Ako a koľko Vám pomáhajú Vaši partneri s deťmi?
Rada by som si urobila malý prieskum, ako a kolko Vám pomáhajú Vaši partneri / manželia s vašimi deťmi...
- pomáhajú vôbec?
- ak áno, ako presne a ako často?
- ak nie, čo teda robia - pracujú alebo len sedia nagauči 🙂
- bolo to iné, keď boli deti malé (do 1 roka) a zmenilo sa to s vekom detí alebo je to stále rovnaké?
- sú shopní / ochotní ostať s dieťaťom aj sami doma (napr. 1-2 hodinky, príp. celý deň...)?
Veľmi pekne ďakujem za všetky odpovede...
pomaha a velmi
Ahoj, môj manžel mi vždy pomáhal a pomáha a ako často?...tak, ako sa len dá...
😉 všetok svoj voľný čas venuje deťom a pokiaľ sa pamätám, bolo to tak vždy...u nás žiadne sedenie na "gauči" nehrozí...(len ak by boli deti choré a to si s nimi číta, alebo pozerá telku😀) a čím sú deti staršie, tým si vyžadujú viac pozornosti...zaujíma ich veľmi veľa vecí a my si to obaja užívame.. 😵 .l 🙂 ebo raz určite príde aj obdobie, keď nás už nebudú tak potrebovať, ale zatiaľ ...a či je schopný môj muž ostať s nimi doma 1-2 hodinky?...keď som čakala druhé dieťatko, bola som dva mesiace v nemocnici, takže bol s dcérkou sám...sem-tam mu síce pomohla moja svokra aj moja mama, ale zvládol to v pohode...a so synčekom bol minule doma dva týždne (boli obaja chorí, tak sa museli o seba postarať sami, keďže ja si dovolenku ani OČR-ku až tak čerpať nemôžem😅)...inak, podľa mňa je prirodzené, že manžel sa dokáže postarať o naše deti, je predsa ich otec a detičky sme chceli obaja
😉 😀
nas tatino sa snazi pomahat mi so vsetkym- aj s domacnostou aj s malou, samozrejme v ramci moznosti a volneho casu. V praci zvykne byt od rana cca. 7 do 18 hod vecer. A kym pride domov, mala uz vacsinou spi. Ale ak treba navari (aspon pomoze), umyje riad, povysava . Co sa tyka malej je ochotny zostat s nou sam aj cely den (samozrejme, dam nejake instrukcie), prebali, okupe,nakrmi, pohra sa, ide von ..... ked je doma, mozem kamkolvek ist a na ako dlho chcem. Jedine, co mu mozem vytknut, je nocne vstavanie ku malej. On totiz tak tvrdo spi, ze aj keby Natka plackala, tak ju nepocuje. Ak chcem, aby sa v noci o nu postaral, tak ho musim chvilu trmacanim budit ..... 😅
Áno, pomáha mi vo všetkom - zo začiatku som ho musela upozorňovať, že nie som stroj...ale keď som mu to pripomenula, tak prebalil, nakrmil, uspal, okupal. Čo sa týka domácich prác - nie je problém, navarí, uprace, poperie, nakúpi.
Teraz zostane aj s malou, keď si potrebujem oddýchnuť, idem k mame na kávu a on je s malou doma, hrajú sa, smejú, mojkajú.
Jedine čoho sa nedočkám, je nočné vstávanie. On je snáď hluchý, ja malú ani do postele k nám nemôžem vziať, lebo by ju bol schopný aj privaliť 😅
Aj tak si neviem predstaviť, že by som mu malú nechala na viac ako pol dňa, bála by som sa, že ju neprebalí, alebo jej nedá papať to, čo by mohla. Jemu je jedno, čo si zoberie z chladničky - malej by dal v pohode aj slaninu, veď nech si zvyká 😀 😀 😀
Pracuje na zmeny, ešte chodí aj na fušky, takže ma minimum voľného času, pracuje v Košiciach, takže chodí domov vo večerných hodinách, raz do mesiaca mu výjde, že má voľný víkend - vtedy je malá len jeho 🙂
Ja mám dve deti.2 a 5 rokov...nikdy mi nepomáhal ani nepomáha...pracuje od pondelka do nedele
On zarába peniaze a ja sa starám o deti vo sne v noci...aj cez víkendy....ak je doma tak on spí do obedu a ja od rána behám aj nevyspata okolo detí aj varím aj upratujem všetko... on mi povie že on stále robí a musí sa vyspať.ja som hore aj v noci pri deťoch vždy a od rána do večera.nikdy sa nestalo že by som ja spala dlhšie a on bol s deťmi ako píšu iné ženy....často sa hádame koli tomu ale on sa len usmeje a nič iné....zarobí veľmi dobre až moc dobre ale málo je somnou aj s deťmi....a vonku som nebola už ani nepamätám....asi vtedy keď som ešte nemala deti....tiež by som si chcela pospať aspom cez víkend dlhšie ale vždy spal a spi dlhšie môj muž a ja som hore pri deťoch...ale hádam sa koli tomu nerozideme....
