icon

Ako by ste riešili zastaranú kuchyňu?

6. sep 2024

Ahojte. Predstavte si situáciu, nasťahujete sa k partnerovi, samozrjeme, že vtom prípade je všetko iba jeho (zdedil po rodičoch) .. ja mám svoje tiež, ale 100km. To je teraz jedno...
K veci.. sme spolu 5 rokov, máme ročného syna... dnes som povedala, že by sme si mohli našporiť na novú kuchynskú linku (viete aké su stare kuchynské retro linky) .. že môžeš začať.. ako by ste na to reagovali ? On absolutne nic nechce meniť, jedine co sa spravilo natreli steny, zarubne, kupil postel, ja skrinu a vybavila som nasmu synovi detsku izbu.. on je spokojny, on v tej kuchyni nevarí a mne už ta kuchyna lezie na nervy

Strana
z2
ahhola
6. sep 2024

Co tak svadba, predat tvoje, jeho, kupit svoje? 🌷

juliet86
6. sep 2024

mne.pride divne ze nemate hypo kedze zdedena nehnutelnost a nemate kazdy z vas osve ci dokopy nasporenych aspon 5-10tisic ktore mozu ist na linku ci cokolvek ine co by si dom pytal

h2
6. sep 2024

@juliet86 To, že ten chlap nie je ochotný dať peniaze na novú linku, vôbec nemusí znamenať, že toľko nemá.

vyrovnanaosoba
6. sep 2024

Ako môžete žiť v manželstve, keď každý mate svoje? Kto co platí? Kto sa o čo stará? Ty máš svoj byt ale 100km inde? 🤔
A na otázku čo by som urobila, keby mi môj manžel povedal, že si mám našetriť na linku? No asi by som v tvojom prípade išla 100km do svojej kuchyne a tam si varila 🤣

suge
6. sep 2024

Ak je to iba partner a nie manžel a ak je to iba jeho dom, nie spoločný, ťažko radiť. Linku do cudzieho domu by som nekupovala ani vtedy, ak by som na ňu mala. Takže ak to tvoj partner nepochopí sám od seba, zostáva ti podľa mňa len prispôsobiť sa.

mircalla
6. sep 2024

@autor Inak asi si uz do bytu investovala viac ako on podla toho co pises. Nerob to, je to jeho, nie ste zobrati....chapem, ze sa ti na to zle pozera, ale on skutocne nema zaujem, aby dieta malo aspon trosku pekne prostredie?

jedine co sa spravilo natreli steny, zarubne, kupil postel, ja skrinu a vybavila som nasmu synovi detsku izbu

katkaseiner
6. sep 2024

@dharmasanata ja nehovorim ze to nie je cesta... ale nie kazdy chce kuchynsku linku za 200E - ja by som do domu potrebovala hned 3 - ked si to vezmem na velkost, ale chcem si ju naplanovat aby bola taka ze je skvele vyuzita.... to nie je o zgrloseni podla mna.
Kto je spokojny s takou lacnou malou z obchodu typu Kondela a Merkury, budis... ale vacsinou mlady ludia chcu nieco pekne a prakticke

annamaria4
6. sep 2024

Ja teda vobec neviem, ako by som reagovala. Pravdepodobne nijak, odisla by som 😂 Netvrdim, ze nastalo, ale mozno tak trochu aj z trucu 😀 Ved to nie normalne. Nezalezi, ci je to partnersky vztah alebo manzelstvo.

marca12
6. sep 2024

A ty si ako reagovala? O probleme sa treba rozprava. Ked je nahnevany,pockat na vhodejsiu prilezitost a znova otvorit tuto temu. Normalne by som mu povedala,ze je 21.storocie a je normalne tomu prisposobit aj domacnost a vybrat nabytok z tohto storocia. Vo svojom domove sa chces citit dobre a zveladovanie svojho domova bezne ludia robia. Normalny clovek chce mat peknu domacnost,nehanbit sa pozvat niekoho domov.

hendikep
6. sep 2024

ach tieto vztahy / manzelstva kde kazdy len udrzuje fascikle s fakturami aby ho ten druhy neojekabátil … fakt na takych zakladoch to moze fungovat? tak bud do toho idem na 100% alebo vobec. Duplom ak mate deti .

