icon

Ako bojovať s milenkou exmanžela o syna?

zuza_na
14. aug 2011

Ahojte potrebujem poradiť. Som rozvedená, ex si našiel milenku s ktorou žije dodnes. Problém začal keď náš syn začal k nemu chodievať častejšie. Mám pocit ako by sa mi ho snažil ex odlákať. Keď sa od neho vráti, syn mi nechce nič povedať, vraj mu to tata zakázal ale on že má všetko tatovi povedať. Bojím sa, že ex sa mi snaží syna odlákať (5 ročného) aby tak mal už veľké vyrastené vypiplané dieťa však s milenkou chodí už niekoľko rokov a ešte stále nemajú vlastné dieťa. Neustále ma neoprávnene udáva na polícii, pričom zakaždým ukážem doklad od doktorky, furt si hľadá dôvod ako mi ešte viac znepríjemniť život a tým že by syn išiel bývať k nemu vie že by mi ublížil najviac ale ja o syna nechcem prísť len sa bojím aby sa mu tá druhá ženská nezapáčila ako viac ako ja. Čo robiť a ako bojovať a by som neprišla o syna?

lizatko1009
16. aug 2011

@ela2710 a ked si hned prva odpovedala si si aj precitala dufam, toto, ze nechcem aby si mi odpisovala, kde mas tu toleranciu?

to je tak, ked citate kazdy druhy riadok, fantazia bujna a zacne pracovat...

estterka
16. aug 2011

nechcem vyvolavat hadky,ale dva nicky tato osoba urcite ma,hoci je to proti pravidlam 😕 😕 ale ta zakladatelka temy to nie je urcite.
https://www.modrykonik.sk/forum/som-iny-clovek/tehotne-nastrocne/

ela2710
16. aug 2011

@lizatko1009 ja si mozem moj nazor napisat kde chcem, kedy chcem a komu chcem, neprestanem pisat len kvoli tebe, ani nie na tvoj prikaz...take ako ty mam najradsej, teraz sa skludni a precitaj si znovu vsetky prispevky od zaciatku, neviem kto tu napisal, ze ty a zakladatelka ste jedna a ta ista osoba, kedze viem, ze nie ste (mimochodom sme boli v spolocnej sukromke,takze viem, ze vela bab ta pozna), ak som nieco na tvoju adresu pisala s mandragorou tak urcite nic v zlom, dokonca som sa ta trosinku ,,zastala". Ty tu vypisujes ako ti nemame pisat a ty robis co? dookola provokujes, a neda sa neodpisat na tie tvoje provokacie. A vyprosim si od teba reci typu, ze mam bujnu fantaziu, ja som si tvoj prispevok citala, ale takej ako si ty, sa na tie sprostosti co pises neda nenapisat,taktiez si myslim, ze si tvoj odkaz napisany velkym pismom precitali viacerí, ale kedze nikoho nezaujima co si zelas a co nie,tak ti vacsina aj napisala naspat.A neviem odkial beries to, ze ja by som mala byt k tebe tolerantna, to by si sa najskor ty musela naucit byt slusna voci inym ludom, my dve sme si ruky nepodali, tak ty sa nenavazaj ustavicne do mna, rano si ma obvinila, ze sa do teba navazam, ja som ti len slusne vysvetlila, ze nemas pravdu, ukaz mi jednu vetu, v ktorej som sa do teba navazala, zato ja ti viet, kde si sa ty navazala do mna mozem ukazat niekolko.

A k tej tvojej poznamke, ze keby zenu opustil manzel, ci by bola kamoska s jeho dalsou - nechapem na co by mali byt kamosky, tu ide o vztah medzi dietatom, mamou, otcom a jeho priatelkou, prave to dieta by malo mat dobry vztah so vsetkymi a nie´, ze sa ma mama kamosit s novou priatelkou svojho ex

Ak mas este nejaku pripomienku, pis ju do IP, nikoho nebavi citat tvoje provokacie, ja ti tu odpisujem posledny krat a to myslim vazne, nebudem si den kazit s niekym ako si ty

ela2710
16. aug 2011

@estterka takze predsa...snad si to vsimnu aj admini, potom by tu uz aspon nemal kto rypat...

lizatko1009
16. aug 2011

@ela2710 jedinu vetu? tvoje vsetky vety su provokacne a chces len vyhecovat no nepodari sa ti to, dokazu ma nastvat len ludia, co ich milujem , zial bohu ty a zvyok nie, vidim, ze musis mat posledne slovo, radsej sa staraj ci mas navarene, upratane navarene a nie o mna, dakujem a koncim tuto duchapnu debatu s niekym cudzim virtualnym sposobom, nic sa neboj j teba poznaju a este ked raz napises, ja ti uz nenapisem, adminkam som uz napisala, takze dufam, ze bude pokoj a tema zamknuta.

lizatko1009
16. aug 2011

@ela2710 ani ja nebudem si nicit prsty IP nejakej takej aka si ty, ale inac sa dobre smejem, ze kamosa ma byt dietatu, aka kamoska? kamosov ma mat dieta seberovnych a matku len jednu, taka zena je len pre neho cudzia osoba a ani ziadna rodina.