Pomáha, úplne so všetkým 😊, máme synčeka 14 mesiacov...už ako bol malý úplne maličký, ako tu píše jedna mamina nikdy som ho sama nekúpala...nemá problém ho prebaliť, nakŕmiť, obliecť, popestuje ho keď je mrzutý, zahrá sa s ním, keď chcem ísť s kamkou na kávu postráži kľudne aj 4 hodky, ráno vstane s malým mňa nechá si pospať a urobí mi kávu, potom ma prídu chlapci zobudiť 😊...je nesmierne trpezlivý a láskavý otec, malého zbožňuje a ja ho AJ pre toto veľmi milujem 😍
pride z prace, povysava a nakupi, 2-3 hodky oddychne (my sme u babky) a vecer, ked prideme, sa hra s malym, kym nejde spat. Tiez kupeme spolu. Cez vikend upratuje so mnou, ja varim, on sa hra s malym, vonku s malym chodime spolu vzdy cez vikendy.
Od pol roka nášho anjela chodím do práce na polovičný úväzok. Robím dvanástky a vtedy je s malým moja mama, alebo manžel. Zvláda to na 100%. Keď sme doma obaja, je pravda, že ja upratujem, varím, dávam do poriadku všetko, čo som nestihla pri malom ale on sa stará o krpca. On pracuje od rána do pol noci, čiže vtedy som na všetko sama, ale keď ma voľno, pomôže zo všetkým a nikdy sa nesťažoval. Keď bol synček ešte drobunky a v noci nám vôbec nespal a chcel byť len na rukách, tak od pol noci, keď prišiel domov z práce, s ním bol 2-3 hodiny, ja som spala a potom som ho vystriedala.
Dievčatá závidím Vám manželov. Môj absolútne ani domáce práce ani dieťa. Občas už stratím nervy, nakricim a potom na 10-15 min.sa venuje malej. A čuduje sa, že v posteli nemám apetít.....som mu povedala, pomôž v domácnosti, ja si viac oddychnem a bude aj apetít.
Rano ideme spolu zaniest do skolky 2 synov strednych jeden zoberie jedneho a robime preteky kdo skor bude potom ideme najstarsieho zaviest do skoly a tak isto pren.ked je doma uspava mi malu princeznu dokaze ju prebalit nakrmit a aj vanicku mi vzdy napusti podla teplomera do vody ja ju ocapem muz drzi uterak zabali ju preda mne.olejcekujem a muz zatial sprchuje chalanov.robieva si ulohy s najstarsim synom ked ma cas.nema problem mi umyt okna resp.do umyvat co som nestihla kedze mame velky dom.dokaze navarit umyt riad pozametat dlazku umyt.povie mi ze som krasna obime ma pobozka.slovo milujem ta zboznujem ta je kazdy den zavola mi cez prestavku co robime.z prace rovno domov za nami ziadne krcmy kamarati ale my.milujem ho zboznujem ho a som naozaj stastna ze je moj.
Este som zabudla dodat.chodi somnou a s detmi k lekarom ci poradna ci kontroly sa snazim davat ked ma volno.robime spolu aj nakupy.u nas babka vari a tak si napiseme zoznam co treba a ideme s muzom na nakup.vieme ist aj na veceru kde donesieme aj detom a babicke.a popri tom robi na dome kde mu zas ja pomaham ci uz rezat drevo alebo burat to mi ide najlepsie.
Ako ?Tak ako rodic,nie su to iba deti matky,ale aj otca a toto si mnoho muzov neuvedomuje a niekedy ani zien,poznam par co sa boji nechat deti s muzom,lebo neviem co .... neberiem to ako pomoc,paneboze ved su to nase deti,preberame za ne starostlivost obaja rovnako a nikdy sme neriesili taketo veci.Jasne niekedy sa ich nechce mne kupat tak okupe muz a pod.Ale nedohadujeme sa kto co
Po doktoroch chodim vacsinou ja,mam lepsiu pracovnu dobu,ale napr.bude mat dovolenku a s malym ide k zubarovi,v noci ked mam tvrdy spanok a drobci sa zobudia tak k nim vstane,nebudi ma a tak je to aj naopak...proste neriesime kto co,su to nase deti

muz mi pomaha od narodenia, ked som v noci kojila, tak sa zobudil a nasledne nosil maleho, aby si odgrgol ... teraz ked pride domov z prace, tak sa malemu okamzite venuje a hra sa s nim, taktiez pomaha pri kupani, este som maleho nikdy nekupala sama, vzdy ide pripravit vodu ,nachysta uteracik ... nema problem maleho postrazit, nakrmit, prebalit ... ked idem von s kamaratou, tak sa postara kludne aj na 3 hod.
pritom ma narocnu a stresujucu pracu