Aké stopy na vás nechávajú fotky "skutočného šťastia" od iných?
Či varím, či upratujem, alebo či sa hrám s mojimi deťmi, hlave mám neustále krútiacu sa myšlienku, čo robím zle? Nemyslím si o sebe, že by som bola lenivá, alebo že patrím ku tým, čo nedokážu nič spraviť, ale u nás to nejako nefunguje. Pozerám sa na fotoblogy tu na MK, kde tuu sledujem kreatívne stránky, čo to popozerám aj na FB. Od všadiaľ sa na mňa usmievajú šťastné rodinky, poslušné deti, skvelé hand - made výrobky a dokonale zladené oblečenie tých najlepších značiek. Pýtam sa sama seba a teraz aj Vás, prečo to tak nie je aj u nás??? Som šťastne vydatá, ale aj tak sa s manželom niekedy pohádame. Mám dve skvelé deti, ktorým sa venujem, ale aj tak priveľa šantia. Poupratujem, ale poriadok vydrží možno hodinku, dve. Uvarím obed, ale už nestihnem upiecť koláč, lebo treba ďalších milión vecí. Z mojich výrobkov nemám až taký dokonalý pocit, ako s tých ostatných a hoc aj my máme plné skrine oblečenia, pôsobia na mňa...no čo ja viem, nie ako tie "pravé, orechové". Ako to je naozaj? Skutočne sa darí všetkým a všade, alebo sú to len reprezentatívne fotografie a skutočnosť je niekde inde? Alebo je to fakt len moja depresia a som na seba zbytočne prísna? Ako je to skutočne u Vás a s Vami? Aké stopy na Vás nechávajú fotky " skutočného šťastia" od iných???
@montry vies, kazdy sa prezentuje hlavne tymi dobrymi a pozitivnymi vecami... Ja osobne tiez radsej vyvesim pozitivne fotografie a negativne veci riesim v kruhu blizkych. Mozno je to touto dobou, kedy v ociach spolocnosti "vyhrava" iba ten najlepsi, najkrajsi a najsikovnejsi. Uplne ta chapem, tiez sa nemame zle, zdravie nam sluzi, mame co obliect a nevyzera to zle, no tiez ma trapi aka som frustrovana, vycerpana, tlsta, ani financna situacia nie je najruzovejsia, ci nevladzem byt na deti vzdy dobra a trpezliva. Beriem to ako docasny stav, mozno je dobre hladiet dopredu. A ak to znasas naozaj tak zle, skus tie fotky radsej nesledovat...
@bodka13 no ja pri fotkách cudzích, neznámych ľudí necítim absolútne nič 😀 net znesie veľa.. a ak je to niekto z môjho okolia, o kom viem ako funguje - tak tiež ma to neštve, lebo ako sa hovorí "každý má svoju mŕtvolu v pivnici" - niekde má viac on, niekde zas ja, ja môžem "závidieť" nové auto, on mne novú kúpeľňu, ja jemu pekný zadok a on mne pekné nohy 😀
@eeffka Vianočné upratovanie 😀 😀 😀 😀 - no my s mm každé Vianoce - presne 24.12. spomíname ako sme museli doma od rána lietať s handrami a leštiť celý byt pod prísnym dozorom matičiek. A najväčší gól bol keď mamičky po nás kontrolovali ešte aj vrch dverí, či sme utreli prach aj na týchto miestach 😝 😝 😀 😀
Zas trochu o mojich pocitoch...Mám pocit, že sa to tu zvŕta trochu iným smerom, ako bolo myslené. Nie, nie babuky, ja nezávidím. Skôr som sa potrebovala, no nazvem to "uistiť sa ", aj keď to nie ten správny výraz, to správne slovo to nie , že aj inde to funguje / nefunguje asi nejak tak, ako u nás. Že existujú aj také normálne mamky, nie ten tie super ženy, s krásnych fotografií. Také, čo ako napr.ja teraz varím, periem, bola som vyvešať prádlo, šijem obliečky do postieľky pre bábiky, s kúta na mňa kuká kôš so žehlením, v detskej čaká vysávanie, obývačke vyleštiť stôl a v kuchyni nedopitá káva.....Skôr som v mojej depke, potrebovala prečítať si, že nie všetko a každý je taký dokonalý, 100%. Že nie len ja nič nestíham, hoc sa snažím ako viem. Že aj iné deti doma nosia tepláky a nie len značkové oblečenie. Že nemusí byť všetko tip - top....teraz sa budem opakovať, bola to asi depka a nejaký môj pocit menejcennosti, že nech robím čo robím, nikdy to nie je to pravé...Som vďačná za každý príspevok do tejto diskusie, za každý príspevok od obyčajných mám, ktoré mi dosť rýchlo pomohli, dostať sa z toho pocitu, že hoc nie je všetko na jednotku, je to dobré, lebo nie som stroj. 🙂