viera27
16. aug 2011

ako tak pozeram temy, tak aj zakladatelka aj lizatko maju zrejme ten isty problem. Partner ich opustil kvoli inej zene. PLne vie clovek pochopit, ze su nazurene a vidia cervenu ked sa spomenie ex-ova partnerka. Ale minimalne v pripade zakladatelky, ktorej ex ma vztah (ak som dobre vyrozumela) uz 5 rokov si jednoducho musi na to zvyknut, ze vobec ale vobec nejde o nu. Aj ked ide s najvacsou pravdepodobnostou o zenu, ktora jej samej rozbila manzelstvo.
Samozrejme nik netvrdi, ze keby jej ex bol ako "nemenovany" pan Kollar 😀 , tak ze jej dieta musi obchytkavat kazda zenska co sa len mihne naokolo cestou k otcovej posteli. To nie.
Jednoducho co bolo - bolo. POkial je to raz nova partnerka jeho otca, musi ju respektovat. Nemusi ju mat rada, ani jej dvihat telefony.

estterka
16. aug 2011

ale no tak,vsak niekto tu potrebuje poradit a kvoly jednej osobe sa to tu snad nezamkne. vsetci ostatni sa naozaj snazia poradit..

lizatko1009
16. aug 2011

o to tu ide aby radili zakladatelke, nie mne, ja mam nato taky pohlad.

viera27
16. aug 2011

@lizatko1009 zbytocne mi pises IP. Drzim sa zasady ze sa bavim na verejnom fore len verejne. Nemienim si s niekym "dopisovat" a dokazovat si nieco.

ela2710
16. aug 2011

@lizatko1009 nperekrucaj moje slova, napisala som, ze dieta ma mat dobry vztah s rodicmi a ich partnermi a nie, ze maju byt kamosky...tak som ti nechcela odpisovat, ale ty ocividne vsetko prekrucas, ani jedna moja veta zo vcera nebola provokacna a o to, ci mam navarene, alebo upratane sa ty starat nemusis, staraj sa o svoj poriadok a o svoje dieta. A neprekrucaj moje slova, lebo ty chodis vsade len provokovat - ty vies o com vravim 🙄 iba jedna otazka, keby si ona -matka nasla noveho priatela, tak ako by sa k nemu malo spravat jej dieta? nemalo by s nim mat dobry vztah? lebo by mu bol tiez vlastne cudzi,ze? ved si to skus predstavit aj z druhej strany

lizatko1009
16. aug 2011

@viera27 vies dobre co som ti napisala, nehraj sa na svaticu, neurazaj verejne a nestrkaj sa do cudzieho sukromia, ked o tom nic nevies. toto som ti napisala aj osobne, nech si kazda pozera ako ma nakakane doma a nie na cudzieho.

lizatko1009
16. aug 2011

@ela2710 pozri sa moja, mam vela kamosov a kamosky, co su z rozvedenej rodiny a ked som sa ich nato opytala tie deti ale uz dospele deti mi povedali, toto nieje moj otec, ale otec pre mna je mamin priatel, lebo on ma vychvoal, vy hovorite tu o detickach, lebo oni take este nechapu co sa deje, ale ked dospeje, tak to bude ine, akoze su aj ludia co im to vobec nevadi, dieta urcite chce mat otca prisebe kazdy den, nie len week daddy.

viera27
16. aug 2011

@lizatko1009 prepieras sukromie na verejnom fore, vid napriklad diskusia tehotne - nastrocne a potom sa hnevas ?

lizatko1009
16. aug 2011

@viera27 a ty si ta tehotna nasrocna s 11 rocnym jarom 😀

lubikan
16. aug 2011

@lizatko1009 preco by ex s milenkou musel mat vlastne dieta??..ja by som oslovila daku socialnu pracovnicku,nech ich omrkne,ked bude maly u nich

lizatko1009
16. aug 2011

@lubikan a to kde som napisala, ze musia mat? je to kazdeho vec.

ela2710
16. aug 2011

@lizatko1009 ja som spoznala mojho biologickeho otca az pred rokom, vedela som o nom od 14-tich, ale nezaujimal ma, moja mama mala manzela, ktory ma vychoval a ja ho lubim ako vlastneho otca, lenze ide o to, ze moj biologicky otec nemal o mna - teda o svoje dieta zaujem 18 rokov! mozno by som bola naozaj radsej keby za mnou choil aspon cez ten vikend 😒 aj ked so svojou priatelkou, ale nikdy sa tak nestalo, teraz si sem tam napiseme, sem tam sa stretneme, ale otcom mi uz nebude nikdy, uz jedneho skveleho mam, len ide o ten princip, ze niekedy je ozaj lepsie, ked sa urzuju dobre vztahy s biologickymi rodicmi, totiz tento sa na mna vykaslal, ale byvaly zakladatelky ma o syna zaujem, a rozchodom predsa nemoze stratit vlastne dieta

viera27
16. aug 2011

@lizatko1009 nie, nie, ano 😉 .

