icon

Aké sú vaše matky?

sunshineka
7. mar 2014

mam pocit,ze som najhorsie dieta na svete.aj ked uz mame svoje rodiny,myslim surodenci a ja,aj tak nas mama neustale komanduje a musi byt tak ako ona chce.ked nie je,sme najsprostejsi na svete.viem,ze kazdy rodic sa snazi usmernit dieta,ale vycitkami a psychickym terorom,ale pekne,slusne sa porozprava.nasa mama to nevie,ona vie len nadavat a vycitat.sestra sa koli nej odstahovala do ineho statu,nezniesla ju.chcem tak vela,ked chcem mat rodinu pri sebe?chcem,aby sme sa pekne navstevovali,aby kazda navsteva nekoncila vycitkami,ake sme nevdacne deti,len preto,ze si zijeme po svojom.vnutaca si privlastnuje,akoby boli jej vlastne deti,hucka ich proti rodicom,je to normalne??? strasne tazko mi je z jej spravania.pre mna je nepochopitelne ako jedna matka moze psychicky tyrat svoje deti,nadavat na zatov,ohovarat pred ludmi a vykreslovat situacie,ktore sa ani nestali.vdaka urcitym situaciam sestra uplne prerusila kontakty s mamou,co velakrat aj vy tu radite,ak sa s matkou neda vyjst.a neviete si predstavit,ake peklo ja mam koli tomu.preco sa do haja ta zenska nespamata a neuzna si chybu,ale nie ona bude chodit pomedzi ludi a lutovat sa a vymyslat si.ukrizujte ma za to,ale ja si niekedy v duchu prajem jej smrt,lebo takto sa uz zit neda.keby som mala moznost balim sa a idem co najdalej,nech mam od nej pokoj.ale pokoj na dusi nebudeme mat nikdy.lebo vsetci koli nej trpime a verim,ze aj po jej smrti trpiet budeme,lebo jej zla energia tu ostane navzdy.

Strana
z2
celasapremenim
9. mar 2014

ako prepac, ja viem, ze je to tvoja mama, ale ty si teraz nechas znicit nery a vztahy kvoli nej? mne by to zato nestalo a co caka to by sa jej stalo, bola by som nevdacna a prestala by som sa s nou radsej stretavat

sunshineka
autor
9. mar 2014

@celasapremenim lebo vidim,ze nema vyznam sa s nou prestat bavit a stretavat.sestra sa s nou nebavi 3 roky a matka jej stale robi peklo.volakedy,ked som este byvala doma,bola katastrofa s nou vychadzat.po osamostatneni sa to zlepsilo.uz mi vycita len pri navstevach vsetko mozne a tie navtevy su minimalne,takze je to ok.mne len prislo tazko,ze ide velka noc a my sa nemozeme pekne s usmevom stretnut cela rodina.sestra mozno ani nepride na sviatky k nam,koli mame,aby sa nestretli.

celasapremenim
9. mar 2014

@sunshineka no jaa by som urcite uprednostnila sestru, ona nic zle neurobila, aby si zasluzila nebyt s vami
je mi luto, co prezivas, myslim si, ze kazdy ma aspon s jednym clovekom v svojom blizkom okoli za zivot nejake podobne strety, zlych ludi, nech uz je to hocikto, ktori ti skodia, treba zo zivota strihat

stanulienkat
9. mar 2014

Ja som mala taku babku,komandovala svoje uz 40 rocne deti,mudrovala,vsetko bolo zle,co nevymyslela ona. Nikto ju nemal rad,ani my vnucata. Zlostna zena so zlou energiou. Navstevy boli tiez minimalne. Vzdy vsetkych len znechutila. Nech je sama so sebou,ked sa tak lubi.

