icon

Ako by ste sa cítili vy?

miskap2111
19. apr 2013

Ahojte! Nikdy som si nemyslela, že prispejem diskusiou tohto typu, ale chcela by som vedieť váš názor. Už vyše 2 rokov mám úžasný vzťah, s úžasným mužom, ktorý je doslova balzamom na dušu v mojom živote za posledné roky. Tento vzťah je síce na diaľku, ale všetko perfektne funguje- snažíme sa stretávať aspoň raz za 3-4 týždne a aspoň na celý týždeň,keď nie sme spolu, každý deň samozrejme skypujeme, posielame si správy a emaily. A keď sme spolu, alebo aj keď nie, vládne medzi nami krásna harmónia a láska - veď nakoniec sme si obidvaja všeličo v živote preskákali a chápeme, že nikto nie je dokonalý, takže aj tie určité veci, ktoré nám trochu vadia, dokážeme s prehľadom riešiť. Takže zrelí ľudia, v krásnom vzťahu... Ale... A toto je vec, na ktorú by som rada počula váš názor. Ja som nikdy nebola na Facebooku a ani som sa tam nechystala, ale predsa len ma určité okolnosti k tomu dokopali, tak som sa tam teda pred pár dňami zaregistrovala. No a samozrejme, jedna z vecí, ktorú asi človek automaticky urobí, tak som si pozrela priateľov mne blízkych ľudí. Len tak zo záujmu- koho tí moji blízki poznajú. No a tak som si prezrela aj priateľov môjho partnera. A zarazila ma tam - a to doslova že uzemnila- jedna vec. Všimla som si totiž, že pár ženám, ktoré má v priateľoch a ktoré sú naozaj krásne, lichotí spôsobom, ktorý je podľa mňa trochu moc. Nerobí to vobec tajne, normálne im hodí koment ku fotke typy: "Wow. Si taká nádherná.". Alebo "Doslova si mi vyrazila dych, taká si krásna". Alebo "Si taká sladká"... Atď.. Ako som hovorila, robí to naozaj "verejne", čiže každý môže vidieť tieto komenty. Napriek tomu sa mi to zarezalo ako určitá rana do srdca, lebo som si myslela, že toto sú vety, ktoré patria vyslovene veľmi blízkej žene- teda mne. Niežeby som si myslela, že nemá vobec lichotiť druhým ženám - veď to poteší, ale skor by som si myslela, že to má byť niečo "všeobecnejšie" - typu- "výborne vyzeráš, sekne ti to, pekné alebo aj krásna fotka ".. je stále ok.. No a keďže som si to s ním chcela vyjasniť, tak som mu to včera cez Skype povedala. A jeho reakcia bola, že sa doslova urazil, povedal, že žiarlivosť je jedna z vecí, ktorá sa mu vyslovene prieči a že sa ho dotklo, že mu neverím a takto ho šmírujem. Ja som sa mu ospravedlnila, s tým, že asi je moja reakcia naozaj neadekvátna, ale že som sa a ho nesnažila šmírovať - veď to všetko má verejné (mohli by ste to vidieť aj vy), ale čo by robil napríklad on, keby si verejne niekde čítal, ako mi nejaký chlap lichotí týmto spôsobom ako on lichotí tým iným ženám. Jednak - či by nežiarlil a jednak, čo si asi myslia tie ženy (že možno im dáva týmto nejakú "nádej", ak sú nezadané), alebo ak sú zadané, ako sa môžu cítiť ich partneri... Na to mi on povedal, že jemu by to nevadilo. A keď som sa spýtala, že čo by mu vadilo- kedy by na mňa žiarlil, tak povedal, že vtedy, keď by ma videl s nejakým mužom a bolo by viditeľné, že sú tam nejaké dotyky, či náznaky určitej intimity.. Tým sa naša debata skončila, len som ho poprosila, že by som bola rada, aby si možno niektoré vyjadrenia typu - "vyprážaš mi dych, taká si krásna", nechal len pre mňa, lebo to sú veci, ktoré mi robia veľkú radosť. Povedal, že dobre.. Napriek tomu stále cítim nejaký ten osteň v mojom srdci. Ja už to ďalej rozmazávať nebudem, ani sa k tomu nebudem vracať, dokonca uvažujem, že z toho FB sa odhlásim (aj keď som tam 2 dni s cestou 🙂 ), aby ma to nejako nelákalo, niečo si tam čítať, hoci aj veci, ktoré sú pre verejnosť. Ale predsa ma zaujíma, či by ste sa aj vy cítili trochu smutné, či by vás to zamrzelo a zabolelo a či si myslíte, že bola chyba, že som mu to vobec povedala a jednoducho som sa len cez to neprekusla... Viem, že toto je absolútne banálna téma, ale predsa..

