Ako by reagoval váš otec, ak by ste prišli tehotná v 16. rokoch?
Zaujíma ma aká by bola reakcia konkrétne vášho otca, keby ste mu oznámili že ste tehotná v 16... a ako by reagoval na otca dieťaťa ?
Moja rodina bola viac-menej za to aby som išla na potrat..presvedčili ich len partnerovi rodičia a tak som teda na potrat nemusela ísť... lenže priateľ to berie že oni vôbec nechceli aby sa maly narodil a tým pádom si nezasluzia aby ho videli... teda hlavne oco, lebo aspoň mamina sa s ním stretáva u nás doma. (Byvame u svokrovcov) a je naozaj veľmi urazený aj keď som mu vravela že ta reakcia, že ho chytil pod krk bola prehnana ale aj z časti pochopitelna. Ale on si s rodičmi stále ide svoje že proste nedovolia aby sa maly stretol s mojim otcom. Argumentuje to tým, že sa boji aby oco neublizil aj malému keď ho nechcel.. čo je absurdne, síce oco pije a vtedy ma hnusne reci, ale určite by mu nikdy neublizil a ani by som tam nešla vtedy keď by bol opity..ach je to tazke
Dievča, máš aj nejaký vlastný názor? Priateľ chce, jeho rodičia povedali, moji rodičia povedali..... Porozprávala si sa s otcom ty? Keď je triezvy? S mamou? Chce vnuka vidieť alebo to chceš len ty? Vieš sa zaručiť (sama pred sebou, úprimne), že otec nebude opitý, keď tam prídeš? A podľa toho podnikaj ďalšie kroky. Partner je tvoj partner a nie tvoj novy otec, jeho rodičia vám možno chcú len to najlepšie, ale svoje rozhodnutia musíš urobiť vlastnou hlavou.
Nemám 16 a nemám otca 🤷 neviem si predstaviť mať v 16 rokoch dieťa, ale budiš. Ja by som bola asi sklamaná, že som svoju dcéru zle vychovala keď už tak skoro by mala sex. Ale verím, že o 16 rokov ja babka nebudem
skús partnerovi vysvetliť, nech sa skúsi vcítiť do situácie tvojho otca, nech si predstaví rovnakú situáciu svojho syna o pár rokov, ak mu v 16tich skončí detstvo a začnú povinnosti, zodpovednosť za rodinu. U dcéry ešte strach o zdravotný stav, o pôrod ako taký, veď to nie je sranda. Každého rodiča by táto situácia položila. Niet sa mu čo čudovať. Že ho chytil pod krk nie je pekné, ale je to pochopiteľné. Za svojou rodinou by som si stála a ako si dal on podmienku, že malý dedka neuvidí, tak ja by som si dala, že ho uvidí. Alebo nech nevidí ani jeho rodinu. Nie v zlom, nie vyvolávať hádky, ale porozmýšľaj nad tým, či by niečo takéto nepomohlo. Aby sa trochu zamyslel a nie len dať nejaký zákaz a hotovo. Tvrdú hlavu - to vie mať každý, ale či vie každý aj odpustiť? V tom je veľkosť človeka.
Čo by mi iné ostávalo robiť ? Mam ju zbiť ? Mam jej nadávať kričať nútiť ju na potrat ? Už keby mi dojde tehotná tak by mi neostávalo nič iné ako to buď predýchať a dcéru podporiť a nechať ju samu sa rozhodnúť čo chce.. samozrejeme že by som bola sklamaná a to veľmi veď je to moje dieťa a každý rodič chceme pre nich to najlepšie vychovavame ich nosíme pod srdcom učíme ich k veciam ktoré sú tie najlepšie pre nich a chceme aby mali úspešný život a hlavne nenáročný šťastný. A zrazu tie sny s našimi najväčšími láskami budú preč uvidíme ako si svojou blbostou vybralo tu najťažšiu cestu ako všetko čo sme do nich tie roky dávali a ako sme ich viedli k inemu životu ako to zrazu je všetko preč. Predstav si to na svojom dieťati teraz je maličké nevinne chceš pre neho to najlepšie v živote aby si raz bola hrdá na to čo si vychovala a budeš sa pýšiť tým že ja som správna mama ktorá viedla svoje dieťa tým najlepším smerom že bude mat tvoje dieťa výborne známky v škole bude vedieť krásne hrať na hudobných nástrojoch vidíš ho ako kvitne a ide tým najlepším smerom ale zrazu to dieťa ktorému si tak verila ktoré si nosila 9 mesiacov pod srdcom a dávala do neho maximum príde v tých najlepších rokoch ktoré by si malo ešte užívať a venovať sa koníčkom ale príde tehotná alebo syn že bude čakať s priateľkou dieťa. Aký to bude pocit pre teba keď si už matka? Ako to budeš brat ? Polož si tuto otázku čo keď sa toto iste stane mne za pár rokov ako budem ja reagovať ? Nevieš. Nikto to nevie ja tiež to 100% neviem čo budem robiť ak by mi moje milovane dievčatko prišlo tehotné.. každý rodič je iný niektorý podporia pomôžu pochopia -iný sú za tie možnosti ktoré si dnes môžme dovoliť (interupcia) potom sú tu aj taký ktorý sa tak sklamú že deti vyhodia z domu. Nemáš až tak zlých rodičov bavia sa s tebou podporujú ta mama chodí za vnucatkom len prvá reakcia bola interupcia sú to tvoji rodičia nemala si ešte ani 18-nast boli sklamaní cítili presne to čo som ti napísala hore chceli ti v podstate dobre aby si si nezničila život vedeli aké to je náročné s dieťaťom a to ver že je a mala som prvé v 25. Že to má tvoj otec stále v sebe a vinní tvojho priateľa ? Vieš on vidí ako mu niekto v jeho očiach votrelec zobral jeho dievčatko a všetko to čo on do neho cely život dával mu zobral behom chvíľky on ta vychovával 16 rokov tvoj priateľ ti “zničil” život behom jedného dňa tiež nevieš ako to sa cíti a týmto dal tie pocity von čo netvrdím že keď ho chytil pod krk že to bolo správne to nie! Len veľa emocii v sebe dusil a kombinácia s alkoholom tiež robí svoje. Podľa mna mu je to teraz ľúto niekde tam hlboko určite je ja by som sa snim skúsila porozprávať sadnúť si snim za stol a vypočuť si aj jeho nech to čo ho trápi dá zo seba von ale už žiadne násilie prosím.. možno sa dá všetko časom do poriadku. Držím palce
Ťažko povedať... ono teraz je hrdina každy, že mne sa to stať nemôže, zabijem jeho, prefackam ju ... asi najdôverihodnejšiu odpoveď Ti daju len tí, čo to skutočne zažili.