sevrin
6. sep 2024

Tvoj starý nechápe, že ak od ženy chce, aby mu varila a hlavne rada varila, tak by mal zabezpečiť kuchyňu tip top podľa jej vôle a ešte to aj celé zaplatiť.

janickacrazy
6. sep 2024

Mala som taký vzťah ako mladá. Môj tiež mal starú 100-rocnu linku. Vyriešila som to tak, že som kupila samolepiace tapety a pekne som si ju "prerobila". Naozaj vyzerala veľmi fajn, aj keď samozrejme nová je nová. Možno by to pomohlo aj u vás, aspoň čiastočne a možno si teda kúp aspoň ten sporák nový. Neviem aký máte vzťah inak, ako hospodarite, ty si asi na rodičovskej, dáva ti peniaze na domácnosť, na dieťa?

terezia323
6. sep 2024

Neviem aj my si tak doma hovoríme, začni šetriť ja sa pridám 🤣

lubisvecko
6. sep 2024

No bohuzial, s kym ste sa rozhodli zit, to mate po svojom boku. Ja by som nemohla byt s niekym, kto by sa so mnou takto bavil, ale niektorym zenam to akosi neprekaza. 🙂

lenkakravcova
6. sep 2024

Ty platiš čo ? A on platí čo? (Energie, opravy nehnuteľnosti, jedlo..)
Alebo máte spoločné peniaze, či to máte rovnako rozdelené ako nehnuteľnosti?

mircalla
6. sep 2024

@katkaseiner Ty necitas? On nechce menit nic. Takze to neni o planovani. Ci si sa skor prisla pochvalit, ze potrebujes do svojho obrovskeho domu 3 linky

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
katkaseiner
6. sep 2024

@mircalla pane boze citas co pises? Nie neprisla som sa chvalit nicim... prisla som prispiet do debaty bez toho aby som niekoho urazala (teda ak som urazila, tak to ciel nebol urcite). Kazdopadne si asi musia sadnut a pokecat preco nechce... ani ty ani ja to nevyriesime... hlada napad... dala som napad na otazku... boze chod si dat kavu lebo si takto na piatok poobedie dost otravna.

mircalla
6. sep 2024

@katkaseiner On nechce nic menit, takze nechce ani drahu kuchynu ani lacnu. Nechce ziadnu, je to zgrlos, ved ona mu uz zariaduje byt - kupila viac veci ako on

autor
6. sep 2024

@teraz investoval do auta, ktore viac využívam ja s malým ako on.. ja mam v mojom byte najomníkov, čiže nerealne aby som tam isla a ani to v plane teda nemam , chcem byt s nim .. .žgrloš nie je, vsetky naklady na byvanie plati on, strava asi približne narovnako.. len ma to zarazilo, ked som mu to navrhla .. nasporené mam aj ja aj on, ale neviem kolko ma on a ani nevie on, kolko mam ja .. su to peniaze, ktore som si sporila od vysokej školy.. po smrti otca mi ostal byt som jedinacik..

Tu ide o to ze nechcem zniet ako niekto kto si nevie nieco vaziť, ale taku reakciu od neho som veru necakala.. určite to budem znkvu otvárať.. neviem, ci si je vedomí toho, že nič, co mne nepatrí nemienim rekonstruovat na svoje naklady a podobne..

Ale dakujem vsetkym za odpovede

mantilka
6. sep 2024

A keďže máte spoločné dieťa, nerozmyslate o svadbe? Lebo toto delenie moje, tvoje nerobí dobrotu vo vzťahu.
Ono je to tak, že väčšine mužom nevadí stary nabytok.
Neviem ako to bude keď prejdú roky u nás, či nebude rovnaký problém.
Väčšinou je na žene, aby presvedčila muža, že teda kuchyňa je pre ňu dôležitá a potrebuje väčší komfort.
Keďže si delite majetky, on to považuje za svoje a nedá na tvoj názor.
Treba si najprv poriešiť vzťah....lebo takáto komunikácia a nastavenie ako popisujes nevyzerá na stabilný vzťah.

