama seba utvrdzovat, ze v jej zivote sa nic hrozne nedialo. Ak by pripustila, ze dialo, musela by zaujat nejaky postoj, riesit to, vyjadrit hnev.... a toho sa boji.