sima6
Odpoveď bola odstránená
blackcat8885
9. mar 2014

@sunshineka U nás tiež nie su dobre vzťahy.Sami bývame v podnájme iba 2mnesiace e ked sme boli u našich moja mama počúvala priateľove telefonáty,nás dvoch ked sme sa rozprávali,nerešpektovala nič čo sa týkalo náášho syna-Vyhadzovala naše veci o ktorých si myslela,že ich nepoužívame a pod.Dospelo to k tomu,že mse sa denne všetci hádali,hlavne priateľ s mojou mamou a teraz nie sme vobec v kontakte

maminuska
9. mar 2014

@sunshineka ja osobne by som volila taku cestu , že by som sa zmatky preorientovala na sestru , jej venovoala svoj čas. Je to tvoja najbližšia rodina. Takže tu veľku noc môžeš strávit so sestrou , niekam spolu vypadnut a neriešit mamu .
Peklo ti môže spôsobit len ten komu to dovolíš. Ak jej nezdvihneš telefon , tak ako sestra, nemá ti ako peklo spôsobit.

mirareisenauer
10. mar 2014

Ja mám s matkou podobne problémy. Nič sa jej nepáči, nič nie je dostatočne dobré, všetci sú na vine, všetci sú zlí...Napriek tomu, že dlhé roky som ju finančne podporovala popri tom čo jej sa nechcelo pracovať a platila som jej dlh, stále som bola ja tá zlá. Do dnes sa to nezmenilo aj napriek tomu, že sa jej narodil vnuk. Dúfali sme, že po narodení syna sa zmení, no nestalo sa tak. Stále nadáva na mňa aj na môjho partnera aj napriek tomu,že sa snážíme výjsť jej maximálne v ústrety. Matka stále nepracuje, tak platíme všetky výdavky spojené s bývaním, finančne ju podporujem, lebo jej sa zdá 300 eur na jedlo mesačne málo, nakupujem, upratujem. Vďaky sa ale nikdy nedočkám. Skôr len výčitiek a nadávok na partnera aký je zlý, nespoločenský a vymýšľa si na neho kadeaké bájky. Sama sa mu nečudujem, že sa jej maximálne vyhýba. Jej denný režim je len ránno vstať poterorizovať nás a celý zostatok dňa len zazerá a frfle. Za celý rok ani z domu nos nevystrčí. Ani len do obchodu. A keď tak to len max na 5 minút dolu do obchodu a späť. Rozhodla som sa to riešiť. Chystáme sa v najbližšom čase odsťahovať a matku ďalej nepodporovať. Raz to jednoducho muselo skončiť. Teraz sa snáď spamätá, čo svojim správaním docielila.

guinevre
1. apr 2014

Fuha, tak moja mama je jack pot na loterii 🙂 Velmi mila a prijemna zena, ta ani nevie co je zloba, neohovara, neklebeti, nikdy som ju nevidela nahnevanu, po dome vykrikovat, iba tak sa vie rozplakat ked je smutna. Vseobecne ju maju ludia radi. Je taka dobra dusa, usmievava, ziari pozitvnou energiou, a svojej rodine dava celu lasku sveta. Aj moje kamaratky ju maju rady, a vacsinou taky vztah so svojou mamou nemaju bohuzial. Ta moja mi je fakt najlepsi priatel akeho mam.

maminaja7
3. máj 2014

@sunshineka ahoj tiež to nemáte v rodine ľahké a mám podobný problém..Moja matka sa veľmi zmenila.. Aj keď vždy bola taká blbá povaha, stále kritizovala a nič jej nebolo po vôli a dosť ma sekírovala ale teraz je to už peklo.
Kedysi som podnikala a keď sa mi prestalo dariť tak ma miesto podpory doslova vysáčkovala na ulicu. Nemala som na zaplatenie nájmu, dlhovala som na nájomnom pravidelne, lebo som sa 24 hodín starala o dieťa, ktoré bolo často choré a takmer nechodilo do škôlky a chýbalo dosť aj v škole. Som rozvedená a ex mi nikdy poriadne neplatil výživné a keď platil tak mizerne, že som z toho neuhradila ani 10% nákladov na obživu..
Čo je ale na celej situácii najhoršie, že sa mi pokúsila vziať prostredníctvom súdu s exmanželom dieťa a to tak, že úmyselne klamali vo výpovediach a moje dlhy využili v môj neprospech, hoci sa starám celý život o dieťa riadne a s láskou..Je toho veľa čo všetko mi urobila ale dostala ma svojou sebeckosťou a nepomáhaním na totálne dno a keby ma aspoň nechala na pokoji ale stále sa snažila a stále mám pocit, že čaká na svoju príležitosť kedy budú oni môcť zase obaja udrieť aby ma obrali o dieťa..Ex je pritom neschopný primitív ktorý vie sa len priživovať a slopať a a nie je schopný sa postarať ani o seba a žije u rodičov, ktorí sú tak zaslepení že to proste neriešia..Dospelo to tak ďaleko, že moje dieťa nenávidí moju matku , bojí sa jej a nechce o nej ani počuť a keď vidí podobnú osobu vždy sa preľakne. s otcom má tiež zlý vzťah.. Nemáme nikoho a keby sa so mnou niečo stalo- chúďa dieťa čo s ním bude. Stále sa nad tým trápim veľakrát som sa jej snažila dohovoriť, že sa nemá právo ku mne takto správať a že nemôže s vnúčaťom manipulovať. Istú dobu sa mu snažila dokonca vtĺcť, že má na mňa zabudnúť a aby nebolo so mnou. Po tomto všetkom chceme len pokoj, bývame sami a pretĺkam sa ako sa dá. Ale aj tak stále mám strach čo bude. Je to hrozné mať takúto rodinu. Najhoršie je to že ona má peniaze a ja nie.