No pokial viem tak nikto nechce mat na fotkach zvecnenu zamracenu tvar, nikto fotkami nechce ukazat ze je prave po hadke, odfotí si do albumu aj ponožky s tromi pasikmi aby ukazal "ze my na to mame" ale co ty vies aka je skutocnost 😉 vobec sa nad nicim netrap, ja tiez nemam ruzovy zivot, ale pre dcerku sa snazim mat plno fotiek pre jej pamiatku na ktorych vyzerame "superšťastne" aj s tym mojim nespratníkom (otec malej), co sa tyka veci, nemam preplnenu skrinu nextovymi a este neviem akymi supiš značkami nad ktorymi sa ja len pousmievam 😀 ale mala ma co na seba a cekom dost na kazde obdobie, hlavne som rada ked natrafim na paradne zlavy a kupim jej v tescu balik bodyniek za 5 éčiek a potom mi to nie je luto ze ich okydá mrkvovým príkrmom, hlavne nemusim vonku riesit a hucat po nej ked papa kakaovy keksik ze ma na sebe jedno nextove body za 10eur 😀 ako som bola svedkom u jednej mamicky 🙄 ked vidim tie albumy drahych veciciek pre male deti, stavaju sa mi vlasy dupkom, lebo viem kolko toho oblecenia dokaze dieta znicit a kolko toho je nevypratelnych... takze mi je luto tych penazi aj za nich 😅 😀 nic v zlom... 😉
@montry veď píšeme, že sú. a ešte horšie..... 😀 . ty sa aspoň snažíš, ale nestíhaš. ale ja som sa už prestala snažiť 😀 😀 😀 . ono je to o prioritách a ty si na to prišla oveľa skôr ako ja. pre mňa bol dlho prioritou poriadok a dá sa povedať, že keď boli staršie deti malé, aj handry. teraz už by som volila ako ty - tie obliečky do postieľky pre bábiky 😉 😉 , hoc aj staré tepláky pre najmladšieho - veď hmota je pominuteľná, ale spomienky ostanú.
@montry z tvojej vypovede mi vyplyva,ze aj naprek tvojej proklamacii ze si stastna ,nie si.nie preto ze sa porovnavas s inymi,ale preto za sa pri tom citis menejcenne.a tam je tvoj ´´problem´´.
ak by si sa porovnavala s tym,ze toto a toto co robia ine mamicky sa ti zda dobry napad a teda to skusis aplikovat na tvoje podmienky,bolo by to konstruktivne.mozno by si rychlo zistila,ze ak ine zeny maju cas na rucne prace,je to nie preto ze su ´´ dokonale´´.ale maju urcite podmnienky na to aby mali na to cas.alebo ten cas beru na ukor niecoho ci niekoho. ;-
mozem ta ubezpecit,ze dokonaly clovek neexistuje.niekto je dobry v peceni ,niekto je odbornik na dane a podobe.
ak sa chces venovat svojim detom,zaroven nemozes perfektne upratat ci navarit ci strikovat..to je jasne kazdemu realne zmyslajucemu cloveku.takze logicky nejaka cinnost je v uzadi 😀
ver ,ze niektore zeny ako ja nestrikuju ,nesiju a podobne. a zasadne robim naraz len jednu cinnost.nemozes porovnavat rozne rodiny a svoju.kazda ma ine podmienky pre zivot a inak funguje.
co sa tyka fotiek a ich prezentacie kedze nic nevies o tych ludoch,tak nemozes vediet ani aky je ich zivot v skutocnosti.mozno v tom momente fotenia boli taki stastni ako vyzeraju.kedze ich nepoznas,nemozes tvrdit ci su stastni ci nie ak ked tam posobia..aj ked poznas inu rodinu,nikdy do detailu nevidis do ich zivota.tak naco to riesit.
ak chces vediet,ako je mozne´´ dokonalost ´´docielit,skus sa inspirovat niektrymi ich konaniami tak,ako ich prezentuju.a poznas realitu. 😉
si hadam zrela zena tak vies,ze v domacnosti sa poriadok musi udrziavat kazdy den.a ze prach sadne po jeho zotreti uz v priebehu pol hodiny ci hodiny. :-
ak vidis usmiate ,spokojne tvare na fotkach inych,tak si ich pozri.a vrat sa do reality tvojho zivota v tvojej rodine.mna by v zivote nenapadlo skumat,ci niekto na fotke je skutocne stastny ci nie.hlavne ak toho cloveka ci rodinu nepoznam.