Strana
z3
miskap2111
autor
20. apr 2013

@marcah ďakujem! Aj on tvrdí, že tie, ktorým lichotí, sú len kamošky.. A ešte jedna paralela - aj mňa na to dosť dostal.. Nuž, uvidíme... Vďaka, ešte raz.

vejula
20. apr 2013

@miskap2111 no tak v tom to bude. Ja napríklad som nikdy lichôtkarov nevyhladavala, vždy som čo najskôr od takych bočila, lebo mne je toto absolutne nesympatické, takým ludom akosi neverím, a priatelovi jednoducho veriť musím. Mne to všetko príde velmi zištné. Celkovo asi nemam rada ludí, ktorý príliš obdivuju zovnajšok, teda poklada ich na kolená ak vidia nejaku sexi kosť. Vždy som skôr letela na típkov, ktorí mali radi zabavu partiu, vedeli sa baviť bez toho aby vkuse pokukovali po babach - preto som ani nikdy primarne nikoho nebalila na velký výstrih či minisuknu, lebo takí čo sa na to chytili ma proste nezaujimali. Takže ak teba tvoj chlap zbalil na lichôtky celkom pravdepodobne je jednoducho taký, je to pre neho prirodzene. Niektorým ženam to nevadí, ja môžem pisať len za seba, že pre mna su tieto typy také nedôveryhodné.

miskap2111
autor
20. apr 2013

@vejula ani nechcela som povedať, že to boli len lichotky- zase ich nerozdava, ako na bežíacom páse - to by som mu krivdila. Skor, čo hovori a ako. Naviac, on píše aj básne a krásne. Tak aj to zabodovalo. A ešte, my keď sme sa zoznámili, tak prvé 2 mesiace sme si naozaj len písali, čiže všetko bolo hlavne o slovách..

vejula
20. apr 2013

@miskap2111 nechcela som mu ukrivdiť ani ja. Mnohym ženam presne tieto typy vyhovuju 🙂 No ja budem držať palce, nech vam to vydrži a nieje za tym všetkym nič viac, len proste tá povaha.
Asi skôr ja som divna, ako niesom moc romantická, alebo skôr nevšedne romatická. Takže ja ako moc zalubene basne a také nemusím, ked vidim v telke Pilcherovu, tak mi je trapne za všetky tie ženy, ktoré sa na to pozeraju 😀 😀

miskap2111
autor
20. apr 2013

@vejula 🙂 🙂 Ja som teda dosť romantická - to na mňa strašne zaberá. Ale veď čo už.. Uvidíme, čo sa z toho vykľuje. Vďaka za podporu.

sharlotta
20. apr 2013

@miskap2111 Mne by to vadilo a velmi. Podla mna si nemas co vycitat, ze si mu to povedala a chcela si to vyjasnit. podla mna to nie je v pohode. Netolerovala by som to a urcite by to zabolelo a uz by som mu neverila. Presne, ako
@vejula pise. Stale by mi vrtalo v hlave, ci niekde nema este jednu-dve dalsie take, ako ja. 😖

libka1
7. mar 2015

ak sem este niekedy zabludis zaujimalo by ma ci si to zvladla a ci ste este spolu. Ak prilis osobna otazka tak sa ospravedlnujem, ale som velmi zvedava 😉
@miskap2111

miskap2111
autor
7. mar 2015

@libka1 🙂 Veci sme si vyjasnili, povedala som mu, že ma to bolí, chvíľu síce nechápal, že čo, ale prestal to robiť. Potom sme však mali jednu väčšiu krízu-podobného charakteru a tam to už bolo trochu na hrane rozchodu. Ale to celkom dobre preverilo náš vzťah a určitým spôsobom nám obom otvorilo oči- v tom pozitívnom zmysle slova.. A minulý rok v auguste sme sa vzali. 🙂 Sme obaja veľmi šťastní.

libka1
7. mar 2015

uz som medzitym kukla do tvojho profilu a podla Godiva tasky mi hned bolo jasne ze mas stale belgickeho partnera 😉 gratulujem k svadbe 😵 😵 😵

hameeda
7. mar 2015

@miskap2111 : nečítala som komenty ale za mňa, mne by to vadilo a doslaova by som sa cítila ako podvedená, a neviem ako dlho a či vôbec by som hľadala opäť dôveru a lásku k takému partnerovi

stefit
7. mar 2015

@miskap2111 Miska, uplne zdielam tvoje pocity....nieco tam nie je normalne...a skrie to a nema to nic so ziarlivostou 😒

stefit
7. mar 2015

@miskap2111..inak to akeho manzela spominas, ze ste si urobili krasny vecer a je "uzasny" ? Myslela som, ze ms len toho priatela belgicana ??

miskap2111
autor
7. mar 2015

@stefit asi si nepostrehla môj posledný príspevok v tejto diskusii, ktorá inak pochádza z roku 2013. Nebudem sa opakovať - stačí pozrieť len trochu vyššie.

stefit
7. mar 2015

@miskap2111 Prepac, nevsimla som si, necitala som vsetko, GRATULUJEM, ze vam to funguje 🙂

irrka
7. mar 2015

@jahodka35 súhlasím s jahodkou môj manžel pracuje v Belgicku,všetkých jeho kolegov mám na facebooku,všetci si odo mňa žiadali priateľstvo a to ich ani niektorých nepoznám,mám skoro 48 rokov a také komentáre som dostávala neustále ,ešte aj na fotky pri prerábke domu kde som bola v teplákoch 😀 belgičania majú inú povahu neustále sa objímajú im takéto lichôtky prídu normálne 😀

Strana
z3