ozoracka
25. nov 2014

Ahojte baby.
Mala som, a čiastočne ešte mám tento problém a pretože sa mi ho darí riešiť (zredukovala som ho o asi 85%), chcem pomôcť aj vám.
Takže, musíte si uvedomiť, naozaj uvedomiť si, nie nahovárať si že problémom je vaša matka, "Problém" je vo VÁS. Problém máte VY,nie vaša matka. Ona je pravdepodobne v pohode a nechápe, čo vás rozčuľuje alebo trápi. Tak,tak, dobre počujete, VY ste si na vine, že si pripúšťate také emócie, ktoré vám spôsobujú strach a bolesť. Takže,ak sa chcete zbaviť negatívnych pocitov, najprv si musíte uvedomiť, čo je to vo vás, čo to spúšťa. Nie kto. Neveríte?
Príklad 1: Susedovi ukradli auto.Poľutujem ho, ale žalúdočné kŕče z toho nedostanem.
Príklad 2: Mne ukradli auto. Čin zostáva taký istý. Je to krádež, nesmie sa to. Ale "au", bolo moje.
Takže, tvoja matka je taká a taká, poradím ti ako to vyriešiť. Nemám problém.Poznáte to.Na cudzie vzťahy sme odborníci. Ale ale keď sa to týka "mojej" matky, čo to je, že zrazu trpím? Je to moje "JA".Môj príbeh. Teda ak chcete,moje "EGO". Dámy, vy máte silné ego, ktoré predstiera, že VY, vaše ego, ste najdôležitejšie v živote.
A pretože vaša matka má tiež silné ego, čo sa stane? Vojna. Jedno ego sa bije s druhým. Že je na vine vaša matka? Ha!
Príklad 1: Neznášam svoju matku, je to potvora, atd..........
Príklad 2: Moja matka má dobré kamarátky. Znášajú ju. Ako je to možné, keď je taká potvora?
A teraz ponúkané riešenie!
Pri mojom hľadaní,(po dlhom čase, a sedení u odborníka, ktoré nič neriešilo) ako so začarovaného kruhu von, som narazila na knižku Eckhart Tolle- Nová Zem.Nie je to reklama. Na internete ju stiahnete v PDF.( na iternete nájdete aj veľa jeho videí v českom jazyku:https://

https://www.youtube.com/watch?v=xMqzSiazDqI

Ak si ju pozorne prečítate, môže vám pomôcť. Vysvetľuje , ako pracuje ego, aké ťahy používa, aby nás dostalo, zmiatlo, ničilo a aby sme rozmýšľali a rozmýšľali, a rozmýšľali.
Moja rada: Nerozmýšľajte o niekom, kto vám ubližuje. Tým ho vlastne nevedome podporujete a dávate mu svoju energiu. A že je to vaša matka? Je to človek, ako každý iný.Ak sa ku mne správa pekne, môže byť. Ak nie, nedám si skákať po hlave. NELIPNEM na nej, NELIPNEM na strachu. Ak s Ňou neviem vydržať, pod jednou strechou, neznamená to nič iné, ako že s ňou neviem vydržať. Je to fakt! Prijmem fakt, zmierim sa s ním, a nebudem vymýšľať, ako by to malo byť. To je realita. Svet je realita. Nie je to ani dobré, ani zlé , je to tak. Pozrite sa okolo seba, čo sa deje vo svete. Nie je taký, aký ho chcem mať. Je taký ako je. A my ho chceme meniť. PCHa! Takých tu už bolo. Tí, čo sa veľmisnažili, si tu dlho nepožili, alebo naopak, aby im vyšli ich plány, museli pozavražďovať pár ľudí.
Tak prestaňte snívať, a vezmite svoj osud do vlstných rúk. Toto je ešte len začiatok.