@sissy27 myslim,ze zakladatelka temy sa ani nestazuje,ze nema to co ine..myslim materialne veci-ci ano???Podla toho co som stihla precitat tak uz v prvom prispevku-ona len je obcas nestastna z tych prestastnych rodin na fotkach 😅 😉 A ma pocit,ze u nich to tak nie je 😉 No verim tomu,ze ked si pozrie svoje foto tak su na nich presne tak isto pofotení 😵
Vela ludi sa uz foti len a len pre tie socialne siete-ukazat sa-uz ako som pisala vyssie...No realita je ina-a tak ako ona tak aj kazda jedna z nas sme aj neupravene,unavene,vystresovane,nervozne....atd-vsetko patri k zivotu 😉
@montry necitam to tu cele ale naozaj myslis ze ked si niekto nafoti znackove handry a pleskne to sem na konika aby vsetci videli ze je stastny? Mne to skor pride ze mu nieco v zivote chyba ked si to potrebuje kompenzovat napriklad zverejnovanim satnika svojho dietata. Facebook je v tomto este ovela horsi, su jedinci ktory su schopny tam vycapit kazde jedlo z restauracie a vsetky fotky z dovolenky...nepoviem ked ide niekto do Peru a podeli sa o foto s hor, prirody atd tak sa rada pozriem ale ked tam je niekto schopny dat foto seba a ****** hotela kdesi v Taliansku tak podla mna je to snob co sa potrebuje machrovat.
Ked mas pocity typu "preco su taky stastny, bohaty sikovny a ja nie?" pri sledovani takychto fotiek tak ich NEPOZERAJ. Proste si to zakaz a venuj sa svojmu stastiu, svojej rodine a zazitkom a nie inym....sledovanie co kto ma a ticha zavist ci zial ze ja nie je cesta do pekla
Vies ja si myslim ze normalny normalne zijuci ludia proste nepotrebuju vsetkym ukazovat umele foto toho co maju , preto takych tych spontanych fotiek na nete je menej....net sa mnozi fotkami chvalenkarov a ludi co si potrebuju nieco dokazat
@montry ahoj..ono to tu tak chodí..niektoré baby vedia spraviť z komára somára,všetko prekrútia proti Tebe a nakoniec je tu človek za najväčšieho debila...držkaj sa! P.S.HLAVNE,ŽE SME ZDRAVÍÍÍ!!!
@montry netvrdim ze zavist doslova, skor taka akokeby frustracia ze co robim zle.Myslim ze taketo pocity prepadnu sem tam kazdeho, sme len ludia 🙂 . Kazdopadne mozno si skor perfekcionista co potrebuje robit na maximum, neviem..treba asi vypnut ...alebo ist na to s opacneho konca...pozerat sa na fotky biedy
@montry no myslim ze to u teba doma funguje uplne normalne asi tak ako v kazdej druhej dokance si trufnem povedat ze v kazdej rodine.Ono treba tieto fotoalbumy druhych brat s nadhladom.Vzdy je to len ta strana mince, aku je ochotny sam o sebe zverejnit prispievatel.Takze ziadne depky 😉
@montry ale v dobrom si povzdychnut je podla mna uplne v poriadku. cloveka to motivuje, pohana dopredu. tiez sa tesim ked sa niekto dostal do vysnivanej destinacie ako spominala @lujza123 na nejake miesto o ktorom dotycna davno snivala. cestovanie ma oslovuje asi najviac.
pekne fotky si pozriem velmi rada, zaujimam sa o fotografiu.
je uzasne ako spravnym odfotenim a vhodnou technikou sa dokaze z fotky vytvorit atmosfera ktora oslovi anonymneho divaka.
kazdy den sa ucim a snazim sa o to. aby obycajny obrazok vyvolal emociu, rozpovedal pribeh. ako obrazy starych majstrov. nikdy sme tam neboli, nikdy to nezazili a predsa sa vzdy pri pohlade na to dielo zasnivame a prenesieme do inej krajiny a inej doby.
rozmyslala som, co ludi robi stastnych bez nejakych hmotnych veci:
1. dobre, prijemne pocasie (slnency svit podporporuje vylucovanie endorfinu, nie?)