ela2710
16. aug 2011

@lizatko1009 a este detail, moja mama teraz zije so sestrami so svojim priatelom, svojho ocina vsak navstevuju pravidelne, nikdy by nepovedali tomuto druhemu otec, volaju ho krstnym menom, chapu, ze aj ked s nimi ocino teraz nemoze byt stale, ale navzdy je to ich otec a to ma najmladsia len 5 rokov, ale bola by si prekvapena, ako deti vedia obre chapat, co sa okolo nich deje

lizatko1009
16. aug 2011

@ela2710 je to smutne, ze to je tak, ale aspon si brala ako otca mamineho priatela, lebo ta vychoval a ma si k nemu taky vtah, ale zakladatelky ex, maleho nahuckava.

koniarova
16. aug 2011

@lizatko1009 Keďže sa zakladateľka neozýva, aj tak nevieme podrobne, ako to v ich vzťahu funguje. Netvrdím, že jej ex je svätý a ak syna nahuckáva, určite to nie je správne. Určite aj v jeho správaní by sa dalo veľa zmeniť. Len ja som z príspevku zakladateľky vycítila viac nenávisť k manželovej novej priateľke ako to, že jej ide o zlepšenie vzťahu bývalého s otcom. A tak si myslím, že v podstate tu debatujeme o vzťahu exovej priateľky a dieťaťa.

lizatko1009
16. aug 2011

@koniarova no ano, lebo urcite sa boji o to dieta, take male deti sa daju rychlo ovplynit

ela2710
16. aug 2011

@lizatko1009 to ano, brala som ho, a aj beriem ako otca, lenze ide o to, ze to tam cistis, ze ti chyba aj ten ,,pravy" - neviem to vysvetlit, ak ho naozaj nahuckava, tak nech si zakladatelka temy s nimi dohodne stretko a nech im povie otvorene, ze co jej prekaza, lenze nech necha otca,aby mohol vidat svoje dieta, na dietatko maju prava obaja rovnako, niekto ich nevyuzije 18 rokov, ale niekto sa naozaj snazi, jej dieta od nich nechodi nestastne, ja chapem tu matersku ,,ziarlivost", ze sa citi byt ohrozena tou druhou, ale nema preco, ved dietatko vie, kto je jeho mama, a to, ze mu ta druha kupi cukriky, alebo cokoladku nie je az tak hrozne, ale ak ho hucka slovne a tak, no to pomoze len priamy rozhovor, cez forum to nikto za nu nezariadi...

lubikan
16. aug 2011

@lizatko1009 v prvom prispevku

estterka
16. aug 2011

mama je len jedna,napisem to opat. nemyslim si,ze dieta by uprednostnilo otcovu druhu zenu. skor to casom zacne brat ako krivdu,ak uz nezacal,ze niekto rozprava skaredo o jeho milovanej maminke a tym moze dost trpiet.

koniarova
16. aug 2011

@lizatko1009 neverím, že sa dá 5 ročný chlapec natoľko ovplyvniť, že by prestal milovať svoju biologickú matku. Teda, ak samozrejme cíti rovnakú lásku z jej strany a nie je len svedkom zloby a vybíjania si svojich komplexov na exmaželovi.

lizatko1009
16. aug 2011

@lubikan vidim, ze si nepochopila, nizsie najdes vysvetlenie tejto vety.

@ela2710 to ti verim, lebo otec je len jeden, ja mam kamosku, jej mama bola slobodna a vydala sa za druheho a ona doteraz nevie, ze je to jej nevlastny otec a je to tak lepsie, len toto je dost blbe, ze nejavil teba zaujem, az kym si nebola pomalicky dospela, dovtedy ho ani nestvalo, ze ma niekde dceru, nedokazem takych ludi pochopit.

ela2710
16. aug 2011

@koniarova presne tak, citit odtial nenavist k tej zene, lenze preco by sa kvoli tomu nemalo ich dieta vidiet s otcom? je to divne, moja kamoska chodila s takym mladym 26-rocnym chalanom, on ma z predchadzajuceho vztahu dietatko a samozrejme sa s nim aj casto stretava, lenze akonahle malu doniesla jeho ex, tak kamoska musela utekat na bus domov, nemohla zniest, aby s jej dietatom bola len na par minut ina zena, nez je ona sama, pri com ona rozpad ich vztahu nezapricinila, spoznali sa davno potom-vyse roka, ako sa on rozisiel, moja kamoska to znasala ozaj blbo, chcela malu spoznat, svojho priatela lubila a malu brala ako jeho ,,sucast" samozrejme skoncilo to rozchodom, natlak aky vyvolavala jeho byvala sa zniest nedal, okonca sa mu vyhrazala, ze ak nahodou bude moja kamoska co i len chvilu pri jej dcere, tak mu zamedzi styk s dietatom a on sa toho zlakol 😔

koniarova
16. aug 2011

@ela2710 Veď o tom to je, o tolerancii a snahe urobiť ústupky. A hlavne komunikovať spolu. Nemusia sa všetci navzájom milovať, ale mali by sa aspoň na chvíľku zniesť. Pre dobro detí.