sono2
25. nov 2014

@ozoracka prečítam a ďakujem. Mám rovnaký problém samozrejme nie s matkou ani s mužom. Proste vzťahy . Máš úplnú pravdu. Neposlala by si mi link na tú knihu do správy? Myslíš že to stiahnem do tableta? Ďakujem.

agni01
22. apr 2015

@sunshineka. Z tvojich písmenok cítiť ako svojou matkou opovrhuješ.Tiež si matka a jedného dňa keď tie tvoje deti dospejú a ty budeš v rokoch tvojej matky, možno jej potom budeš rozumieť.Je hrozné, že žene ktorá ti dala život praješ smrť! Svojej matke nerozumieš, tak sa uspokoj so sesterskou láskou, ktorá ta určite naplní šťastím, keďže so sestrou zdieľate rovnaký názor na matku.

malabiba
22. apr 2015

@sunshineka ...skús sa zamyslieť nad tým, že vás má rada, len kvôli niečomu je zatrpknutá, nespokojná a správa sa k vám takto....vychovala vás.... aké to bolo predtým? zmenilo sa niečo? váš otec ešte žije? máte spolu aj pekné chvíle? viete čo jej urobí radosť? ako je to keď sa stretnete napr. cez sviatky?...máš ju napriek jej správaniu rada ako matku?....rodičov si nevyberieme, máme iba jedných

lenbea
23. apr 2015

@andrejka1994 tak toto je hrozné len čítať, nieto ešte zažiť. a teraz sa ako máte, ste stále pri Tvojej mame? Je mi to lúto. ktovie prečo sú niektoré matky také. mali by si vážiť a byť šťastné,že majú zdravé deti, ktoré o ne stoja a nie toto. ešte nadávať dieťaťu, že im zničilo život. pre pána, ved to dieťa sa same na svet nepýta. a dieťa nezničí život, ale spraví ho krajším, aj ked v niektorých veciach aj ťažším. Prajem Ti dobreho partnera aj pokoj na vychovanie dieťaťa.

miz
23. apr 2015

Moja svokra je taka v niecom horsia v niecomlepsia v kazfom pripade chapem a poznam, nezmenila sa a ani sa nechce zmenit, pretoze ma pocit, ze je ta spravna. Ja somsa ju naucila ignorovat a co hovori a robi jednym uchom dnu a druhym von. A teraz uz von koncom ...

sunshineka
autor
24. apr 2015

@agni01 no prrrr !!! Ja jej smrt neprajem,citaj s porozumenim a nedomyslavo.robim len to,co ma naucila.nezazijes,nepochopis

vivien38
25. apr 2015

Ahojte mam jednu otazocku, podla vas som zavistliva a falostna? lebo totok mi nakricala moja sestra do tvare.mna to strasne zranilo, ide hlavne oto ze ja som ten typ cloveka ktory nema rad konflikt , ale co je vela toje vela. zomrel na otec sme 4surodenci, sestra je najblisie k mame a ta sa citi byt panovnicka 😝 ale ja som sa vzdala svojo dielu co mi prinalezi po otcovi,povedala som ze ponechavam ho svojej mame, ale nakolko mama sa citi byt sama a ma tam tuto moju sestru tak sa boji od nej a radsej robi pozachrbat aby sestra to nezbadala. no a ked som si isla pozicat nejaku vec tak nahovorili mame nech neda lebo sa to moze pokazit.tak kto je zavistlivi? ja alebo ona. 😖

elah1984
25. apr 2015

@kofoluska ja to vidom na manipulatorku

Strana
z2