margotka17
6. sep 2024

No ty z tvojho príjmu teraz ťažko nasetris. Skôr si myslím, že by mal dávať on do obálky každý mesiac istú sumu, aby ťa kuchyňa bola čím skôr. Veď len spotrebiče zhltnú veľkú časť peňazí a ešte linku k tomu. Menili sme kuchyňu a viem,čiže to nie je lacná záležitosť. Menila som aj podlahu, strop som chcela nový, muž chcel, aby už aj elektrické rozvody boli nové a zrazu sa to nakopilo. A urcite trvaj na tom, že ak máš aj ty investovať, chces pol bytu mať na sebe.

lujza123
7. sep 2024

Hodila by som s ním rec. Ešte raz a v klude, bez emócii a vydierania.
Vysvetli mu ze pre teba je dôležité byvat dôstojne. Kuchyňa a dobrý kvalitný matrac + posteľ je podľa mňa úplný základ bývania, mať kde normálne variť a normálne sa vyspať.
Tým ze ta zavolal k sebe byvat do svojho tak trochu prebral zodpovednosť za tvoju spokojnosť a pohodlie. Je to síce jeho nehnuteľnosť ale bývaš tam aj ty, jeho “žena”, matka jeho dietata a mala by si sa cítiť ako doma. Bol to kompromis z tvojej strany, prispôsobila si sa a sla k nemu byvat, mal by sa prispôsobiť aj on a trochu brat na vedomie co je pre teba dolezite
Ved nechceš komplet interiér od známeho dizajnéra, chceš obyčajnú funkčnú kuchyňu kde sa bude variť jedlo pre vašu rodinu, absolútny základ každej domácnosti .

Ja ako sa poznam by som bola vytrvala a slovo kuchyňa by počul tak 8 x do dňa a e-mail by mal zaplienený naposielanymi fotkami kuchýň, cenovými ponukami z kuchynských štúdii až by to nevydržal a budto by vyhodil mňa alebo tu starú kuchynu

janamoto78
7. sep 2024

A je ti jasné, že vymeniť linku a spotrebiče nestačí? Neverím, že tam má umývačku, alebo indukciu.. pravdepodobne to budeš chcieť. Rovnako tak aj elektrickú trúbu. Tie rozvody nové vyseká a spraví (zaplatí) kto? Ty? Lebo kúpiť kus dreva nie je asi až taký problém. Problém je do starého domu inštalovať čokoľvek moderné.

andrea78
7. sep 2024

Keby mi povedal ,,mozes zacat,, poviem ok. Tak kolko zainvestujeme a po kolko budeme odkladat? A cakala by som na odpoved. No a podla jeho odpovede by som pokracovala v rozhovore.
Predstavu co s tou kuchynou chces urobit predpokladam ze mas, cenovy odhad nejaky mas a zratala si, kolko cca by to vyslo, tak uz to sikovne diskusiou , vysvetlovanim a argumentaciou doviezt k vlastnej spokojnosti. Ved Ti nepovedal kup Ty a daj mi s tym pokoj, je dobra a staci. Co si sa stiahla, ked si uz zacala a neprebrali ste linku aku chces, spotrebice a veci okolo toho.

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2024

Dieta mate spolocne a peniaze kazdy svoje a neviete sa ani normalne rozpravat?

kristiii
8. sep 2024

Prečítala som si ešte raz tvoje odpovede. Takže partner platí náklady na bývanie, stravu napoly, kúpil auto, ktoré využívaš hlavne ty..ty prenajímaš zdedený byt. Kam idú tvoje peniaze z prenájmu? Šetríš si ich? Lebo ak je to takto, tak sa mu to asi prestalo zdať fér. On platí väčšinu nákladov zatiaľ čo bývate v jeho byte a ty si šetríš a ešte chces po ňom investovať do kuchyne. Vezmi si to naopak, ak by ste bývali v tvojom byte a on by si svoje prenajímal a šetril. Ale to si len domýšľam ako to u vás možno funguje a prečo ho to dožralo. Malo info.

autor
8. sep 2024

@kristiii ako pisem hore vybavila som nasmu dietati detsku izbu, a ano samozrjeme ze si setrim.. z toho najmu co mi daju najomci mi moc toho neostane 200-250€ a po materskej mam rodicak .. vsetky beci oblecenie um plienky kupujem väčšinou ja

Strana
z2