2. pocit byt milovany (konieckoncov vzdy dojde na to, ze nezalezi na tom kde si , ale s kym si)
3. pocit vlastneho naplnenia (vytuzene deti, spravny partner, zhrnutie coho som v zivote dosiahla a mozu to byt uplne malickosti, pre mna vsak dolezite)
4. take drobnosti kazdeho dna co sa naskytnu - pekny kvietok alebo sykorky na okennej parapete. krasny zapad slnka, alebo len tak lezat na deke pri vode a cumiet na oblaky
ja si napr.rada pozriem fotky, ci tu ,či na fejsbuku 😝 😀 ...najma kamošky, spolužiacky ked sa fotia so svojími detičkami.a poviem uprimne, porovnavam ich so sebou, pri niektorých si poviem ...a tak toto by som nechcela, to sa mi nepaci...pri niektorých zase waaaw, tak taketo zážitky asi mat nikdy nebudem ( napr.fotky s detmi na nejakej exotickej dovolenke, mojho muža nedonutim ist ani na kupalisko nie to ešte k moru 😀 )...ale pri tom skonštatovani to aj skonci, akonahla vypnem PC už nad tým nerozmýšlam, neriešim to....je mi to jedno lebo viem že s tým nič nespravim, nemožem mat predsa všetko, nebudem mat nikdy nič na 100%dokonale, už len preto že ja nie som dokonala, som len človek...s množstvom chýb 😉 tak ako každá z vas....a fotky su fotky,maju potešit ludske oko, vyvolat emociu a tým je ich učel splnený....no realita je velakrat inde, ved ju žijeme dennodene, tak to tu nemusim rozpisovat. 🙂 🙂
...a co sa týka tých fotiek, každý sa prezentuje tak ako chce aby bol vnímaný od okolia...z psycholog.hladiska tu platí jedno zlate pravidlo, že tvoje okolie ta vníma tak ako sa vnímaš ( alebo prezentuješ ) len ty sam 🙂čiže myslia si o tebe len to, čo si o sebe vnutorne mysliš aj ty
@bojovnicka
vidis,a to je dovod, preco napr. ja ako skoro posledny socialny ignorant dodnes nie som na FB. a ani sa tam uz nechystam...z principu. ludia, ktori su mi blizki, maju mail, komunikujeme osobne cez mail, skype a pod.
a staci mi byt tu na MK, ved toto je uz uplny facebuk tiez 😝
aj ja som prestastna, ze po vsetkych problemoch s tehotenstvami a 3 spont.potratoch predsa len mam 2 zdrave a krasne deti, a nech si kto chce foti co chce, mne je fajn. a aj detstvo som mala krasne, ziadne hory hraciek, a fotky asi 4 za rok - pri torte, na ihrisku a v kociku a na rodinnej oslave, a staci mi na cely zivot 😀
@margarita @bojovnicka
Facebook mam rada ako kontakt s ludmi ktorych inak nestretnem. zijem uz v tretej krajine, priatelov mam vsade, bohuzial do Europy som sa dostala naposledy pred piatimi rokmi.
@montry ja myslim, ze si v skutocnosti velmi sikovna a schopna a paci sa mi tvoja uprimnost. Toto je akoby o tvojich pocitoch. Mne sa zivot velmi skomplikoval, a tak aby nebolo vsetko len zle, tesim sa z malickosti a z kazdeho dna, v kazdom dni si hladam nieco pozitivne, hoci aj to, ze mam dve zdrave ruky a dve zdrave nohy a dve zdrave oci atd. a hlavne - zdrave dieta. Urobim obcas radost blizkym a aj sebe s nejakou uplnou drobnostou, nech sa smejeme a tesime. beriem zivot ako "nedokonaly", pretoze kazdy jeden clovek je nedokonaly, potom su nedokonale vztahy a cela zemegula 😀 s tym sa raz treba zmierit. A fotky inych stastnych superludi beriem so zaujmom ako inspiraciu pre seba a svoju rodinu, ked sa mi to paci 😉 .