Už ani neviem, či je to o vychove, lebo koľkokrat je dieťa z fakt dobrej rodiny a ako dopadne.
Určite by to bol šok, ja som mala 21 keď som prvykrat priviedla muža domov a hneď, že čakame dieťa a moj otec prve, co sa ho spytal že a teraz čo Ti mam spraviť 😅
Mama sa potešila, to sme my mamy, my neodsudzujeme ale podporujeme.
Raz sa ma ktosi pytal, čo by som spravila, keby mi syn oznamil, že je teply ... no čo, podporila ho. Veď tie deti očakavaju prave od matky podporu i pochopenie, a my matky žijeme pre svoje deti.
Ale ako muž hovori, ja som dobra rybka, ja všetko a všetkych podporujem a akceptujem, takže sa neriaďte mojim nazorom 😄
Joj, z duse mi pises.
Mojho by som sklamala na celej čiare. Ak by sa to stalo mojim deťom, podporila by som ich, stála pri nich, aj keď nadšená
by som nebola.
Neviem,asi by bol zo mna strasne sklamany.Predsa len vychovavas dieta najlepsie ako vies,vstepujes mu nejake principy,hodnoty,normy spravania,dbas na studium,chces aby studovala dalej,mala dobry zivot,pracu,stastnu rodinu a este ani nevyletela z hvieda a uz do domu privedie totalne nepripravena nezabezpecena dalsie dieta.Chvalabohu som mala vzdy dost rozumu aby som toto nemusela zazit a riesit.
Môj otec by asi ostal v šoku, on je iná povaha. Ale moja mama by ma roztrhla na polovicu a hneď po mne partnera.
Myslím si že je to úplne prirodzená reakcia ak domov príde dcéra v 16tich že je tehotná. A čo sa týka vašej situácie. Prepáč ale ten tvoj kvietok je trošku drzý nemyslíš? Na jeho mieste by sa mal plazit kanálmi a on ešte vyskakuje. Ja sa tvojmu ocovi proste nedivím. Veľmi rýchlo by som mu vysvetlila aby ho urazenost presla. A ak by s tým mal problém tak by som svoje dieťa k vlastnému otcovi doniesla. Trochu si dupni.
Ja nerozumiem tomu, ze 16-rocne dievcata vobec sulozia. Fakt nechapem. 16-rocny teenager ma chodit do skoly, na kruzky, sportovat, ucit sa a max sa vodit s prvou laskou za ruky, nie sulozit. Podarilo sa ti uspesne skoncit strednu? Mate vlastne byvanie? Kto ho zaplatil?
@romanovic ano strednú som dokoncila dokonca som zmaturovala lepšie ako moje spolužiačky a teraz som druhý rok na vysokej, vlastne bývanie este nemame ale už planujeme
Noo nadseny by veru nebol...viem si predstavit ten vyraz,hnev,ako aj otazky typu ako si to predstavujem...ako by reagoval na otca dietata?tazko povedat,zalezi kto by to bol...
Zlozita uvaha..kazdopadne, kazdy spravny rodic v dnesnej dobe by nadseny zrovna nebol
Moj by bol veľmi veľmi veľmi sklamaný. Ale mama.... 😂 mala som 16,keď môj priateľ (teraz už muž) 20..keby som prišla za ňou s tým,že som tehotna, mňa by asi (možno,snáď) nezabila,ale chlapa by pravdepodobne držala za krk 😃 a ked vtedy by sa jej nepodarilo ho zaskrtit,tak by to dokonala vtedy,kedy by on jej bránil v styku s vnúčatom 😃
Poviem ti jednu vec, ty si môžeš tvoje dieťa zobrať kedykoľvek kdekoľvek a nikto ti v tom nemôže zabrániť. Ani tvoj priateľ ani jeho rodičia. Rozhodnutie je na tebe. Si dospelá a naozaj si takto spokojná? A keď budete mať za pár rokov druhé dieťa? Ani to nebude mať dedka? To hádam nemyslíš vážne!
Rk fajn ze ste zodpovedni ale na mieste otca by som mozno kola tka ist16r deti maju s vzdelvat spoznavat svet a nie sexovat.Boze ved do 40-50 a dalej si toho sexu uzijwte este az,az.Len nech pri tebe partner ostne cely zovot lebo casto sa stva ze to neydrzi na stalo.

Otazne ako by reagovala mama, on by sa prisposobil situacii 😀