@margarita Len aby si vedela, ze nie si sama, ani ja a manzel nie sme registrovani na fb. Kamoska ma tam stale vola, ale ja sa nechcem este viac zviditelnovat, ved som registrovana na tolkych strankach a aj chatoch, ze mi to proste staci. A pisat si napr. so spoluziakmi zo zs (mimochodom neboli sme dobry kolektiv a rokmi sa aj menil z dovodu vystavby novych zs) alebo strednej (nie so vsetkymi som si rozumela) mi pride zbytocne, lebo su to pre mna cudzi ludia. Ti, s ktorymi som v kontakte mi pisu tiez bud email alebo sms, popr. sa stretneme na chate inej stranky, ktora nie je az tak osobna co sa tyka informacii. Ale co ma najviac rozculuje je to, ze velakrat ked chcem niekde prispiet alebo si nieco pozriet musim byt registrovana na fb. Tak to je uz ciste vydieranie.
@montry - podla mna si polozila dobru otazku na diskusiu 😉 Ja ked vidim take fotky, o akych vravis, napadnu ma obvykle 2 veci - bud je to, ze je to fotka, ktora zachycuje okamih (ak je taka nenastylizovana, ze proste vidis, ze momentka) - na nej vidis tu skutocnu emociu, cize aj skutocnu radost. Alebo je taka stylizovana (proste ludia sa fotia preto, aby nieco ukazali) a tam sa da obcas "vycitat" taka umela radost, ze proste ludia sa naozaj fotia len pre to, aby nieco ukazali. Ale jasne, zavisi od okolnosti...
Ale vseobecne ma fotky dokazu velmi inspirovat (niektore). Napriklad nesmierne rada fotim (aj s mm) - ale len tak, sukromne, nedavam ich ani na MK a ani na FB. Milujem fotit nieco, co ma zaujme, z netradicneho pohladu, alebo nieco inej farby... a kamaratka mi minule pochvalila fotky - boli sme spolu na dovolenke a fotili sme (sa) - teda skor deticky (prva dovolenka pri mori to bola pre ne). Velmi ma potesilo, ze sa niekomu paci to, co som nafotila. Ale tiez nik nevidi, co bolo za tymi fotkami 😀 (napr. dcerka je zive striebro, nevravim, ked som chcela na 1 fotku nacapit 2 deticky - 30 zaberov, 2 dobre, zbytok na vymazanie 😀 ), alebo ked boli obe babule ako 2 opicky, uz sme nevedeli, co s nimi, ako ich zabavit, tak som ich nasackovala na zakazany balkon (nebezpecny pre male deti), v takmer 40 stupnoch ich posadila na stolicky k vyhladu na more a fotila som. Ale nik nevie, ze ten nadherny vyhlad, ktory sme tam mali, sme si uzili asi len 1x, lebo sme nemali cas kvoli detom, a ked sme ho aj mali, balkon bol pre ne nebezpecny, tak bol nonstop zavrety. Na fotke to vyzera uplne, ale uplne inak...
Alebo ked mi pochvalili prvu tortu, ktoru som piekla dcerke na 2. narodeniny. Odfotila som si ju na pamiatku (sebe aj dcerke 😀 ) - jasne, ze z tej najkrajsej strany (no aby nebolo vidno, ze vzadu je natrhnuty potah a je trochu hrbata). Ale to nik nevie, ze som sa s nou trapila 8 hodin, mamina mi strazila malu, ze mi sadlo cesto, lebo bolo kratko v rure, ze kuchyna vyzerala ako po bombe a napriek tomu, ze moja mala ju ani nejedla 😀 atd. Ale bola som pysna, ze sa mi to podarilo (nie dokonale, ale podarilo) a ze dcerka, aj ked ju nejedla, aspon zhikla od radosti - aj ked si myslim, ze skor kvoli postavicke Hello Kitty (ktora bola, samozrejme, umelohmotna a ktoru som tam posadila) a nie kvoli nejakej torte, ktora mi zabrala cely den... Ale na fotke to vyzera inak - kedze sa smeje a sfukuje sviecky - kto vie, preco sa smeje, ale smeje sa skutocne 😉 Cize ako tu uz bolo povedane, fotky su jedna vec, realita druha.
Ale vela fotiek ma inspiruje (ako aj tie torty vlastne - povedala som si, preco to neskusit alebo fotky jednej babule tuto, co tvori nadherne veci, inspirovala ma k urobeniu par tutu sukniciek, hoci prave moja dcerka ich mala na sebe asi 3x po 10 minut), zaujme - najma z ciest, z blizkych i dalekych krajov, aj to oblecenie niekedy ma zaujme - nie preto, aby som nabehla do obchodu, ale len tak, z obycajnej ludskej zvedavosti 🙂 Tiez si rada pre inspiraciu pozriem, ako ludia byvaju, najma v obdobi, ked mam chut nieco "prerobit", vynovit, prestahovat nabytok, ako napr. teraz - proste hladam inspiraciu 😀 Tak vnimam fotky.
@montry povedz mi, kto by odfotil rozsypane hračky alebo hŕbu prádla v kúpelni? kto by odfotil a vycapil na FB koláč, ktorý sa nevydaril a spľasol, alebo nedajbože prihorel? nepovedz mi, že ty nemás krásne chvíľky, odfoť si byt v momente ked popuratujes, fotka vydrží, poriadok nie 😀 😀 😀 😀 😀 poukladaj si taketo fotky vedla seba, popozeraj si, a si jednou z nich 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ako je to naozaj? Realita je taka, ze na tych fotografiach je tazka iluzia. Samozrejme, ze nikto sa nebude fotit rozhnevany, rozladeny, s bordelom za sebou. Fotografie nekonecneho rodinneho stastia su len uchyty momentov, medzi ktorymi je vsednost zivota, tak ako ju poznas aj Ty sama. Pozri, ked sem hodim vyhradne fotografie, kde som od ucha k uchu, v sexi plavkach, na bielom piesocku, tam lopatka, tam vedierko, deti stastne mavajuce ruckami, tak z toho mozno vyjde, ze snad ani nic ine nerobim len si slastne uzivam zivota a neviem co je to stereotyp, nuda, bordel a depresia. Omyl. Tazky omyl. A presne na tuto temu bol aj kritizovany FB - je to akurat tak zdroj frustracie lebo ludia maju tendencie chvalit sa a aj to dosledne vyberaju cim a celkovy dojem potom je iluzionisticky, mylny pocit, ze vsetci okrem nas sa maju hovacky dobre! Je to na smiech, ber to zlahka a s nadhladom, vaz si to co mas a neporovnavaj. Bordel ma kazda jedna, slabe chvilky detto. Len Ti ich nevycapi na verejne fora. 🙂 😉
Za dalsie si este uvedom aka smiesna, az niekedy trapna, je dnesna doba s tymito moznostami verejneho "onanovania" ( s prominutim). Dotera to nebolo, ved na ulici si sa okoloiducim neotrcala s fotoalbumami rodinnych fotiek ani si nemala potrebu im trubit co si dobreho zas napiekla ci usila. Ale prisla doba socialnych sieti a voila! exhibicionizmus nabral priam zavratne obratky. V domneni tazkej anonymity si kazdy popretriasa pomaly aj spodky na roznych strankach. Starostlivo vybera co najviac atraktivne snimocky a dojmu dokonalosti je ucinene zadost. Takze vydych, nadych a pozri sa na to realne, tak ako to je v skutocnosti, iluziam neprepadaj. 😉
@montry No ja neviem, ale ja mám práve presne opačný pocit. Za prvé, nevidela som, že by niekto niekam zavesil fotku svojho bytu/domu, rodiny a seba v neupravenom stave, všade bordel, deti špinavé, dotrhané.... Ak niekde zverejňujem svoje foto, tak preto, že sa chcem pochváliť, nie, aby ma ľutovali. A za druhé, ja osobne som vždy mala pocit, že som nejaká super žena, pretože som z okolia počúvala neustále iba to, ako to iné maminy nestíhajú, nezvládajú, nevládzu, nie sú schopné, nevedia a pod. Vždy ma varovali, že keď sa mi narodí dieťa, nebudem stíhať ani len jesť a obliecť sa, ale vždy som všetko v pohode stíhala. Jasné, že nemám denne vyglancovaný byt (ani každý týždeň), nemám denne navarenú špecialitu, nie som stále namaľovaná a upravená, ale žijem tak, ako to vyhovuje mne a mojej rodine. A väčšinou ak nie stále som na tom lepšie, ako maminy z okolia. Ale možno je to tým, že veľa neočakávam a nemám predstavu dokonalého života. No a fotky? Aj ja mám kopec krásnych fotiek, aj momentiek, ktoré vyjadrujú šťastie mojej rodiny, radosť a pohodu. To, že ďalších 1000 záberov vyzerá hrozne je druhá vec 😀
zásadne nikde na net naše fotky nedávam a ani iné nekukám,ušetrím kopu času na inú podľa mňa zmysluplnejšiu činnosť 😉

@sissy27 veta o závisti bola mierená na niektoré príspevky pred tebou...ospravedlňujem sa,že to vyznelo ako reakcia konkrétne na teba-mala som urobiť medzeru medzi textom 😉